٠٨:١٦ ١٠/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
دفاتر سازمان‌دانشجويان جهاددانشگاهي در دانشكده‌هاي دانشگاه‌اروميه راه اندازي شدند

مراسم افتتاح دفتر سازمان‌دانشجويان جهاددانشگاهي در دانشكده‌هاي دانشگاه‌اروميه با حضور مسئولان فرهنگي دانشگاه‌ و جهاددانشگاهي در مجتمع‌فرهنگي دانشگاه‌اروميه برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي،اين مراسم با حضور رئيس سازمان‌دانشجويان جهاددانشگاهي،مديركل فرهنگي دانشگاه‌اروميه، معاون‌فرهنگي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي و جمعي از مسئولين و دبيران كانون‌ها و دفاتر سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي واحد برگزار شد.

دكتر شيرزاد مديركل فرهنگي دانشگاه‌اروميه در اين مراسم با اشاره به برنامه‌هاي فرهنگي جهاددانشگاهي، گفت: برگزاري اين‌چنين مراسماتي از سوي جهاددانشگاهي واحد مي‌تواند در پيشبرد فعاليت‌هاي محتوايي دانشگاه اروميه مثمر ثمر واقع شود.

مديركل فرهنگي دانشگاه‌اروميه با بيان‌ اينكه جهاددانشگاهي وظايف و اهداف خود را به ‌نحو احسن دنبال كرده‌است، گفت: جهاددانشگاهي از مرحله اول تاسيس بيشترين خدمت را در عرصه‌هاي علمي، پژوهشي، آموزشي و مخصوصا فرهنگي انجام‌داده‌است و اين امر بيانگر تلاش‌هاي مستمر همكاران و بدنه‌ي دانشجويي اين نهاد است.

وي با اشاره به درايت و آينده‌نگري حضرت امام خميني‌(ره) در سال 1359 جهت دستور تاسيس اين نهاد بعنوان نهادي غير دولتي اما با مجوز شوراي عالي انقلاب فرهنگي، گفت: تاسيس جهاددانشگاهي در دانشگاهها منجر به ورود دانشجويان در عرصه‌هاي جديد فرهنگي و علمي مي‌گردد.

دكتر شيرزاد در ادامه سخنانش گفت: علم جهادي برخاسته از مجاهدت و اجتهاد و تلاش بوده و كار جهادي توام با عبادت است، و وقتي اين مولفه‌ها به موضوع حياتي علم تزريق و وارد مي‌شود موضوعي متعالي كه پر از خير و بركت براي جامعه است بوجود مي‌آيد. مديركل فرهنگي دانشگاه‌اروميه با تقدير از فعاليت‌ محتوايي و حرفه‌اي جهاددانشگاهي در سطح دانشگاه‌اروميه گفت: اكثر برنامه‌هاي مصوب شوراي فرهنگي دانشگاه در بعضي از جلسات مربوط به اين نهاد است.

وي ادامه‌داد: ورود به عرصه‌هاي بكر و استفاده و شناسايي دانشجويان توانمند و يا توانمندسازي دانشجويان يكي از ويژگي‌هايي است كه جهاددانشگاهي دانشگاه به آن اهتمام ورزيده و اين موضوع در همكاري‌هاي مشترك به وضوح مشاهده مي‌شود.

وي موفقيت‌هاي ملي فرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجان‌غربي؛ را حاصل مديريت خلاقانه و دانشجومدار اين معاونت ذكر كرد و افزود: دانشجويان جهادگر در تمامي عرصه‌هاي فرهنگي دانشگاه‌ها اثرگذار مي‌باشند. وي توجه به فرهنگ را از ضروريات جامعه ذكر كرد و گفت: فرهنگ دانشگاهي يكي از مولفه‌هاي توسعه جامعه محسوب مي‌شود كه نقش‌آفريني جهاددانشگاهي در اين زمينه حائز اهميت است.

وي با اشاره به فضاي دانشجويي دانشگاه داشتن رويكرد معقولانه و مطابق نياز با جامعه هدف را بسيار پر اهميت ذكر كرد. وي در خاتمه جهاددانشگاهي را يكي از بازوهاي بسيار قوي در بخش فرهنگي دانشگاه‌اروميه عنوان كرد و افزود: اين نهاد انقلابي با دارا بودن بدنه‌ي فرهنگي، دانشجوها را وارد در عرصه‌هاي مديريتي و اثرگذار فرهنگي كرده است.

در ادامه مراسم، محمود عليگو رئيس سازمان‌دانشجويان جهاددانشگاهي،سازمان‌دانشجويان را دروازه ورود به جهاددانشگاهي عنوان كرد، و افزود: جهاد به‌عنوان يك عنصر اساسي و تشكيلات مهم در حوزه‌هاي پژوهشي، فرهنگي و آموزشي در كشور تعريف مي‌شود كه ورود به اين مجموعه نياز به آموزش‌هاي مشخصي دارد و سازمان‌دانشجويان به عنوان ارگان ورودي دانشجويان به جهاددانشگاهي، مسئوليت اين آموزش‌ها را در حيطه فعاليت‌هاي خود تعريف كرده‌است.

وي با اشاره به سير ورودي دانشجو به سازمان‌دانشجويان گفت: وقتي دانشجو وارد سازمان دانشجويي مي‌شود، ترم اول به شكل فشرده دانشگاه به او معرفي شده و ترم دوم تا ششم، مهارت‌هايي در حوزه علوم و مسائل زندگي، ديني و فرهنگي را آموزش مي بيند، ترم هفتم و هشتم، به آموزش دانشجو براي دوره كارشناسي‌ارشد اختصاص داده مي‌شود و دانشجو مي‌تواند از امكانات جهاد براي وارد شدن به دوره‌ كارشناسي‌ارشد با تخفيف ويژه استفاده كند. رئيس سازمان‌دانشجويان جهاددانشگاهي در خصوص هدف از تشكيل سازمان دانشجويان، گفت: سازمان براي ارتقاي سطح مشاركت دانشجويان در فعاليت‌هاي اجتماعي، فرهنگي، اجتماعي، ديني، ... تشكيل گرديده كه همراه با دانشجو كار انجام مي‌دهد.

عليگو با بيان اينكه هر دانشجو، يك سازمان‌دانشجويان است گفت: مشكلات زياد دانشجويان بدليل عدم تطابق موضوعات و تصميم‌گيري‌ها بر اساس علايق دانشجو و يا صرف توجه دانشجو به كار تشريفاتي است، ولي با ورود دانشجو در شكل‌گيري اين موضوعات، اين برنامه‌ها براي دانشجويان جذاب‌تر خواهد شد.

وي با اشاره به برنامه‌هاي انجام‌گرفته سازمان گفت: اين سازمان؛ طرح محروميت‌زدايي در كشور را براي نخستين بار در سال 84 و جشنواره مهرباران، انتشار نشريه تخصصي دانشجويي در حوزه محروميت‌زدايي، به انجام رسانده است. وي برگزاري نخستين جشنواره موضوعي شخصيت‌هاي حوزه محروميت زدايي، فعال شدن مجموعه دانشجويي در حوزه محيط‌زيست از ديگر برنامه‌هاي انجام‌گرفته در اين سازمان عنوان كرد.

رئيس سازمان‌دانشجويان جهاددانشگاهي با بيان اينكه تمام پژوهشكده‌هاي جهاد و حتي فعاليت‌هاي آموزشي آنها تك و منحصر به فرد هستند، گفت: جهاددانشگاهي براي نظام و سازمان دانشجويان نيز براي جهاد اين خاصيت را دارد، بعبارتي‌ ديگر جهاددانشگاهي گلخانه نظام‌جمهوري‌اسلامي و سازمان‌دانشجويان گلخانه جهاد است.

امين رستم‌زاده معاون‌فرهنگي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي؛ نيز در اين مراسم با تشريح فعاليت‌هاي كانون‌هاي سازمان دانشجويان دانشگاه‌اروميه گفت: كانون‌هاي سازمان‌دانشجويان بهترين محل و فضا را براي بالندگي دانشجويان دارند و اين مهم نيازمند نگرش بسيار ظريف به موضوع است.

معاون‌فرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجان‌غربي،مديريت كانو‌نها را بسيار پيچيده و ظريف ارزيابي كرده و افزود: بايد دوره‌هاي آموزشي و جزوات تخصصي در اينخصوص تعبيه و تدوين و در اختيار مسئولين كانون‌ها قرار گيرد.

رستم‌زاده، اولين خروجي كانون‌هاي سازمان را استقلال‌فكري و مديريتي براي دانشجو عنوان كرد و گفت: بلوغ‌فكري و مديريتي حاصل از عضويت دانشجو در كانون‌ها و سازمان كه بصورت تجربي و عملي فرا مي‌گيرد بسيار ارزشمند و اثرگذار در آينده او جهت نقش‌آفريني مثمر ثمر در جامعه و زندگي شخص قلمداد مي‌شود.

وي با اشاره به اينكه تمامي كانون‌هاي فعال اين واحد داراي اساسنامه مصوب مي‌باشند، كه بر اساس آن برنامه‌ريزي مي‌نمايند، گفت: براي اولين‌بار بعد از جلسات كارشناسي آيين‌نامه داخلي مديريت شعب سازمان تدوين شده كه در آن به نحوه ارتقاء مسئولين دفاتر سازمان در يك دانشگاه و نيز شرح وظايف دبير و مسئول و ساير اعضاي شوراي مركزي كه مشخص شده بصورت مشروح پرداخته شده‌است.

وي در خاتمه سخنان خود گفت: كانون‌هاي سازمان دانشجويان در اصل بدنه‌ي اصلي سازمان است.ح/الف

٠٩:٣٣ ٢٤/٠٨/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد