مراسم جشن كتاب در جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي همدان
به همت معاونت فرهنگي جهاددانشگاهي استان همدان مراسم جشن کتاب به مناسبت گرامیداشت هفته کتاب در دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد همدان ، دکتر فامیل روحانی مدیر گروه کتابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، گفت: امروزه بسیاری از نیازهای ما در اختیار کشورهای غربی است و این در حالی است که آنها با کتابهای مسلمانان به این علوم دست یافته اند.
دکتر علی اکبر فامیل روحانی افزود: در آمارگیری سال 75، تعداد پژوهشگران کشور به نسبت جمعیت در مقایسه با کشور ژاپن یک هفتاد و پنجم بود.
وی ادامه داد: عقب افتادگی علمی زاده عوامل گوناگونی است که یکی از آنها به استعمار برمیگردد اما عامل عمده، غفلت مسلمانان است.
فامیل روحانی با تأکید بر ضرورت سرمایه گذاری علمی برای جوانان اظهار داشت: امروزه خوشبختانه نیروهای کشور به کنکاش علمی روی آورده و امید است تعداد پژوهشگران ایران نیز به یک بیستم پژوهشگران ژاپن برسد.
وی مقدمه تولید علم را نظریه پردازی اعلام کرد و گفت: در حاشیه تحولات شگفتآوری که در خصوص اشاعه اطلاعات پدید آمده هم اکنون در موقعیتی هستیم که محصول علمی روزانه خود را نمیتوانیم جمع آوری کنیم در چند سال آینده تولید علم چنان گسترش می یابد که مجموعه دانش بشر هر ماه دو برابر میشود و افکار توانمند بشری همه روزه به دنبال آن است.
او یکی از مشکلات محیطهای پژوهشی را ضعف در مدیریت دانست و افزود: پیروی از یک دیدگاه خاص در مدیریت مانع تولید علم میشود.
مدرس دانشگاه آزاد همدان با اشاره به تأثیر همکاری و هماهنگی اساتید دانشگاهها در امور پژوهشی گفت: در دانشگاهها آزادی تولید علم به طور دائم وجود ندارد و رقابت پژوهشی بین اساتید محسوس نیست.
فامیل روحانی در ادامه ضمن بیان این نکته که بین دانش نظری، علمی و عملی رابطه وجود ندارد، افزود: امروزه بسیاری از اندیشمندان تصور میکنند تنها علوم تجربی دانش شمرده میشود، در حالی که علوم انسانی زمینه ساز علوم تجربی است.
او غفلت از علوم انسانی را عامل اصلی عدم ظهور و بروز بسیاری از زمینه های فکری عنوان و وجود شیوه های گزینشی تبعیض آمیز برای فرصت مطالعاتی را عامل کاهش تولید علم دانست.
وی همچنین کشاندن حیطه های تولید علم به پژوهشگاهها و کارخانجات به جای اختصاصی کردن در دانشگاهها، تقویت رابطه دانشگاه با مردم و جامعه، ایجاد زمینه های مطالعاتی عادلانه و ارج گذاری به تولیدکنندگان و خادمان علم را از عوامل زمینه ساز تولید علم بیان کرد.
جواد تهذیبی، از مسئولین جهاد دانشگاهی همدان نیز در ابتدای این مراسم ضمن خیر مقدم به دانشجویان و مدعوین حاضر، گفت: رسانه ها در میزان آموخته های افراد تأثیر دارند اما هیچگاه با نقش و تأثیری که کتاب در آموختن مطالب به افراد دارد قابل مقایسه نبوده و نیست.
وی ادامه داد: ماندگاری آموزه هایی که از طریق رسانه ها به دست می آید همیشه کمتر از میزان ماندگاری آموخته های ناشی از کتاب است.
در پایان این مراسم که به همت معاونت فرهنگی برگزار شد، 22 نفر از برگزیدگان مسابقه کتابخوانی "نامه 31 نهج البلاغه" تقدیر شدند.
١٤:٤٧ ٠٣/٠٩/١٣٨٨