٠٨:٠٨ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
آيت‌الله العظمي نوري همداني در ديدار با جهادگران دانشگاهي:
فضاي دانشگاه‌ها بايد ديني و الهي باشد

آيت الله العظمي نوري همداني گفت: يکي از کارهاي ما در دانشگاه‌ها بايد اين باشد که فضاي دانشگاه‌ها ديني و الهي باشد تا انسان‌ها را خوب و متدين تربيت کنيم.

به گزارش ايسنا، اين مرجع تقليد در ديدار محمد ابراهيم فقيه زاده، رئيس جهاد دانشگاهي  واحد استان قم و معاونان اين نهاد درباره تاثير برخي اوقات شرعي و تقويمي در موضوعاتي مانند ازدواج و بحث نجوم باطني، اظهار كرد: خداوند عالم را عالم اسباب و علل قرار داده است و پي بردن به اين اسباب و علل لازم است.

وي با اشاره به يكي از توصيه‌هاي مهم مقام معظم رهبري مبني بر اين‌كه بايد علوم انساني را از قرآن و اسلام بگيريم، عنوان كرد: متاسفانه تاكنون اين موضوع در دانشگاه‌ها محقق نشده است و غرب علوم را از ما گرفته‌اند اما آن را سكولار كرده‌اند و همين امر باعث خسارات زيادي براي ما شده است.

وي با اشاره به خلقت آفرينش براساس اسباب و علل و با بيان اين‌كه ما برخي اسباب را مي‌دانيم و مي‌بينيم و برخي اسباب را نمي‌دانيم، ادامه داد: مسايلي مانند قمر در عقرب در روايتي از امام صادق(ع) نقل شده است كه ازدواج در قمر در عقرب موجب مي‌شود تا آن زوج در زندگي خير و خوبي نبينند؛ ما علت اين را نمي‌دانيم اما براساس اين روايت به آن معتقد هستيم.

اين مرجع تقليد تاكيد كرد: در روايات داريم كه اگر زنا و بي عفتي در جامعه‌اي زياد شود، مرگ ناگهاني نيز افزايش خواهد يافت از اين رو ما همه موظف به حفظ تقوا هستيم.

وي همچنين بر لزوم ديني، الهي و رباني كردن دانشگاه‌ها تاكيد و اظهار كرد: جهاد دانشگاهي از دو واژه داراي محتواي بلند تشكيل شده است و هر دو در اسلام داراي اهميت است.

وي با اشاره به موضوعات فقهي در لقاح مصنوعي اظهار كرد: ما معتقديم تنها قرار دادن نطفه شوهر در رحم همسرش جايز است و غير اين را حرام مي‌دانيم زيرا خداوند متعال براساس فرهنگ اهل بيت (ع) مسئله ازدواج را طوري قرار داده كه تنها اين دو نفر نسبت به هم محرميت دارند.

استاد درس خارج فقه حوزه علميه قم ادامه داد: ممكن است از لحاظ خلقت، شخص خود قدرت نداشته باشد كه همسرش را بارور كند و به وسيله ابزار و تجهيزات انتقال از شوهر نسبت به همسر باروري انجام مي‌شود كه بسيار كار مفيد و شايسته تقدير است.

نوري همداني با بيان اين‌كه لزومي ندارد همه فقها در يك مساله اجماع داشته باشند، تاكيد كرد: درست كردن جنين در رحم زن مسائلي مانند ارث و محرم و نامحرم بودن و ... را به وجود مي‌آورد كه از نظر ما جايز نيست.

وي تصريح كرد: البته جهاد دانشگاهي مي‌تواند در اين گونه مسايل از نظرات ديگر فقها استفاده كند كه اين موضوع را جايز مي‌دانند.

در ابتداي اين ديدار محمد ابراهيم فقيه زاده رئيس جهاد دانشگاه واحد استان قم طي سخناني گفت: اگرچه درمان ناباروري به روش اسلامي در كشور تحقق يافته است اما هنوز مسايل فقهي و حقوقي در اين زمينه وجود دارد كه حوزه و مراجع معظم مي‌توانند در اين زمينه جهاد دانشگاهي را ياري دهند.

وي با تاکيد بر توانمندي‌هاي جهاد دانشگاهي قم گفت: مركز درمان ناباروري با تربيت متخصصين، مرداد ماه سال گذشته در قم راه اندازي شد كه بعد از گذشت بيش از يك سال در حوزه درمان ناباروري فعاليت خوبي در سطح استان صورت گرفته است.

رئيس جهاد دانشگاهي واحد استان قم افزود: طي اين مدت تعداد 17 هزار مراجعه كننده به مركز صورت گرفته كه از اين تعداد 155 مورد مربوط به زوج‌هاي خارجي است.

فقيه‌زاده با اشاره به بالا بودن ميزان موفقيت اين مركز در موضوع درمان ناباروري نسبت به ساير كشورها تاكيد كرد: امروز با راهنمايي‌هاي علما و مراجع و دريافت فتوا از ايشان، درمان ناباروري به روش اسلامي در كشور ما تحقق پيدا كرده است.

وي با اشاره به استفاده از ظرفيت حوزه علميه در اين زمينه اظهار كرد: جهاد دانشگاهي قم با تشكيل كارگروه‌هايي به بررسي موضوعات حقوقي و فقهي در زمينه درمان ناباروري و اهداي جنين پرداخته است اما مسايل و مشكلاتي وجود دارد كه با وجود ظرفيت عظيم حوزه و وجود مراجع معظم مي‌تواند حل شود.

رييس جهاد دانشگاهي استان قم همچنين با اشاره به رعايت مسايل ديني در مركز درمان ناباروري عنوان كرد: بحث نجوم باطني يكي از موضوعاتي است كه مورد توجه ما قرار گرفته است و قصد داريم تا درمان ناباروري انطباق بيشتري با موضوعاتي كه در اين زمينه در روايات مطرح شده است، داشته باشد.

وي افزود: براي ما ثابت شده است كه زمان انتقال اسپرم به تخمك مانند ساعاتي از روزهايي كه موسوم به «قمر در عقرب» است در موفقيت لقاح بسيار موثر است از اين رو توجه به نجوم باطني در دستور كار فعاليت‌هاي اين مركز قرار دارد.ح/الف

١٩:٥٧ ٢٤/٠١/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد