رييس جهاد دانشگاهي مشهد: عرصه اطلاع رساني، عرصه هنر و خلاقيت است
تشکلهايي در حوزه رسانه موفقترند که به لحاظ دانش رسانه اي، آگاه تر باشند
رييس جهاد دانشگاهي مشهد گفت: زماني مي توان درعرصه فرهنگ و ادبيات رايج، در سطح داخلي و بين المللي تاثيرگذار و نقش آفرين بود که در عرصه اطلاع رساني و رسانه پيشتاز و جلودار باشيم.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد مشهد، دكتر سيدعلي اكبر شمسيان در افتتاحيه دومين همايش "گردهمايي رابطان خبري خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)" كه روز شنبه 9 مردادماه در مجتمع دکتر علي شريعتي جهاد دانشگاهي مشهد برگزار شد، گفت: طراحي و اجراي دوره هاي آموزشي خبرنگاري براي فعالان موسسات قرآني مردم نهاد کشور در مرحله نخست، پاسخي به ضرورت امر اطلاع رساني فعاليت هاي قرآني در سراسر کشور است.
وي در ادامه افزود: البته اين امر موقعي به نحو شايسته و مطلوب ميسر خواهد شد که دستاندرکاران اين حوزه به دانش اطلاع رساني آشنا و به فنون آن مسلط باشند.
رييس جهاد دانشگاهي مشهد با اشاره به اينکه اطلاع رساني و تبليغات از ارکان مهم جوامع امروزي است، تصريح کرد: عرصه اطلاع رساني علاوه بر دانش و مهارت، عرصه هنر و خلاقيت است؛ تشکلهايي در حوزه رسانه موفق ترند که به لحاظ دانش رسانه اي، آگاه تر و به لحاظ برخورداري از تکنولوژي روز، بهره مندتر و به لحاظ تکنيک هاي فردي خلاقتر، باشند.
وي تاکيد کرد: همه اين نکات نيمي از يک کار است و نيمي ديگر که البته بسيار مهم و اساسي است محتواي پيام و خبر است. شما پيش از اينکه يک خبرنگار بشويد يک مبلغ هستيد؛ پس هرچه به محتواي پيامي که قصد تبليغ آن را داريد آشناتر باشيد به هدف نهايي که ترويج فرهنگ و معارف اسلامي است به اميد خداوند موفق خواهيد شد.
دکتر شمسيان در ادامه با گراميداشت 16مرداد، سي امين سالگرد تاسيس جهاد دانشگاهي بفرمان حضرت امام خميني(ره)، ابراز داشت: جا دارد وفاداري جهادگران جهاددانشگاهي به آرمان هاي انقلاب اسلامي و حضرت امام(ره) را بار ديگر يادآور شوم و پيگيري آن را تحت رهبري مقام معظم رهبري تاکيد کنم.
قائم مقام مديرعامل خبرگزاري ايكنا:
در ادامه مرتضی رضایی زاده قائم مقام مديرعامل خبرگزاري ايكنا در خصوص فعاليتهاي اين خبرگزاري اظهار داشت: خبرگزاري ايكنا به عنوان خبرگزاري تخصصي قرآني در جهان اسلام از سال 82 كار خود را با ارسال 5 خبر به زبان فارسي آغاز كرد اما اكنون روزانه با ارسال 750 خبر به 22 زبان رایج بر روی تلکست خبری خود از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
وی به انعکاس اخبار فعاليتهای ويژه و برجسته حوزه علميه در لينكی جدا بر روی سايت ايكنا اشاره کرد و گفت: اين مهم گامی در جهت ترويج فرهنگ قرآنی است. در اين راستا ضمن توجه به كاستیهای خبری در كشور بايد از توانمندیها و مهارتهای خاص رسانهای نيز برخوردار شويم.
وی همچنین توسعه، ترويج و نهادينه كردن فرهنگ قرآنی و دينی با افزايش فعاليتهای مؤسسات قرآنی را يكی از اهداف همايش عنوان کرد و افزود: همایش حاضر با حضور 200 نفر از فعالان حوزهها و مؤسسات قرآنی سراسر كشور به مدت پنج روز در مشهد در حال برگزاری است. كلاسهای آموزشی در پنج مبحث خبر، مصاحبه، گزارش، شيوه نگارش فارسی در مطبوعات و اخلاق روزنامهنگاری در پنج گروه 40 نفره در مجتمع دكتر علی شريعتی از ساعت هشت صبح الی هشت شب برگزار میشود.
وی با اشاره به اينكه متولی اصلی برگزاری اين همايش، مركز مطالعات و تحقيقات رسانه است، متذكر شد: در پايان برگزاری دورههای مذكور، آزمون مربوطه در روز پنجشنبه، 14 مردادماه با حضور كليه شركتكنندگان برگزار میشود و در پايان به افرادی كه نمره قبولی را كسب كرده باشند، گواهينامه معتبر خبرنگاری قرآنی اعطا خواهد شد.
مشاور قرآني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي: رهنمودهای قرآن کریم آنقدر پر نکته و عمیق است که به تنهایی میتوان از آن منشور جامع خبرنگاری را استخراج کرد.
در ادامه حجت الاسلام حميد محمدي مشاور قرآني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نیز گفت: رهنمودهای قرآن کریم آنقدر پر نکته و عمیق است که به تنهایی می توان از آن منشور جامع خبرنگاری را استخراج کرد.
وی همچنین به ويژگيهای کار خبرنگاران قرآني اشاره کرد و گفت: خبرنگار با نوع نوشتن و خبرهاي خود در بين ديوار بهشت و جهنم جاي دارد؛ خبرنگارها بايد داراي ويژگي صداقتگويي و حقگويي باشند.
رييس مركز توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني افزود: رسالت رسانهاي از ديدگاه اسلامي با ديدگاه رايج تفاوت دارد؛ نقش رسانههاي مدرن خارج از دين است، اما دين ما خارج از هويت اجتماعي نيست و در نظام توحيدي هر نوع خروجي، محسوس و همراه با عقلانيت است.
١١:٣٠ ١٠/٠٥/١٣٨٩