٠٢:١٥ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي

ابعاد و محورهاي دومين جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجويان ايران تشريح شد

نشست خبری دومين جشنواره مطالعات قرآنی دانشجويان ايران،روز، دوشنبه، 19 مهرماه، با حضور رئيس جهاد دانشگاهی و قائم‌مقام قرآنی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل خبرگزاری ايكنا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، نشست خبری دومين جشنواره مطالعات قرآنی دانشجويان ايران با حضور حجت‌الاسلام «حميد محمدی»، قائم‌مقام قرآنی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، «محمدحسين يادگاری»، رئيس جهاد دانشگاهی، «مهدی فيض»، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و «عيسی عليزاده» دبير دومين جشنواره مطالعات قرآنی دانشجويان ايران و رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان كشور، صبح امروز، دوشنبه، 19 مهرماه در محل خبرگزاری ايكنا برگزار شد.

در ابتدای اين نشست، حجت‌الاسلام حميد محمدی ضمن تبريك دهه كرامت، گفت: مطالعه و انجام فعاليت‌های پژوهشی قرآنی می‌تواند نقطه عطف تحولات بينشی و نگرشی دانشجويان كشور باشد و اين‌كه به مناسبت جشنواره ملی مطالعات قرآنی، زمينه‌ای فراهم شود تا دانشجويان انس بيشتری با فعاليت‌های قرآنی داشته باشند، امر بسيار نيك و پسنديده‌ای است.

وی افزود: امروزه به دليل اشتغالات زياد دانشجويان و وجود فضاهای متعدد مجازی، فرصت مطالعات قرآنی برای دانشجويان بسيار محدود و تنگ شده است و اين جشنواره می‌تواند زمينه‌ساز دستيابی به منابع غنی اسلامی و همچنين تقويت انگيزه‌های دينی و ارتقاء سطح شناخت دينی در ميان دانشجويان باشد.

قائم‌مقام قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بيان اين‌كه گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه به خصوص در ميان قشر دانشجو مستلزم تعميق ايمان به قرآن كريم است، گفت: بدين منظور لازم است فضاهای تبليغی و ترويجی مناسبی برای نيل به اين هدف فراهم و گسترش يابد.

محمدی با تأكيد بر اين‌كه رسيدن به رفتار قرآنی هدف نهايی از تمام فعاليت‌های قرآنی است، اظهار كرد: همان‌طور كه روش‌های قرائت قرآن بررسی می‌شود، روش‌های عمل به قرآن نيز بايد پيگيری شود و عمل به قرآن موجب رسيدن به سعادت است.

وی با اشاره به اين‌كه كتاب «منشور عقايد اماميه» كه از تأليفات آيت‌الله جعفر سبحانی است، به عنوان منبع مطالعاتی اين جشنواره درنظر گرفته شده، گفت: در اين كتاب يكصد و پنجاه اصل از اصول اساسی عقايد اماميه بيان شده و آشنايی و مطالعه اين كتاب توسط دانشجويان می‌تواند در آشنايی با اصول عقايد شيعه بسيار روشن‌گر باشد.

در ادامه اين نشست، رئيس جهاد دانشگاهی با اشاره به اين‌كه اعتقاد راسخ به قرآن كريم، اساس نظام جمهوری اسلامی است و پايه‌گذاری جمهوری اسلامی توسط حضرت امام خمينی(ره) نيز بر مبنای انديشه‌های قرآنی بوده است، گفت: جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجويان ايران از ظرفيت تمامی ارگان‌ها و سازمان‌های فرهنگی و قرآنی استفاده كرده و نهادهايی از جمله سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان كشور، با همكاری نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شبكه قرآن و معارف سيما و راديو قرآن و مراكز آموزش عالی كشور، اين جشنواره را برگزار می‌كند.

در ادامه مهدی فيض، با بيان اين‌كه بايد فرهنگ كتابخوانی در جامعه و به ويژه در ميان دانشجويان گسترش يابد، گفت: متأسفانه ورود عقايد انحرافی و عرفان‌های انحرافی در ميان دانشجويان، ضرورت پرداختن به انديشه‌های ناب قرآنی و گسترش آن‌ها را آشكارتر می‌كند.

وی عنوان كرد: اگر دانشجويان ما با فضای فرهنگ قرآنی آشنا شوند و در اين فضا رشد يابند، بعدها در هر جايگاه و مسئوليتی از جامعه كه قرار بگيرند، بر اساس انديشه‌ها و آموزه‌های ناب قرآنی فعاليت خواهند كرد.

فيض با اشاره به ايجاد كانون‌های قرآنی بين‌رشته‌ای توسط جهاد دانشگاهی، گفت: در تلاش هستيم تا اين كانون‌ها را با موضوعاتی همچون «قرآن و سلامت»، «قرآن و جامعه‌شناسی» و «قرآن و فلسفه تاريخ» تبديل به پژوهشكده كنيم و در بلند مدت نيز دانشجويان و فارغ‌التحصيلانی در مقاطع تحصيلات تكميلی داشته باشيم.

در ادامه اين جلسه، عيسی عليزاده، با بيان اين‌كه سياست‌گذاری اين جشنواره از ارديبهشت‌ماه آغاز شد، اظهار كرد: اولين دوره جشنواره تنها در حوزه دانشجويان برگزار شد، ولی امسال علاوه بر مشاركت دانشجويان و پيش‌بينی بخش دانشجويی، برنامه‌های متنوع ديگری از جمله برگزاری نشست‌های علمی، ايجاد كرسی‌های آزادانديشی در دانشگاه‌ها، مسابقات پيامكی برگزار خواهد شد.

وی افزود: از ديگر برنامه‌های اين جشنواره، برگزاری 30 نشست 10 دقيقه‌ای توسط آيت‌الله سبحانی و شاگردان ايشان است كه اين نشست‌ها از طريق راديو و تلويزيون نيز پخش خواهد شد. همچنين با روزنامه همشهری تفاهمی ايجاد شده تا خلاصه‌هايی از كتاب «منشور عقايد اماميه» را منتشر كنند.

عليزاده با بيان اين‌كه 18 آذرماه زمان برگزاری آزمون كتبی دانشجويی اين جشنواره است، عنوان كرد: دانشجويان شركت‌كننده از هر وزارتخانه اعم از وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و مراكز آموزش عالی ديگر در سبد جداگانه‌ای قرار می‌گيرند و از هر 500 شركت‌كننده در هر سبد، 1 كمك هزينه حج عمره، 2 كمك هزينه عتبات عاليات و 3 كمك هزينه مشهد مقدس به عنوان جايزه درنظر گرفته شده است.ح/الف

١٧:٤٩ ١٩/٠٧/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد