٠٤:١٨ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
ميزگرد تخصصی اینترنت، فرصتها و تهدیدها در دانشگاه پیام نور ارومیه برگزار شد

ميزگرد تخصصی اینترنت، فرصتها و تهدیدها به همت سازمان دانشجویان معاونت فرهنگي جهاددانشگاهی شعبه پیام نور ارومیه برگزار شد.

 به گزارش روابط‌عمومي  جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان غربي ؛ در این نشست حجت الاسلام و المسلمین کریم جباری از اساتید دانشگاه ارومیه گفت: بحث تهدیدها و فرصت ها معنای دو طرفه دارد که بستگی به شرایط ، روش کار و دیدگاه دارد اینترنت تنها یک وسیله نیست بلکه ارتباطی دوسویه است که در آن تامل دوطرفه وجود دارد. وی ادامه داد: در حال حاضر سایت هایی که اکثر فعالیت را نشان میدهند مقام اول را در اینترنت و رتبه سوم را در وبلاگ نویسی دارند از طریق اینترنت سرعت و دقت ارتباطات بیشتر است.

 وی با اشاره به فرصت ها گفت: هر شخصی در اینترنت باید یک رسانه باشد و لازمه ی این امر پیشرفت های خاص – منابع مالی فراوان – تجهیزات خاص و نیروی انسانی کافی است. جباری افزود: در سراسر دنیا فرهنگ های متفاوتی وجود دارد که از طریق اینتنرنت می توان زمینه ارتباط این فرهنگ ها را ایجاد کرد اینترنت زمینه ساز ایجاد فرصت های مناسب است که از جمله ی این فرصت ها می توان به سایت گوگل با ارائه ی بیش از دویست وپنجاه میلیون عکس و سایت نور با بیش از پانصد و نود عنوان کتاب متن تصویر مقاله- سایت سراج با ارائه ی هفتادوشش هزار مقاله اشاره کرد. وی تصریح کرد: از مزایای استفاده از اینترنت صرفه جویی در وقت و سرعت ارتباطات و ارتباط لحظه به لحظه است تهدیدهایی هم وجود دارد که از طریق رویارویی می توان آن را کنترل کرد.البته در طی این تهدیدها افرادی فضاسازی فرهنگی می کنند و مجموعه ای از اطلاعات کاذب را پخش و خبر سازی می کنند ولی به هر حال می توان این تهدیدها را کنترل کرد.

 در ادامه مراسم كه به همت معاونت‌فرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجان غربي برگزار شده‌بود؛ کمال محمدی اصل عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور ارومیه با اشاره به چالش های موجود در فضای مجازی افزود: اينترنت در عين حال براي آنهايي كه هيچ شناخت دقيق و درستي از آن ندارند، فضايي فوق‌العاده سخت، پيچيده و شديدا مخرب است. وي اظهار کرد: اينترنت پايگاه داده‌اي است كه هر لحظه و ثانيه در حال رشد و توسعه و گسترش است و نتيجه استفاده از اين پايگاه توليد و ايجاد دانش است اما اينترنت هم مثل هر چيز ديگر در زندگي بشري ايرادهايي دارد.

 اين كارشناس فناوري اطلاعات گفت: يكي از ايرادهاي اساسي اينترنت، نامنظم بودن آن است، يعني هر كس از هر كجا با هر اطلاعاتي مي‌تواند به‌ آن مطلبي اضافه كند. محمدی اصل خاطر نشان كرد: بي‌شك اگر معضل و آسيبي از استفاده از اينترنت ناشي مي‌شود مختص به درصد كمي از مردم بوده است و ما نبايد آن را به كل جامعه تعميم دهيم. وي با اشاره به اينكه اگر درصد ضريب نفوذ اينترنت در كشور افزايش پيدا كند مشكلات جدي در زمينه تاثيرات فرهنگي و اجتماعي بر جوانان خواهد گذاشت، افزود: ما بايد رويكرد اصلي توليد علم را در جوانان ايجاد كنيم تا آنها با استفاده از ابزارهاي توليد علم از تاثيرات منفي آن خودداري شود.

 عضو هيئت علمی دانشگاه پیام نور ارومیه دليل اصلي استفاده نادرست از اينترنت را عدم تخصص، نبود توانايي مفيد، فقدان محتواي كافي فارسي در اينترنت دانست، و گفت: ما بايد بسترها و زمينه‌هاي مختلف استفاده از اينترنت براي همه افراد جامعه ايجاد كنيم و ديد منفي‌گرا در ارتباط با استفاده از آن نداشته باشيم.

 دکتر علی اکبر سلیمانژاد عضو هیات علمی روانشناسی دانشگاه پیام نور نیز با اشاره به مباحث روانشناختی اینترنت و استفاده از فضای مجازی گفت: امروزه اعتیاد به اینترنت از جنجالی ترین مباحث روان شناسی است که بیکاری و عدم وجود تفریحات سالم را می توان یکی از عوامل گرایش جوانان به این مقوله دانست. وی با اشاره به راه کار پیشگیری از این معضل افزود: هزینه پیشگیری در بعد كلان اختصاص بودجه های پژوهشی دولتی و در بعد خرد، رعایت كردن نكات ایمنی توسط خود فرد است.

 رئيس سازمان‌دانشجويان جهاددانشگاهي نيز تلاش در راستاي تبيين و آسيب‌شناسي معرفتي نسبت به مبحث اينترنت را از جمله رسالت‌هاي متوليان جهاددانشگاهي ذكر كرد و افزود: بايد در ذهن دانشجو مفهوم اينترنت به فضايي جهت كندوكاو علمي در اولويت اول تبديل شود و سپس كاركردهاي مثبت آن نهادينه شود. الف/ر

٠٩:٣١ ٠٥/٠٧/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد