نماينده مردم زنجان و طارم در مجلس شوراي اسلامي، از جهاددانشگاهي به عنوان يکي از افتخارات کشور در حوزه پژوهش ياد کرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه زنجان، دكترسعدالله نصيري در بازديد از مجموعه جهاددانشگاهي استان، با بيان اين که جهاددانشگاخي نبايد صرفاً به دنبال آموزش دانشجو باشد، افزود: حوزه علم براي اين که بتواند به مرحله عمل تبديل شود، بايد مستقل عمل کند.
وي از پژوهشگاه رويان به عنوان يکي از افتخارات مجموعه جهاددانشگاهي و کشور ياد و تصريح كرد: ما بايد در ساير حوزهها نيز نسبت به ايجاد پژوهشگاههايي همانند رويان اقدام کنيم.
نصيري، فسلفه وجودي جهاددانشگاهي را کار باهزينه اندك و خروجي با کيفيت عنوان و اظهار کرد: جهاددانشگاهي با اعتبارات قطرهاي به جايگاه کنوني دست يافته است، اين در حالي است كه معمولا کارها در بخش دولتي و ساير حوزهها با هزينه بالا و کيفيت پايين به سرانجام مي رسد.
اين نماينده مجلس خاطرنشان كرد: از آنجايي که جهاددانشگاهي به بودجه دولتي وابسته نيست، به همين خاطر از داشتههاي مالي خود به نحو مطلوب استفاده ميکند و اين مطلب بيانگر يک کار جهادي لازمه همه دستگاهها است.
وي موجوديت جهاددانشگاهي در کشور را ضروري و حياتي عنوان کرد و گفت: متأسفانه بعد از گذشت 30 سال از تأسيس جهاددانشگاهي در کشور، هنوز هم عمده فضاهاي اين نهاد به صورت استيجاري است لذا اگر از اول به جهاددانشگاهي بهاي بيشتري از لحاظ اعتبارات و ساير موارد داده مي شد، امروز اين نهاد هيچ دغدغهاي نداشت. اين مطلب به اين معني است که هنوز به کار جهادي در کشور آشنا نيستيم.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي با تأکيد بر اين که جهاددانشگاهي سرمشقي براي همه نهادها در راستاي اقدامات جهادي است، افزود: نيروهايي که به جهاددانشگاهي وارد ميشوند، بايد روحيه جهادي داشته باشند، چرا که نوع کار و مديريت در جهاددانشگاهي به صورت ويژه صورت ميگيرد.
وي بر لزوم عملي کردن دانش و ايدههاي علمي در کشور تأكيد و تصريح کرد: لازمه رسيدن به اين مهم، کار جهادي است يعني با هزينه کم، کارجدي انجام دهيم. جهاددانشگاهي در اين رابطه پيشگام بوده است، لذا موجوديت جهاددانشگاهي لازم و مفيد است.
همچنين مهدي عباسي نيز در اين ديدار با قدرداني از حضور نماينده مردم زنجان و طارم در مجلس شوراي اسلامي در جهاددانشگاهي استان زنجان، به تشريح فعاليتهاي اين نهاد در حوزههاي مختلف پرداخت و گفت: يکي از دلايل موفقيت جهاددانشگاهي، غيردولتي بودن آن و نيز استقلال در کسب درآمدهاي خود است.
رئيس جهاددانشگاهي استان زنجان با بيان اين که شناسايي نيازهاي استان يکي از اقدامات اوليه اين نهاد در راستاي جلوگيري از کارهاي پراکنده دانست و افزود:يکي از تيمهاي قوي استان در بحث IT در جهاددانشگاهي استان مستقر است.
وي ادامه داد: خوشبختانه امسال شاهد فعاليت وسيع گروههاي پژوهشي جهاددانشگاهي استان هستيم و مهمترين آنها مربوط به اختراع و بوميسازي «سيستم ويدئو کنفرانس اشراق» است. تکنولوژي اين سيستم تاکنون در انحصار 6 کشور دنيا قرار داشت اما جهادگران جهاد دانشگاهي استان زنجان با شکستن اين انحصار علمي، توانستند خدمتي هر چند ناچيز را به مردم ايران و استان به ارمغان بياورند.
اين مقام مسؤول خاطرنشان كرد: جهادگران جهاد دانشگاهي زنجان نشان دادند كه ميتوان انحصار علمي كشورهاي پيشرفته را شكست. البته به ياد داشته باشيد كه قيمت تمام شده اين سيستم بسيار كمتر از نمونههاي مشابه خارجي است.
عباسي با بيان اين كه تجهيز و راهاندازي آزمايشگاه تخصصي و فوق تخصصي زيست فناوري مواد غذايي يكي ديگر از حوزههايي بود كه جهاد دانشگاهي استان به اين حوزه ورود پيدا كرد، گفت: طبق بررسي هايي كه صورت گرفت، مشاهده كرديم كه نياز مبرم و كمبودي در اين زمينه احساس مي شود لذا خوشبختانه امروز با تلاش فعالان جهاد دانشگاهي زنجان اين آزمايشگاه آماده بهرهبرداري است.
گفتني است در ادامه اين بازديد، دكتر سعدالله نصيري از بخشهاي مختلف جهاد دانشگاهي استان ديدن كرد و با برقراري ارتباط تصويري سيستم ويدئو کنفرانس اشراق در جريان فعاليتهاي مركز آموزش علمي - كاربردي جهاد دانشگاهي قرار گرفت.ح/الف