در قالب سومین دوره طرح ملی دیدار با مفاخردرهمدان صورت گرفت:
دیدار با استاد احمد فتوت
سومین دوره طرح ملی دیدار با مفاخر به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی همدان و با حضور بیش از یکصد نفر از دانشجویان و اساتید دانشگاههای استان به منظور تجلیل از استاد احمد فتوت در دانشگاه بوعلی سینا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد همدان،در این دیدار استاد احمد فتوت پیرامون علاقمندی خود به هنر و نقاشی گفت: ذوق نقاشی شاید از زمان کودکی و در خانه قدیمی پدریام در وجود من شکل گرفت. آن روزها یکی از مشکلات من پیدا کردن یک تکه ذغال و یا کارد میوهخوری برای نقش کشیدن و ایجاد خراش و طرحهای مختلف روی دیوارها بود.
استاد نقاشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان افزود: در دوران تحصیل من درس نقاشی جزء مهجورترین دروس آن زمان بود و با تحمل این طرز فکر و شرایط موجود در دبیرستان، تمرین و ممارست بیشتری در حوزه نقاشی انجام دادم و به کمک یکی از عموهایم به نمایشگاههای نقاشی روی سرامیک و سفال معرفی شدم و کارم را به خوبی در آنجا شروع کردم.
وی یادآور شد: بعد از دوره دبیرستان به طور تصادفی توسط یکی از معماران برتر آن زمان با دانشکدههای هنرهای زیبا آشنایی پیدا کردم، سال اول در آزمون رد شدم اما به خاطر علاقه و پشتکاری که برای رسیدن به هدفم داشتم، سال دوم به دانشگاه راه پیدا کردم.
برگزیده بخش هنری طرح ملی دیدار با مفاخر به دانشجویان توصیه کرد فعالیت در دوره دانشجویی را جدی بگیرند و افزود: دانشجویان رشتههای هنری باید بدانند آنچه میتواند در موفقیت آنها مثمر ثمر باشد کار و فعالیتی است که در زمان دانشجویی انجام میشود و اگر غیر از این باشد مطمئن باشند بی نتیجه خواهد ماند و اتلاف وقت محسوب میشود.
وی ادامه داد: از آنجایی که به طور حتم دانشجویان به هیچ وجه طالب اتلاف وقت نیستند پس باید برای رسیدن به هدف تلاش کنند و این موضوع نباید جنبه شعاری داشته باشد بلکه فعالیتها باید ملموس و چشمگیر باشد.
این استاد دانشگاه تعامل، صمیمیت و ارتباط نزدیک در رشتههای هنری بین مدرس و دانشجو را فراتر از سایر رشتهها دانست و تأکید کرد: فضای باز رشتههای هنری میتواند به بارور شدن خلاقیت دانشجویان کمک بیشتری کند.
فتوت وضعیت نقاشی در استان را بسیار خوب دانست و گفت: قضاوت در مورد بررسی نقاشی در اقلیمها و مناطق با امکانات متفاوت بسیار دشوار است ولی واقعیتی که من در همدان لمس کردم گویای این موضوع است که جایگاه هنرمندان همدانی در ایران معتبر است اگر چه امکاناتی چون آمفی تئاترهای نمایشگاهی که در سایر شهرها هست در همدان وجود ندارد.
وی وضعیت هنر در آموزش و پرورش را این گونه بیان کرد: با ورود هنرستان گرافیک و معماری در ایران و در استان همدان، دیدگاه آموزش و پرورش نسبت به هنر در همدان تغییر پیدا کرده و در شهرهای دیگر استان نیز تأثیر گذاشته است.
وی ادامه داد: نقاشی یا هنر به طور کلی میدان مسابقه نیست و اگر میخواهیم جامعه هنری خوبی داشته باشیم باید پایهای و ریشهای برخورد کنیم و این دیدگاه در آموزشهای ابتدایی، دبیرستانی و دانشگاهها نهادینه شود.
فتوت به علاقمندان به عرصه هنر نقاشی که در سایر رشتههای دانشگاهی مشغول تحصیل هستند توصیه کرد با حضور در کلاسهای نقاشی و یا پیگیری مقدمات نقاشی و طراحی کار خود را شروع کنند و با پشتکار و ممارست به هدف خود نزدیکتر شوند.
وی بر نقش دین و مذهب بر موفقیت یک هنرمند تأکید کرد و گفت: هنر و مذهب ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند. بسیاری از آثار هنری خلق شده نشأت گرفته از تفکر مذهبی است.
وی ویژگی اثر خوب از دید حرفهای را رعایت مقدمات، پیشنیازها و اصول نقاشی برشمرد و معیارهای زیباشناسی و ترکیببندیها را در تشخیص یک اثر خوب مؤثر دانست.
وی آثار هنرمندان واقعی را بازتاب روحیه و کار آن جامعه دانست وآثار هنری کشور ما نیز بازتاب فرهنگی موجود است.
فتوت یکی از مشکلات و گرفتاریهای امروز هنرمندان در شهر یا منطقه را مسئله ارتباط با مسئولین آن شهر دانست و از ارتباط و تعامل کم گله کرد و گفت: متأسفانه مسائل هنرمندان جدی گرفته نمیشود.
در این دیدار که سهشنبه 24 فروردینماه در آمفی تئاتر دانشکده علوم دانشگاه بوعلیسینا برگزار شد، اعظم شکوری مدیر اجرایی این طرح در همدان، خاطر نشان کرد: با هدف گسترش فرهنگ پاسداشت مقام و مرتبه گنجینههای علم و ادب و فهم ایران و به منظور نهادینه کردن این فرهنگ در محیطهای دانشگاهی و انتقال آن به جامعه آینده، معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی اقدام به برگزاری طرح ملی دیدار با مفاخر کرده است.
وی ارجگذاری و تکریم نخبگان، مشاهیر، عالمان، تقویت روحیه امید و خودباوری، الگوسازی برای نسل جوان، بهرهگیری از فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی و تقویت انگیزه علم آموزی، پژوهش و تحقیق در دانشجویان را از اهداف طرح برشمرد و گفت: در قالب این طرح از مفاخر و فرهیختگان در حوزههای علمی، هنری، ورزشی، اجتماعی و مذهبی تجلیل میشود.
یادآور می شود،استاد احمد فتوت متولد سال 1322 و لیسانس هنرهای تجسمی از دانشکده هنرهای زیبا میباشد و علاوه بر کسب مدرک درجه یک هنری در رشته نقاشی و تربیت صدها هنرجو در رشته نقاشی در حال حاضر مدرس دانشگاه آزاد است و از سوابق ایشان میتوان به برپایی 18 نمایشگاه انفرادی و شرکت در 18 نمایشگاه جمعی، منتخب نمایشگاه گروهی در آلمان سال 1369، منتخب 10 نقاشی ایرانی در نمایشگاه بینالمللی کانادا، منتخب لوح تقدیر در نمایشگاه گروهی مشهد در سال 1371، منتخب دوسالانه هفتم موزههای هنرهای معاصر تهران در سال 1386 و ... اشاره کرد.ح/الف
١٣:٥٧ ٢٩/٠١/١٣٨٩