نهمین همایش نکوداشت مقام استاد در دانشگاه علوم پزشکی تهران
شايد ديدن اصرار پزشكان نامدار و استادان دانشگاه براي بوسه زدن به دستان فردي ديگر در حضور قريب هزار نفر بيننده، بيشتر به يك رويا شبيه باشد ولي اين رويا هر ساله در مراسم و همايش «نکوداشت مقام استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران» چندين بار، جامه حقيقت به خود می پوشاند و حضار این مجلس از ديدن اشك شوق استادان برگزیده و اشك سپاس شاگردان نامدار آنان، خود به وجد می آیند و صحنه هاي باشكوهي را خلق می گردد.
سه شنبه 21 ارديبهشت ماه سال جاري، تالار ابن سيناي دانشگاه علوم پزشکي تهران، شاهد حضور چندين نسل از محصلين و مدرسين علوم پزشكي كشور خواهد بود كه همه گردآمده بودند تا از 10 نفر از برگزيدگان اين عرصه به نمايندگي از استادان پرشماري كه در اين راه تلاش و كوشش داشته اند، تقدير به عمل آورند.
اين برنامه كه نهمین دوره اين مراسم است، توسط دبیرخانه نکوداشت مقام استاد جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران و با همراهي روابط عمومی و معاونت دانشجویی - فرهنگی دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزار می شود، و هر ساله با استقبال كم نظير گروه هاي مختلف دانشجويان و دانش آموختگان علوم پزشكي و ساير اقشار جامعه دانشگاهي روبه رو می گردد.
نکته قابل توجه حضور دانشجویان در برپایی این همایش است، بطوریکه در وهله اول اساتید برتر توسط دانشجویان معرفی می شوند و در مرحله بعد، انتخاب ایشان توسط هیات داوری متشکل از پنج نفر از اساتید پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام می شود که در نهایت با مشاوره رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، از آنان در 2 مرحله دانشجویی و رسمی تقدیر به عمل می آید.
رئیس جهاد دانشگاه واحدعلوم پزشکی تهران:
تکریم عالمان و اندیشمندان الگوسازی مناسب در جامعه جهت بهره مندی از تجارب آنها است
رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در نهمین مراسم نکوداشت مقام استاد، تکریم عالمان و اندیشمندان را بستری مناسب برای الگوبرداری از آنان دانست و تصریح کرد: توجه مسئولان نظام، آحاد مردم و دانشجویان به بزرگان فرصتی برای بهره مندی از تجارب و آموخته های آنها را فراهم می کند.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحدعلوم پزشکی تهران، دکتر مسعود حبیبی رئیس این واحد با بیان اینکه یقینا تولید علم و اندیشه باعث رشد و شکوفایی و توسعه کشور می شود، گفت: این مهم در تمامی احوال حتی در شرایط بحرانی مورد توجه رهبر فرزانه انقلاب بوده است و بر مسئولان اجرائی نظام بخصوص مسئولان حوزه آموزش عالی و دانشگاهها است که اهتمام ویژه به این مهم و امر مقام معظم رهبری داشته باشند و بسترهای لازم را ایجاد نمایند.
وی با اشاره به این مطلب که از مهمترین ملزومات این اقدام توجه به عالمان و اندیشمندان می باشد افزود: باید تلاش کنیم شرایط لازم برای بهره مندی بیشتر نخبگان و اندیشمندان و جوانان تحصیل کرده ایجاد نماییم.
دکتر حبیبی افزود: به یقین می توان گفت این امر نه تنها باعث استمرار افتخارات محققان و دانش پژوهان در تولید علوم و تکنولوژی های بروز جهان خواهد شد بلکه باعث تولید ثروت و گسترش رفاه اجتماعی می شود و یقینا مشکلات و معضلات کشور بهتر حل شود.
وی در خصوص برگزاری مراسم نکوداشت مقام استاد اظهار داشت: این مراسم به بهانه تکریم و تقدیر از استادان معزز و منتخب فرصت مجددی به دانشجویان و شاگردان ایشان برای بهره گیری و بهره مندی از وجود ایشان و استفاده از اندیشه تابناک و عظمت وجودشان در اختیار قرار می دهند.
ریس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران با بیان اینکه جهاد نهادی انقلابی است که کمترین بهره را از منابع عمومی می برد تاکید کرد: از این رو فعالیت در این مجموعه که باید بیشترین منابع را با تلاش، تولید علم و فروش خدمات کسب کند کاری دشوار و سخت است.
وی خاطرنشان کرد: آنچه به اعضای این مجموعه امید می بخشد و آنان را به حرکت وا می دارد برنامه هایی همچون نکوداشت مراسم اساتید است که باعث تلاش وافر و همت بالای تک تک اعضا جهت انجام فعالیت ها می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد: توسعه حوزه آموزش دانشجوی خارجی در سطح منطقه
کسب رتبه 200 تا 300 در سطح جهان؛ افق این دانشگاه در چشم انداز 5 ساله
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه این دانشگاه برنامه توسعه علمی خود را در قالب نقشه راه توسعه آموزش و پژوهش و ارائه خدمات تدوین کرده است؛ از تدوین برنامه چهارساله حوزه های مختلف حتی حوزه فرهنگ و ارائه خدمات خبر داد و گفت: این برنامه پس از نهایی شدن در شورای دانشگاه به زودی تصویب می شود.
در ادامه مراسم ،دکتر باقر لاریجانی توجه به نوآوری در برنامه های درسی رشته ها خصوصاً کوریکولوم پزشکی، توسعه رشته های تخصصی در چند سال گذشته و توجه به روش های جدید جذب دانشجو را از مهمترین دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی تهران دانست.
وی پیرامون پیشرفت های این دانشگاه در عرصه بین الملل گفت: در عرصه بین المللی بستر سازی وسیعی انجام شده است. در حال حاضر در پردیس بین المللی دانشگاه علوم پزشکی تهران حدود 400 دانشجوی گروه پزشکی مشغول به تحصیل هستند به طوریکه در همین راستا توسعه حوزه آموزش دانشجوی خارجی در سطح منطقه در دستور کار قرار گرفته است.
لاریجانی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی با داشتن 1400 عضو هیات علمی و500 استاد بازنشسته بیشترین تعداد اعضای هیات علمی در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور را داراست؛ اظهار داشت: بسیاری از این اساتید ایجاد کننده رشته های مختلف علوم پزشکی برای اولین بار در کشور بوده اند به طوریکه دانش پزشکی در این مرز و بوم به وسیله این اساتید توسعه یافته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به عملکرد دانشگاه علوم پزشکی تهران در دهه هشتم فعالیتش تصریح کرد: در عالم پزشکی این نهال کهن توانسته است ضمن سالخوردگی با تلاش اساتید فرهیخته و دانشجویان خویش و مدیران گذشته و حال این دانشگاه طراوت پیشرو بودن خویش را حفظ کند.
ما جزیره ای جدا از کشور نیستیم و مشکلات و مسائل ما نیز کم نیست لکن خوشبختانه این دانشگاه موفقیت های زیادی داشته است.
وی افزود: بیش از یک سوم انتشارات خارجی کشور در عرصه پزشکی در سطح کشور محصول تلاش های اساتید و دانشجویان این دانشگاه است.
در حال حاضر بیش از 32 مجله علمی توسط اساتید و دانشجویان به چاپ رسیده است. در این دانشگاه مراکز تحقیقاتی متعدد و دانشکده های هدفمند با هدف توسعه نوآوری ها و ارتقاء دانش بومی توسعه پیدا کرده است و در عرصه آموزش پزشکی هم قدمهای نوین متعددی برداشته شده است.
لاریجانی با بیان اینکه در تمامی دوران ارزیابی پژوهش در کشور در هفت دوره گذشته دانشگاه علوم پزشکی تهران رتبه نخستین را داشته و طی سه بار ارزیابی آموزشی هم توانسته همین رتبه را به دست آورد؛ اظهار داشت: در عرصه های بین المللی، دانشگاه در رتبه بندی های متعدد دنیا شرکت کرده و در آخرین رتبه بندی ساینس رتبه 368 و رتبه بندی شانگهای رتبه بین 400 تا500 را کسب کرده است.
وی افزود: در گذشته در حوزه پژوهش چشم انداز دانشگاه برای رسیدن به رتبه زیر 500 ترسیم شده بود. هرچند که برای بسیاری در آن زمان باورکردنی نبود.
امروز افق ما در چشم انداز 5 ساله آتیه دانشگاه رسیدن به رتبه بین 200 تا 300 در قالب نقشه علمی دانشگاه است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه هنوز راه های نرفته بسیار زیاد است؛ گفت: ما با امید به خدا و همکاری اساتید و دانشجویان می توانیم با ایفای نقش ملی در دانشگاه در حوزه پزشکی و رفع نیاز مردم و نقشه فراملی با حرکت در مرزهای دانش در عرصه پزشکی به سوی جلو گام برداریم.
دکتر شریعت استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران:
تعلیم و تعلم باید در جهت تقرب الهی باشد
استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه تعلیم یکی از وظایف پر اهمیت انبیا و تعلیم و تعلم شیرینی و غایت و هدف زندگی است؛ اظهار داشت: این تعلیم و تعلم وقتی ثمربخش است که جهت دار و در راستای تقرب الهی باشد.
دکتر شمس شریعت تربقان در نهمین همایش نکوداشت مقام استاد با بیان اینکه دانش و دانستن شامل دو علم ادیان و علم ابدان یعنی طبابت می شود؛ گفت: علمی که در کلاس ها به وسیله اساتید بررسی می شود علمی در جهت علم ادیان است که به سمت تقرب می رود.
وی افزود: آموزش و یادگیری علم نیاز به معلم، استاد، پیشوا و شیخ المشایخی دارد که دست شاگردانش را قدم به قدم بگیرد، الفاظ را بر زبانش بگذارد و گام به گام قدم زدن را یادش دهد.
شریعت با ابراز رضایت از حضور در جمع دانشجویان گفت: برای من هیچ جمعی خوش تر، شیرین تر و اثر گذارتر از شرکت در جمع دانشگاهیان به خصوص دانشجویان نیست.
من دانشگاه را به هزار دلیل، مکان مقدسی می دانم و مهمتر اینکه شما دانشجویان امروز در کلاس و فردا در مقام مسئولیت های سنگین قرار دارید.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از بحث هایی که در بین اصحاب فلسفه و جامعه شناسان وجود دارد تعیین هدف و غایت زندگی انسان هاست. سوال مشکل و جوابها متعدد است. شخصیت های فلسفی بسیاری بحث کرده اند و در جامعه فلسفی اسلامی بحث ها بسیار شیرین و والاست.
شریعت اظهار داشت: عده ای معتقدند هدف از زندگی لذت بردن از حیات است و جمعی دیگر داشتن فراوانی و قدرت فراوان است.
گروهی معتقدند خیر رساندن به دیگران و کار خیر کردن هدف زندگی است.
ولی جمعی اعتقاد دارند دانش و دانستن غایت زندگی است؛ دانستنی که راه را برای تقرب به خدا نشان دهد.
وی در پایان تصریح کرد: تمامی معلمانی که در این جهت حرکت می کنند شایسته احترام هستند. علم ابدان و ادیان دو علم کاملاً اساسی و بنیادی هستند و پزشکان جایگاهی خاص و رسالت خاصی در پیش دارند.
دکتر یلدا استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران:
یک جامعه پیشرفته، استوار بر افراد فرهیخته و دانشمند است
نکوداشت استاد در یک جامعه به دلیل اهمیتی است که برای علم قائل هستیم و ارزش علم به خاطر کاهش جهل مردم است.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران دكتر يلدا فوق تخصص عفونی و استاد پیسکوت دانشگاه علوم پزشکی تهران در نهمین همایش نکوداشت مراسم استاد با مهم ارزيابي كردن مقام عالمان گفت: جامعه ای که در آن عالم زیاد است نشان می دهد که جامعه ای آگاه و مترقی است.
وی ادامه داد: یک جامعه پیشرفته، استوار بر افراد فرهیخته و دانشمند است.
دکتر یلدا با بیان این که مولانا بزرگترین فضیلت ها را دانایی می داند و بزرگترین گناهان را جهل؛ خاطرنشان کرد: باید سعی کنیم بیش از پیش در رفع جهالت مردم تلاش کنیم.
وی ضمن تشکر از مسئولین جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، حضور مسئولين دانشگاه در اين همايش را به دليل اهميت و ارزشي دانست که مسئولین براي علم و عالم قائلند.
دبیر نهمین همایش نکوداشت مقام استاد:
درس استاد به دانشجو درس عشق است
دبیر نهمین همایش نکوداشت مقام استاد با بیان اینکه درسی که ما از اساتید یاد می گیریم درس عشق است که از قلب اساتید می گیریم و به قلب خود منتقل می کنیم؛ اظهار داشت: ما به عنوان یک دانشجو نیاز داریم رشد و قلبهای خود را آکنده از مهر و محبت آنها کنیم.
نوید ابوالفتح زاده دبیر نهمین همایش نکوداشت مقام استاد گفت: زمانی که دانش آموز بودیم فکر می کردیم دانشگاه محیطی است که باید گمشده خود را در آن پیدا کنیم. پس از گذشت زمان فهمیدیم که با توجه به نیازهای ما این اساتید گمشده های ما هستند.
وی افزود: اساتید مانند پدران و مادران ما هستند. اگر خود را به آنها نزدیک بدانیم و حرف آنها را به جان بخریم می توانیم در زندگی خود بسیار موثر واقع شویم.
ابوالفتح زاده پیرامون علل فعالیت در این حوزه گفت: محیطی که از جهاد دانشگاهی شناختم و روحیه ای که در جهاد حاکم است غیرقابل توصیف است. من این روحیه را در هیچ کجای دیگر ندیدم.
از طرفی قصد داشتم به اساتید اعلام کنم که همیشه نام و چهره شان در جان و روح من است و عشق آنها همیشه در قلب من زنده است.
وی در پایان اظهار داشت: اگر زمانی احساس کنیم که ممکن است استادی را از دست بدهیم، اگر چه در ظاهر نمود خاصی ندارد اما در روح ما تاثیر عمیقی می گذارد.
تاریخچه همایش
این مراسم از یک دهه گذشته با رویکرد ترویج فرهنگ پاسداشت و نکوداشت مقام اساتید در میان دانشجویان و دانشگاهیان آغاز شده و تا کنون با برگزاری 8 دوره از این مراسم به الگویی در جهت گسترش فرهنگ تجلیل از اساتید فرهیخته تبدیل شده است.
نخستین دوره اين همايش با ابتكار و علاقه دانشجويان رشته پزشكي، با تاسيس دبيرخانه اي به نام «نكوداشت مقام استاد» توسط معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران آغاز گرديد و با برگزاري هشت همايش مستمر، اكنون با پيگيري هاي نيروهاي مشتاق و بانشاطي از ميان دانشجويان، علاقه مندي و توجه مسئولان نيز به موضوع تقدير از اساتيد پیشکسوت، جلب شده به طوري كه در دوره هاي اول تا چهارم سازمان نظام پزشكي و دانشگاه علوم پزشكي تهران و دوره های پنجم تا هشتم دانشگاه علوم پزشكي تهران از برگزاري اين همايش حمايت كرده اند.
از مهمترین شاخصه های این همایش دانشجویی بودن آن است به نحوی که انتخاب اساتید برگزیده توسط دانشجویان و با مشورت با اساتید برگزیده دوره قبل انجام می پذیرد.
اساتيدي كه در این دوره همايش از آنان تقدير شد، به شرح زیر است:
دکتر ابوالقاسم اباسهل متخصص جراحی، دکتر زرین تاج کیهان دوست فوق تخصص اعصاب اطفال، دکتر مرتضی رفیعی تهرانی متخصص داروسازی، دکتر بهروز نیک بین مقدم متخصص ایمونولوژی، دکتر مهین ولیخانی متخصص پوست، دکتر علی اکبر خوشخونژاد متخصص دندانپزشکی، دکتر زهرا صفائی نراقی متخصص پاتولوژی، دکتر منوچهر نخجوانی فوق تخصص غدد، دکتر ایرج موبدی متخصص انگل شناسی، زهرا منجمد متخصص پرستاری.
١١:٢٣ ٣١/٠٢/١٣٨٩