٠٤:٠٨ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
رييس‌جمهور در همايش روز ملي خليج فارس:
دشمنان از فرهنگ و تمدن خفته در خليج فارس وحشت دارند/
اين روز ترسيم يك افق روشن و درخشان در برابر بشريت است

رييس‌جمهور گفت: اگر حقيقت ملت ايران به دنيا معرفي شود، ديگر جايي براي دغل‌كارها نمي‌ماند.

به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) دكتر محمود احمدي‌نژاد  روز جمعه 10 ارديبهشت ماه در همايش روز ملي خليج فارس خاطرنشان كرد: برخي خيال مي‌كنند اعلام اين روز به نام خليج فارس، دعوا بر سر يك نام يا يك عكس‌العمل مي‌باشد؛ در حالي كه چنين نيست. ثبت ملي نام خليج فارس يك غبارروبي است و يك يادآوري است. يك ترسيم درست از صحنه امروز جهاني است. همان‌طور كه اصل انقلاب اسلامي يك غبارروبي از يك حقيقت، هويت، تاريخ و بي‌نهايت استعداد يك ملت است، اين روز هم ترسيم يك افق روشن و درخشان در برابر بشريت است.

وي ادامه داد: مساله ما مساله خاك يا جغرافيا يا يك قوم و قبيله نيست يا براي نام ايران و خليج فارس و يك تعصب قومي و قبيله‌اي بر آن نيست، بلكه بايد گفت كه اقوام گوناگوني همه‌ وجودشان در نام مقدس ايران و ديار فارس مستتر است. گرچه همه‌ اقوام امروزي زير پرچم ايران، عزيزند اما روح جمعي اقوام ايراني است كه آينده‌ ملت ما و بشريت را رقم مي‌زند. بحث ما بحث اسم نيست بلكه بحث از يك نشانه و يك راهنماست.

وي خاطرنشان كرد: دو جبهه‌ متفاوت روبه‌روي هم صف‌آرايي كرده‌اند. گرچه دشمنان حقيقت با فريب و جعل موضوع مي‌خواهند اصل منازعه را از جايگاه اصلي‌اش خارج كنند و تلاش مي‌كنند كه صحنه‌ اصلي مقابله و درگيري به يك مساله‌ فرعي تبديل شود. دعواي ما با مستكبران نه از روي ايجاد امنيت در خليج فارس است و نه كسب انرژي. البته اين‌ها جزئي از مسائل اختلافي است اما اصل خطري كه آن‌ها احساس كرده‌اند، تمدن‌ساز بودن اين منطقه است.

رييس‌جمهور گفت: دعوا بر سر فرهنگي است كه بايد بر جهان حاكم و نوع مديريتي است كه بايد بر جهان اعمال شود. جهت‌گيري ملت ما علم و قانون، ادب و اخلاق و انسانيت است. مي‌خواهند تاريخ ايران را بپوشانند. دعوا بر سر فرهنگ و تمدن است.

وي اظهار كرد گويي خليج فارس ناامن بوده و حالا آن‌ها آمده‌اند كه امنيت برقرار كنند، اما اين‌طور نيست. آن‌ها از فرهنگ و تمدن خفته در اين منطقه وحشت دارند.

وي افزود: 2 هزار و 500 سال قبل كوروش فرمانرواي اين سرزمين يك فرمان صادر كرده است كه دو دستور روشن در آن وجود دارد؛ سرزميني كه 5 برابر ايران فعلي بوده است يكي از فرمان‌هايي كه در آن صادر شد لغو برده‌داري بود. توجه كنيد كه اين فرمان متعلق به 180 سال قبل نيست كه آمريكايي‌ها بعد از ميليون‌ها كشته دادن به آن برسند بلكه متعلق به 2 هزار و 500 سال قبل است و در سرتاسر آن سرزمين بزرگ صادر شد و شما مي‌بينيد كه در طول 2 هزار و 500 سال گذشته هيچ نشاني از برده‌داري در ايران ديده نمي‌شود. فرمان ديگري كه صادر شد آزادي همگان، مذاهب و انديشه‌ها بوده است. 2هزار و 500 سال قبل در اين سرزمين نشانه‌اي از جنگ و درگيري و تعصبات مذهبي مشاهده نشده است. اما امروز مدعيان حقوق بشر و آزادي و گردش آزاد اطلاعات به هر سرزميني كه وارد مي‌شوند همه را اسير مي‌كنند و جنگ‌هاي قبيله‌اي و طايفه‌اي به اوج مي‌رسد. در عراق سال‌ها بود كه اقوام و مذاهب مختلف در كنار هم زندگي مي‌كردند اما وقتي اشغالگران آمدند صدها جنگ و درگيري مذهبي در اين منطقه ايجاد شد. در افغانستان هم همين‌طور.

احمدي‌نژاد گفت: اگر حقيقت ملت ايران به دنيا معرفي شود ديگر جايي براي دغل‌كارها نمي‌ماند. آن ملتي كه 2 هزار و 500 سال قبل برده‌داري را لغو كرد و براي تمام اديان، آزادي انديشه و گفت‌وگو قرار داد، اگر امروز به جهان معرفي شود، تمام اقوام به سمت آن حركت مي‌كنند.

وي در بخش ديگري از سخنان خود به پيشرو بودن ايرانيان در علوم اشاره كرد و گفت: حركت انتقالي زمين كه امروز مي‌گويد چندصد سال قبل يك فرد آن را مطرح كرده و به خاطرش محاكمه شده، بيش از هزار سال قبل براي دانشمنداني همچون ابن سينا و ابوريحان كه ايراني بودند يك مساله روشن و قطعي بوده است. ايرانيان هزار سال است كه از تقويم جلالي استفاده مي‌كنند كه دقت آن بسيار بالاست. يا جالب است كه بدانيد جاذبه‌ زمين كه مي‌گويد فردي وقتي سيبي بر سرش افتاد آن را كشف كرد، 1200 سال پيش براي دانشمندان ما امر مسلمي بوده است. ما اگر تمام بودجه‌هاي خود را به سازمان ميراث فرهنگي بدهيم كه تنها بخش مهندسي فرهنگ و تمدن ما را به جهان معرفي كند باز هم پول كم مي‌آوريم. در كشور ما 500 سال پيش پل‌هايي بر روي رودخانه‌ها ساخته‌اند كه كاميون‌هاي 80 تني هم به راحتي امروز عبور مي‌كنند. 3 هزار سال پيش ايراني‌ها سازه و تونل را مي‌شناختند و قنواتي حفر كردند كه هنوز هم فعال است.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ادبيات و هنر ايرانيان گفت: اگر تمام دنيا ذخيره‌ خود را در فرهنگ و ادب ارايه دهند، آيا مي‌توانند يك رودكي، يك وحشي بافقي، يك مولانا، يك فردوسي، يك حافظ، يك سعدي و يا يكي از شعراي ايران را ارايه دهند. اگر غبارها از چهره‌ تمدن ايران كنار برود، همه عاشق ادب و هنر اين سرزمين مي‌شوند. ايرانيان به گواه تاريخ رشادت‌ها و شجاعت‌هاي بزرگي را ارايه كرده‌اند. در فنون رزمي، ايرانيان سرآمد دوران خود بوده‌اند. اصلا همين جنگ پارتيزاني كه از آن ياد مي‌كنند، متعلق به ايرانيان و قوم پارس مي‌باشد كه انگليس‌ها آن را به صورت پارتيزاني تلفظ مي‌كنند. اگر پرده از چهره‌ مديريت ايرانيان برداشته شود، معلوم مي‌شود كه اين ملت در 2 هزار سال قبل 42 مليت گوناگون را با صلح و صفا و آرامش زير چتر خود، امنيت داده بود و اين ملت‌ها زير پرچم اين سرزمين زندگي مي‌كردند. از شمال غرب آفريقا تا قلب چين توسط ايرانيان امنيت برقرار بوده است. البته نمي‌گويم كه آن زمان بي‌عيب بوديم. بالاخره آن مديريت پيچيده و حكومت سلاطين ظلم‌هايي هم به همراه داشت، اما اين 42 ملت بدون جنگ و تجاوز و اشغالگري و به خاطر انديشه‌هاي انساني اين سرزمين در زير بال گسترده مهر و محبت و انديشه‌ ملت ايران زندگي مي‌كردند. نگاه انساني ملت ايران حتي در بخش‌هايي از كتاب مقدس نيز جلوه‌گر شده است.

رييس‌جمهور با اشاره به چند فيلم كمپاني هاليوود عليه تمدن ايران گفت: آن ها فرمان دادند كه تاريخ ملت ما تحريف شود. فيلم ساختند و در آن نشان دادند كه حاكمان ايران با لشگركشي 28 كشور را تحت حاكميت خود درآورده بودند؛ در حالي كه اين رقم 42 بوده و تمام اسناد نشان مي‌دهد كه زوري در كار نبوده است.

وي خاطرنشان كرد: بحث ما بازگشت جهان به سمت حاكميت انسانيت، فرهنگ و ادب است. اگر چهره ايران در كنار ساير چهره‌هاي مدعي مديريت جهان قرار گيرد مي‌بينيد كه چگونه دل‌ها به سمت تمدن ايران كشيده مي‌شود. آن‌ها براي اين‌كه بتوانند بر خاورميانه مسلط شوند، يك بازي راه انداختند و صحنه‌سازي كردند. هواپيمايي به برجي خورد و تبليغاتي در اين زمينه كردند و به بهانه آن به افغانستان و عراق حمله كردند.

وي گفت: از وقتي به منطقه ما آمده‌اند يك ميليون و 400 هزار انسان كشته شده و بيش از 4 ميليون انسان را آواره كرده‌اند و حتي از اورانيوم ضعيف شده عليه مردم عراق استفاده كردند. حالا امروز كساني كه خود بمب ساخته و استفاده كرده‌اند و حتي امروز هم تهديد مي‌كنند، از فعاليت‌هاي صلح‌آميز هسته‌يي ما ابراز نگراني مي‌كنند. كساني كه پشت صحنه‌ سازمان‌هاي تروريستي را اداره مي‌كنند امروز مي‌خواهند با تروريسم مبارزه كنند. فردي كه اخيرا سربازان گمنام ما او را دستگير كرده‌اند در اعترافاتش گفته و سند هم داده كه با اسراييل و برخي دولت‌هاي منطقه و برخي اعضاي ناتو ارتباط داشته و حمايت آن‌ها را داشته است.

احمدي‌نژاد افزود: قدرت‌هاي بزرگ، اقتصاد جهان را طوري اداره كرده‌اند كه خون مردم را در شيشه كرده‌اند. آن‌ها مي‌خواهند بر خاورميانه مسلط شوند؛ چراكه مي‌دانند اين‌جا كانون مديريت جهان است. مي‌خواهند فضا را غبارآلود كنند تا كسي با مديريت انساني اين منطقه آشنا نشود. البته در رسيدن به اهداف خود تاكنون ناكام بوده و خواهند بود. شرايط جهان عوض شده است. امروز ايران قدرتمندترين ملت دنياست و آن‌ها به روي خورشيد خاك مي‌پاشند و نمي‌دانند كه اين خاك به چشمان خودشان برمي‌گردد. امروز كدام سياست بدون حضور ايران در خاورميانه امكان اجرا دارد؟ اقتدار ملت، بمب اتم، بمب شيميايي و هفت‌تيركشي گاوچران‌ها نيست، بلكه بر اساس فرهنگ اخلاقي و انساني است. ما همه ملت‌ها را دوست داريم و از پيشرفت آن‌ها خوشحال مي‌شويم. اهل برادري و گفت‌وگو هستيم اما در برابر زياده‌خواهان مشت محكمي هستيم كه دندان‌هاي هر متجاوزي را در دهانش خورد مي‌كند. ملت ما اهل صلح و صفاست و خواهان اداره جهان با صلح و عدالت است. ما با برده‌داري چه سنتي و چه مدرن مخالفيم. خليج فارس هم مشكل امنيتي ندارد. مشكل خود شما هستيد. ملت ما عزيزترين و قدرتمندترين ملت دنياست و دوران تاريخي شما هم به سر آمده است.

وي تصريح كرد: از وقتي يك تمدن براي رسيدن به اهداف خود به سلاح و فريب متكي شود كارش تمام است. كسي كه براي پيشبرد اهداف خود متوسل به زور مي‌شود كارش تمام است.

وي گفت: اين همايش، غبارروبي از چهره‌ ايران، تمدن و فرهنگ آن است كه بعد از اسلام عميق‌تر، شكوفاتر و پربارتر شده است.

رييس‌جمهور در پايان اين شعر را قرائت كرد: ما از تبار رستم و فرهاد و آرشيم، واندر شراب فتنه‌ آخر سياوشيم. در انتظار رويت آن مهر آخرين، در مجمر سپيده سپندي بر آتشيم.

در اين مراسم از دو كتاب و پژوهش درباره خليج فارس و تمدن ايران رونمايي شد و هم‌چنين رييس‌جمهور به جمعي از انديشمندان محقق در زمينه‌ تمدن ايران و خليج فارس جوايزي اهدا كرد.


گزارش كامل از همايش روز ملي خليج فارس در كيش؛
«دانش‌هاي سنتي دريانوردي خليج‌فارس» در فهرست ملي ميراث معنوي كشور ثبت شد   



دو اثر تاريخي مرتبط با خليج فارس ظهر دهم ارديبهشت ماه در همايش روز ملي خليج فارس توسط رييس‌جمهور رونمايي شدند.

به گزارش خبرنگار اعزامي سرويس ميراث فرهنگي و گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر محمود احمدي‌نژاد كه در تالار همايش‌هاي بين‌المللي كيش حضور يافته بود از « اطلس خليج فارس - اسناد نقشه‌برداران بزرگ جهان-» كه اسناد آن در موزه هاي معتبر جهان موجود است رونمايي كرد.

«المسالك و الممالك» نوشته ابواسحاق اصطخري از متون مهم جغرافيا كتاب ديگري بود كه با حضور رييس‌جمهور در اين مراسم رونمايي شد. رييس‌جمهور همچنين لوح ثبت ملي دريانوري سنتي را امضاء و از شماري از پژوهشگران فعال در موضوعات مربوط به خليج فارس، هنرمندان و پيشكسوتان اين عرصه تجليل كرد.

***

معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، «دريانوردي در حوزه خليج‌فارس» در فهرست ميراث معنوي را برگ افتخاري دانست كه به افتخارات ايران و منطقه خليج‌فارس افزوده شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مسعود علويان صدر كه در مراسم ثبت ملي «دانش‌هاي سنتي دريانوردي در حوزه خليج فارس» سخنراني مي‌كرد، ادامه داد: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري رويكرد نويني را نسبت به بحث حفظ، پاسداري و احياي آثار فرهنگي تاريخي در نظر گرفته است .

وي افزود: قبلا اين رويكرد صرفا توجه كالبدي به موضوع داشته است، ولي آن‌چه كه اكنون مهم است و آن‌چه كه بايد هميشه در دل علاقه‌مندان به ايران باشد انديشه‌هاي والاي معنوي بوده است.

او ادامه داد: ميراث معنوي ما داراي ويژگي‌هايي خاص است. اصلي‌ترين هويت ميراث معنوي و اصلي‌ترين ويژگي هويت‌آفريني است. اين عناوين برگرفته از افكار و انديشه‌هايي است كه توانسته به عنوان بخش بنياديني از جمهوري اسلامي در كشور متجلي شود.

مسعود علويان صدر گفت: هويتي كه در قالب دانش، علوم و فنون بوده توانسته با ارزش‌هاي معنوي مردم تلفيق شود و با آميزه‌هاي اسلامي دين خود را متجلي كند. هيچ دانشي نيست كه انسان را به متعالي برساند و اين برخواسته شدن از هنر و ارزش‌هاي ديني است كه توانسته ميراث را پايدار نگه دارد.

به اعتقاد علويان صدر، تنوع در ميراث معنوي ميان ادوار مختلف اين فرصت را ايجاد كرده تا انسجام اسلامي و اتحاد ملي را پايه‌ريزي كنيم.

وي افزود: در بحث ميراث معنوي محدودنبودن اين ميراث در عرصه‌ي زماني و مكاني اهميت دارد. اين ميراث محدود به يك كشور و معناي جغرافياي آن نيست. متعلق به ملت و فرهنگي بزرگ است كه با هم ارتباط فرهنگي دارند. فرصتي براي گفت‌وگوي تمدن‌ها است. فرصتي كه بتوانيم انديشه‌هاي ايران را در مرزهايي فراتر بيان و جايگاه آن را تبيين كنيم و بتوانيم جايگاه اصلي ايران فرهنگي را در جهان روشن كنيم.

معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي، ثبت نوروز در فهرست ميراث معنوي را گام مهمي در اين حوزه خواند و افزود: ما توانستيم جايگاه نوروز را در سطح دنيا تثبيت كنيم و اين مشخص است كه ايران جايگاهش را روشن مي‌بيند.

او ميراث فرهنگي را زمينه‌ساز توسعه پايدار خواند و افزود: در صورتي‌كه برخورد منطقي داشته و عناصر اصلي آن را بررسي كنيم جايگاهش را در توسعه پايدار به خوبي مي‌بينيم. همه متون، روش‌ها و آيين‌ها براساس طبيعت بوده و نيازهاي خود را با تطبيق به طبيعت انتقال مي‌دهد تا بتواند همه قابليت‌هايي كه يك عنصر فرهنگي دارد را در خود نشان دهد.

او ادامه داد: هرجا در هر مكاني كه در قالب ميراث فرهنگي و فرصت‌هاي اقتصادي و فرهنگي حركتي انجام مي‌شود زمينه‌اي است براي تعالي و رشد انسان.

علويان صدر گفت: آن‌چه كه ما را بر آن داشت تا در حوزه خليج‌فارس و دانش‌هاي سنتي دريانوردي كار بررسي و پژوهش را آغاز كنيم بحث تاريخي آن بود، چون ايرانيان در اين زمينه سهم به‌سزايي داشتند. فرهنگ فني و مهندسي آن بسيار غني و پربار است. براساس اسنادي كه به دست آورديم قدمت آن نيز بسيار بالا است.

او در توضيح نتيجه به دست‌آمده براي بررسي اين دانش اظهار كرد: پس از بررسي آن به اين نتيجه رسيديم كه دانش‌هاي سنتي خليج‌فارس هر پنج ويژگي و خصوصيتي كه يونسكو براي ثبت اعلام كرده را دارد.

وي علوم و تمدن مربوط به كيهان و طبيعت و مباحث آييني ايراني‌ها را از جمله اين ويژگي‌ها خواند و افزود: آيين شوشي و آيين‌هاي بادبان‌كشي از فرصت‌هاي آييني ديگري بودند كه مي‌توان براي ثبت آن‌ها در فهرست ميراث معنوي بررسي‌هاي لازم را انجام داد.

علويان صدر افزود: با تهيه‌ي پرونده دانش‌هاي سنتي خليج‌فارس ضمن حفظ آيين‌ها خليج‌فارس را كه به عنوان بستري از تمدن غني ايران معرفي شده است، در سطح بين‌المللي مطرح مي‌كنيم.

***

به گزارش ايسنا، در اين همايش دبير ششمين همايش ملي، فرهنگي و گردشگري خليج‌ هميشه فارس نيز در سخناني گفت: دفاع مستند و پافشاري علمي از سوي دانشجويان و دانشمندان و پژوهش‌هاي علمي گامي موثر براي جلوگيري از تفرقه‌افكني بوده است.

منوچهر جهانيان گفت: در اين اقدام كه به انگيزه توسعه گردشگري انجام مي‌شود يكپارچگي ملي در جهت توسعه و شكوفايي منطقه مطرح است.

وي افزود: برگزاري همايش ملي، فرهنگي، گردشگري خليج هميشه فارس تلاشي براي تحقق در زمينه نام ملي خليج‌فارس است.

به اعتقاد وي، اين همايش در بستري كاملا علمي و به دور از سوء‌استفاده از نام خليج‌فارس برگزار شد.

وي هم‌چنين به ذكر آمار مقاله‌هاي ارايه‌شده براي شركت در همايش در زمان اعلام فراخوان همايش در هفت محور اقتصادي، اجتماعي، محيط‌زيست، جغرافي، تاريخ و گردشگري پرداخت.

***

اسفنديار رحيم مشايي در مراسم ثبت ملي «دانش‌هاي سنتي دريانوردي خليج‌فارس:
امروز ما به ازاي نقش تاريخ نياكانمان در جهان مسؤوليت داريم



اسفنديار رحيم مشايي در مراسم ثبت ملي دانش‌هاي سنتي دريانوردي در حوزه خليج‌فارس گفت: امروز وجه‌ي باشكوه ملتي را ارج مي‌نهيم كه در تاريخ سهم بزرگي دارد.

به گزارش خبرنگار ميراث فرهنگي و گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مشاور رييس‌جمهور كه در سالن خليج فارس مركز همايش‌هاي بين‌المللي كيش سخنراني مي‌كرد، ادامه داد: در غناي زندگي انسان‌ها، حيات تنها يك واژه‌ي زباني نيست كه از آن به عمر تعبير كنيم.

وي ادامه داد: هر ايراني و هر مرد و زن در فرصتي كه براي زيستن داشته، حقيقتي به نام زندگي شخصي دارند، اما ايران يك زندگي دارد كه از مجموعه زندگي‌هاي ايرانيان است.

اسفنديار رحيم مشايي ادامه داد: ما مي‌آييم و مي‌رويم، ولي ملت ايران ماندگارند، زيرا حيات اين ملت تاريخي پاياني ندارد.

رييس سابق سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري افزود: امروز ما به ازاي نقش تاريخ نياكان و گذشتگانمان در جهان مسؤوليت داريم. ايرانيان هم‌چنان كه در تاريخ شهره‌ هستند بايد در مسير تعاليم بشري كوشش كنند.

او ادامه داد: توسعه عدالت همه‌جانبه يكي از شاخصه‌هايي است كه اين تعالي را محقق مي‌كند. دادن فرصت براي شكوفايي در اين زمينه به ظرفيت‌هاي انساني برمي‌گردد و ما خوب مي‌دانيم كه شكوفايي ظرفيت‌هاي انساني از مسير توسعه، علم و فهم محقق مي‌شود.

مشايي افزود: نامي كه از ايران در تاريخ به يادگار مانده است در سطح دنيا برجسته مي‌ماند. امروز اگر كساني با ما دشمني مي‌كنند دشمني آنان از اين جهت است كه مي‌دانند اگر ايراني‌ها بر سند قدرت بنشينند جايي براي ادامه كارهاي زشت خود ندارند، چون ايرانيان بزرگ هستند و فهم عميقي از اين مسايل دارند.

وي افزود: ايرانيان يك بار ديگر اراده خود را براي تحقق ارزش‌ها بروز دادند. امروز رييس‌جمهور كه بزرگي ملت ايران را دريافت و بر آن تكيه كرد باور كرد و به مردم ايران باوراند كه ايران پيشرو و پرچمدار است.

رييس دفتر رياست جمهوري گفت: ايرانيان مجرم‌اند و جرم آنان بزرگي و بزرگ‌زادگي آن‌ها است. ايرانيان فهم بزرگي از بزرگي دارند و هرچه مي‌گذرد بر جرم آنان اضافه مي‌شود. اگر دشمني داريم دشمني است كه دشمني با بشريت در ذات اوست، چون او با كل بشريت دشمن است پس مصاف ما با آن‌ها اجتناب‌ناپذير است.

وي اضافه كرد: اگر عزت و آزادي انسان را به عنوان بزرگ‌ترين وظيفه بشريت مي‌خواهيم عبادت در كار خير در اين ميان فرصتي براي اين قضيه است. چنان‌چه سايه جنگ تباهي، حقارت و رذالت باشد كاري از پيش برده نمي‌شود. نه در زمين مي‌تواند روشني‌بخش باشد، نه براي آسماني‌ها نشانه‌اي از نور و كمال است.

وي ادامه داد: آن‌چه كه ما مي‌كنيم، خواست خداوند است و خلاف آن خلاف خواست خدا است.

او افزود: احمدي‌نژاد بازگشت به امام (ره) لقب يافته است. اين يعني چه؟ يعني بازگشت به ارزش‌هاي اصيل انساني و نپذيرفتن ستم.

مشايي بيان كرد: راه بلند جمهوري اسلامي ايران به سوي نور، هدفي است كه با ثبت ملي خليج‌فارس دنبال مي‌شود.

***
حميد بقايي در مراسم ثبت ملي دانش‌هاي سنتي دريانوردي در حوزه خليج‌فارس خبر داد:
برگزاري مراسم پاسداشت «پرچم مقدس ايران» در آينده‌اي نزديك


معاون رييس‌جمهور در همايش ثبت ملي دانش‌هاي سنتي دريانوردي در حوزه خليج‌فارس گفت: خداوند همه نعمت‌هاي خود را در سرزمين ايران ارزاني كرده است.

به گزارش خبرنگار سرويس ميراث فرهنگي و گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حميد بقايي گفت: اگر بررسي كنيم هيچ خليجي در دنيا ارزش و اهميت اقتصادي، جغرافيا و تاريخي مانند خليج‌فارس را ندارد. شايد از نظر وسعت خليج‌فارس سومين خليج در دنيا باشد، ولي از نظر اهميت به عنوان نخستين خليج در دنيا مطرح است.

رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در كيش گفت: حضور ما و دريانوردي ما در خليج‌فارس قدمتي بيش از دوهزارسال دارد. در تاريخ ايران و زمان صفويه، خليج‌فارس عاري از بيگانگان شد، ولي در قرن‌هاي اخير بيگانگان چشم طمع به ايران داشتند كه شايد مهم‌ترين علت آن وجود خليج‌فارس بوده است. هركس بخواهد بر دنيا مسلط شود بايد نخست بر خاورميانه تسلط يابد و قلب خاورميانه نيز ايران بزرگ است.

به اعتقاد بقايي، خليج‌فارس مهم‌ترين هديه خدا به اين سرزمين است، پس بسياري از دولت‌ها سعي داشتند بر اين هديه عظيم و ارزشمند تسلط داشته باشند.

وي تأكيد كرد: خليج‌فارس ارزش، اهميت و جايگاه بزرگي دارد پس ما بايد قدر اين نعمت الهي را براي ملت بزرگ ايران بدانيم.

او افزود: ايراني‌ها در همه امور در دانش، آگاهي و مديريت در جايگاه نخست قرار دارند. زماني‌كه وسعت ايران از هند، تا سودان، مصر، ليبي، آتن و يونان بود همه اين مناطق مديريت مي‌شدند. اين مملكت به مدت دو قرن با اين وسعت مديريت شد.

او تأكيد كرد: ما ايرانيان همواره به ملت‌هاي اطراف خود به عنوان هم‌پيمان و دوست نگاه كرده‌ايم. در حوزه مفاخر نيز مفاخر ايراني در طول تاريخ عدد قابل‌توجهي را به خود اختصاص داده‌اند.

بقايي افزود: من معتقدم خداوند مسؤوليت و مأموريت خطيري را براي ملت ايران در نظر گرفته و اين ملت نقش بسيار بزرگي در آينده دارد و پرچم عدالت و دوستي را بايد در دست بگيرد و در جلوي ديگر ملت‌ها حركت كند.

معاون رييس‌جمهور افزود: امروز در مراسم ثبت ملي دانش‌هاي سنتي دريانوردي در حوزه خليج‌فارس از كتابي رونمايي مي‌كنيم كه با قدمتي بيش از هزارسال درياي فارس را به تصوير كشيده است.

او هم‌چنين با تشكر از رحيم مشايي گفت: آقاي مشايي سه سال پيش بحث ثبت معنوي را در سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ابداع كرد. سال گذشته نيز خليج فارس توسط وي به تصويب شوراي معاونين سازمان رسيد و اين روز بزرگ همواره جاودان ماند.

او تأكيد كرد: خليج‌فارس متعلق به ما ايرانيان و همه مردم جهان است. همه مردم دنيا خليج فارس را به عنوان يكي از بزرگ‌ترين بخش‌هاي جهان كه ثروت جهان از آن عبور مي‌كند مي‌شناسند. دنيا ايرانيان را نه تنها با نفت كه با اخلاق و رفتار مي‌شناسند.

بقايي هم‌چنين از انجام مراسم بزرگداشت پرچم مقدس ايران در آينده‌اي نزديك توسط سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خبر داد و گفت: تصميم داريم در برنامه‌ي بعدي به سمتي حركت كنيم تا هر ايراني در خانه خود پرچمي از كشور عزيزمان را به اهتزاز درآورد.

وي در پايان خاطرنشان كرد: به زودي در ميادين اصلي 30 استان كشور پرچم‌هاي بزرگي از ايران به اهتزاز درمي‌آيند.


معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري:
به گردشگري علمي نياز داريم   

معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: جاي خوشحالي است كه استادان، دانشجويان و نخبگان دغدغه‌ي گردشگري را سرلوحه‌ي كار خود قرار داده‌اند.

به گزارش خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رضا موسوي در ششمين همايش ملي فرهنگي ـ گردشگري خليج‌ هميشه فارس بيان كرد: در كناره‌هاي خليج فارس، منابع و جاذبه‌هاي زيادي وجود دارد كه هنوز از آن‌ها به دلايل گوناگوني مانند بي‌توجهي يا وارد نشدن سرمايه‌گذاران، استفاده نشده است.

وي ادامه داد: در دوره‌اي، برخي كشورهايي كه داراي صنعت نفت بودند، به خود مي‌باليدند؛ اما با روندي به نام صنعت گردشگري كه به‌مرور به جريان افتاد، همه‌ي كشورها تلاش كردند، با جذب گردشگر، سرمايه‌ي گردشگري را جذب كنند. البته اشكال‌هايي پيش آمد و برخي كشورها بدون برنامه و با عجله، كار خود را آغاز كردند، پس فرهنگ آن‌ها دچار آسيب شد.

او اظهار داشت: كشور ما با داشتن يك فرهنگ و تمدن بالا در حوزه‌ي گردشگري، برندي بالا دارد. به همين دليل، گردشگراني كه به ايران وارد مي‌شوند، با فكر بالاي خود از آثار تاريخي، منابع طبيعي، كوير و صنايع دستي ايران ديدن مي‌كنند و همه‌ي اين موارد نشان‌دهنده‌ي وجود يك تمدن عظيم در ايران است.

وي بيان كرد: با توجه به شرايط موجود در ايران در حوزه‌ي گردشگري، موضوع گردشگري در شرايط خاصي است و بايد از آن، استفاده‌ي مناسب كرد.

معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با تأكيد بر لزوم رواج گردشگري علمي در كشور، گفت: گردشگري علمي مقوله‌اي است كه به آن نياز داريم تا بتوانيم آن را در كشور به ثباتي درست و علمي برسانيم و با استفاده از وجود استادان دانشگاه‌ها و نخبگان مي‌توانيم اين شرايط مناسب را در كشور ايجاد كنيم.

وي ادامه داد: از مسؤولان برگزاري همايش خليج‌ هميشه فارس مي‌خواهيم تا مقاله‌هاي ارائه‌شده در اين همايش را در اختيار ما قرار دهند تا بتوانيم يك كميته‌ي گردشگري مناسب با حضور استادان، دانشجويان و نخبگان ايجاد كنيم و ظرفيت مناسبي را در اين حوزه به‌وجود آوريم.

او با اشاره به تبليغات منفي كه در دنيا عليه ايران مي‌شود، اين كار را دشوار دانست و بر لزوم توجه به آن تأكيد كرد.

موسوي افزود: گردشگري سبب رونق مي‌شود، پس اميدواريم بتوانيم اين صنعت را به يك پل ارتباطي بين مردم و گذشته تبديل كنيم. يك بخش انجام اين كار در حوزه‌ي دانشگاه است كه بايد به آن نيز توجه كافي و لازم شود.

گفتني است،اين همايش به همت مركز گردشگري علمي فرهنگي دانشجويان ايران وابسته به جهاددانشگاهي برگزار شد.ح/الف

١٧:٥١ ١١/٠٢/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد