٠٤:١٧ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
دانشجويان دانشگاه پيام نور اروميه ؛
در قالب پنجمين دوره طرح ملي ايران مرز پرگهر از منطقه باستانی گوی تپه بازديد كردند

در قالب پنجمين دوره طرح ملي ايران مرز پرگهر بيش از 30دانشجو از دانشجويان دانشگاه پيام نور اروميه به همت مركز گردشگري جهاددانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي از منطقه باستانی گوی‌تپه بازديد كردند.

 به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد آذربایجان غربی، گوی تپه یکی از مشهورین تپه‌های باستانی ارومیه با آثاری غنی و نمایشگر تاریخ پر افتخار آذربایجان می‌باشد.

 در این بازدید زهرا عطایی از کارشناسان باستانشناسی با اشاره به قدمت تاریخی این تپه گفت: گوی تپه دارای هفت طبقه می‌باشد که قدیمی‌ترین طبقه مربوط به هزاره چهارم هجری قمری می‌باشد شامل خانه‌هایی با دیوارهای چینه‌ای قطعات سفال قرمز و خاکستری بدون نقش و سفال زرد باز با خطوط سادة هندسی به رنگ قهوه‌ای تند، ابزارهای سنگی و مسی است .

 وی ادامه داد: طبقه ششم مربوط به هزاره سوم قبل از میلاد تا اوایل هزاره اول قبل از میلاد است و آثار بناهای گلی با پی‌های سنگی، قطعاتی از سفال قهوه‌ای و قرمز با نقش‌های هندسی مرکب سیاه رنگ و نیز سفال‌های دو رنگ پخته شده در کوره و منقوش به چشم می‌خورد. عطایی ادامه داد: طبقه سوم حاوی قبور انسان‌های اولیه و جمجمه‌های اجداد آذربایجانیان و قطعات سفالی یافت شده در این قبرها قرمز رنگ یا بدون نقش‌های الوان بوده و به سفال‌های طبقه پنجم شباهت دارد.

 این کارشناس باستانشناسی گفت: از كاوش‌هاي گوگ‌تپه ( گوي تپه ) لوحي با قدمت حدود دو هزار سال قبل از ميلاد بدست آمده كه هم‌اكنون در موزه متروپليتن نيويورك نگهداري مي‌شود.الف/ر

١٢:٣٩ ٠٨/٠٢/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد