دومین همایش ملی آسیبهای پنهان پنجشنبه ششم خرداد ماه توسط جهاد دانشگاهی واحد استان کردستان در سنندج برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد كردستان ،رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان کردستان در مراسم افتتاحیه دومین همایش ملی آسیب های پنهان که در دانشگاه کردستان برگزار شد بیان کرد: حل مشکلات و آسیبهای اجتماعی موجود نیز باید با بهره گیری از راهکارهای تلفیقی سنت و مدرنیته باشد.
دکتر حمیدرضا مجردی با اشاره به اینکه حل آسیب های اجتماعی بسیار مشکل است، اظهار داشت: برگزاری این گونه همایش ها و بهره گیری از نظرات کارشناسان می تواند نقش اثرگذاری در کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی در جامعه داشته باشد.
مجردی از راه اندازی دبيرخانه دائمي همايش آسيبهاي پنهان در سنندج خبر داد و عنوان کرد: استقبال صورت گرفته از این همایش در سال جاری بسیار قابل توجه بوده است و تا پایان فرآخوان بالغ بر 235 مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه همایش ارسال شد.
پدیده طلاق را از معضلات کنونی کشور و همچنین استان کردستان بیان کرد و افزود: در این همایش به صورت ویژه ای به مسئله طلاق توجه شده است و در کنار آن به سایر پدیده های اجتماعی که ناشی پدیده های نوین است توجه شده است.
وی تصریح کرد: بررسي علل و پيامدهاي مصرفگرايي، پيامدهاي مدگرايي در جامعه، آسيبشناسي فضاي مجازي «چت، اعتياد به اينترنت و غيره»، آسيبشناسي وسايل ارتباطي نوين «بلوتوث، پيام كوتاه و غيره»، آسيبشناسي رسانهها «ماهواره، تلويزيون و غيره»، آسيبشناسي موسيقيهاي مدرن و وارداتي و آسيبشناسي سبكهاي جديد اوقات فراغت «خيابانگردي، پارتيهاي شبانه، مصرف روانگردانها و غيره» نیز از موضوعاتی است که در این همایش به آن توجه می شود.
مجردی گفت: در حوزه خانوادگي نيز به بررسي علل و پيامدهاي پديده طلاق، بررسي علل و پيامدهاي دختران فراري در جامعه، بررسي علل و پيامدهاي افزايش سن ازدواج جوانان، بررسي علل و پيامدهاي خشونتهاي خانوادگي و بررسي علل و پيامدهاي پديده شكاف نسلي توجه شده است.
مجردي تصريح كرد: از مجموع مقالات وصله به دبیرخانه علمی همایش در پایان 34 مقاله که توسط اساتيد و پژوهشگران برجسته علوم اجتماعي و علوم روانشناسي كشور نگاشته شده بود به بخش پایانی راه یافت.
رئيس جهاد دانشگاهي واحد كردستان استقبال از برگزاری این همایش را بسار مطلوب عنوان کردو افزود: اين همايش زمينهاي بسيار مناسب براي واكاوي آسيبهاي اجتماعي جامعه با محوريت قرار دادن مشكلات و معضلات استان كردستان است و با توجه به استقبال گسترده پژوهشگران و با هماهنگيهاي انجام شده قصد داريم دبيرخانه دائمي همايش ملي آسيبهاي پنهان را در استان كردستان داير كنيم.
همچنین رئيس دانشگاه كردستان یکی از مهم ترین راهکارهای کنترل معضلات اجتماعی را بهره گیری از راهکارهای علمی عنوان کرد و گفت: دانشگاه ها می توانند نقش مهمی در کاهشو کنترل آسیب های اجتماعی داشته باشند.
دکتر جهانشیر امینی در دومین همایش ملی آسیب های پنهان که به همت جهاد دانشگاهی واحد کردستان برگزار شد بیان داشت: امروزه و با توجه به توسعه تکنولوژی های مجازی آسیب های اجتماعی اشکال مختلفی به خود گرفته اند و باید با بهره گیری از راهکاری علمی و عملی با آنها برخورد منطقی صورت گیرد.
وی ادامه داد: استفاده از سايتهاي غيرمجاز اینترنتی امروزه امنيت اطلاعاتي و اجتماعي را به خطر انداخته و و موجب بروز آسیب های اجتماعی بسیاری در جامعه شده است.
امینی با اشاره به اینکه امروزه در تمام جهان این گونه مشکلات وجود دارد، افزود: راهحل اصولي و منطقي در هر كشور و در هر جامعهاي باید با توجه به فرهنگ و آداب و رسوم و نحوه زندگي آنان باشد.
رئیس دانشگاه کردستان عنوان کرد: در صورتی که با ناهنجاری های اجتماعی با توجه به شرایط بومی هرمنطقه برخورد نشود این امر در نهایت موجب انحطاط و سقوط جامعه مذبور می شود.
وی با اشاره به افزایش پامار طلاق در کردستان، تصریح کرد: کارشناسان علمی و دانشگاهی باید تحقیقات عملی در راستای جلوگیری از این افزایش در استان صورت دهند.
امینی در پایان اضافه کرد: برگزاری این همایش ها و بهره گیری از نتایج آن ها می تواند نقش مهم و موثری در بررسی و کنترل آسیب های مختلف اجتماعی داشته باشد.الف/ر