معاون فرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجان غربي گفت: روز دانشجو با جوهره فرهنگ شهادت گره خورده است.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي، امين رستم زاده معاونفرهنگي جهاددانشگاهي واحد آذربايجانغربي، كه بمناسبت 16 آذر سخن مي گفت ضمن بيان مطلب فوق افزود: شهادت دانشجويان در مقابل استكبار و استبداد و حفظ استقلال برگ زريني بود كه در جريده سياسي دنيا رقم خورد تا آرمان علمي، عملي، واقعي دانشجو و جنبش دانشجويي از ايران به تمام دنيا صادر شود.
وي با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري ،تصريح كرد: دانشجو بايد با جهاد و نمود جوهره فرهنگ متعالي شهادت در عرصهها و جبهههاي علمي و فرهنگي امروز بيرق عزت و افتخار و هويت تابان آن را براي كشور در دانشگاهها متجلي نمايد .
عضو شوراي مركزي سازمان دانشجويان كشور اظهار كرد:حركت و سير دانشجو هميشه توام و منجر به تغييرات عقلاني و مفيد به حال مردم است و اين اصل در نقش آفريني دانشگاه ها در پيروزي انقلاب اسلامي بالعينه مشاهده شد .
رستم زاده گفت:رسالت دانشجو در دغدغه حل نيازهاي مردم و جامعه تجلي پيدا مي كند.
وي ادامه داد:رسالت خون پاك شهيدان و شهداي دانشجو نيز از اصلي ترين اهداف جنبش هاي دانشجويي تلقي مي شود.
وي الگو سازي آرمان خواهي،استكبارو فساد ستيزي ، استقلال و عدالت خواهي، نمود هويت ملي ارزشي و اخلاقي و كرامت انساني و جهادگري را ازجمله خصيصه هاي دانشجو ذكر كرد و افزود:كليشه شكني اصولي صداقت خواهي و حمايت از محرومين و فكرآفريني مهمترين ويژگي دانشجو است.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي ادامه داد :فهم درست و مهندسي دقيق مسايل و موضوعات بايد از برنامههاي كاري جنبشهاي دانشجويي براي جلوگيري از پياده نظام شدن ديگران باشد.
وي حقيقت طلبي دانشجو را نشات گرفته از عدم پايبندي اين قشر به ظواهر دنيوي و مادي ذكر كرد.
رستم زاده افزود:دانشجويان بايد نسبت به تاريخچه و گذشته خود نيز معرفت داشته و آسيب شناسي و تحليلي صحيح جهت چشماندازي بهتر براي آينده ترسيم نمايند.
وي ادمه داد: دانشجو بايد در اعماق و محتواي موضوعات نيز تامل كند و هيبت امپراطور ظواهر را درنوردد.
وي گفت: آرمان دانشجو صورت بي سيرت را شكستن است.
رييس سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي آذربايجانغربي در ادامه سخنان خود گفت: بستر سازي براي تقويت قوت و قدرت بصيرت سياسي در دانشجو از وظايف خطير متوليان امر است.
رستم زاده افزود:دانشگاه ها بايد مركز ثقل و بيداري فكري و معنوي در جامعه باشند.
وي ادامه داد:جنبش دانشجويي بايد جنبشي تعميق بخش باشد و تحليل آن عقلاني و آرمان خواهانه اساس بندي شود.
معاون فرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجانغربي اظهار كرد: آرمان دانشجو و جنبشهاي دانشجويي هدف ايدهآل است نه ابزاري براي رسيدن به اهداف و نيز نبايد اين مهم از جايگاه والاي هدف به مرحله ابزار و وسيله تنزل يابد.
رستم زاده در ادامه سخنان خود با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري تصريح كرد:جنبش افراطيگري و محافظهكاري از عوامل ركود محتوايي و حركت دانشجويان است و بايد تعقل و نگرش ماهوي به اهداف و مباحث، از پيش خوانهاي اين جريان تپنده و پايدار باشد.
عضو شوراي مركزي سازمان دانشجويان كشور حلقه مفقوده خط فكري آرمانگرايانه جنبش دانشجويي را نهفته در معارف قرآني دانست و اظهار كرد: آموزههاي قرآني بهترين منبع معرفتدهي به جنبش دانشجو را در خود هويدا دارند .
وي ادامه داد: بهرهگيري از آموزههاي قرآني بايد بهترين منشاء و نكته آرماني و اصلي اين جريان فكري اصيل جامعه باشد.
وي تدبر و پژوهش در معارف و آيات قرآن و ترويج اين فرهنگ مقدس در فضاي علمي و دانشگاهي را از جمله رسالتهاي جنبش دانشجويي ذكر كرد و افزود: فرهنگ نگريستن به تمامي مسايل كوچك و بزرگ جامعه از منظر قرآني و استخراج و آمادهكردن مفاهيم قرآني بصورت كاربردي از بحثهاي متفاوت و مختلف براي قرآني كردن فكر و فضاي مديريتي و زندگي مردم از ديگر رسالتهاي اصلي جنبش دانشجويي محسوب ميشود.
رستمزاده در ادامه افزود: گفتمان و فضاي فكري دانشجو بايد از معنويت سرشار و سر ريز شود تا بتواند نفس عدالت و حقيقت را دريابد و براساس آن چشم اندازهاي واقعي خود را ترسيم نمايد.
وي با عنوان اينكه وادادگي به فضاي خارج از حيطه علمي و دانشگاهي يكي از آفتهاي اصيل دانشجويي است گفت: دانشجو نبايد در گرداب احساسات و موج سواري بيگانگان دانشگاهي اسير شود چرا كه استقلال فكري و عمل دانشجو وجه تمايز و برگ برنده و نكته تعالي جايگاه اين جنبش ارزشمند جامعه است.
رستم زاده گفت: جنبش دانشجويي آرماني همان دانشجوياني هستند كه در 16 آذر آن مقطع، 3 شهيد به خاطر حراست از استقلال و عزت كشورمان هزينه كردند و آنان هنوز جاويدان تا ابد، پابرجا در دانشگاه عزت و افتخار و شهادت دايم التحصيلند.
معاون فرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجانغربي؛ خمير مايه فكري فضاي حاكم بر دانشجويان را منطبق بر ارزشهاي اصيل جامعه ذكر كرد و افزود: دانشجويان بايد با بصيرت قرآني و ماهوي و علمي صحيح بتوانند تحليل و استنباطي منطبق با عدالت داشته باشند.
وي گفت: موضوعات و مسايل سياسي و يا مرتبط با آن نبايد ساير اهداف معقول متعالي جنبش دانشجويي را تحت تاثير خود قرار دهد.
رييس سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي واحد آذربايجانغربي گفت: دانشجويان مهندسين ساختمانهاي فكري توسعه آينده كشور هستند و نرم افزارهاي رشد و بالندگي كشور بر اين اساس پردازش مي شود.
وي ارائه ايده براي بسترسازي فرهنگي جهت پرهيز از مصرفگرايي و مصرف علوم تقليدي و تجويز آن به براي موضوعات را از ديگر رسالتهاي علمي و فرهنگي و متعالي دانشجويان ذكر كرد .
رستمزاده تصريح كرد: جنبش دانشجويي با ركود و رخوت در هر بخشي از جامعه بيگانه است و حساسيتزايي و تقويت تحرك هرچه بيشتر و سريعتر براي رسيدن به شاهراههاي سرمنزل سعادت براي مردم جامعه اصليترين ايدهآل جنبش دانشجويي محسوب ميشود.ح/الف