٢١:٠٥ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
سومین دوره طرح ملی دیدار با مفاخر:
دیدار با مخترع برگزیده، پرویز محمودآبادی

در قالب سومین دوره طرح ملی دیدار با مفاخر به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی همدان و با حضور دانشجویان و مسوولان  این نهاد،تجلیل شد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد همدان، در این دیدار که در منزل محمودآبادی برگزار شد، جواد تهذیبی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی همدان ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این طرح در همدان، خاطر نشان ساخت: معتقدیم تجلیل از بزرگمردان و فرهیخته زنانی که نام و یادشان در صحیفه پر نور فهرست مشاهیر علم و فرهنگ ایران میدرخشد گام مؤثری در نهادینه کردن فرهنگ پاسداشت مقام و مرتبه بزرگان در محیطهای دانشگاهی و انتقال  آن به جامعه آینده خواهد داشت.
وی ارج گذاری و تکریم نخبگان و مشاهیر، گسترش فرهنگ قدرشناسی با تأکید بر آموزه  هاي  دینی، تقویت انگیزه علم آموزی و تقویت روحیه امید و خودباوری و الگوسازی برای نسل جوان برشمرد و ایجاد بستر مناسب جهت برقراری ارتباط متقابل و مستمر دانشجویان با مفاخر و استفاده از تجربیات آنها را از نکات مثبت و اهداف طرح دیدار با مفاخر دانست.
تهذیبی یادآور شد: رتبه برتر کشوری این طرح که در راستای آن از مفاخر و فرهیختگان در عرصه های علمی، هنری، ورزشی، اجتماعی و مذهبی تقدیر میشود، سال گذشته به معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی همدان اعطا شد.
در ادامه پرویز محمودآبادی ضمن تقدیر از حضور دانشجویان گفت: یک مخترع متعلق به یک مکان و نقطه خاص نیست چرا که اختراع او حد و مرز نمیشناسد، او نسبت به جوامع بشری متعهد است
وی ادامه داد: مهم این است که نام ایران دردنیا با یک اختراع بی نظیر بدرخشد چرا که اختراع پس از ثبت دیگر متعلق به یک شخص نیست و به کشور تعلق دارد که باید مورد حمایت قرار گیرد.

وی با اشاره به اختراعات خود گفت: در اوایل فقط به تعمیر وسایل پزشکی میپرداختم اما به مرور، با دیدن وضعیت دردناک بیماران هنگام بیحسیها با 5 ماه مطالعه شبانه روزی
کتابهای پزشکی و آزمایشهای بسیار موفق شدم روش سوم بیحسی را با اختراع دستگاه سنسور کشف فضای اپیدورال(نخاعی) با دو روش مکانیکی و الکترونیکی ابداع کنم، دو روش قبلی بی حسی  متعلق به آمریکاییهاست و 10 تا 15 درصد خطا دارد این در حالی است که در این روش ابداعی متعلق به ایران در 130 مورد آزمایش روی بیماران فاقد هر گونه خطا است.
محمودآبادی مدرک گرایی و مشکلات مالی را از مهمترین دلایل عدم ثبت کشوری وبین ا لمللی ونیمه کار بودن ابداعات و اختراعاتش دانست و افزود: ورود من به عرصه جنگ و حضور در جبهه ها و تشکیل خانواده اجازه ارتقا تحصیلات دانشگاهی و رسیدن به مدارک علمی را به من نداد.
وی نقش خانواده و همسر خود را در پیشرفت و موفقیت بسیار مؤثر دانست و گفت: خانواده من با صبوری و همراهی همواره یار من بوده اند و با توجه به اختراعات و علایقم در این زمینه اثربخش بودند تا جایی که پسر من جزء مخترعین جوان بود و امسال مقام ششم جشنواره خوارزمی را بدست آوردند که متأسفانه اکنون در قید حیات نیست.
محمودآبادی علاقه به رشته تحصیلی و حرفه را مهمترین رکن پیشرفت به ویژه در عرصه پزشکی دانست و گفت: بعد از اتمام دوره دبیرستان با کسب آموزش کمکهای اولیه و طی دوره عملی در بیمارستان با پشتکار و علاقه، تکنسین بیهوشی شدم و با شروع جنگ که آموزههای خوبی را در اختیار من قرار داد داوطلبانه به جبهه رفته و به عنوان امدادگر مشغول فعالیت شدم و بعد از جنگ هم کار خود را در بیمارستان ادامه دادم.
وی از مسئولین خواست علاوه بر توجه به مدرک تحصیلی به تواناییهای شخصی نیز اهمیت دهند و خاطر نشان کرد: مسئولین باید بدانند کسانی که نخبه هستند نخبه پروری هم میکنند و تأثیر بسزایی در افزایش علاقه  جوانان به پژِوهش و علم اندوزی و نوآوری دارند.
محمودآبادی تصریح کرد:مسئولین باید در فعالیتها به نخبگان را یاری رسانند و از نظر مالی آنها را حمایت کنند. جوانان نیز باید با علاقه و پشتکار تنها به هدف خود و یاری رساندن به مردم کشورشان، ایران فکر کنند.


این مخترع با ارتباط صمیمی وتأثیرگذار،عده ای ازجوانان با استعداد گروهی از مخترعین را با خود همراه کرده که محمد علیپور و میلاد آزادمنش از جوانان نخبهای هستند که با تلاش و پشتکار توانستهاند اختراعاتی چون دستگاه زنجیر چرخ اتوماتیک، دستگاه سیر و پیاز
پوستکنی(به صورت نیمه صنعتی) و ماسک تصفیه هوا- فیلتر نانو سیلورو تولید آب شیرین را به ثبت رسانده اند.
یادآور میشود پرویز محمودآبادی متولد سال 1338 و تکنسین هوشبری میباشد و از جمله اختراعات وي میتوان شناسایی و اختراع یک ماده برای عایقکاری بر روی انواع کفشها، اختراع دستگاه سنسور کشف فضای اپیدورال(نخاعی)، اختراع تیغه لارنگوسکپ یکبار مصرف بدون باطری در دسته، اختراع foot holder (دستگاه نگهدارنده پای شکسته بیمار)، اختراع روش جدید گذاشتن لوله در معده بیماران بیهوش از طریق بینی، اختراع Air way ماسک کاور)، طراحی و ساخت آچار E-O برای باز و بسته کردن پیچهای هرز دراستخوانهای شکسته و پلاتین، اختراع دستگاه وان هوا و ... برشمرد.الف/ر

١٢:٢٤ ١٩/٠٣/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد