١١:٥٧ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
در سخنراني پيش‌از خطبه‌هاي نمازجمعه اروميه؛
رييس جهاددانشگاهي آذربايجان‌غربي اعلام كرد:
دست‌يابي پژوهشگران واحد به دو تكنولوژي نوين ملي

رييس جهاد دانشگاهي واحد آذربايجا‌ن‌غربي با اعلام خبر دست‌يابي پژوهشگران جهاد دانشگاهي آذربايجان‌غربي به دو تكنولوژي نوين ملي، گفت: جهاد دانشگاهي تبلور عملي، خواستن براي توانستن و ساختن است.

به گزارش روابط عومي  جهاد دانشگاهي واحد آذربايجا‌ن‌غربي ،  مهندس "ولي عاقلي"، در سخنراني پيش‌از خطبه‌هاي نماز جمعه امروز اروميه، گزارشي از دستاوردهاي اين نهاد انقلابي را به سمع نمازگزاران در مصلاي امام‌خميني(ره) اروميه رساند. وي با تشريح فعاليت‌هاي فرهنگي، آموزشي و پژوهشي اين نهاد، گفت: جهاد دانشگاهي تبلور عملي و الگوي خواستن براي توانستن و ساختن است، خواستني که با الهام از آموزه‌ها و معارف ديني جامعه روح گرفته و براي خدمت به جامعه و اقتدار نظام جمهوري اسلامي در عرصه‌هاي بين‌المللي اوج مي‌گيرد.
رئيس جهاد دانشگاهي آذربايجا‌ن‌غربي با اشاره به فرمايش مقام‌معظم‌رهبري، گفت: جهادگران با تلاش و همتي مضاعف در يك پروسه‌ چهارساله موفق شدند با تلاش‌هاي جهادگرانه، كمترين امكانات و با اتكاء به وام‌هاي بانكي و اعتبارات داخلي و بخشي از حمايت‌هاي مصوبات سفر دوم هيات‌ دولت و نيز كمك‌هاي دفتر مركزي جهاد، مجتمع ‌علمي‌تحقيقاتي آموزش‌عالي جهاد دانشگاهي آذربايجان‌غربي را در زمين 4.5 هكتاري راه‌اندازي كنند و از هيچ‌ همه‌چيز بسازند. وي ادامه داد: جهادگران دانشگاهي اين واحد موفق شدند در جهادي بي‌سابقه طي سه‌سال، ساختمان‌هاي مختلف و مراكز تحقيقاتي و آزمايشگاهي را به‌شكلي تخصصي و منحصر به‌فرد به مرحله ارائه خدمات برسانند كه اين اقدام در سطح كشور مي‌تواند بصورت الگو مطرح باشد و اين مهم در سايه عمل به رهنمود‌هاي مقام معظم ‌رهبري و روحيه جهادگرانه و حمايت‌هاي دولت حاصل شده‌است. مهندس عاقلي، كسب رتبه‌ها و عناوين نخست ملي و برتر در سطح كشور در طي سال‌گذشته و جاري و انتخاب يك نفر از مديران جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي در بين 16 نفر جهادگر نمونه كشوري را - كه در طي سه‌سال متوالي تكرار شده است - نشان از سيستم مديريتي جهادي اين واحد و الگو و افتخاري براي استان دانست.
وي در ادامه با اشاره به ظرفيت‌هاي جهاد دانشگاهي براي توسعه کشور، گفت: جهاد دانشگاهي با توسل به ابزارهاي علمي و امكانات موجود، بيشترين راندمان و اثرگذارترين نقش را در توسعه جامعه دارد. مهندس عاقلي گفت: بسترسازي و استفاده از پتانسيل‌هاي جهادي، کشور را در اوج قله‌هاي فن‌آوري و پيشرفت قرار مي‌دهد.
 وي اعتماد به‌نفس و خودباوري و اعتقاد به روحيه و کار جهادي را که در معارف ديني و قرآني ما نهفته است، از جمله دلايل موفقيت نيروهاي جهادگر جهاد دانشگاهي عنوان کرد و افزود: جايگاه بين‌المللي نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران ثمره‌ي تلاش جهادگران در حوزه‌هاي مختلف براساس اولويت و اهداف نظام بوده و اين امر موجب افتخار کشور و نظام است.
 وي از تبديل شدن حوزه پژوهش جهاد دانشگاهي آذربايجان‌غربي به عنوان قطب پژوهش کشاورزي كشور ياد و خاطرنشان كرد: حوزه فرهنگي و آموزش اين واحد نيز جزو بخش‌هاي برتر در سطح کشور بوده و رتبه‌ها، برنامه‌ها و فعاليت‌هاي ارزنده ملي کسب كرده است. رييس جهاد دانشگاهي آذربايجان‌غربي، هدف‌گذاري اين واحد را تبديل شدن به سازمان جهاد دانشگاهي استان عنوان کرد و افزود: در طي دو سال اخير پروژه‌هاي عمراني اين واحد در مدت زمان بسيار کم، با وجود مشکلات اعتباراتي، از پيشرفت فوق‌العاده‌اي برخوردار بوده‌است. مهندس عاقلي با اشاره به عمر يکي دو ساله پروژه‌هاي عمراني اين واحد، گفت: بعضي از اين پروژه‌هاي عمراني در حوزه پژوهش به بهره‌برداري رسيده و مابقي آن نيز در حال تکميل و مراحل پاياني و تجهيز است. وي تخصيص 20 ميليارد ريال اعتبار از سوي رياست‌جمهوري و هيات دولت به جهاد دانشگاهي آذربايجان‌غربي را، نشانه اعتماد به اين نهاد انقلابي و توان علمي و تخصصي آن در اجراي اين ماموريت عنوان کرد.

عاقلي گفت: اين نهاد آمادگي پذيرش و اجراي ماموريت‌هاي ملي و بين‌المللي در عرصه‌هاي فرهنگي، پژوهشي، آموزشي و کارآفريني در سطح تخصصي را دارد.
 عاقلي در پايان از دستآوردهاي نوين پژوهشگران جهاد دانشگاهي آذربايجان‌غربي ياد كرد و افزود: دستيابي اين پژوهشگران به توليد سوخت پاك از جلبك و روغن گياهي، افتخاري بي‌نظير و ارزشمند براي استان و كشور بوده كه منجر به شهرت جهاني و ملي آذربايجان‌غربي شده و اين دستاورد مايه افتخار جهاد دانشگاهي استان است كه چنين نيروهاي بومي را در بالين خود كشف كرده و پرورش داده ‌است.
 رييس جهاد دانشگاهي آذربايجان‌غربي، به مزيت‌هاي توليد سوخت پاك از جلبك تحت عنوان "بيوديزل"، كه نوعي سوخت با منشاء طبيعي از روغن‌ها و چربي‌هاي گياهي توليد شده، اشاره كرد و افزايش بهسوزي روغن موتور خودرو و كاهش ميزان آلاينده‌هاي هوا تا حد قابل توجه را، تنها با جايگزيني 20 درصد گازوئيل با بيوديزل، از مزيت‌هاي آن برشمرد.
 وي افزود: با دستيابي پژوهشگران جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي به اين نوع سوخت، كشور ايران جزو 10 كشور استفاده كننده از اين نوع سوخت محسوب مي‌شود.
 مهندس عاقلي، همچنين با اشاره به دستيابي پژوهشگران جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي به فن‌آوري توليد نهال پاكوتاه سيب به روش كشت‌بافت، براي اولين بار در سطح منطقه‌ شمالغرب كشور، با همكاري سازمان جهاد كشاورزي استان، گفت: نهال‌هاي توليد شده، سالم و عاري از بيماري و آفت هستند و سرعت بيشتر توليد نهال‌هاي يكدست با فضا و زمان كم‌تر، مديريت راحت‌تر با هزينه‌اي پائين‌تر و بازدهي نهال در زمان كمتر، از مزيت‌هاي اين دانش و فن‌آوري است. وي در ادامه افزود: اين مرکز تحقيقاتي در حال‌ حاضر فعاليت خود بر روي تکثير و ريز ازديادي گردو و فندق را هم شروع‌كرده‌است که در آينده نزديک پروتکل آن را نيز كه در سطح جهان كم‌نظير است، ارائه خواهد كرد.الف/ر

٠٩:٢٣ ٢٣/٠٥/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد