به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان همدان :
دومین دوره کارگاه آموزشی "کد جهانی اخلاق جهانگردی" برگزار شد
به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی همدان دومین دوره کارگاه آموزشی "کد جهانی اخلاق جهانگردی" در دانشگاههای بوعلیسینا، علمی کاربردی و مؤسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی واحد همدان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان همدان،در این کارگاه که در آبان ماه برگزار گردید حدود 200 نفر از دانشجویان مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی و دکترا با رشتههای مختلف تحصیلی در آن شرکت نمودند.
جلال نصیریان مدرس دانشگاه علامه طباطبایی در ابتدای این کارگاه ضمن بیان پارامترهای آداب معاشرت و الگوهای رفتاری در صنعت گردشگری و تأثیرات مثبت رعایت این آداب در جذب توریسم گفت: در صنعت جهانگردی و گردشگری افراد مراجعهکننده به واحدهای مرتبط با این صنعت مانند هتلها یا آژانسهای مسافرتی میهمان و پذیراییکنندگان از آنها را میزبان مینامیم. رابطه بین میهمان و میزبان رابطه میهماننوازی گفته میشود لذا برای آنکه افراد میزبان به اصول میزبانی و میهماننوازی آشنا شوند باید مجهز به اصولی باشند که آداب معاشرت و الگوهای رفتاری نام دارد. امروزه این مقوله از چنان اهمیتی برخوردار است که بعنوان یک رشته علمی در مراکز و مؤسسات آموزش عالی تدریس میشود.
وی آداب غذاخوری، آداب مسافرت، آداب گفتگوی تلفنی و آداب هدیه دادن و گرفتن را از مهمترین موارد آداب معاشرت عنوانو با تأکید بر رعایت حقوق جهانگردان در کشورهای اسلامی توجه به این حقوق را از چهار دیدگاه ملی، مذهبی، ملی ـ مذهبی و علمی ضروری دانست.
نصیریان زیبایی محیط و اتمسفر مکان، هزینههای وابسته، کیفیت موارد ارائه شده و کیفیت سرویس و نحوه اجرای آنرا از عوامل مهم افزایش میزان رضایت مشتریان و رونق صنعت گردشگری، هتلداری و جهانگردی معرفی کرد.
رییس هیات مدیره دانشکده علمی ـ کاربردی جهانگردی و هتلداری در ادامه ضمن اشاره به شعری منصوب به حضرت علی(ع) اضهارداشت: برای مسافرت و سیر و سفر پنج فایده ی زدودن گرد غم و اندوه از زندگی، کسب معیشت و به دست آوردن گشایش در تأمین معاش، آموختن علم، آگاه شدن از آداب و سنن و رسوم اقوام و ملل دیگر و در نهایت درک صحبت و مکالمه با دانشمندان و فرزانگان وجوددارد.
نصیریان با بیان سلسله مراتب نیازها از دیدگاه مازلو یکی از مهمترین نیازهای انسان را نیاز به در اجتماع بودن و تعلق فرد به جامعه و جامعه به فرد عنوان کرد و صنعت جهانگردی، گردشگری و توریسم را یکی از منابع تأمینکننده نیاز مذکور عنوان نمود.
گفتنی است مباحث ارائه شده در این کارگاه به طور همزمان به دو زبان فارسی و انگلیسی برای دانشجویان شرکتکننده تدریس شد..
خاطر نشان میشود، در پایان کارگاه فوق، اکبر اسدی رییس جهاد دانشگاهی استان همدان با اهدا لوح و هدیه از استاد نصیریان تجلیل نمود.
لازم به ذکر است، برای تمامی شرکتکنندگان در این کارگاه گواهینامه صادر میشود.ح/الف
٠٩:٤٧ ٠٢/٠٩/١٣٨٨