آيين معارفه رييس جديد جهاد دانشگاهي واحد همدان و افتتاح ساختمان آموزش عالي جهاد دانشگاهي با حضور معاون هماهنگي واحدهاي جهاد دانشگاهي، روساي دانشگاههاي همدان، معاون سياسي امنيتي استاندار و جمعي از دانشجويان و دانشگاهيان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در همدان، پورعابد معاون امور هماهنگي جهاد دانشگاهي کشور، گفت: نبايد شک کرد که براي رسيدن به قلههاي افتخار و برتري راهي جز توجه به علم، دانش، دانايي و استفاده از اين فرهنگ در تصميمگيريها نيست.
وي افزود: نگاه به جوامع توسعه يافته نشان ميدهد كه دانش، علم و انسانهاي دانش محور جوهر اين کشورها بوده است.
وي با اشاره به منويات مقام معظم رهبري مبني بر لزوم ايجاد جنبش نرم افزاري و مهندسي فرهنگي بيان داشت: اگر کشور ميخواهد به جايي برسد بايد از اين گذرگاه عبور کند.
وي خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهي نخستين رسالت خود را در اين ديده که در دانشگاهها به عنوان مراکز توليد علم براي حل مشکلات کشور به ايجاد تکنولوژي روي آورده و از طريق تبديل علوم نظري به دستاوردهاي پژوهشي به حل مسايل کشور کمک ميکند.
پورعابد تصريح کرد: جهاد دانشگاهي با تصويب چشم انداز 20 ساله، برنامههاي کلاني را براي دستيابي به اهداف خود انتخاب کرده است.
وي با اشاره به فعاليتهاي فني مهندسي جهاد دانشگاهي، ساخت فرستندههاي راديويي را از جمله کارهاي ماندگار اين نهاد انقلابي اعلام کرد و گفت: اين فرستنده ها کاربرد 95 درصدي در کشور دارد.
پورعابد همچنين فيلترهاي الکترواستاتيک را از دستاوردهاي جهاد خواند و کاربرد آن را در رفع آلودگي هاي صنعتي دانست و تصريح کرد: جهاد با تجميع توانمنديهاي خود در عرصه ملي و بينالمللي تلاش ميکند.
وي اضافه کرد: جهاد دانشگاهي در 42 واحد سازماني در 29 استان کشور و با داشتن سه پژوهشگاه در110 مرکز خدمات تخصصي کارهاي علمي و پژوهشي ارايه ميدهد.
وي در حوزه فرهنگي جهاد دانشگاهي به خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) اشاره کرد و گفت: ايسنا نخستين خبرگزاري غير دولتي است که آغاز جنبشي در رسانههاي مجازي بود و اکنون با 18 منطقه و تعدادي دفتر خبري فعاليت دارد و سال گذشته بيش از 86 هزار خبر توليد کرده است.
او ايکنا را نيز تنها خبرگزاري قرآني جهان اسلام اعلام کرد و بيان داشت: اين خبرگزاري با 10 شعبه خارجي و 20 شعبه داخلي به 23 زبان خبر منتشر ميکند.
معاون هماهنگي جهاد دانشگاهي همچنين به انتشار 380 عنوان کتاب در انتشارات جهاد در سال گذشته اشاره کرد و از تحصيل 50 هزار دانشجو در موسسه و مراکز علمي کاربردي جهاد دانشگاهي خبر داد.
پورعابدي بزرگترين سرمايه جهاد را نيروي انساني آن اعلام و آن را افتخاري بي بديل براي اين نهاد قلمداد کرد.
حميد عسگري معاون سياسي امنيتي استاندار همدان نيز گفت: بستر کار تحقيقي، علمي و پژوهشي در همدان فراهم است و اين امر کار را براي اعضاي جهاد دانشگاهي آسان کرده است، همچنين همدان با داشتن دانشگاههاي مادر قطب علمي محسوب ميشود.
دکتر محمدعلي زلفيگل، رييس دانشگاه همدان نيز با اشاره به حضور فعال جهاد دانشگاهي در اين دانشگاه گفت: جهاد دانشگاهي حضور فعالي در دانشگاه بوعلي سينا دارد و در برنامههاي فرهنگي دانشگاه مانند يک کارشناس فرهنگي عمل مي کند.
وي خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهي داراي پيشينه تاريخي و اجرايي خوبي در کشور است و مصداق تبديل علم به فناوري در اين نهاد ديده ميشود.
وي با بيان اينکه گل سرسبد کارهاي جهاد دانشگاهي، تکنولوژي سلولهاي بنيادي است گفت: اين نهاد در جنبههاي مختلف فعاليتهاي خوبي دارد و مديريت مجله شيمي و مهندسي شيمي که يکي از مجلههاي بينالمللي ايران است را جهاد دانشگاهي بر عهده دارد.
وي همچنين با اشاره به تصويب احداث استاديوم علمي در دانشگاه بوعلي سينا گفت: اين پروژه با 16 آمفي تئاتر، هتل 500 نفره در زميني با مساحت 23 هزار متر مربع زيربنا مکاني براي جشنوارهها و سمينارهاي علمي و بين المللي خواهد بود.
وي افزود: اين استاديوم امکان حضور توريستهاي علمي را در شهر همدان فراهم ميکند و ترافيکي از انديشمندان، متفکران در طول ماههاي مختلف به وجود ميآيد که باعث رونق اقتصادي شهر نيز خواهد شد.
وي در پايان خاطرنشان کرد: اين پروژه 30 ميليارد تومان هزينه دارد که باعث آباداني دانشگاه بوعلي سينا و رونق شهر مي شود.
جواد تهذيبي رييس سابق جهاد دانشگاهي واحد همدان نيز با اشاره به تاسيس ساختمان آموزش عالي جهاد دانشگاهي گفت: اين دانشگاه بدون کمک و هزينه دولت ساخته شده است.
وي جهاد دانشگاهي را به عنوان يک نهاد پژوهشي و فرهنگي دانست که بسياري از موفقيتهاي خود را مديون همدلي و تخصص اعضاي خود است.
وي مجموعه فعلي جهاد دانشگاهي را حاصل مجموعهاي از عوامل دانست که با روحيه جهادي خود توانستهاند اين مجموعه را از صفر به مکان فعلي برسانند.
تهذيبي در پايان به آموزشهاي ميان دورهاي سازمان كه از سال 86 تا کنون براي کارمندان دولت برگزار کرده اشاره کرد و در خصوص حوزه پژوهشي گفت: اين موسسه آمادگي خود را براي حمايت از پژوهشها و طرحهاي دانشجويان اعلام ميکند.
در اين آيين با قدرداني از زحمات 8 ساله جواد تهذيبي، اکبر اسدي به عنوان رييس جديد اين واحد معرفي شد.ح/الف