١٢:١١ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
رييس جهاد دانشگاهي آذربايجان‌ غربي خبرداد:
طراحي و اجراي بيش از 85 برنامه شاخص فرهنگي دانشجويي در استان

نشست خبري رييس جهاددانشگاهي آذربايجان‌غربي با اصحاب رسانه به مناسبت سالروز تشكيل جهاددانشگاهي برگزار شد.

 به گزارشروابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان غربي ،؛ مهندس ولي عاقلي رئيس جهاددانشگاهي آذربايجان‌ غربي با اشاره به فعاليت‌هاي اين نهاد انقلابي در طول سال 88 گفت: اين واحد در طي سال گذشته و جاري موفق به كسب‌رتبه‌هاي برتر در بخش‌هاي مختلف اين سازمان شده‌ است. رئيس جهاددانشگاهي آذربايجان‌غربي اكتساب رتبه‌ي اول‌ از سوي ايسپاي استان در ميان شعب مركز افكارسنجي دانشجويان ايران(ايسپا) كشور و رتبه نخست مركز گردشگري دانشجويان ايران (ايستا) در سطح كشور و احراز رتبه دوم از سوي خبرگزاري ايران(ايكنا)ي استان را از جمله موفقيت‌هاي كشوري معاونت‌ فرهنگي اين واحد عنوان كرد.

عاقلي گفت: طراحي و تعريف و تصويب و اجراي بيش از 85 عنوان طرح و برنامه شاخص فرهنگي دانشجويي و تخصصي از سوي مراكز 8 گانه معاونت فرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجان‌غربي سبب ايجاد رونق برنامه‌هاي بكر فرهنگي علمي و فرهنگ‌سازي براي دانشجويان در سطح دانشگاه‌هاي استان در سال 88 شده است. وي با اشاره به برگزاري نمايشگاههاي دايمي و موقت انتشارات و فرهنگي اين نهاد گفت: 30 هزار نفر در قالب بازديد از اين نمايشگاهها از اين نوع برنامه‌هاي جهاد دانشگاهي استان در سالتحصيلي 89-88 بهره‌مند شدند. مهندس عاقلي برگزاري 25 اردوي علمي تخصصي و فرهنگي و اجراي 29 طرح مطالعاتي فرهنگي نظرسنجي از سوي مركز گردشگري و مركز افكارسنجي دانشجويان شعبه آذربايجان غربي را از جمله فعاليتهاي جهاد دانشگاهي در سطح دانشگاههاي استان در طول سال گذشه و جاري ذكر كرد و افزود: انتشار 43 عنوان كتاب دانشگاهي تخصصي نيز از جمله برنامه‌هاي علمي اين معاونت است. مهندس عاقلي در ادامه گفت: دوره‌هاي آموزشي کوتاه مدت عمومي و تخصصي، قرارداد آموزشي با دستگاه‌ها و سازمان‌ها، قرارداد آموزش شهرداري‌ها و برگزاري سمينارها و کارگاه‌هاي تخصصي، چهار زمينه اصلي فعاليت مراکز آموزشي جهاددانشگاهي است.

وي افزود: از مجموع تعداد 38 هزار نفر فراگير شرکت‌کننده در دوره‌هاي آموزشي جهاددانشگاهي استان، 20 هزار نفر در دوره‌هاي آموزشي کوتاه مدت عمومي و تخصصي، 4700 نفر در قالب قرارداد آموزشي با دستگاه‌ها و سازمان‌ها 13400 نفر در قالب قرارداد آموزشي شهرداري‌ها و دهياري‌ها و 140نفر در قالب برگزاري سمينارها و کارگاه‌هاي آموزشي تحت پوشش فعاليت‌هاي آموزشي قرار گرفته‌اند.

 وي ميزان تحقق برنامه چهارم توسعه جهاددانشگاهي در بخش آموزشي واحد را کامل توصيف و اظهار کرد: در تعدادي از موارد پيش‌بيني شده ميزان تحقق برنامه بسيار بالاتر از مورد پيش‌بيني است. وي با اشاره به فعاليت‌هاي آموزشي علمي كاربردي جهاددانشگاهي اروميه گفت: اين دانشگاه 831 نفر دانشجوي جديد الورود در نيمسال دوم 89-88 پذيرش كرده‌است، كه نسبت به مشابه سال گذشته 68 درصد رشد داشته‌ است.

وي با اشاره به فعاليت‌هاي پژوهشي اين واحد گفت: معاونت ‌پژوهشي اين واحد در 4 گروه علمي با عناوين گروه شيمي تجزيه، گروه پژوهشي شيمي آب، مركز مطالعات تخصصي آناليز مواد غذايي و شيميايي و مركز تحقيقات بيوتكنولوژي گياهي فعاليت مي‌كند. وي گفت: زمينه‌هاي فعاليت اين نهاد، ارائه روشهاي نوين در زمينه آناليز مواد در نمونه هاي مختلف غذائي و شيميائي، تعيين کيفيت و کميت ترکيبات شيميائي در فراورده هاي غذائي - شيميائي – کشاورزي و آب و .... و ارائه برگه آناليز، آناليز ترکيبات خاص در نمونه هاي زيستي و بيولوژيکي، اندازه گيري باقيمانده سموم کشاورزي و شيميائي و يا بيولوژيکي در مواد غذائي- محصولات کشاورزي و آشاميدني است. رئيس جهاددانشگاهي آذربايجان‌غربي، آناليز آلاينده ها و ترکيبات شيميايي در آب، خاک و هوا و....، تعيين سطح درماني داروها و توسعه روشهاي تجزيه داروئي، ارائه خدمات فوق تخصصي در زمينه آناليز آب را از ديگر زمينه‌هاي فعاليت اين نهاد عنوان كرد.

 وي گفت: معاونت‌پژوهشي جهاددانشگاهي آذربايجان‌غربي تاكنون 15 طرح مطالعاتي و تحقيقاتي و علمي را به انجام رسانده كه 15 طرح آن نيز در دست اجرا است. وي در ادامه گفت: 15 طرح از اين طرح‌هاي انجام يافته در 36 مقاله بين‌المللي IsI به چاپ رسيده است. مهندس عاقلي ، از اهم فعاليت‌هاي بخش سيب و انگور معاونت‌پژوهشي واحد، اخذ موافقت اصلي مركز خدمات تخصصي فناوري‌هاي نوين باغباني، دستيابي به پروتكل تكثير پايه‌هاي رويشي سيب از طريق كشت‌بافت، انجام طرح هاي تحقيقاتي مختلف در زمينه سيب و انگور در باغ‌تحقيقاتي سيب و انگور، تجهيز گلخانه‌ها جهت فعاليت در زمينه توليد نهال گياهان مثمر و غير مثمر به روش مدرن نام برد. وي در ادامه فعاليت در زمينه توليد گياهان دارائي در شرايط گلخانه و كنترل‌شده در خارج از فصل رشد گياه، توليد نهال‌ها پايه‌هاي پا كوتاه سيب با استفاده از روش كشت‌بافت، تحقيق و توليد نشاء توت‌فرنگي از طريق كشت‌بافت و روش‌معمولي، فعاليت و تحقيق زمينه تكثير گردو و فندق از طريق كشت‌بافت و تدوين پروتكل آن را از ديگر فعاليت‌هاي اين بخش نام برد.

 رئيس جهاددانشگاهي آذربايجان‌غربي، گفت: مركز مطالعات شهري و روستايي جهاددانشگاهي واحد؛ تا كنون 134 طرح هادي روستايي به انجام رسانده كه اجراي طرح ملي مديريت پسماندهاي جامد روستايي منطقه آذربايجان‌ ( در استان‌هاي آذربايجان‌شرقي، اردبيل، آذربايجان‌غربي) از جمله اين طرح‌ها است. در ادامه مراسم؛ خبرنگاران اصحاب رسانه از مراكز تحقيقاتي اين واحد بازديد كردند، كه در حاشيه‌ي اين بازديد رئيس جهاددانشگاهي آذربايجان‌غربي خبر از دو تكنولوژي نوين پژوهشگران اين نهاد داد؛ رئيس جهاددانشگاهي آذربايجان‌غربي گفت: پژوهشگران اين واحد براي اولين بار در منطقه شمالغرب كشور به تكنولوژي توليد نهال پايه‌كوتاه سيب مالينگ و تكثير آن « تحت‌عنوان رويان‌گياهي» دست يافتند. مهندس عاقلي گفت: اين فناوري با عنوان توليد نهال پا كوتاه سيب به روش كشت‌بافت براي اولين بار در سطح منطقه‌ي شمالغرب كشور توسط پژوهشگران جهاددانشگاهي واحد با همكاري سازمان جهادكشاورزي استان صورت گرفت. وي، نهال‌هاي توليد شده سالم و عاري از بيماري و آفت و سرعت بيشتر توليد نهال‌هاي يكدست با فضا و زمان كم‌تر را از مزيت‌هاي اين دانش فناوري عنوان كرد.

 عاقلي در ادامه افزود: مديريت راحت‌تر با هزينه‌اي پائين‌تر و بازدهي نهال در زمان كم‌تر از ديگر مزيت‌هاي اين دانش است. وي دستيابي به دانش فني توليد اين نهال و پروتكل تكثير تجاري پايه‌هاي سيبي و رويش سيب با استفاده از تكنيك كشت‌بافت را از اهداف اين دانش فناوري عنوان كرد. مهندس عاقلي همچنين در خاتمه گفت: اين مرکز تحقيقاتي در حال‌حاضر فعاليت خود را بر روي تکثير و ريز ازديادي گردو، فندق هم شروع‌كرده‌است که در آينده نزديک پروتکل آنها نيز ارائه خواهد شد.

 رئيس جهاددانشگاهي آذربايجان‌غربي افزود: بيوديزل سوختي با منشاء طبيعي است كه عمدتا از روغن‌ها و چربي‌هاي گياهي و حيواني توليد شده و مخلوطي از استرهاي متيل و اتيل و پروفيل اسيدهاي‌چرب با زنجير طويل است.

 عاقلي در پايان كار پژوهشي انجام يافته در معاونت ‌پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي را منشاء خير و بركت براي كشور عنوان كرد و افزود: در سوخت بيوديزل از روغن حاصل از جلبك‌هاي وابسته به جنس سندسموس ( scenedesmus) و جنس بوتري كوكوس (Botryococcus) به جاي چربي حاصل از دانه‌هاي روغني و چربي‌هاي حيواني استفاده شده ‌است.

 رييس جهاددانشگاهي آذربايجان‌غربي، افزايش بهسوزي موتور خودرو و كاهش ميزان آلاينده‌هاي هوا تا حد قابل توجه تنها با جايگزيني 20 درصد گازوئيل با بيوديزل را از مزيت‌هاي اين تكنولوژي نوين عنوان كرد.الف/ر

١٤:٠٩ ٢٠/٠٥/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد