با توجه به اعلام علاقهمندی دانشجويان به شركت در جشنواره «مدلهای شايسته فرهنگی» و همزمانی امتحانات دانشگاهها با مدت زمان اعلام شده جهت ارسال آثار، مهلت مقرر برای شركت در جشنواره مذكور در استان مركزی تمديد شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان مرکزی ،اميرمسعود غفاری»، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان مركزی هدف از برگزاری جشنواره مدلهای شايسته فرهنگی را انگيزهسازی برای شناخت و بروز نمادهای دوستداشتنی فرهنگ خودی و بروز هنجارهای نمادين فرهنگی عنوان كرد.
غفاری ادامه داد: رشد خلاقيتهای هنری دانشجويان، افزايش توليدات فرهنگی، افزون شدن موجودی بانك توليدات هنری هنجار و ايجاد زمينه برای انتخاب طرحها توسط كاربران اينگونه طرحها از ديگر اهداف برپايی اين جشنواره است.
وی در خصوص ضرورتهای برگزاری اين جشنواره گفت: با توجه به وجود خرده فرهنگهای مزاحم و از بين برنده اصالت فرهنگی كشور ما، ضرورت دارد كه دانشجويان هنرمند و علاقهمند، تلاش هنری و مطالعات خود را با استفاده از زمينههايی كه نهادهايی همچون جهاددانشگاهی ايجاد میكنند ارايه داده و در راستای مقابله با اينگونه مزاحمتهای فرهنگی بهصورت كاربردی فعاليت كنند.
غفاری بر انگيزهسازی اينگونه برنامهها در ميان جوانان علاقهمند تأكيد كرد و گفت: اين انگيزهها میبايد در راستای فهم اصالت فرهنگی و نشر نمادهای مناسب و متناسب فرهنگی بهكار گرفته شود و بدينوسيله ثبات فرهنگی عميقتری در وجود جوانان ما با ارايه محتوای بهتر رقم زده شود. وی ابرازاميدواری كرد كه دست اندركاران امور فرهنگی نسبت به مشاركت در اينگونه فعاليتها اقدام كرده و شرايط موجود به همت اين افراد به گونهای مهيا شود كه نمادهای فرهنگی ما با شخصيت هنری قوی و قابل توجه در جامعه تجلی پيدا كنند.
غفاری با بيان اين مطلب كه وقتی شاهد بروز نقشهای فرهنگی خواهيم بود كه به آنها جان داده و نماد و شخصيت فرهنگی آنها را به نوجوانان و جوانان بشناسانيم، گفت: صرفآ ارايه يك عكس كه هيچگونه سابقهای از آن در اذهان نوجوانان وجود ندارد و ارتباط خاصی با آن برقرار نمیشود نمیتواند در اين راستا كارساز بوده و ذهنيت جوانان را از نمادهايی همچون نمادهای چينی، كرهای، آمريكايی و غيره كه توسط فرهنگهای مختلف در كشور ما به نمايش درمیآيد به سمت خود جلب كند.
وی با تأكيد بر اينكه نمادهای مذكور بايد دارای فعاليتهای متوالی باشند تا بر اساس اين فعاليت توسط مخاطبان شناسايی شده و در ميان آنان محبوبيت و مقبوليت كسب كنند، افزود: بايد تمام نمادهای ارزشمند فرهنگی برای جوانان و نوجوانان در مقام الگو شناخته شود تا بدينوسيله ساير كشورها الگوهای خود را در اذهان جوانان ما جايگزين نكنند. غفاری گفت: اين جشنواره زمينه و ظرفيت قابلتوجهی را برای استفاده كاربران اينگونه طرح ها ايجاد خواهد كرد و با توجه به اينكه دستاوردهای جشنواره در يك بانك اطلاعاتی به آدرس www.shayste.blogfa.com به نمايش گذاشته میشود اميدواريم كه توليدكنندگان و علاقهمندان به فرهنگ و هنر ايرانی بتوانند از اين آثار در طراحی توليدات خود بهره ببرند.
وی افزود: با توجه به ابراز علاقهمندی دانشجويان جهت شركت در اين جشنواره و از آنجا كه مهلت ارسال آثار به جشنواره مذكور با زمان برگزاری امتحانات پايان ترم دانشجويان همزمان شده است، براساس هماهنگیهای انجام شده با كميته داوران مهلت ارسال آثار به دبيرخانه جشنواره تا دهم آبانماه سالجاری تمديد شده و مراسم اختتاميه نيز سیام آبانماه سال 89 برگزار میشود. غفاری تصريح كرد: شركتكنندگان در اين جشنواره میتوانند طرحها و ايدههای متناسب با فرهنگ اصيل ايرانی خود را كه منحصرآ جهت چاپ بر روی لوازم التحرير طراحی شده است، ارايه داده و در مسابقه مربوطه شركت كنند. وی افزود: تمام دانشجويانی كه در يكی از دانشگاههای استان اعم از دولتی، آزاد، جامع علمی ـ كاربردی و پيام نور در حال تحصيل هستند میتوانند جهت شركت در اين مسابقه اقدام كرده و آثار خود را در قطع A3 به آدرس دبيرخانه اين جشنواره واقع در شهر اراك، دانشگاه اراك، جهاددانشگاهی، معاونت فرهنگی، صندوق پستی 716 ارسال كنند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان مركزی با بيان اين مطلب كه طرحهای دريافتی توسط دبيرخانه جشنواره در نمايشگاهی به نمايش گذاشته خواهد شد، خاطرنشان كرد: آثار ارايه شده منحصرآ در اختيار دبيرخانه قرار خواهد گرفت و دبيرخانه جشنواره نسبت به چاپ و انتشار آنها به نام صاحبان آثار مجاز است. غفاری در ادامه از داوری كليه آثار رسيده بدون در نظر گرفتن نوع رشته شركتكنندگان خبر داد و با بيان اينكه يك لوح تقدير، تنديس جشنواره و يك سكه بهار آزادی تحت عنوان جايزه ويژه جهت شركتكنندگان رشته گرافيك در نظر گرفته شده است، افزود: به نفرات اول تا سوم اين جشنواره علاوه بر جايزه نقدی، لوح تقدير و تنديس جشنواره نيز اهدا میشود.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان مركزی در پايان خاطرنشان كرد: خانمها، «صدرايی» كارشناس ارشد گرافيك و مدرس دانشگاه، «بهرامی» كارشناس ارشد هنر و عضو هيئت علمی جهاد دانشگاهی تهران و آقايان، «طائفیاقدم» كارشناس ارشد گرافيك و عضو هيئت علمی جهاد دانشگاهی تهران، «اسلامپور» كارشناس ارشد گرافيك و مدرس دانشگاه و «آذرپی» كارشناس ارشد انيميشن و مدرس دانشگاه، آثار رسيده به دبيرخانه جشنواره را مورد داوری قرار میدهند.ح/الف