به همت معاونت فرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجانغربي؛
ميزگرد تخصصی «قرآن و مهندسی زندگی» برگزار شد
ميزگرد تخصصی «قرآن و مهندسی زندگی» بههمت كانون قرآن سازمان فعاليتهای قرآنی دانشجويان معاونت فرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجان غربي در دانشگاه پيامنور اروميه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي، «صالح نوری» معاون دانشگاه پيام نور استان آذربايجان غربي در اين همايش با اشاره به اهميت توجه به آموزههای قرآن در زندگی فردی و اجتماعی گفت: تنها با تأسی به مفاهيم و مضامين كلام الهی میتوان به زندگی موفق و سعادتمند دست يافت و متأسفانه يكی از آثار سست شدن بنيان خانواده در كشورهای اسلامی بی توجهی به كلام الهی است.
وی در ادامه بهرهمندی از اساتيد مجرب و قرآنی در مراكز آموزش عالی را دركاربردی كردن مفاهيم كلام وحی در بهرهمندی از زندگی با نهادينه كردن در رفتار و منش دانشجو موثر دانست.
در ادامه اين ميزگرد؛ گلصنملو عضو هياتعلمي دانشگاه اروميه، با اشاره به ديدگاه قرآن نسبت به انسان گفت: خداوند در قرآن كريم انسان را بشر معرفی میكند از آن جهت كه پوشش خود را خود انتخاب میكند و از جهتی انسان خطاب میكند چرا كه با قوه تعقل امانت الهی را كه همان ولايت است قبول میكند.
گلصنملو تاكيد كرد: با توجه به اينكه در زندگی امروزه با پديده غربی شدن عقايد و شئونات زندگی روبه رو هستيم بايد ايمان تحقيقی و استدلالی را در زندگی فردی و اجتماعی داشته باشيم.
اين استاد دانشگاه زندگی حقيقی را توجه به مضامين آيات الهی دانست و گفت: از آنجا كه خداوند انسان را فطرتا خداشناس خلق كرده ولی بعضی از غفلتها مانع رسيدن به زندگی ايده آل قرآنی میشود ولی با داشتن برنامه منظم و اخلاص در عمل میتوان به يك زندگی قرآنی ايده آل دست يافت.
وی ادامه داد: در قرآن كريم آيات 63 و 64 سوره انعام به چهار حالت روانی اشاره دارد، آن چهار حالت تضرع، خضوع، اخلاص، شكرگزاری اگر در زندگی فردی جاری شود میتوان مصداق كامل انسان حقيقی شد.
گلصنملو اظهار كرد: با تمسك به آيات قرآنی و عمل به آن میتوان در راه رسيدن به ايمان كامل و هدايت خاص گام برداشت.
اين استاد دانشگاه خاطرنشان كرد: مسئولان بايد طبق فرمايش مقام رهبری جلساتی را مختص شنيدن قرآن در مراكز آموزشی برگزار نمايند ولی اين جلسات نبايد صرفا در گوش كردن و شنيدن كلام الهی خلاصه شود بايد عمل كردن به آموزه های قرآنی در راس زندگی فردی و اجتماعی قرار گيرد.
گلصنملو گفت: ديدگاه های قرآنی در رابطه به مرگ و مير انسانها نسبت به علوم طبيعی متفاوت است، از ديدگاه علوم طبيعی مرگ يك فرد يعنی حركت سلولی نداشتن ولی از نظر قرآنی كسانی را به مرده تشبيه می كند كه از ياد و ذكر الهی غافل هستند.
اين استاد دانشگاه تصريح كرد: انتخاب دوست و شريك در زندگی موثر است جوانان بايد با به كارگيری مبادی انديشه و تعقل در انتخاب دوست دقت كنند و همواره به خداوند توكل كنند و تاسی به سيره معصومين (ع) داشته باشند.
وی در ادامه گفت: تلاوت و عمل كردن به كلام الهی از كرامتها و نعمتهايی است كه خداوند متعال به انسانها عطا نموده و بايد قدر اين نعمت را بدانيم و همواره شكر گزار اين نعمت و عطيه الهی باشيم.
گلصنملو علت مهجوريت قرآنی را عمل نكردن به آموزهها و نااميد شدن از رحمت الهی دانست.ح/الف
١٢:٤٩ ٢٨/٠٧/١٣٨٩