به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی مشهد؛
دومين همايش فرهنگ و تمدن ايران برگزار شد
به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی مشهددومين همايش فرهنگ و تمدن ايران برگزار شد
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد مشهد ،دكتر محمدتقي ايمانپور، عضو هيات علمي دانشگاه فردوسي در دومين همايش فرهنگ و تمدن ايران که سه شنبه 28 اردیبهشت به همت سازمان دانشجويان این واحد در محل تالار فردوسی مجتمع دکتر شریعتی جهاددانشگاهی مشهد برگزار شد، گفت: تا قبل از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و در زمان رضاشاه پهلوی که يك فرد مليگراي غيرمذهبي و علاقمند به تاريخ نوين ايران باستان بود، شناسایی تمدن ایرانی مبتني بر يك نوع يوناني محوري بود.
وي افزود: با شناسایی كتیبه بيستون يوناني محوري كمرنگ شد اما از سوی دیگر بزرگنمايي و افراطيگري شکل گرفت. در مقابل افراطيگری كساني نظير "ناصر پورپيران" نیز وجود داشتند كه تفريطي كار ميكردند و اوج اين تحولات در جشنهاي 2500 ساله پهلوي مشهود بود.
دكتر ايمان پور اظهار داشت: با وقوع پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1357 ممنوعيت ورود باستانشناسان غربي مطرح شد كه منجر به وقفهاي در مطالعات شد. اما اين ممنوعيت تاثيري بر گسترش مطالعات باستانشناسی نداشت و باستانشناسان بر روي اقليمها و نواحی دیگر كار ميكردند. در واقع يك ملت بدون هويت و گذشته نميتواند باقی بماند و ضروریست که وظيفه خود در قبال فرهنگ كشورمان را بهگونه علمي و منطقي پیگیری نماییم.
در ادامه مراسم، امير قاسمي محقق و پژوهشگر باستان شناسي نیز طی سخنانی به جایگاه صنعت توریسم در کشور اشاره کرد و گفت: صنعت توريسم جايگاه سوم درآمدزايي را در جهان داراست اما این صنعت در ايران جايگاه مطلوبی ندارد، در صورتي كه قابليت قرار گرفتن در جایگاه نخست را دارد.
وی افزود: موانع اصلی پيش روي توسعه صنعت گردشگری تبليغات ناكارآمد است که البته دلايل و ريشههاي آن نیز فراوان است اما در این بین تلويزيون و سينما بيشترين تاثيرات را دارند. مثلا شاهنامه فردوسي به عنوان یکی از سرمایههای عظیم ایران از پتانسیل بالایی برخوردار است در حالی که بعضا مشاهده میشود تولیدکنندگان فيلمها و سريالهای تلویزیونی با کاربرد ناصحیح اسامي شاهنامه شاید ناخودآگاه آنها را تخریب میکنند.
قاسمي همچنین به موضوع خلیج فارس و بحثهای پیرامون آن اشاره کرد و گفت: خليج فارس پس از خليج مكزيك و خليج هودسن، سومين خليج بزرگ جهان به شمار ميآيد. اين نام از نخستين امپراطوري بزرگ ايران (پارس) گرفته شده است اما بعد از پان عربيسم، تازيان عنوان "خليج عربي" را در رسانههاي خود مطرح کردند تا سرپوشي بر كمبودهاي فرهنگي خود بگذارند.الف/ر
١٠:٥٢ ١٠/٠٤/١٣٨٩