١٤:٥٧ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
رييس جهاددانشگاهي استان:
جهاد دانشگاهي در هر حوزه‌اي كه وارد شده، به نوعی اولين نفر بوده است
آزمايشگاه فوق تخصصي زيست فناوري مواد غذايي زنجان آماده بهره‌برداري است
رييس جهاددانشگاهي استان زنجان به پیشرو بودن این نهاد انقلابی در عرصه های مختلف اشاره کرد و گفت: وقتي به گذشته پر افتخار اين نهاد انقلابي نگاه مي‌كنيم، خواهيم ديد كه جهاد دانشگاهي تقريباً در هر زمينه و حوزه‌اي كه وارد شده، به نوعی می توان گفت که اولين نفر بوده و به نوعي كار تاسيسي انجام داده است.

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد استان زنجان، مهدی عباسی در سخنان پيش از خطبه هاي نمازجمعه اين هفته شهر زنجان با گرامیداشت سي امين سالگرد تأسيس جهاد دانشگاهی به فرمان حضرت امام خمینی (ره)، اظهار داشت: امام بزرگوار پس از پیروزی انقلاب، حرکت جهادی را به عنوان رمز بقای انقلاب اسلامی اعلام فرمودند و به طور مشخص در دو محور اساسی، از عنوان جهاد استفاده کردند، یکی در عرصه سازندگی کشور که «جهاد سازندگی» به فرمان مبارک ایشان بنیان نهاده شد و در عرصه علمی و دانشگاهی نیز فرمان تاسیس «جهاد دانشگاهی» را صادر کردند. كه انحصار عنوان جهاد برای این دو حوزه، نشان دهنده اهمیت بالایی است که بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، برای این دو بخش قائل بودند.


وي  گفت:بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با تأسیس جهاد دانشگاهی و سپردن این عرصه حساس به نسل جوان انقلابی، در واقع خط‌ مشی را برای آینده مشخص کردند که همانا راه پیشرفت کشور، اعتماد به نسل جوان است.


وی ادامه داد: این اعتماد امام بزرگوار به جوانان متعهد و انقلابی، همه جا راه‌گشای مشکلات پیش روی انقلاب بوده و در بسیاری از عرصه‌ها نظیر هشت سال دفاع مقدس، باعث سرافزاری نظام و انقلاب اسلامی شده است.

این مقام مسئول جهاد دانشگاهی را نهادی دانست که همواره تلاش نموده است که در خط مقدم فعالیت های مختلف قرار داشته باشد، افزود: می‌توان به جرأت ادعا کرد که جهاد دانشگاهی با توجه به رسالت انقلابی و جهادی خود، در بسیاری از مواقع در حوزه‌هایی ورود پیدا کرده است که قبل از آن، کسی جرأت ورود به این حوزه‌ها را نداشته است.


رييس جهاددانشگاهي استان  زنجان اظهار داشت:امروز با جرأت می‌توانیم اعلام کنیم که نهال کوچکی که 30 سال پیش به دست مبارک امام راحل بنیاد نهاده شد، به درخت تناوری تبدیل شده که برکات فراوانی را برای نظام و انقلاب به همراه داشته است و کارهای بزرگی نظیر راه‌اندازی پژوهشگاه پرافتخار «رویان» که هر روز در خبرها، شاهد موفقیت‌های علمی جدید آن هستیم، تنها نمونه کوچک از مجموعه وسیع خدمت‌رسانی جهاددانشگاهی در سطح کشور است که در زمان راه‌اندازی آن هیچ کس تصوری از جایگاه امروزی این پژوهشگاه در عرصه جهاني نداشت.


عباسی با اشاره به فعالیت های جهاد دانشگاهی در حوزه های مختلف پژوهشی، خاطرنشان کرد: امروز جهاد دانشگاهی بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مجموعه پژوهشی در کشور است. این نهاد امروز با دارا بودن دو پژوهشگاه، 20 پژوهشکده، دو پارک علمی و فناوری و 5 مرکز رشد در سراسر کشور، هزاران نفر از محققان،‌ پژوهشگران و نخبگان را تحت پوشش قرار داده است.


رييس جهاددانشگاهي استان ابراز داشت: این نهاد انقلابی در حوزه فرهنگی نیز در کنار فعالیت‌های گسترده فرهنگی در داخل مراکز آموزش عالی و دانشگاه‌ها، تلاش می‌کند تا نسل جوان را با اصول و ارزش‌های اسلامی آشنا کند و در همین راستا 12 مرکز علمی تخصصی نیز در سطح جهاد دانشگاهی تأسیس و راه‌اندازی شده است. \


وی در ادامه به بخشی از فعالیت های جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگی اشاره کرد و ادامه داد: به عنوان مثال خبرگزاری دانشجویان ایران به همت جوانان دانشجو و با اعتماد جهاد دانشگاهی به این نسل، در حدود 10 سال پیش راه‌اندازی شد. و این خبرگزاری با کمترین اعتبارات و امکانات که حتی قابل مقایسه با سایر خبرگزاری‌ها نیز نبوده است، امروز توانسته است که به مهم‌ترین مجموعه خبری در کشور تبدیل شود.

این مقام مسئول افزود: تأسیس و راه‌اندازی خبرگزاری قرآنی نیز برگی زرین و یکی دیگر از جلوه‌های فعالیت جهادی در این نهاد انقلابی است که با ابتکار جوانان دانشجوی علاقمند به فعالیت‌های قرآنی، به عنوان تنها خبرگزاری قرآنی در جهان اسلام فعالیت و تلاش می‌کند و با اشاعه و ترویج معارف قرآنی و انعکاس اخبار قرآنی در ایران و بیش از 30 کشور اسلامی، در پی آن است که گامی هر چند ناچیز در راستای معطر نمودن فضای جامعه، به شمیم ملکوتی وحی الهی بر دارد.


وی در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت جهاد دانشگاهی در سطح استان زنجان نیز اشاره کرد و گفت: جهاد دانشگاهی در سطح استان زنجان نیز به رغم بسیاری از تنگناها و محدودیت‌ امکانات و منابع مالی،‌ تلاش کرده‌است که در راستای اهداف این نهاد انقلابی گام‌های هر چند ناچیزی بردارد.


رييس جهاددانشگاهي استان تصریح کرد: توجه جدی به اصلاح ساختاری،‌ ایجاد انگیزش و تقویت نیروی انسانی و راه‌اندازی مراکز تخصصی در حوزه‌های مختلف، رویکرد عمده جهاد دانشگاهی استان زنجان در دو سال اخیر بوده است. در این راستا برای تشکیل گروه‌های پژوهشی و جذب هیأت علمی در رشته‌های مختلف تلاش‌های وسیعی صورت پذیرفته است و خوشبختانه در این زمینه همکاری همه مسئولان استانی به ویژه استاندار زنجان موجب شده است که به توفیقات روزافزونی دست یابیم.


عباسی افزود: خوشبختانه با همت همكاران جهادگرمان در استان، امروز شاهد تحقق همه وعده‌هايي هستيم كه در سال گذشته از همين تريبون مقدس، بدان متعهد شده بوديم.


این مقام مسئول خاطرنشان کرد: تشكيل گروه‌هاي تخصصی فن آوری اطلاعات و بیوتکنولوژی و تجهیز کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌هاي مورد نیاز، از جمله تعهداتي بود كه در سال گذشته وعده داده شد و امسال خوشبختانه شاهد تحقق آنها و همچنين فعاليت وسيع اين گروه‌هاي پژوهشي هستيم، به طوري‌كه در كمتر از يك‌سال از تشكيل اين گروه‌هاي پژوهشي در حال حاضر شاهد ارائه10 مقاله به مجلات علمي معتبر دنيا توسط پژوهشگران جهاددانشگاهي و ثبت چندين اختراع در حوزه‌هاي مختلف هستيم.

 

وی ادامه داد: امسال شاهد فعالیت وسیع گروه‌های پژوهشی هستیم که مهم‌ترین آنها مربوط به اختراع و بومی‌سازی «سیستم ویدئو کنفرانس اشراق» می‌باشد. تکنولوژی این سیستم تاکنون در انحصار 6 کشور دنیا قرار داشت اما جهادگران جهاد دانشگاهی استان زنجان با شکستن این انحصار علمی، توانستند خدمتی هر چند ناچیز را به مردم ایران و استان به ارمغان بیاورند.


عباسی اظهار داشت: مرکز آموزش عالی علمی – کاربردی جهاد دانشگاهی زنجان نیز در حال حاضر نزدیک به 1500 دانشجو را تحت پوشش قرار داده است. این تعداد تا پایان سال‌جاری به 2 هزار دانشجو ارتقاء خواهد یافت.


این مقام مسئول افزود: تا پایان امسال نیز دو مرکز جدید آموزشی را در سطح استان افتتاح خواهیم کرد که با بهره‌برداری از این مراکز، قادر خواهیم بود که سالانه نزدیک به 500 هزار نفر ساعت را در دوره‌های آموزشی کوتاه مدت تحت پوشش قرار دهیم.


عباسی کمبود فضای فیزیکی را جدی‌ترین چالش پیش روی جهاددانشگاهی استان زنجان عنوان کرد وگفت: این مشکل ترمز بسیاری از فعالیت‌های پژوهشی، فرهنگی و آموزشی جهاددانشگاهی زنجان در گذشته بوده است اما خوشبختانه با پیگیری های صورت گرفته و مساعدت مدیریت عالی استان، در سال گذشته كلنگ احداث مجتمع آموزشي، پژوهشي و فرهنگي جهاددانشگاهی با زير بنايي بالغ بر هفت هزار متر مربع به زمين زده شد و در حال حاضر شاهد رشد 30 درصدي اين پروژه هستيم و تلاش مي‌كنيم تا دهه مبارك فجر امسال، فاز اول اين پروژه آماده بهره‌برداري شود.


رییس جهاد دانشگاهی زنجان تصریح کرد: تجهيز و راه‌اندازي آزمايشگاه تخصصي و فوق تخصصي زيست فناوري مواد غذايي از دیگر برنامه‌هاي مهم اجرايي جهاددانشگاهي در سال‌ گذشته بود كه با توجه به نياز مبرم استان و كمبودي كه در اين زمينه براي استان احساس مي‌شد، در دستور كار قرار گرفت و با اعتباري بالغ بر 3 ميليارد ريال، در حال حاضر آماده بهره‌برداري است.


وی در بخش پایانی سخنان خود آینده مجموعه جهاددانشگاهی را بسیار روشن ارزیابی کرد و گفت: واقعیت این است که جهاد دانشگاهی به رغم تمامی خدمات ارزشمندش به کشور، متأسفانه از بودجه دولتی مناسب محروم بوده و سهم بزرگی از گسترش فعالیت جهاد در سال‌های اخیر مرهون خیرخواهی و نوع‌دوستی خیرینی بوده است که بدون هیچ چشم‌داشتی و تنها با انگیزه کمک به پیشرفت و توسعه علمی کشور، سرمایه و امکانات خود را در خدمت توسعه جهاد دانشگاهی قرار داده‌اند و این موضوعی است که در زنجان به رغم برخورداری مردمان این دیار از روحیه نوع‌دوستی و خیرخواهی، در این زمینه مورد غفلت قرار گرفته است لذا امیدواریم با مساعدت مدیریت عالی استان بتوانیم با تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز، شاهد فعالیت‌های هر چه پر بارتر جهاد دانشگاهی در سطح استان زنجان باشیم.
٠٧:٠٨ ١١/٠٥/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد