١٥:١٠ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
جهاددانشگاهی يك نهاد انقلابی تأثيرگذار در جريانات 30‌ ساله اخير است

جهاددانشگاهی يك نهاد تشكيلاتی انقلابی انعطاف‌پذير بوده و در طول دوره سی سال فعاليت خود براساس مقتضيات و نيازهای جامعه وارد عمل شده و در حوزه‌های مختلف فرهنگی، آموزشی و پژوهشی منشأ خدمات بسيار ارزنده‌ای بوده‌است.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی  واحد استان مرکزی ، رييس جهاددانشگاهی استان مركزی، در نشستی با خبرنگاران كه در محل سالن جلسات ساختمان شماره 3 جهاددانشگاهی استان برگزار شد، گفت: جهاددانشگاهی استان مركزی از سال 59 در استان تأسيس شده و فعاليت خود را به‌عنوان يك نهاد انقلاب و فرهنگی در حوزه‌های مختلف آغاز كرده است. وی افزود: جهاددانشگاهی استان با دارا بودن حوزه‌ها و مراكز مختلف از جمله گروه‌های فعال پژوهشی، واحدهای آموزش عالی در قالب مراكز علمی ـ كاربردی ساوه، اراك و نيم‌ور محلات، مراكز علمی آموزشی، انجمن‌ها و مراكز فرهنگی و دينی، خبرگزاری‌های ايكنا و ايسنا، مركز افكارسنجی و سازمان همياری اشتغال فارغ‌التحصيلان در مدت فعاليت خود خدمات ارزنده‌ای را در استان مركزی ارايه داده است.

نظام‌دوست با تأكيد بر اينكه هم‌اكنون در حال اجرای برنامه سه ساله چهارم توسعه اين نهاد در استان هستيم، افزود: اين برنامه سه ساله مبتنی بر اهداف كلان برنامه بيست ساله جهاد است و ما در جريان اجرای برنامه‌های سه ساله اول، دوم، سوم و چهارم جهاد به‌دنبال كسب بيشترين سهم و ايفای بيشترين نقش در توسعه استان و تحقق اهداف سند چشم‌انداز هستيم.

 وی در ادامه جهاددانشگاهی را يك نهاد تشكيلاتی انقلابی انعطاف‌پذير معرفی كرد و گفت: اين نهاد در طول دوره سی ساله فعاليت خود همواره بر اساس مقتضيات و نيازهای جامعه وارد عمل شده و در حوزه‌های مختلف فرهنگی، آموزشی و پژوهشی و در شرايط حساس و تاثيرگذار از جمله دوران دفاع مقدس منشأ خدمات بسيار ارزنده‌ای بوده است.

 نظام‌دوست با اشاره به رويكرد جهاد در ارايه برنامه‌های نوين و متنوع در حوزه فرهنگی گفت: در سال‌های اوليه پيروزی انقلاب اسلامی، جهاددانشگاهی تنها نهاد فعال و موثر در عرصه فرهنگی دانشگاه‌ها بود كه در بطن دانشگاه تأسيس شد و حوزه‌های فرهنگی ديگر از جمله نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری، حوزه معاونت فرهنگی و بسيج، نهادهای ديگر فرهنگی بودند كه به مرور زمان در دانشگاه‌ها تأسيس شده و در كنار جهاد به فعاليت فرهنگی پرداختند.

 وی با بيان اين مطلب كه با ورود اين نهادها به حوزه فرهنگ جهاددانشگاهی برآن شد تا وارد عرصه‌های جديد فرهنگی شود، افزود: بر اين اساس تأسيس خبرگزاری‌های ايكنا و ايسنا و مركز افكارسنجی ايسپا در دستور كار جهاددانشگاهی قرار گرفت و مراكز خبری مذكور در قالب شعبه و منطقه خبری فعاليت خود را در سطح استان نيز آغاز كرده و بخش قابل توجهی از توليد و انتقال اخبار را در سطح استان به خود اختصاص دادند. رئيس جهاددانشگاهی استان مركزی در ادامه ايجاد مركز گردشگری علمی و فرهنگی با هدف آشناسازی دانشجويان و نسل جديد با پروژه های عظيمی كه در سطح كشور درحال انجام است و افزايش نشاط، اعتماد به نفس و خودباوری آنان در جريان اين ديدارها را از جمله اقدامات نوين فرهنگی جهاد دانشگاهی كشور و استان عنوان كرد و افزود: ايجاد مركز امام(ره) و انقلاب اسلامی، مركز فعاليت های قرآنی، سازمان دانشجويان جهاددانشگاهی و سازمان انتشارات از ديگر نوآوری‌های جهاد در حوزه فرهنگ بوده و اين مراكز و سازمان‌ها هم‌اكنون در سطح جهاددانشگاهی استان مركزی فعال هستند.

 وی با بيان اينكه ساليانه بيش از 5 هزار نفر از فعاليت‌های فرهنگی جهاد استان برخوردار می‌شوند، ارتباط واحدهای فرهنگی جهاد با دانشجويان را مثبت ارزيابی كرد و گفت: جهاددانشگاهی سعی دارد حس مشاركت دانشجويان را با حضور در برنامه‌های مختلف و انجام فعاليت در قالب كانون‌ها تقويت كرده و با ارايه تجارب لازم در دوران تحصيل آمادگی لازم جهت حضور موفق در جامعه پس از فارغ‌التحصيلی را در اين افراد ايجاد كند.

 نظام‌دوست هم‌چنين تحولات و توسعه كمی و كيفی حوزه‌های مختلف جهاد در سال‌های اخير را مثبت ارزيابی كرد و افزود: توسعه كيفی تخصصی و شاخص فعاليت‌های پژوهشی با توجه به نيازهای بومی استان، ارتقای كيفی و تخصصی شدن فعاليت‌های فرهنگی در قالب ايجاد عناوين تازه، تمركز بر ارائه آموزش‌های كوتاه مدت تخصصی، توسعه آموزش‌های عالی علمی و كاربردی و رويكرد توانمندسازی دانش‌آموختگان با ارايه خدمات نوين در حوزه اشتغال و كارآفرينی از جمله تحولات كيفی و كمی جهاد استان در سال‌های اخير است.

 رييس جهاددانشگاهی استان با تاكيد بر اينكه تحولات مذكور مبتنی بر نيازها، نگرش‌ها و فناوری‌های نوينی است كه در اين مدت مدنظر برنامه‌ريزان و مسئولان كشور قرار داشته است به توسعه فعاليت‌های اين نهاد در استان اشاره كرد و افزود: به‌دنبال توسعه فعاليت‌های جهاد در تمامی حوزه‌ها، توسعه عمرانی اين نهاد در استان نيز مورد توجه قرار گرفت و بر اين اساس ساخت يك مركز كه فعاليت‌های آموزشی، پِژوهشی و فرهنگی به‌صورت متمركز در آن صورت گيرد در دستور كار قرار گرفت و كلنگ عمليات اجرايی آن به‌زودی به زمين زده خواهد شد. وی افزود: در حوزه پژوهشی تاكيد ما بر انجام پژوهش‌های تخصصی است و در اين راستا گروه‌های پژوهشی اقتصاد توسعه در حوزه معاونت پژوهشی راه‌اندازی شد و گروه مذكور توانست در زمينه انجام طرح‌های پژوهشی در سطح استان و استان‌های همجوار به‌خوبی فعاليت كند.

 رئيس جهاددانشگاهی استان مركزی به وجود فرهنگ‌های متفاوت در استان مركزی اشاره كرد و با بيان اينكه حضور فرهنگ‌‌های متفاوت در يك منطقه ضرورت پرداختن به مسائل فرهنگی و اجتماعی در خصوص اين افراد را ايجاب می‌كند، راه‌اندازی گروه پژوهشی مطالعات اجتماعی را در راستای انجام پژوهش‌های اجتماعی و رفع اين ضرورت عنوان كرد و افزود: با راه‌اندازی اين گروه در حوزه پژوهشی جهاد استان، وارد عرصه پژوهش‌های علوم انسانی شده و فعاليت‌های خوبی را در اين راستا به انجام رسانده‌ايم. وی از برنامه‌ريزی جهت تشكيل گروه پژوهشی نانوفناوری در اين نهاد خبر داد و گفت: با توجه به اينكه استان مركزی يك استان صنعتی بوده و نياز به فعاليت‌های پژوهشی در حوزه‌های فنی و مهندسی در اين استان احساس می‌شود به‌دنبال اخذ مجوز تشكيل اين گروه و انجام تحقيقات كاربردی در زمينه‌های مربوطه هستيم. نظام‌دوست در ادامه با اشاره به آمار بالای ناباروری در سطح استان مركزی و مراجعه افراد نيازمند به اقدامات درمانی در اين خصوص به شهرها و استان های ديگر از تاسيس مركز تحقيقاتی و درمانی ناباروری در استان خبر داد و افزود: اين مركز به همت جهاد دانشگاهی استان و با حمايت استاندار و نماينده ولی فقيه و با همكاری دانشگاه علوم پزشكی و پژوهشكده رويان و با موافقت وزارت بهداشت در سال جاری تاسيس خواهد شد.

 وی با بيان اينكه امكان انجام جراحی‌های محدود نيز در اين مركز وجود خواهد داشت، بودجه لازم جهت تجهيز و تكميل فاز اول اين مركز را يك و نيم ميليارد تومان عنوان كرد و با بيان اينكه مسئولان استان در زمينه تامين اين بودجه قول مساعد داده‌اند، افزود: فضای فيزيكی لازم جهت راه‌اندازی اين مركز طی هماهنگی انجام شده با هيئت امنای مسجد سيدهای اراك تامين شده است. نظام‌دوست تصريح كرد: هيئت امنای مسجد سيدهای شهر اراك با هماهنگی خيرين، يك مركز درمانی جديد را در خيابان امام خمينی(ره) شهر اراك تأسيس كرده‌اند و بر اساس توافق انجام شده اين ساختمان جهت استقرار مركز ناباروری در اختيار جهاد دانشگاهی قرار می‌گيرد. وی با بيان اينكه پژوهشكده رويان در زمينه علوم جديد از جمله سلول‌های بنيادی در كشور جلودار است از رويكرد جهاد استان در تعميم فعاليت‌های رويان به مراكز علمی استان مركزی خبر داد و گفت: تحقيقات اوليه و تعامل با پژوهشكده رويان در اين زمينه در قالب برگزاری نشست‌های تخصصی انجام شده است. نظام‌دوست هم‌چنين از تمركز اين نهاد بر ارائه آموزش‌های كوتاه مدت تخصصی خبر داد و گفت: در سه سال اخير بيش از 50 هزار نفر در سطح استان از آموزش‌های كوتاه مدت مذكور برخوردار شده‌اند.

 وی با تاكيد بر وظيفه‌ای كه جهاددانشگاهی در خصوص ارائه آموزش‌های علمی و كاربردی به عهده دارد به توسعه اين آموزش‌ها در سطح استان اشاره كرد و گفت: در مراكز علمی كاربردی ساوه، نيمور و اراك بيش از 3 هزار دانشجو در مقاطع كاردانی و كارشناسی تحصيل می‌كنند و بيشترين استقبال آنان از رشته‌های فنی و مهندسی با گرايش‌های كاربردی است. نظام‌دوست از افزايش رشته‌های ارائه شده در مراكز علمی ـ كاربردی خبر داد و گفت: در سال جاری 30 رشته و در سال آينده 35 رشته كاردانی و كارشناسی در مراكز سه‌گانه علمی ـ كاربردی استان ارائه می‌شود. وی يكی از مهم‌ترين طرح‌های اين نهاد در حوزه اشتغال را راه‌اندازی شعبه سازمان همياری اشتغال فارغ‌التحصيلان استان با تمركز بر فعاليت‌های نرم‌افزاری و مشاوره‌ای عنوان كرد و افزود: بر اساس تحقيقات انجام شده و با مراجعه به تجربيات گذشته مشخص می‌شود كه تخصيص وام‌های مختلف و سرمايه‌گذاری در زمينه‌های متفاوت مشكل اشتغال جوانان را برطرف نمی‌كند.

 نظام‌دوست بحث بسترسازی برای سرمايه‌گذاری را از ضرورت‌های جامعه امروز عنوان كرد و گفت: بر اين اساس گرايش ما در حوزه اشتغال به سمت فعاليت‌های فرهنگی، آموزشی، پژوهشی، اطلاع‌رسانی و مشاوره سوق پيدا كرد و بر آن شديم تا دانشجويان و فارغ‌التحصيلان را با ارايه آموزش‌های كاربردی در قالب فعاليت‌های مختلف سازمان اشتغال برای ورود به بازار كار آماده كرده و روحيه كارآفرينی را در اين افراد ايجاد كنيم. رئيس جهاددانشگاهی استان مركزی در پايان خاطرنشان كرد: در يك سال اخير بيش از 3 هزار نفر به‌صورت رايگان از دوره‌های آموزشی كارآفرينی و مهارت‌های كسب و كار ارائه شده توسط سازمان همياری اشتغال استفاده كرده‌اند و برگزاری دوره‌های تربيت مربی كارآفرينی نيز در دستور كار اين سازمان قرار گرفته است.

 يادآوری می‌شود، در ادامه اين نشست معاونان فرهنگی، پژوهشی و آموزشی جهاددانشگاهی استان به ارائه عملكرد و رويكردهای آينده اين سه معاونت پرداختند.الف/ر

١٠:٥٠ ١٢/٠٥/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد