٠٨:٠٣ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
به همت سازمان‌دانشجويان جهاددانشگاهي آذربايجان‌غربي؛
نشست‌تخصصي قرآن و علوم‌كشاورزي برگزارشد

نشست‌ تخصصي قرآن و علوم‌كشاورزي به همت كانون قرآن سازمان‌دانشجويان جهاددانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي در دانشگاه‌اروميه برگزار شد.

به‌گزارش روابط‌عمومي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي ، اين نشست  باهدف ترویج فرهنگ قرآنی، سوق دادن دانشجویان به سوی قرآن با تکیه بر علوم نوین، آشناسازی دانشجویان با قرآن بعنوان محور زندگی بشر وشناساندن قرآن بعنوان یک کتاب کامل  برگزار شد.

 الهام گرفتن از اشارات و نکته‌های قرآن راهگشای دانش بشری است استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه، الهام گرفتن از اشارات و نکته‌های قرآن را راهگشای علوم روز و دانش بشری عنوان کرد.

 حجت الاسلام و المسلمین «کریم جباری»، استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه، در نشست‌تخصصي قرآن و علوم‌كشاورزي گفت: مطمئنا الهام گرفتن از اشارات و نکته‌های قرآن می‌تواند در امر کشاورزی راهگشا باشد، اما به شرطی که در آیات مربوطه دقت کافی صورت گیرد و ظرایف و لطایف آیات تبیین شود.

 وی ادامه داد: علاوه بر این که روح این آیات می‌تواند به باروری فکر متفکران و اندیشمندان عرصه کشاورزی کمک کند و زمینه‌های تازه‌ای پیش رویشان بگشاید، البته قرآن کتاب ابزار آلات کشاورزی یا دائره المعارف گلها و گیاهان نیست ، اما در حال و هوای قرآنی اندیشیدن و مطالعه کردن و توجه به نکته‌های قرآنی در رابطه با طبیعت و انواع گلها و گیاهان، زمینه‌ای نو و بکر در عرصه کشاورزی فراهم می‌کند و برای تحقیقات علمی دانشمندان می‌تواند سرمایه بزرگی فراهم آورد.

عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه در ادامه با اشاره به آیات قرآنی مرتبط با علوم کشاورزی تصریح کرد: آیات بسیاری در زمینه زراعت در قرآن‌کریم وجود دارد از جمله آیه 5 سوره مبارکه « حج» که می‌فرماید: «و تري الارض هامده فاذا انزلنا عليها المآء اهتزت و ربت و انبتت من كل زوج كريم» این آیه به نقش اساسی و حیات بخش آب برای شادابی محیط زیست و تحولات خاک پس از بارش باران و رویش و رویانیدن انواع به ثمرات ارزشمند زراعی اشاره دارد. جباری با بیان مصادیق دیگری از آیات قرآن کریم به آیه 7 سوره مبارکه «ق» خاطر نشان کرد: خداوند در این آیه می‌فرماید: «والارض مددناها و القينا فيها رواسي و انبتنا فيها من كل زوج بهيج» یعنی «ما و زمين را گسترديم و در آن كوههاي بلند افكنديم و از هر گونه نباتات خوش منظر زوج در آن رويانديم» این آیه شریفه به نقش گیاهان در ایجاد نشاط و سرزندگی و سلامت روحی انسان اشاره دارد.

وی در پاسخ به این سوال که دانشگاه‌های مرتبط با این امر با استفاده از چه ابزارهای می‌تواند میان علم کشاورزی مدرن و قرآن ارتباط برقرار کنند چنین اظهار کرد: قرآن کریم غالبا و عمدتا به اهداف و آرمان‌ها و انگیزه‌ها و حالات روانی و فکری افراد توجه دارد تا ابزارها و وسایل کار، چون وسایل و ابزار هر رشته با عقل طبیعی خدادادی قابل ابداع و اختراع است، به تعبیر گالیله کتاب‌های آسمانی آمده‌اند تا روش رفتن به آسمان را به ما یاد بدهند؛ نه این‌که بگویند آسمان‌ها چگونه در حال حرکتند .

استاد دانشگاه ارومیه در پایان افزود: قرآن کریم به مسائل اساسی و عمومی رشد و سعادت بشر توجه بسیار داشته و از پرداختن به جزئیات امور خودداری نموده است  در عین حال فهرست گسترده‌ای از انواع گیاهان و تعابیر مربوط به کشت و زرع در قرآن کریم آمده است مانند سدر ، ریحان ، تین ، خردل ، پیاز ، انجیر ، سدر ، گز ، طلح ، کافور، حرث ، شجره ، سنبل ، نبات ، حب ، نوی ، نخیل ، بقل ، جنات ، زیتون ، که همه این تعابیر نشان از اهمیت علم کشاورزی در بی‌نظیر‌ترین معجزه الهی داشت.الف/ر

١١:٢٧ ٢٣/٠١/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد