استاندار خراسان شمالي گفت: بنياد نخبگان با حفظ هويت در قالب معاونت جهاددانشگاهي در اين مجموعه تشكيل شود.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد خراسان شمالي، ابوطالب شفقت در آيين برگزاري نماز جماعت در اين نهاد با بيان اينكه ايجاد مراكز تحقيقاتي از نيازهاي اساسي استان است، افزود: در اين زمينه براي حمايت از جهاددانشگاهي صحبتهاي مقدماتي انجام شده است.
وي با ذكر اينكه با توجه به عنوان جهاددانشگاهي، انتظارات از اين نهاد نيز جهادي است اضافه كرد: خراسان شمالي استاني نوپا است و انتظار از اين نهاد اين است كه تحقيق كنند كه بهتر است بر روي چه موضوعاتي متمركز شوند.
شفقت بيان كرد: فضاي علم بسيار وسيع و انگيزههاي جوانان بسيار متنوع است و ما از طريق مركز رشد و بنياد نخبگان و ديگر تشكلها و نهادهاي علمي بايد جوانان را به سوي موضوعاتي در ارتباط با ظرفيتهاي خدادادي استان هدايت كنيم.
وي با اشاره به توليد رويانا (بره شبيهسازي شده) توسط جهاددانشگاهي گفت: بايد در خراسان شمالي نيز، ژنتيك به خصوص در بخش كشاورزي و دامپروري در اولويت نخست قرار گيرد زيرا اين دو حوزه در استان حرف نخست را ميزند.
شفقت افزود: در اين راستا هدفگذاري ميشود تا جهاددانشگاهي با جهاد كشاورزي برنامه ريزي كنند تا براي دو سال ديگر دست كم 30 درصد زايش دام ريز در استان دوقلو شود.
وي توضيح داد: اين امر امكانپذير است و اين دو نهاد بايد با يكديگر كار تحقيقاتي و علمي را آغاز كنند تا زمينهاي فراهم شود تا از نظر علمي ارزش افزوده كشاورزي و دامپروري ارتقا يابد و فعاليت در اين حوزهها براي فعالان آنها صرفه اقتصادي داشته باشد.
نماينده عالي دولت در خراسان شمالي در ادامه اظهارداشت: توسعه پايدار در بسترهاي علمي حاصل ميشود به همين منظور امام (ره) در كنار اين همه تشكلها و نهادهاي علمي در كشور، به جهاددانشگاهي نيز ماموريت داد.
وي با بيان اينكه توليد علم و دانش براي توسعه حكومت اسلامي آن قدر ارزش دارد كه با تفكر جهادي به آن نگاه ميشود، افزود: هم واژه جهاد بسيار مقدس است و هم توليد علم و دانش كه در جهادانشگاهي اين دو واژه در كنار هم آمده است بنابراين بايد علم را با تفكر جهادي سرعت ببخشيم.
شفقت ادامه داد: خدا را شكر مي كنيم كه در طول 30 سال گذشته، جهاددانشگاهي بسيار موفق عمل كرده و در نتيجه همين برنامهها و با هدايت مقام معظم رهبري، ايران در سطح دنيا از لحاظ رشد علم بيش از 11 برابر در مقايسه با ديگر جوامع بينالمللي ارتقا يافته است.
وي بيان كرد: در استان نوپاي خراسان شمالي نيز جهاددانشگاهي حركتهاي بسيار خوبي را آغاز كرده و گزارشها حاكي از همكاري خوب اين نهاد با دستگاههاي اجرايي استان است.
رييس جهاد دانشگاهي خراسان شمالي نيز گفت: وظيفه اين نهاد برقراري ارتباط بين دانشگاه، صنعت و كمك به حفظ استقلال كشور در راستاي كاربردي كردن علوم است.
دكتر رضا شاهينفر با اشاره به فعاليتهاي اين نهاد از بدو تاسيس در خراسان شمالي اظهار كرد: جهاددانشگاهي فعاليتهاي خود را ابتدا با محوريت آموزش آغاز كرد و سپس به سمت فعاليتهاي پژوهشي و فرهنگي پيش رفت.
وي ادامه داد: در حال حاضر در حوزه آموزشهاي بلندمدت مركز علمي كاربردي جهاددانشگاهي با حضور 830 دانشجو در 10 رشته تحصيلي فعال است و آموزشهاي تخصصي و آموزش به كاركنان دولت در قالب برگزاري دورههاي كوتاه مدت از ديگر برنامههاي محوري است.
اين مسوول خاطرنشان كرد: در حوزه انرژيهاي نو جهاددانشگاهي فعاليتهاي خوبي انجام داده كه طراحي سامانه سرمايشي و گرمايشي ساختمان كنوني اين نهاد بهعنوان تنها ساختمان اداري كشور با انرژي خورشيدي از جمله اقدامات در اين زمينه است.
رييس جهاد دانشگاهي خراسان شمالي با بيان اينكه در حال حاضر از 25 واحد فناور توسط مركز رشد حمايت ميشود، افزود: اين مركز نياز به حمايت دارد تا 100 طرح ارايه شده توسط مخترعان استان را تحت پوشش قرار دهد.
وي در خصوص فعاليتهاي فرهنگي جهاد دانشگاهي نيز گفت: خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مركز افكارسنجي دانشجويان ايران(ايسپا) و مركز انتشارات از حوزههاي فرهنگي فعال اين نهاد است.
امام جمعه بجنورد نيز در اين آيين گفت: بايد با اتحاد و همدلي براي توسعه استان و ميهن اسلامي گامهاي اساسي برداشته شود.
آيتالله حبيبالله مهماننواز افزود: همه بايد مكمل يكديگر باشيم و اگر عيبي مشاهده شد براي برطرف كردن آن اقدام شود.
وي همچنين با تاكيد بر لزوم برگزاري نماز جماعت در دستگاههاي اجرايي ادامه داد: اهميت و احياي نماز و اصلاح امور، بسيار ضروري است و تمام ادارهها بايد در اين زمينه پيشگام باشند.الف/ر