١٥:٠٨ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
/جهاد دانشگاهي؛ سه دهه حضور/
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خوزستان:
حاکمیت فرهنگ "تکلیف مداری" رمز موفقیت جهاددانشگاهی است
جرات جهاددانشگاهی در ورود به عرصه‌های دشوار ستودنی است

به باور معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خوزستان با وجود گذشت سه دهه از عمر پربرکت جهاددانشگاهی هنوز جامعه آن‌گونه که باید و شاید از ظرفیت‌های استثنایی و منحصربه فرد این نهاد انقلابی اطلاع کاملی ندارد.

سیدعلیرضا علوی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خوزستان، در آستانه 16 مردادماه سال‌روز تاسیس جهاددانشگاهی در گفت‌وگو با خبرنگاران خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان و خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) شعبه خوزستان اظهار داشت: جهاددانشگاهی در حالی سی امين سال تاسیس خود را پشت سر می گذارد که فعالیت‌های این نهاد رشد کمی و کیفی بسیاری یافته است. وی تنوع در فعالیت‌های جهاددانشگاهی را کم‌نظیر خواند و یادآور شد: نگاهی به گستره دامنه فعالیت‌های این نهاد بیانگر آن است که جهاددانشگاهی جرات ورود به عرصه های متنوع و دشواری را داشته و خوشبختانه به دلیل ورود آگاهانه نتایج خوبی نیز به دست آورده و ستودنی است.

علوی به تغییرات جامعه در طول سی سال فعالیت جهاددانشگاهی اشاره و تصریح کرد: جهاددانشگاهی به خوبی با تشخیص ضروریات و مقتضیات دوره‌های مختلف در جریان فعالیت‌های خود کوشش موفقی در به‌روز رسانی این فعالیت‌ها داشته است. وی با اشاره به حاکمیت فرهنگ "تکلیف مداری" در جهاددانشگاهی گفت: اعضای جهاددانشگاهی بر مبنای باورهای اسلامی، اعتقاد به هدف سازمان خود و تاکید بر لزوم انجام تکلیف نهاد شده بر دوش این نهاد، به دنبال دستیابی به نتایج سطحی نبوده‌اند و در وادی "نتیجه‌گرایی" گرفتار نشده‌اند؛ رمز موفقیت به دست آمده در فعالیت‌های این نهاد نیز ناشی از همین رویکرد و اعتقاد است. معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خوزستان یکی از دستاوردهای مهم جهاددانشگاهی را تربیت مدیران و نیروهای علمی متعهد و متخصص در عرصه‌های گوناگون برشمرد و تاکید کرد: مدیران و محققانی که تجربه کار در جهاد دانشگاهی را دارند با نظام مدیریتی و تحقیقاتی مشتمل بر عناصری چون مدیریت و پژوهش اخلاق‌مدار و ارزشی، مدیریت درآمد- هزینه، مدیریت طرح‌های تحقیقی با به کارگیری نیروهای جوان و ... آشنا می‌شوند. از سوی دیگر به دلیل جوان بودن ساختار جهاددانشگاهی مدیران و محققان این نهاد در مقایسه با سایر سازمان‌ها، جوان‌تر بوده و دارای اطلاعات علمی به‌روزتری هستند، لذا در طول زمان نه چندان طولانی به مدیران و پژوهشگرانی مجرب و در عین حال جوان تبدیل می شوند. وی با تاکید بر ضرورت حفظ هویت فرهنگی جهاددانشگاهی توضیح داد: فلسفه وجود جهاددانشگاهی فرهنگی است و باید فعالیت‌های فرهنگی هم‌چنان محور اصلی فعالیت‌های این نهاد باشد.

 در سی سال گذشته اهتمام ویژه‌ای برای حفظ هویت فرهنگی جهاددانشگاهی صورت گرفته است و باید با همتی مضاعف این مسیر ادامه یابد. علوی حرکت جهاددانشگاهی در استان خوزستان را حرکتی رو به رشد خواند و اضافه کرد: جهاددانشگاهی خوزستان به عنوان یکی از قدیمی‌ترین واحدهای جهاددانشگاهی در کشور دارای فعالیت‌های متنوعی در بخش‌های مختلف، به‌ویژه در حوزه فرهنگی است.

 جانشین خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان به فعالیت‌های رسانه‌ای این خبرگزاری در استان خوزستان اشاره و عنوان کرد: ایسنای خوزستان تجلی روحیه خودباوری و امانت‌داری است. پایپندی به اصول حرفه‌ای با وجود بهره‌مندی از نیروهای دانشجو و غیرحرفه‌ای و حاکمیت نگاه بی‌طرفانه در اطلاع‌رسانی موجب شده با گذشت یک دهه فعالیت این منطقه خبری همچنان پرمخاطب‌ترین رسانه استان باشد. جانشین خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) شعبه خوزستان با یادآوری کسب عنوان شعبه برتر این خبرگزاری در کشور توسط ایکنای خوزستان در سه سال متوالی 86، 87 و 88 خاطرنشان کرد: ایکنای خوزستان در فضایی کوچک اما شاداب موفق شده است به بازويی برای ترویج معارف قرآنی در استان تبدیل شود.

 بررسی مسایل قرآنی خوزستان به صورت عمقی و بهره مندی از مشاوره و مشارکت اساتید برجسته حوزه و دانشگاه در فعالیت‌های این خبرگزاری، ایکنای خوزستان را خبرگزاری امین فعالان و متولیان فعالیت‌های قرآنی استان کرده است. رئیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی شعبه خوزستان از آغاز فعالیت‌های این سازمان در سال 88 به عنوان آغاز فصلی جدید در فعالیت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی خوزستان یاد و تصریح کرد: تقویت تعامل با دانشجویان و ایجاد زمینه گسترده‌تر برای امکان بروز استعدادهای دانشجویان در فعالیت‌های مساله محور و گروهی از ویژگی‌های این سازمان به شمار می‌رود. علوی مرکز افکارسنجي دانشجويان ايران (ايسپا) شعبه خوزستان را یکی از موفق‌ترین نهادهای افکارسنجی در خوزستان معرفی و عنوان کرد: انجام حدود 50 طرح نظرسنجی در سال گذشته و تحقق اهداف برنامه چهارم ایسپا یک سال زودتر از سال پایان برنامه، از رشد جهشی فعالیت‌های ایسپا در خوزستان حکایت دارد. ایسپای خوزستان در حال حاضر با بهره‌مندی از نیروهای دانشجو و آموزش دیده، پتانسیل بسیار ارزنده‌ای برای انجام تحقیقات پیمایشی به شمار می‌رود. وی در پایان با گرامی‌داشت یاد شهدای جهاددانشگاهی و مرحوم کاظمی آشتیانی اظهار امیدواری کرد نسل جدید جهاددانشگاهی با حفظ روحیه جهادی رهروان صدیقی برای نیروهای خدوم نسل اول جهاددانشگاهی باشند.الف/ر

١٧:٥٧ ١٣/٠٥/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد