به همت معاونتفرهنگي جهاددانشگاهي واحد آذربايجانغربي؛
جشنواره ملي مطالعات قرآن در سطح دانشگاههاي استان آذربايجانغربي برگزار ميشود
اولين جلسه شوراي سياستدگذاري جشنواره ملي مطالعات قرآن در سطح دانشگاههاي استان آذربايجانغربي از سوي معاونتفرهنگي جهاددانشگاهي استان و با همكاري دانشگاهها برگزار شد.
به گزارش روابطعمومي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي،در ابتدای اين نشست، مهندس عاقلی، رئیس جهاددانشگاهی آذربایجانغربی با اشاره به اهداف این برنامه گفت: اعتلاي فرهنگ كتابخواني در بين دانشجويان، ارتقاي سطح دانش قرآني دانشگاهيان، ايجاد فضاي پرسش و پاسخ دانشجويي در نشستهاي قرآني و آشنايي دانشجويان با منابع ديني و اسلامي در راستاي پاسخ به شبهات از اهداف برگزاري اين جشنواره است.
مهندس عاقلی در خصوص لزوم و چگونگی ارتقاي سطح دانش قرآني دانشگاهيان بعنوان یکی از اصلیترین اهداف این برنامه، اظهار کرد: اسلامی شدن دانشگاه ها با تدوین منابع، ماخذ و تئوریهای اسلامی و قرآنی محقق میشود.
رئیس جهاددانشگاهی آذربایجانغربی با اشاره به اینکه درحال حاضر اغلب کتب و منابع درسی دانشگاههای کشور را منابع وماءخذ غربی تشکیل میدهد، اظهار کرد: جهان غرب از آموزههای دینی و کتاب مقدس مسلمانان(قرآن) مولفههاي رشد و توسعه خود را استخراج کرده و آن را در مسیر پیشرفت بکار بردهاست و امروز برنامههای آموزشی دانشگاهها عليالخصوص در مباحث علومانساني نبايد منشاء علوم غربی را بصورت غير اصولي و منطقي در خود داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه دانشگاهها عاليترين جايگاه تبلور انديشه ها و تعالي افكار و مناسبترين بستر ایجاد خلاقيتها و نوآوريها و دستيابي به بالاترين قلههاي علوم و فنون هستند اظهار کرد: بر همین اساس دانشگاهیان ومتولیان آموزشی و فرهنگی آن بيشترين مسئوليت را در اصلاح و هدايت جامعه بر عهده دارند.
رئیس جهاددانشگاهی آذربایجانغربی محتواي برنامههاي آموزشي، كتابها و منابع درسي و تئوریها را به طور مستقيم و غيرمستقيم در شكل گيري انديشه هاي دانشجويان موثر دانست و افزود: برهمین اساس بايد تلاش كرد كه در ارائه محتواي برنامه هاي آموزشي، تأليف و يا ترجمه ي كتابهاي درسي دانشگاهي، اصليترين و علميترين آموزهها و علوم را که همانا علوم اسلامی و قرآنی است لحاظ قرار دهیم.
مهندس عاقلی با اشاره به اینکه در برخی از موارد ديدگاهها و آراي شخصي مؤلفان غربی ممكن است در تضاد با بعضي از ارزشهاي فرهنگي و دینی جامعهي اسلامي كه خود بر پايهي منطق علمي استوار است، باشد، عنوان کرد: در تدوين كتابها ميبايست بيشترين دقت در گردآوری و انعکاس علمی و تخصصی مباني و ديدگاههاي ارزشي قرآني و اسلامی و بومی کشورمان صورت گيرد.
وی تاکید کرد: اگر ورودی و مواد اولیهای که در محیطهای دانشگاهی کشورمان در اختیار دانشجویان قرار میگیرد اسلامی، قرآنی و متناسب با فرهنگ و عرف بومي و ارزشي باشد، خروجی و نتیجه آن نیز متناسب با این ارزشها خواهد بود.
رئیس جهاددانشگاهی آذربایجان غربی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت ها وبرنامه های اجرایی این نهاد انقلابی در راستای اسلامی شدن دانشگاه ها و توسعه مولفه های اسلامی و قرآنی در محیط های دانشگاهی اشاره و بیان کرد: جهاددانشگاهی گام های خوب و ارزنده ای در این مسیر برداشته است که نیازسنجی در سطح دانشگاه ها، ایجاد پژوهشکده قرآنی(شامل 4 گروه پژوهشی قرآنی)، تصویب و راه اندازی مرکز مطالعات تخصصی قرآنی در جهت افزایش تولیدات علمی و قرآنی، راه اندازی خبرگزاری تخصصی قرآنی کشور(ایکنا) به عنوان اولین منطقه خبری از جمله مهمترین این فعالیت ها هستند.
عاقلی با تاکید دوباره بر نیاز محیط های دانشگاهی کشور به گسترش، تعمیق وتبیین آموزه ها و مبانی دینی و قرآنی، اجرای این برنامه در سطح دانشگاه ها را پراهمیت، تاثیرگذار و مستلزم همکاری هرچه بیشتر و تمام تر تمامی نهادهای درگیر دانست.
وي اولويت برنامههاي فرهنگي جهاددانشگاهي استان را مباحث پژوهشهاي قرآني ذكر كرد.
در ادامه نيز امينرستمزاده معاونفرهنگي جهاددانشگاهي و دبير جشنواره ملي مطالعات قرآني در آذربايجانغربي با تشريح شيوهنامه و آئيننامه اين جشنواره گفت: جشنواره با همكاري سازمان فعاليتهاي قرآني جهاددانشگاهي كشور كه ستاد اجرايي اين جشنواره در استان آذربايجانغربي به دبيري جهاددانشگاهي استان بوده، و مدير كل صداوسيما مركز استان و معاونان فرهنگي دانشگاههاي پيام نور، علوم پزشكي ، اروميه ، آزاد اسلامي ، جامع علمي كاربردي و امامحسين(ع) اعضاي اين ستاد مي باشند.
معاونفرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجانغربي گفت: كتاب منشور عقايد اماميه تاليف حضرت آيت الله العظمي جعفر سبحاني (مدظله العالي) به عنوان منبع اصلي بخش مسابقه كتبي جشنواره ملي مطالعات قرآني دانشجويان در نظر گرفته شده است.
وي با اشاره به برگزاري اولين جلسه اعضاي ستاد اجرايي استان با هدف ارائه پيشنهادات خوب براي برگزاري باشكوه اين جشنواره گفت: اطلاع رساني در خصوص جشنواره لازم و ضروري بوده كه از اوايل مهرماه سالجاري تبليغات و اطلاع رساني جشنواره در سطح استان انجام گيرد تا جامعه دانشگاهي استان در جريان اين اتفاق ملي مبارك قرآني قرار گيرند.
وي با بيان اينكه اولين مرحله اين جشنواره قرآني به صورت كتبي ويژه دانشجويان شاغل دردانشگاه هاي استان آذربايجانغربي به اجرا در مي آيد، اظهار داشت :تمام شركت كنندگاني كه حائز نمره 95 به بالا شده اند در فرايند قرعه كشي نهايي و ملي شركت داده مي شوند و حائز ان امتياز 100از شانس بيشتري براي انتخاب برخوردارند.ح/الف
١٤:٠٤ ٢٩/٠٦/١٣٨٩