٢١:٢٠ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
به همت جهاد دانشگاهي فارس؛
اختتاميه «امیر مجلس عشق» برگزار شد

دومین دوسالانه دانشجویی «امیر مجلس عشق» بازتاب تجلي وجودي حضرت سيدمیراحمدبن موسی شاهچراغ(ع) با معرفی و تجلیل از پدیدآورندگان آثار برتر به کار خود پایان داد.

 به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد فارس، آیت‌الله «سیدمحمدمهدی دستغیب» تولیت آستان مقدس شاهچراغ(ع) در مراسم اختتامیه دومین دوسالانه امیر مجلس عشق که با حضور جمع كثيري از خادمان این آستان، اساتيد و دانشجویان هنرمند در آمفي تأتر دانشكده پزشكي برگزار شد، در سخنانی با گرامیداشت ایام میلاد حضرت زهرا(س)‌ و امام خمینی(ره) گفت : فرزندان زهرا(س) امروز پس از 1400 سال همچنان پناه مردم هستند و دوستان اهل بيت در سختی‌های خود به فرزندان زهرا(س)‌ تمسک پیدا می‌کنند.

 وی با اشاره به برخی کرامات حضرت شاهچراغ(ع) در طول تاریخ اظهار کرد: خداوند امیدواری و دلشادی بندگان خود را در گرو تمسک به اهل بيت(س) قرار داده است. آیت‌الله دستغیب ادامه داد : خدا منت بر سر شیرازی‌ها گذاشته که این شهر را در مسیر فرزندان اهل بيت برای پیوستن به حضرت علی بن موسی الرضا(ع) قرار داد و امروز به مرکز اهل بيت در کشور تبدیل شده که صرف نظر از دیگر امامزادگان بزرگوار، 3 نفر از فرزندان حضرت موسی بن جعفر(ع) مهمان شیرازی‌ها هستند.

 وی با اشاره به برخی ویژگی‌های وجودی حضرت شاهچراغ خاطرنشان کرد : حضرت احمدبن موسی اگرچه به شدت مورد علاقه پدر بزرگوارش قرار داشت که همواره به دستور امام موسی کاظم(ع) 20 ملازم ایشان را همراهی می‌کردند اما امامزاده عظیم‌الشأن به رغم حمایت مردمی گسترده پس از شهادت پدرش، اسير حب دنیوی نشد و مردم را به ولایت امام هشتم علی بن موسی الرضا(ع) راهنمايي كرد. تولیت آستان شاهچراغ(ع) اضافه کرد : حضرت احمد بن موسی با فرار از حب جاه و مقام و تبعیت از ولایت برادرش، خود را به بالاترین مقام‌ها که همانا تبعیت از ولایت است، رسانید.

 وی در بخشی دیگر از سخنان خود به شدت از بی‌توجهی‌ها نسبت به وضعیت حرم مطهر شاهچراغ انتقاد کرد و گفت : در مقایسه با طرح‌های توسعه حرمین رضوی و معصومیه در مشهد و قم، وضعیت حرم مطهر شاهچراغ در شیراز ناراحت‌کننده است. آیت الله دستغیب با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه این آستان مقدس ادامه داد : در قم خیابان مقابل حرم مطهر حضرت معصومه(س) را به طرح توسعه حرم پیوند می‌دهند اما در شیراز املاک مربوط به آستان شاهچراغ را می‌گیرند و تبدیل به خیابان می‌کنند و از طرفی راه زوار شاهچراغ را می‌بندند تا شرکت عربی التواصل در آن مغازه سازی کند.

 وی با اشاره به طرح‌های توسعه آرامگاه‌های حافظ و سعدی در شیراز خاطرنشان کرد : حافظیه و سعدیه برای ما محترم و بزرگوار هستند و شیراز از همه جهت سرآمد است اما آبروی شیراز حرم مطهر شاهچراغ است. تولیت آستان شاهچراغ ابراز عقیده کرد : مسؤولان درک درستی از موضوع و از اهمیت شاهچراغ در بین مردم ایران ندارند و همچون دوران آخرالزمان راه‌های خیر را به روی مردم می‌بندند تا راه‌های شر باز شود. دستغیب بیان کرد: رهبر ما امروز فرزند پیامبر است که سفارش به توسعه حرم شاهچراغ(ع) کرده است و مسئولان باید این موضوع را درک کنند. وی در بخش دیگری از سخنان به تجلیل از آرمان‌های امام خمینی(ره) پرداخت و افزود : امام خمینی(ره) با دوستی اهل بيت توانست مردم را با خود همراه کند تا فرهنگ اهل بيت توسط خود مردم در جامعه استقرار یابد.

 مهندس «مسعود‌ رستگار» ريیس جهاد دانشگاهی استان فارس نیز در این مراسم شناساندن مقام، جایگاه و سیره حضرت شاهچراغ(ع) در عرصه ملی و بین‌المللی را فرضی واجب بر همه دوستداران اهل بيت دانست و گفت : جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی فرهنگی و پژوهشی که هر روزه انتشار اخبار موفقیت‌ها و دستاوردهای آن در صحنه‌های مختلف موجب افتخار مردم می‌شود، بر خود فرض می‌داند در راستای گرامیداشت جایگاه و سیره حضرت شاهچراغ(ع) در عرصه ملی و بین‌المللی تلاش کند.

 وی برگزاری دوسالانه فرهنگی و هنری امیر مجلس عشق را نمونه بارز تلاش جهاد دانشگاهی برای گرامیداشت جایگاه و سیره حضرت شاهچراغ(ع) اعلام کرد و با تأکید بر لزوم تلفیق حوزه‌های فرهنگ و پژوهش برای دستیابی به نتایج بهتر اظهار کرد : فرمایش مقام معظم رهبری که شیراز را سومین حرم اهل بيت(س) نامیدند، وظیفه ما را برای قطعیت دادن به این فرمایش سنگین‌تر کرده است.

 رستگار با بیان این که استعمار تلاش می‌کند بین ما و امامزادگان فاصله بیندازد و رمز موفقیت خود را در این جدایی می‌داند، ادامه داد : دومین دوسالانه امیر مجلس عشق با موضوع ابعاد وجودی شاهچراغ به صورت دانشجویی و در سطح ملی برگزار می‌شود.

 رئیس جهاد دانشگاهی فارس خاطرنشان کرد : در این جشنواره جنبه هنر برجسته شده است چرا که برادران حضرت علی بن موسی‌الرضا(ع) خوشنویس و کاتب قرآن بوده‌اند. عضو شورای فرهنگ عمومی استان فارس با ارائه گزارشی از این دوسالانه اضافه کرد : در دومین دوره دوسالانه امیر مجلس عشق بیش از 523 اثر در زمینه‌های خوشنویسی، نقاشی، تایپوگرافی، نگارگری و عکاسی با فراخوان عمومی به دبیرخانه رسید و نزدیک به 200 اثر با نظر اول هیأت داوران در 2 نگارخانه باغ ملی و آبگینه شیراز به نمایش گذاشته شدند.

 وی با بیان این که هیأت داوران 20 اثر را به عنوان اثر برتر تشخیص داده است، ابراز عقیده کرد : در شهر شیراز و استان فارس توانایی وجود دارد که روز به روز آثار فاخرتر هنری در زمینه حضرت شاهچراغ(ع) خلق شود. وي همچنين از آمادگي جهاد دانشگاهي براي فعاليت بسيار گسترده‌تر در راستاي تحقق فرمان رهبر معظم انقلاب خبر داده و آن را منوط به خواست و همكاري مسؤلين استان دانست. در پايان مراسم هیئت داوران نیز با صدور بیانیه‌ای نفرات برتر این دوره از دوسالانه امیر مجلس عشق را معرفی کرد. در بخشی از این بیانه آمده است : برگزاريِ جشنواره‌هايي همچون همايشِ اميرِ مجلسِ عشق كه به ميمنتِ وجودِ نورانيِ حضرتِ سيد ميراحمدبن موسي شاهچراغ(ع) برگزار گرديد؛ بهانه‌اي شده تا تلاش كنيم دانشجويان هنرمند را به اهلِ بيتِ عصمت و طهارت پيوندي عميق‌تر بدهيم و بركات وجودي ‌آن بزرگ را هر چه بيشتر در دوسالانه‌هاي بعدي آغازي بر يك سنت حسنه مستمر ادامه و تحكيم يابد.

 توجه همگان را به ذكر اين نكته جلب مي‌کنیم كه برگزاري چنين همايش‌هايي نيازمندِ همفكري، اِجماع و عَزمِ جدي از سوي متوليانِ ارشدِ فرهنگي و مديران استان خواهد بود.

 قدمي نو كه معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي فارس آغازگر آن بوده است.

 دبيرخانه همايشِ دومين دوسالانه امير مجلس عشق با استعانت از آفريننده هنر پس از برگزاري اين همايش با حضور هنرمندان نقّاش، گرافيست، خوشنويسان و عكاسان ايران اسلامي از ميان 500 اثرِ رسيده به دبيرخانهِ جشنواره هيئت داوران در ارزيابي اوليه 190 اثر را به عنوان آثارِ برگزيده انتخاب کرد و از 12 اسفندماه 88 به مدت 15 روز در دو نگارخانه باغ ملي و آبگينه در معرضِ ديدِ علاقه‌مندان قرار داد و پس از آن داوري نهايي از ميان يكصد و نود اثرِ برگزيده آغاز شد و پس از جمع نمرات و ميانگين نظرها آثار برگزيده را به شرح زير معرفي مي‌كند : سعيده زارعي‌فر، ليلا تحملي، فاطمه حقيقيان و سميرا صبا در رشته نگارگری، مرضيه كازروني نژاد، كبير حقيقي و بهروز مسلمي در رشته نقاشی، كيهان حقيقي در بخش پوستر، مهرنوش دشتي زاده در بخش تایپوگرافی، منصوره محرري، سحر وطن‌زاده، دانشور و زهرا شفيعي در بخش گرافیک، مجيد رستگار، مسعود داريوشي، مريم همايوني، علي‌احمد فتحي ، مهران شيرالي و امير پژمان در بخش خوشنویسی و در رشته عکاسی اميرحسين ذوالفقاري و اسماء اميري ، محسن تورّع و فريد عبداللهي به ترتیب مقام‌های برتر را کسب کردند.الف/ر

١٤:٤٧ ١٦/٠٣/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد