١٢:٢١ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
سرپرست جهاد دانشگاهی هرمزگان:
انعطاف پذيري از ويژگي هاي جهاددانشگاهي است

سرپرست جهاد دانشگاهی هرمزگان گفت: بر اساس چشم انداز 20 ساله جهاد دانشگاهی، یک برنامه ریزی میان مدت تعریف کرده ایم که طی سه سال آینده، این واحد در برخی بخش ها، حرف های زیادی برای گفتن خواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی، واحد هرمزگان، سیف الله فرمحمدی ، با بیان اینکه جهاد دانشگاهی یک نهاد جوان، پویا و دارای ماهیت انقلابی است، اظهار کرد: شاخصه انقلابی بودن به معنای تحول گرا بودن و ایجاد تغییر است. بر همین اساس، این نهاد فعالیت خود را از 30سال پیش، به منظور تغییر و تحول در عرصه فرهنگ، آموزش و پژوهش آغاز نمود و با توسعه فعالیت های خود در آینده، نیز این رسالت مهم را ادامه خواهد داد.

وی از انعطاف پذیری به عنوان یکی از مولفه ها و شاخصه های جهاد دانشگاهی پس از سه دهه فعالیت، یاد کرد و افزود: کشور ما در برهه های مختلف نیازهای متفاوتی داشته است، بنابراین جهاد دانشگاهی همواره در صدد بوده است که فعالیت های خود را با نیازهای روز کشور  هماهنگ کند. به عنوان مثال پس از جنگ نیاز به اشتغالزایی وجود داشت که جهاد دانشگاهی در آن زمان سازمان همیاری و اشتغال فارغ التحصیلان را با همکاری دستگاه های مختلفی از جمله وزارت کار راه اندازی کرد و تاکنون نیز در زمینه اشتغال و کارآفرینی به صورت فعال عمل نموده است.

فرمحمدی اضافه کرد: در برهه ای دیگر به لحاظ تولید علم و همچنین دستیابی به دانش بهره گیری از سلول های بنیادی نیاز وجود داشت تا ایران بتواند خود را در مجامع علمی مطرح نماید. بنابراین جهاد دانشگاهی با ایجاد پژوهشکده رویان به عنوان یک قطب تحقیقاتی، آثار و دستاوردهای بسیاری را در زمینه سلول های بنیادی به ارمغان آورده و ایده های زیادی را برای توسعه دانش پزشکی به متخصصان و پزشکان کشور ارایه نموده است. همچنین با توجه به فعالیت هایی که پژوهشکده رویان انجام داده، در آینده ای نه چندان دور شاهد یافتن راهکارهایی برای درمان بیماری های لاعلاجی همچون سرطان خواهیم بود.

وی ادامه داد: پس از مطرح شدن بحث فرار مغزها نیز یکی از فعالیت هایی که جهاد دانشگاهی در سطح کلیه دانشگاه ها انجام داد، جذب افراد نخبه و خلاق بود که به دلیل وجود واحدهای فعال جهاد دانشگاهی در تمام دانشگاه ها، افراد دارای استعداد و توانایی های منحصر بفرد علمی جذب این نهاد شده و کارهای نو و  حرکت های جدیدی در عرصه علم و فرهنگ و پژوهش را به منصه ظهور گذاشتند. از جمله این دستاوردها در عرصه پژوهش، علاوه بر پژوهشکده رویان، ساخت فرستنده های رادیویی و دستگاه های UPS، ساخت دکل های حفاری و همچنین راه اندازی پژوهشکده محیط زیست بوده است.

سرپرست جهاد دانشگاهی هرمزگان انعطاف پذیری سازمانی این نهاد را نیز به عنوان عامل اصلی پویایی آن عنوان کرد و گفت: جهاد دانشگاهی بر خلاف سایر دستگاه های اجرایی، دچار ضوابط دست و پاگیر اداری نشده و این امر باعث شده تا بتواند از لحاظ سازمانی و اداری و همچنین خلق سازمان ها و شرکت های وابسته و فعال نیز موثر واقع شود.

وی همچنین ولایتمداری جهاد دانشگاهی را مهم ترین شاخصه آن دانست و تصریح کرد: چه در زمان امام راحل(ره) و چه در زمانه حاضر که مقام معظم رهبری سکاندار انقلاب اسلامی هستند، همواره تلاش جهاد دانشگاهی بر این بوده است که فعالیت های خود را بر اساس فرمایشات ولی فقیه هماهنگ نماید و پایان هر سال نیز، دستاوردهای عملیاتی شده حاصل از فرمایشات و رهنمودهای ایشان را ارایه نماید.

فرمحمدی در بخش دیگری از سخنان خود، جهاد دانشگاهی هرمزگان را جزو واحدهای نسل سوم جهاد دانشگاهی دانست و بیان کرد: این واحد جهاد دانشگاهی در دهه سوم فعالیت نهاد جهاد دانشگاهی، راه اندازی شده است. بر همین اساس و به دلیل نوپایی آن، جهاد دانشگاهی هرمزگان تاکنون دستاوردهای های چشمگیری نداشته است. در دهه چهارم فعالیت جهاد دانشگاهی تلاش داریم فعالیت های موثری را در بخش های مختلف انجام دهیم که برنامه ریزی های آن به طور کامل انجام شده است.

وی افزود: بر اساس چشم انداز 20 ساله جهاد دانشگاهی، یک برنامه ریزی میان مدت تعریف کرده ایم که طی سه سال آینده، این واحد در برخی بخش ها، حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد. امیدواریم در پایان افق چشم انداز 20 ساله که برنامه بلند مدت توسعه این نهاد می باشد، جهاد دانشگاهی هرمزگان بتواند به عنوان یکی از قطب های تحقیقاتی کشور مطرح شده و دستاوردهای فرهنگی، آموزشی و پژوهشی خود را ارایه نماید.

سرپرست جهاد دانشگاهی هرمزگان با اشاره نقاط ضعف و عقب ماندگی های این استان در بخش پزشکی و بهداشت و درمان گفت: در تلاش هستیم با راه اندازی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی هرمزگان در کنار فعالیت واحد فعلی، اقدامات و گام های اولیه را در رفع این خلأها برداریم که هماهنگی ها و برنامه ریزی های اولیه انجام شده است.

وی ادامه داد: در حوزه پژوهشی، فعالیت ها را بر چند محور متمرکز کرده ایم. اولین محور بر مبنای بحث تولید، ساخت و بومی سازی دستگاه های آب شیرینکن است که در شرایط فعلی، هرمزگان در این زمینه نیازهای زیادی دارد. با انجام این طرح، نه تنها هرمزگان، بلکه استان های ساحلی منطقه جنوب از جمله بوشهر، خوزستان و سیستان و بلوچستان و حتی استان های همجوار شمالی همچون یزد و کرمان نیز تحت پوشش قرار خدمات این طرح، قرار خواهند گرفت.

فرمحمدی بحث کشاورزی با آب دریا را به عنوان محور دیگر فعالیت های پژوهشی این واحد عنوان کرد و گفت: در صورت عملیاتی کردن این طرح، شرایط اکولوژیک منطقه تغییر خواهد یافت. در این زمینه می توان از کمک های سازمان های بین المللی همچون یونسکو  و حضور پژوهشگران سایر کشورها در استان هرمزگان بهره برد و این استان را به قطب تحقیقاتی کشاورزی با آب دریا در منطقه خاورمیانه تبدیل کرد. 

سرپرست جهاد دانشگاهی هرمزگان با اشاره به سایر برنامه های در دستور کار این واحد در بخش پژوهشی خاطرنشان کرد: پس از راه اندازی شعبه نمایندگی بانک خون بند ناف رویان در هرمزگان، برای سال جاری در نظر داریم تا دو ماه آینده، مرکز خدمات درمان در منزل را راه اندازی کنیم. همچنین آزمایشگاه فوق تخصصی ژنتیک نیز تا پایان سال راه اندازی خواهد شد که در آینده قابلیت خدمات دهی به تمامی شهروندان منطقه جنوب کشور را خواهد داشت.

فرمحمدی در ادامه به بخش فرهنگی اشاره کرد و گفت: توجه به بحث پژوهش در فرهنگ، موضوعی است که از سال گذشته برنامه ریزی آن انجام شده است. با هماهنگی و رایزنی صورت گرفته با دستگاه فرهنگی استان از جمله فرهنگ و ارشاد، اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات و همچنین استانداری هرمزگان، امیدواریم پروژه های پژوهشی فرهنگی را در آینده نزدیک داشته باشیم و نتایج آن را جهت بهره گیری دستگاه ها در اختیار تصمیم گیران و مسوولین قرار دهیم.

وی اضافه کرد: همچنین از اوایل مردادماه جاری، سایت آزمایشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خلیج فارس(Error! Hyperlink reference not valid.) آغاز به کار نموده است و امیدواریم با حمایت های مسوولین فرهنگی و قول هایی که از استاندار هرمزگان و فرماندار بندرعباس گرفته ایم، بتوانیم فعالیت های شعبه خبرگزاری قرآنی(ایکنا) را نیز که از چند سال پیش راه اندازی شده بود، را توسعه دهیم.

سرپرست جهاد دانشگاهی هرمزگان با بیان اینکه در دهه چهارم فعالیت جهاد دانشگاهی، شاهد نمود بیشتر دستاوردهای این نهاد در عرصه های علمی، فرهنگی و پژوهشی خواهیم بود، گفت: با فعالیت هایی که جهاد دانشگاهی در دهه چهارم فعالیت خود پیش گرفته و با همدلی و هماهنگی که بین مسوولین جهاد دانشگاهی با همدیگر و همچنین با مسوولین کشور وجود دارد، مطمئن هستم که این نهاد به عنوان یکی از ارکان مهم عرصه علم و فرهنگ در صحنه حضور خواهد داشت؛ همانگونه که شورای عالی انقلاب فرهنگی چنین رسالت و جایگاهی را برای جهاد دانشگاهی در نظر گرفته است. ح/الف

١٤:١٣ ٢٠/٠٥/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد