٠٦:١٠ ١٠/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
همایش ایران سرای جاوید برگزار در دانشگاه اراك شد

به همت کانون ایرانشناسی دانشجویی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی استان مرکزی همایش علمی بزرگداشت عباس اقبال آشتیانی دهم آذر ماه در سالن شهید چمران دانشكده  علوم پایه دانشگاه اراك برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهي واحد استان مركزي،این مراسم با حضور دانشجویان ، اساتید و علاقه مندان به تاریخ و ادبیات کهن ایران زمین با تلاوت فرآن کریم و نواخته شدن سرود ملی آغاز و در ادامه انصاری نماینده کانون ایرانشناسی جهاد دانشگاهی ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای این کانون طی سخنانی گفت: هدف از اجرای این همایش ها معرفی مفاخر بنام در سطح کشوراست  که در این برنامه برای حسن شعور به شخصیت اقبال آشتیانی پرداخته ایم .

انصاری در ادامه خاطرنشان کرد: در این برنامه از دکتر شعبانی قدردانی شدکه مقاله هایی را به لحاظ ارائه با موضوع آشنایی با اقبال آشتیانی توسط دانشجویان که عضو انجمن هستند در نظر گرفته اند، که از تعداد مقاله های رسیده دومقاله را برای این برنامه برگزیده شد.وی گفت: کانون ایرانشناسی، فعالیت های خود را در جهت شناخت ایران آغاز نموده و قصد آن داریم از دکتر عزیزالله بیات، چهره ی پیشکسوت کشور که از شاگردان ممتاز شهید آشتیانی بوده و در این مراسم حضور دارند قدردانی بعمل آوریم.

شايان ذکر است،در این برنامه، مقاله ای با عنوان آراء و اندیشه های اقبال و مقاله ای دیگر با عنوان کتاب شناسی آثار استاد ارائه شد.در ادامه مراسم، دکتر عزیزالله بیات یکی از چهره های شاخص و از شاگردان عباس اقبال آشتیانی طی سخنانی ابراز داشت: من در این مراسم به شرح حال شخصیتی بطور اختصار می پردازم، که اگر مدانحه نباشد تا قرنها مانند اقبال آشتیانی در ارتباط با تاریخ نویسی در عرصه ایران پیدانشده است.

وی افزود: من در حدود سال 1323 چند درس مهم را بطور کامل در محضر ایشان گذرانده ام ، درسهایی چون جغرافیا، روش نوشتن، تاریخ تمدن، که تا 100 سال پیش در تمدن ایران اقبال حرف اول را می زده است.

دکتر بیات گفت: یکی از محاسن مهم استاد اقبال آشتیانی، متواضع و فروتن بودن ایشان بود. تاریخ مغول از مهم ترین آثار اقبال بوده است مانند کسی که در گرجستان و عراق زندگی کرده این آثار رانوشته و به جا گذاشته است. وی افزود: در حال حاضر من تنها شاگرد استاد هستم که از آن زمان مانده ام، من خودم کتاب تاریخ تطبیقی با حوادث تمام دنیا را در 4 جلد نوشته ام، که چهارمین جلد آن در حال تجدید و چاپ است. وی خاطرنشان کرد: عباس اقبال آشتیانی، وقایع را دقیق نوشته است و هیچ گونه خللی در آن نیست، اقبال از افراد نادر بوده و دستی توانا داشته است اما در بعضی مسایل نمی توانست اظهار نظر کند.

وي در ادامه بیان کرد: مجله یادگار، که انتشار آن تا چند سال بیشتر ادامه پیدا نکرد را می توان یادآور شد و قابل ذکر است که اقبال را بعنوان وزیر به شاه معرفی کردند اما روز بعد ایشان استعفا دادند و گفتند من معلم خوبی هستم، وزیر خوبی نیستم.و

ی تصریح کرد: از نویسندگان تاریخ ایران به نظر من حرف اول را در تاریخ نویسی، اقبال می زده است. و راز موفقیت در تحصیل از دیدگاه من در تاریخ ، تربیت اساتیدی است که شما دانشجویان از وجود آنان بهره می برید و زمانی که اسمی از آنها به میان می آید عمیقا لذت می برم.دکتر عزیزاله بیات در پایان سخنانش اظهار داشت: از کتاب های کتابخانه ی من که بیشتر به زبان عربی و فارسی می باشد با سه موضوع تاریخ ایران پس از اسلام، تاریخ مغول، سه سال در دربار ایران منتشر شده است .

يادآور مي شود،ازدیگر تالیفات دکتر بیات می توان به آثاری همچون باستانی کرمانشاه، تاریخ تطبیقی ایران از سلسله ما تا پهلوی ایران، جغرافیای محلی کرمانشاه، کتب درسی تاریخ برای دبیرستان ها و دانشگاه ها اشاره کرد.  در پایان مراسم از جانب رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی به استاد بیات بااهداء لوح یادبود تشکر وقدر دانی کردند.و معاونت فرهنگی این واحد نیز با اهداء لوح یادبود به دانشجویانی که مقاله هایشان را ارائه دادند تقدیر بعمل آورند.ح/الف

١٥:٢٣ ١١/٠٩/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد