٢١:٠٤ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
رييس سازمان محيط زيست دربازديد ازايسنا خبرداد:
همكاري مشترك باپژوهشكده رويان در احياي گونه‌هاي منقرض شده ايران/ايسنا براي كشور يك فرصت است

رييس سازمان حفاظت محيط زيست از همكاري مشترك اين سازمان با پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي براي حفاظت از تنوع‌زيستي، گونه‌هاي در معرض انقراض و احياي گونه‌هاي منقرض شده خبر داد.

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي،مهندس محمدجواد محمدي‌زاده، معاون رييس جمهوري روز سه‌شنبه 17 خرداد ماه همزمان با سومين روز از هفته محيط زيست به همراه جمعي از معاونان و مديران اين سازمان از خبرگزاري دانشجويان ايران بازديد كرد و از نزديك در جريان نحوه فعاليت اين خبرگزاري قرار گرفت.

محمدي‌زاده در حاشيه اين بازديد كه رييس جهاد دانشگاهي و مديرعامل ايسنا نيز وي را همراهي مي‌كردند، در گفت‌وگو با خبرنگار «محيط زيست» ايسنا افزود: علاقمنديم در حوزه‌زيستي و ذخاير ژنتيكي و فعاليت‌هايي كه در موسسه رويان جهاددانشگاهي انجام مي‌شود، اقداماتي را در جهت حفاظت از تنوع‌زيستي خصوصا گونه‌هاي در معرض خطر انقراض و احياي گونه‌هاي منقرض شده انجام دهيم.

وي گفت: بر اساس توافق صورت گرفته با رييس جهاد دانشگاهي، اين نهاد با همكاري سازمان حفاظت محيط زيست در خصوص احياي گونه‌هاي منقرض شده سرمايه‌گذاري خواهد كرد.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اينكه چارچوب اين توافقنامه بزودي تهيه مي‌شود، گفت: چندين پروژه در چارچوب اين طرح به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست همچنين از نهايي شدن نخستين قرارداد در خصوص پديده گرد و غبار با كشور عراق خبرداد و گفت: بر اساس اين قرارداد 45 ميليون دلاري جمهوري اسلامي ايران با سرمايه‌گذاري كشور عراق نسبت به مالچ‌پاشي يكي از كانون‌هاي بحران پديده گرد و غبار در اين كشور اقدام مي‌كند.

وي تاكيد كرد: 5 كانون مهم ديگر نيز در اين كشور وجود دارد كه بايد براي آنها نيز اقدامات لازم صورت گيرد.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اينكه كشور سوريه نيز اعلام كرده كه يك كانون بحراني در اين زمينه دارد گفت: به نظر مي‌رسد تعداد كانون‌هاي بحراني سوريه بيشتر از اين تعداد است از سوي ديگر اردن هم اخيرا در اين خصوص اعلام آمادگي كرده است.

وي اظهار اميدواري كرد كه با رايزني‌هاي انجام شده با كشور عربستان نيز به توافق برسيم تا نسبت به رفع مشكل كانون‌هاي بحران اين كشور نيز اقدامات لازم صورت گيرد.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست تصريح كرد: پيش‌بيني مي‌شود رفع پديده گرد و غبار نيازمند 500 ميليون دلار سرمايه‌گذاري و 5 سال كار فشرده باشد.

وي با اشاره به اينكه از بعد از ظهر روز گذشته غلظت گرد و غبار در اهواز در شرايط هشدار قرار گرفت گفت: شهرهاي همجوار طي 2 تا 3 روز آينده از اين پديده متاثر خواهند شد كه بيشترين حجم پديده گرد و غبار در اهواز و خوزستان است.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اينكه اقدامات خوبي در كشور در زمينه مقابله با پديده گرد و غبار صورت گرفته است گفت: كانون‌هاي توليد بحران با تامين حق‌آبه مورد نياز تالاب‌ها كنترل شده، آموزش نيروي وزارت بهداشت براي شرايط اضطراري در خصوص بيماران قلبي و عروقي، تنفسي و كودكان صورت گرفته و ستاد مديريت بحران براي تشخيص وضعيت گرد و غبار و اقدامات لازم در اين شرايط توجيه شده است.

وي با اشاره به اينكه اختلافي بين وزارت نفت و جهاد كشاورزي در خصوص مالچ بوده است گفت: وزارت جهاد اعلام كرده بود كه قبلا مالچ رايگان از وزارت نفت دريافت مي‌كرد و وزارت نفت هم اعلام كرده بود كه طبق مصوبه بودجه بايد مالچ را بفروشد كه خوشبختانه اين اختلاف حل شد.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: خوشبختانه مشكلي در خصوص توليد مالچ در كشور نيز وجود ندارد.

وي در پاسخ به اين سوال كه قدرت عمل ايران در كنترل پديده گرد و غبار چه ميزان است تصريح كرد: وقتي كه كانون‌هاي بحران خارج از مرزهاي كشور قرار دارد و تحت كنترل و مديريت ما نيست تنها توافقات سياسي مي‌تواند كشورهاي همسايه را به انجام تعهدات خود متقاعد كند.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست تصريح كرد: برخي كشورها مانند عراق مسائل مهمتري از جمله ناامني‌ها، انفجارها، مرگ و مير و غيره دارند و بحث پديده گرد و غبار براي آنها از اهميت لازم برخوردار نيست. از سوي ديگر برخي كشورها نيز مانند سوريه فقير هستند و نمي‌توانند در اين خصوص سرمايه‌گذاري كنند.

وي به تصميمات اتخاذ شده در اجلاس آنكارا اشاره كرد و گفت: بر اين اساس كليه كشورها موظف شدند از اطلاعات پايه هواشناسي كه ايران آمادگي احداث پايگاه آن را دارد براي مديريت منابع خود استفاده كند. بدين ترتيب كه اگر پيش‌بيني خشكسالي مي‌شود كشت سال در آن كشورها آب بر نباشد.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست افزود: همچنين كشورها مكلف شدند از اطلاعات پايه هواشناسي براي مديريت منابع آب بهره بگيرند.

وي تاكيد كرد: يكي ديگر از موضوعات مهم و مطرح در اين اجلاس عمليات تثبيت شن‌هاي روان بود كه ايران اعلام آمادگي كرد كه در كانون‌هاي بحراني با كار مهندسي و آموزش نيروي انساني و با سرمايه‌گذاري كشورها نسبت به مالچ پاشي اقدام كند.

لازم به ذكر است در اين بازديد علي متقيان، مديرعامل ايسنا گزارشي از عملكرد اين خبرگزاري در سال جاري ارايه كرد.

معاون رييس‌جمهوري در ايسنا:
ايسنا براي كشور يك فرصت است/
ايسنا به دور از ملاحظات حزبي و سياسي، در راستاي توسعه، رشد و بالندگي كشور فعاليت مي‌كند    

رييس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) براي كشور يك فرصت است و با توجه به انرژي نهفته و در عين حال متراكمي كه در اين خبرگزاري وجود دارد مي‌تواند براي آينده كشور اميدوار كننده بوده و در مسير اطلاع رساني كشور يك حركت رو به جلو و بالنده محسوب شود.

مهندس محمدجواد محمدي‌زاده، معاون رييس جمهوري روز سه‌شنبه همزمان با سومين روز از هفته محيط زيست با حضور در ايسنا و بازديد از بخش‌هاي خبري اين رسانه كه با حضور رييس‌جهاد دانشگاهي انجام شد، در گفت‌وگو با ايسنا اظهار كرد: در ايسنا همواره مباني اصلي نظام شامل انقلاب اسلامي، امام، مقام معظم رهبري و قانون اساسي خاستگاه اصلي بوده و اين خبرگزاري به دور از ملاحظات حزبي،‌ گروهي،‌ سياسي و با تكيه بر رهنمودهاي كلي نظام ولايت، در راستاي توسعه، رشد و بالندگي كشور قدم برداشته است كه اين موضوع رويكرد مثبتي ارزيابي مي‌شود.

وي با اشاره به اينكه اولين ويژگي ايسنا اين است كه با دغدغه جامعه دانشجويي شكل گرفته است افزود: دانشجو در ذات خود روحيه علم اندوزي، شورجواني و پرسش‌گري به همراه نياز به دانستن را دارد، دانشجو به دنبال بالندگي، رشد و توسعه است و اينكه ايسنا، با همت دانشجويان و با استفاده از شور جواني و نگاه تحولي شكل گرفته است، كار بسيار ارزشمندي است.

محمدي‌زاده ادامه داد: يكي از ابزار و لوازمات جواني، توجه به آينده‌اي مطلوب تر از امروز است و به نظر من اين خبرگزاري با اين ذات و اين رويكردها، سرمايه بسيار ارزشمندي است و اگر مي‌بينيد كه يك سوم خوراك مطبوعات از اخبار خبرگزاري ايسنا تامين مي‌شود، نشان دهنده اين ذات ارزشمند است.

وي با بيان اينكه ايسنا يك خبرگزاري غيردولتي است، خاطرنشان كرد:‌ دولت نياز به خبرگزاري دارد كه خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران ركن اصلي اطلاع رساني دولت است كه بايد پل ارتباطي بين مجموعه كارگزاران نظام با آحاد مردم براي برطرف كردن نيازهاي جامعه باشد، اما اين‌كه فكر كنيم خبرگزاري بايد در انحصار دولت باشد اشكال دارد كه خوشبختانه براي اولين بار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) اين سنگ بناي صحيح را گذاشت تا در مسير تعالي و رشد نظام و با تكيه بر بنيان‌هاي فكري و اعتقادي مورد نظر نظام در بخش غير دولتي، كار اطلاع رساني صورت گيرد.

محمدي‌زاده افزود: همچنين يكي از ويژگي‌هاي اصلي ايسنا گستره متوازن بخش‌هاي مختلف اطلاع رساني است كه كار بسيار مطلوبي است.

رييس سازمان محيط زيست اضافه كرد: توجه به فرامين و منويات مقام معظم رهبري، حمايت از دولت جمهوري اسلامي در تمام ادوار و حركت مستقل به دور از جريان و گروه‌هاي سياسي از جمله موضوعاتي است كه ايسنا به آن توجه مي‌كند.

وي ادامه داد: اين خبرگزاري در ارتباط با فضاي علمي دانشگاهي شكل گرفته است و همواره نقد منصفانه و عالمانه خود را در رابطه با رويكردها، عملكردها و فرايندهاي اجرايي كشور داشته و از اين موضوعات غافل نمانده است.

محمدي‌زاده با اشاره به ضرورت كار اطلاع‌رساني درجامعه خاطرنشان كرد: نفس اطلاع رساني به نياز طبيعي انسان كه به طور فطري دوست دارد از موضوعات مطلع شود، پاسخ مي‌دهد و باعث افزايش اطلاعات و قدرت مديريت مي‌شود، البته اعتقاد ديني ما اين است كه هرچقدر انسان اطلاعاتش بيشتر شود خداپرست‌تر و دين‌دار تر مي‌شود.ح/الف

١٤:٢٥ ١٩/٠٣/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد