٠٧:١١ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي

رييس سازمان محيط زيست:
چرا پس از40سال به فكر درياچه اروميه افتاده‌ايم؟
10درصدكشور تحت حفاظت قرارمي‌گيرد

رييس سازمان محيط زيست با اشاره به كاستي‌هاي فرهنگسازي و رسانه‌اي براي همراه كردن مردم در حوزه محيط زيست گفت: چرا ترافيك گزارش لحظه به لحظه دارد اما محيط زيست نه؟

به گزارش خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس محمدي‌زاده، معاون رييس‌جمهوري و رييس سازمان محيط زيست در مراسم اختتاميه اولين گردهمايي گروه‌هاي دانشجويي حامي محيط زيست كه به مناسبت دوم ارديبهشت ماه روز زمين پاك برگزار شد خاطرنشان كرد: تاريخ ما همواره با محيط زيست از سر مدارا، توجه و احترام برخورد كرده است نشانه‌هاي آن را مي‌توان در زمينه‌هاي تاريخي و كتبيه‌هاي آن ديد. همچنين رنگ‌هاي تاريخي كشور ما از جمله لاجورد كاملا محيطي و متناسب با فطرت و طبيعت انسان است.

وي خاطرنشان كرد: نگاه مسوولان قبل از انقلاب به محيط زيست تنها نگاهي شكارباني بود و پس از انقلاب اقدامات مناسبي صورت گرفت اما در نهايت درد محيط زيست در حوزه آب خاك و فضاهاي ديگر كمتر نشده و هنوز جان كاه است.

وي با بيان اين كه كشورهاي پيشرفته عليرغم پيشرفت در حوزه‌هاي مختلف در بخش‌هاي مرتبط با محيط زيست شرايط بهتري نسبت به ما ندارند افزود: موضوع توسعه در كشور ما بسيار جدي است و بايد همراه با آن به مساله محيط زيست توجه زيادي شود اما نمي‌توان يكي را براي توسعه ديگري فدا كرد.

محمدي‌زاده با اشاره به تحت حفاظت قرار داشتن 8/7 درصد عرصه‌هاي طبيعي كشور خاطرنشان كرد:‌ به زودي اين عرصه به 10 درصد كل مساحت كشور افزايش مي‌يابد و زمينه‌هاي حفاظت از محيط زيست در رشته‌هاي مختلف گسترش مي‌يابد.

وي تاكيد كرد كه مسوولان نبايد براي حفاظت از عرصه‌هاي طبيعي از شگردهاي جاهلانه عوام فريبانه و قهر و دعوا استفاده كنند و در اين راه بايد مسايل تبديل به دغدغه‌هاي اصلي مسوولان و مردم شود.

رييس سازمان محيط زيست با تاكيد بر اين كه ساختار سازمان محيط زيست نياز به تغييرات اساسي دارد اظهار كرد: بسياري از سازمان‌ها و بخشها بايد از مجموعه‌هاي ديگر جدا شده و زيرمجموعه سازمان محيط زيست قرار بگيرند تا بتوان براي اقدامات اساسي و مهم راهكار و اقدامات اجرايي انجام داد.

وي گفت:‌ معاونت توليد و استاندارد براي مجموعه سازمان محيط زيست بسيار مهم است اما متاسفانه هر كدام جدا از يكديگر فعاليت مي‌كنند و شرايطي فراهم نمي‌شود تا براي محيط زيست نيز همانند نفت و نيرو يك ارگان مشخص تصميم‌گيري نظارت و اقدام كند.

وي تاكيد كرد كه سازمان محيط زيست بايد شرايط حاكميتي و وظيفه نظارتي خود را بيشتر كند و افزود:‌ عمده نيروهاي سازمان محيط زيست در رشته‌هاي مرتبط با علوم محيط زيست هستند اما اين كافي نيست و ما در حوزه‌هاي علوم اجتماعي انساني و حتي زمينه‌هاي تبليغات نيز به نيروهاي موثر احتياج داريم تا بتوانيم ارتباط خود را با مردم بيشتر كنيم.

به گزارش ايسنا، وي خاطرنشان كرد: سازمان محيط زيست به دنبال شكل‌گيري سازمان‌ نظام مهندسي و محيط زيست است تا به اين ترتيب نيازها و صلاحديد‌هاي مورد نظر در يك بخش مشخص مورد رسيدگي قرار گيرد به عنوان مثال نمي‌توان از خط توليد ايران خودرو با يك كارشناس كشاورزي بازديد كرد و انتظار داشت ايرادات كار در اين نوع سيستم مشخص شود.

محمدي‌زاده يادآور شد: آيين‌نامه شكل‌گيري سازمان نظام مهندسي و محيط زيست تهيه و در كميسيون زيربنايي دولت بررسي شده است و اميدواريم بزودي اين موضوع در مجلس شوراي اسلامي بررسي و به تصويب برسد.

وي تاكيد كرد كه براي رسيدن به نتيجه در حوزه محيط زيست علاوه بر علم به غيرت و عشق كار حرفه‌اي احتياج داريم.

به گزارش ايسنا، رييس سازمان محيط زيست اضافه كرد:‌ در بسياري از امور تنها حرف زده‌ايم و اقدام اساسي صورت نگرفته است؛ به عنوان مثال 40 سال است كه درياچه اروميه در حال خشك شدن است و اين اتفاق براي همين چند سال پيش نيست اما در تمام اين سالها اقدام جدي‌ صورت نگرفته و حالا به دستور رييس‌جمهوري قرار است اتفاقات مهمي در اين مورد صورت گيرد.

وي يادآور شد: همواره نيروهايي در مجموعه سازمان تربيت شده‌اند كه به درد آن مجموعه نخورده و در بخشهاي ديگر فعال شده‌اند به عنوان مثال معمولا هيچ فارغ‌التحصيل رشته كشاورزي وجود ندارد كه در يك زمين كشاورزي مشغول شده باشد و عموما پشت ميزنشين شده‌اند.

محمدي‌زاده يادآور شد كه اين ايراد به كل سيستم اداري و آموزشي ما باز مي‌گردد و بايد با استفاده از نيروهاي جوان و پردغدغه‌ اين حوزه و تشكيل اتاق‌هاي فكر اين شرايط را تغيير دهيم.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست در ادامه به برنامه دو كشور ايران و روسيه در تبادل پلنگ ايراني و ببر روسيه كه قرار است روز جمعه انجام شود اشاره كرد و گفت: اين اقدام در روابط دو كشور بي‌سابقه است و ايران پس از 70 سال صاحب ببر مي‌شود، ببري كه آخرين بار 70 سال پيش در محدوده ميانكاله ديده شده و پس از آن به شمال ايران مهاجرت كرده است.

وي افزود:‌ نخست وزير روسيه براي اين تبادل تحت فشار رسانه‌ها و گروه‌هاي مردمي روسيه قرار گرفته بود اما در نهايت با پيشنهاد ايران موافقت كرد.

وي خاطرنشان كرد: ما نيز از گروه‌هاي رسانه‌اي و مردمي داخل كشور مي‌خواهيم تا اقدامات زيست محيطي سازمان و ساير مجموعه‌ها را مورد نقد و ارزيابي قرار دهند و شاهد شكل‌گيري سايت‌ها، برنامه‌هاي تلويزيوني و مستند شبكه‌هاي تلويزيوني و راديويي باشيم.

وي خطاب به حاضران در جلسه و مسوولان گفت:‌ چرا بايد از موضوع محيط زيست و هوا تنها به بحث شرايط جوي در رسانه‌ها پرداخته شود و يا چرا نيروي انتظامي شرايط ترافيكي جاده‌ها را لحظه به لحظه اعلام مي‌كند اما در مورد مسايل زيست محيطي هيچ بخش خبري دايم و مشخصي وجود ندارد.

معاون رييس‌جمهوري با اشاره به شرايط خاص ايران در بين كشورهاي منطقه در حوزه اقدامات زيست‌محيطي اضافه كرد: در همه كنفرانس‌ها و برنامه‌هاي منطقه‌اي چشم اين كشورها به اقدامات ايران است و ما در حال حاضر الگوي آنها هستيم.

وي اظهار اميدواري كرد كه تعامل و توافقاتي صورت گرفته با دستگاه‌هاي اجرايي از جمله آموزش و پرورش و وزارت علوم براي اضافه شدن يك واحد درسي مرتبط با محيط زيست در مدارس و دانشگاه‌ها به نتيجه برسد و افزود: چرا بايد در سالهاي گذشته در بين واحد‌هاي دانشگاهي موضوع بهداشت و معارف اينقدر مورد توجه قرار گيرد اما به مساله مهم محيط زيست هيچ توجهي نشود.

محمدي‌زاده به پيشنهاد رييس‌جمهوري در مورد كاشت 70 ميليون نهال در سال 89 به تعداد جمعيت ايران اشاره كرد و گفت:‌ براي تحقق اين خواسته و پيشنهاد رييس‌جمهوري كه كار بسيار بزرگي است نياز به حمايت‌هاي مردمي و گروه‌هاي فعال در اين عرصه داريم.

وي در ادامه از گروه‌هاي دانشجويي و فعال در حوزه محيط زيست خواست تا از محدوده فعاليت‌هاي خود خارج نشده و برخي مسايل جناحي و سياسي را در كار خود وارد نكنند.ح/الف

١٤:١٧ ٠٤/٠٢/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد