٠٦:١٣ ١٠/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
با معرفي هنرمندان و پژوهشگران دانشگاهي؛
مراسم اختتامیه جشنواره فرهنگي، هنري، پژوهشي سوره حمد برگزار شد

در مراسمي با حضور رئيس جهاد دانشگاهي، رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها و رئیس ستاد اقامه نماز کشور برگزيدگان رشته‌های مختلف «جشنواره فرهنگی،هنري، پژوهشی سوره حمد» معرفی و تجليل شدند.

به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران، جشنواره فرهنگی، هنري، پژوهشی سوره مباركه «حمد» با ارائه گزارشی از سوی حبيبی رئيس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشكی تهران آغاز شد. وی با اشاره به اهداف برگزاری اين جشنواره گفت: از چند ماه پيش دوستان طرح دانشجويی سوره حمد را مطرح كردند كه ما نيز بسيار خوشحال شديم چرا كه خداوند نعمت‌های زيادی به ما داده است كه يكی از آن‌ها نيز همين سوره حمد است. وی افزود: جهاد دانشگاهی از اينكه فرصتی را ايجاد می‌كند كه دانشجويان پيشنهاد دهند و پيشنهادهای خود را اجرا كنند خدا را شاكر است چرا كه برگزاری برنامه‌های اين‌چنينی ايده‌های زيادی را به متوليان فرهنگی دانشگاه‌ها و مراكز علمی داده است.

دكتر حبيبی بهترين سرآغاز، حمد و ستايش، رحمت گسترده الهی، مهر و محبت، مبداء و معاد، عبادت و بندگی، صراط مستقيم، الگوپذيری از ائمه(ع)، هدايت‌شدگان و گمراهان، دشمن‌شناسی، مالك بودن خدا، سوره حمد در زندگی روزانه و ساير موضوعات مرتبط با سوره حمد را از جمله عنوان‌های طرح‌شده در اين جشنواره فرهنگی ـ پژوهشی عنوان كرد. به گفته رئيس جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشكی تهران بيش از 200 اثر فرهنگی به اين جشنواره ارسال شده است كه برترين‌های آن به مدت سه روز در قالب نمايشگاهی در معرض ديد همگان گذاشته می‌شود. اين مراسم با سخنرانی حجت‌الاسلام‌ و ‌المسلمين محمديان رئيس نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ادامه يافت. وی سوره حمد را يكی از نعمات بزرگ خداوند به انسان دانست كه تدبر در آن ما را متوجه اين مطلب می‌كند كه چرا اين سوره معادل همه قرآن عنوان شده است.

وی بخشی از اسرار و معارف اين سوره را در تكرار رحمان و رحيم در اين سوره دانست و افزود: رحمان يعنی تمام هستی در رحمت عام الهی غرق هستند و هيچ موجودی نيست كه از رحمت الهی بی‌بهره باشد اما رحيم شامل رحمت ويژه و اختصاصی خداوند است كه تنها نصيب اوليا الهی می‌شود كه رمز رسيدن به آن در قرآن و اين سوره مبارك بيان شده است. رئيس نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در بخش پايانی سخنان خود تصريح كرد: تمام زحمت پيامبران و انبياء در اين است كه ما با تأسی به مبانی دينی و به كارگيری آنها جز زيبايی چيزی نبينيم موضوعی كه حضرت زينب(س) پس از حماسه عظيم عاشورا به آن اشاره كرد. همچنين در ادامه اين مراسم حجت الاسلام‌والمسلمين محسن قرائتی رئيس ستاد اقامه نماز كشور از ديگر سخنرانان اين مراسم بود. وی نيز در ابتدای سخنان خود بر اين نكته اشاره كرد كه همه قرآن در سوره حمد خلاصه شده است و تدبر و تأمل در اسرار و مفاهيم آن ما را نسبت به موضوعات قرآنی آشنا می‌كند. اين پژوهشگر قرآنی از دانشجويان خواست با گنجاندن قرائت و تفسير قرآن و نهج‌البلاغه در برنامه روزانه خود از معارف دينی مطلع باشند چرا كه نسخه همه مشكلات فردی و اجتماعی ما در قرآن نهفته شده است.

وی با اشاره به اين مطلب كه فعاليت‌های قرآنی بايد مشكلی را از ما حل و فصل كند، اظهار كرد: در بسياری از موارد با افرادی مواجه شده‌ام كه عمر خود را صرف برخی از كارهای قرآنی كرده‌اند كه سودمند نيست لذا از هنرمندان می‌خواهم دست به اقداماتی بزنند كه جامعه را با قرآن و معارف آن آشنا كند. در پايان اين مراسم برگزيدگان رشته‌های مقاله‌نويسی، پژوهش، پايان‌نامه، شعر، متن ادبی، خوشنويسی، عكس، كليپ، پيام كوتاه، وبلاگ‌نويسی و كتابخوانی با حضور دكتر حميدرضا طيبی رئيس جهاد دانشگاهی، حجج اسلام محسن قرائتی و عيسی‌زاده رديس نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشكی تهران، دكتر مسعود حبيبي رييس جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران و دكتر مصطفي محقق معاون فرهنگي دانشجويي دانشگاه علوم پزشكي تهران معرفی و تجليل شدند.

بنا بر اين گزارش علی سليمانی در بخش شعر، فاطمه نانی‌زاد در بخش متن ادبی، شيوا پولادی در بخش مقاله‌نويسی، علی طوفانی در رشته خوشنويسی نستعليق، سليمان ميری در رشته شكسته نستعليق، علی فلاحی در رشته نسخ و ثلث، مريم يگانه در ساخت نماهنگ، ناصر كريمی در بخش تصوير و فاطمه عرب عامری در بخش مفاهيم بعنوان نفرات برگزيده معرفی شدند. گفتنی است مراسم اختتامیه جشنواره فرهنگي، هنري، پژوهشي سوره حمد توسط کانون قرآن و عترت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران 10 آذرماه 1388 در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.ح/الف

١٨:٢٥ ١١/٠٩/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد