٠٠:١٢ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
گردهمايي معاونان فرهنگي جهاد دانشگاهي در يزد برگزار شد/
رييس جهاد دانشگاهي:
برنامه‌هاي فرهنگي جهاد دانشگاهي بايد به نحو مطلوب در دانشگاه‌ها تسري يابد

رييس جهاد دانشگاهي بر تقويت ارتباط با نهادهاي علمي و فرهنگي كشور در راستاي تبليغ و ترويج فرهنگ و هنر اسلامي و مقابله با غرب‌زدگي تاكيد كرد.

 به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، دكترمحمد حسين يادگاري در شصت و سومين گردهمايي معاونان فرهنگي جهاد دانشگاهي كه در يزد برگزار شد، اظهاراميدواري كرد؛ جهاد دانشگاهي پر بارتر از سال‌هاي گذشته در زمينه تبليغ و ترويج فرهنگ و هنر اسلامي،‌ برنامه ريزي فرهنگي، ايجاد آمادگي فكري و مكتبي جوانان به منظور مقابله با غرب‌زدگي و انحراف در چارچوب سياست‌هاي فرهنگي كشور كه از مهمترين نيازهاي جمهوري اسلامي ايران است، قدم برداشته و آينده روشني را رقم زند.

 وي با اشاره به انتظارات نظام اسلامي از جهاد دانشگاهي گفت: با توجه به اهميت فعاليت‌هاي فرهنگي جهاد دانشگاهي، مباحث و برنامه‌هاي فرهنگي جهاد دانشگاهي بايد به نحو مطلوب در دانشگاه‌ها تسري يابد كه اين امر نيازمند ارتباط تنگاتنگ با وزارتخانه‌هاي علوم و بهداشت است.

 وي در ادامه با تاكيد بر توسعه ارتباطات فرهنگي جهاد دانشگاهي با حوزه‌هاي عمليه، اظهار كرد:‌ توسعه امور فرهنگي در سطح جامعه از طريق همكاري با حوزه، دانشگاه و نهادهاي فرهنگي بايد با ارتباطات موثرتر مدنظر قرار گيرد و در اين راستا بايد ارتباط و همكاري با اساتيد دانشگاه، حوزه علميه و دفاتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها تقويت شود.

 يادگاري با اشاره به رهنمودهاي مقام معظم رهبري در جمع اعضاي جهاد دانشگاهي، مهمترين سرفصل اين رهنمودها را مباحث فرهنگي خواند و تصريح كرد: فعاليت‌هاي خوبي در اين حوزه در جهاد دانشگاهي انجام شده كه بايد ملموس‌تر در جهاد دانشگاهي و تاثيرگذارتر در جامعه و دانشگاه‌ها مشاهده شود.

 وي در پايان ياد شهداي جهاد دانشگاهي، به خصوص شهيد شمسي پور و همچنين دكتر كاظمي آشتياني بنيانگذار پژوهشگاه رويان را گرامي داشت.

 

معاون فرهنگي وزارت علوم:
فعاليت جهاددانشگاهي بايد به نفع ارتقاء امور فرهنگي دانشگاه‌ها تمام شود    

 

معاون فرهنگي وزيرعلوم، تحقيقات و فناوري اظهاراميدواري كرد كه مجموعه فعاليت جهاد دانشگاهي در سطح دانشگاه‌ها به نفع ارتقاء امور فرهنگي دانشگاه‌ها تمام شود.

 بر اساس اين گزارش، دكتر خواجه سروي نيز در مراسم افتتاح شصت و سومين گردهمايي معاونان فرهنگي جهاد دانشگاهي سراسر كشور در يزد ادامه داد: دراولين نشست معاونان فرهنگي و دانشجويي دانشگاه‌ها به اين مسئله توجه شد كه روند امور فرهنگي دانشگاه‌ها تغيير كند و مبنا بر اساس دين و فرهنگ عمومي اصلاح شود.

 خواجه سروي بر لزوم حاكميت ديني بر دانشگاه‌ها تاكيد كرد و افزود: در امور فرهنگي بايستي نگاه ديني حكمفرما شود و از آن جهت كه در جامعه ما اساسا فرهنگ عمومي با مبناي ديني از400 سال گذشته تا كنون عجين شده است و اين ميراث غني در درون ما وجود دارد مي‌توان بدون هزينه براي زير ساخت‌ به اصل حكمفرمايي ديني در دانشگاه‌ها پرداخت.

 معاون فرهنگي وزيرعلوم با اشاره به فعاليت‌هاي عمراني دانشگاه‌ها در سال‌هاي گذشته اظهاركرد: در حال حاضر به جايي رسيديم كه در سال تحصيلي جاري بيش از200 هزار صندلي در دانشگاه‌ها خالي است و اين در حاليست كه در سال 83 و 84 ازدحام دانشجويان چشمگير بود.

 وي ادامه داد: در مقايسه با گذشته چند تغيير مهم در دانشگاه‌ها ديده مي‌شود كه از جمله آنها كاهش دانشجويان مقطع كارشناسي و افزايش در مقطع كارشناسي ارشد و دكتراست و بر اساس سرمايه گذاري دولت در امور رفاهي دانشجويان در حال حاضر مسئله خوابگاه دانشجويان مرحله بحران را پشت سر گذاشته است .

 خواجه سروي به تشكيل شوراي هماهنگي فعاليت‌هاي فرهنگي در سراسر كشور و گسترش آن و تاكيد بر ايجاد معاونت مستقل فرهنگي در تمامي دانشگاه‌هاي سراسر كشور اشاره كرد و افزود: غرض از تشكيل شوراي هماهنگي فعاليت‌هاي فرهنگي در دانشگاه‌هاي سراسر كشور انسجام و فعاليت بر روي اهداف خاص فعاليت فرهنگي دانشجويان بوده است.

 وي تاكيد كرد: نبايد به دانشجو كه سرمايه‌هاي كشور هستند نگاه ابزاري داشت.

 معاون فرهنگي وزارت علوم در ادامه با اشاره به اين مطلب كه محدوده مسائل اجتماعي بسيار بكر و دست نخورده براي فعاليت‌هاي دانشجويي است و بسيار طرفدار دارد، اظهار كرد: اين محدوده مي‌تواند جايگاهي باشد تا جوانان را به سوي دين راهنمايي كرد.

 خواجه سروي افزود: دشمنان ايران دانشگاه را به عنوان ظرفيتي براي براندازي نگاه مي‌كنند و بر اساس محاسبات آنها اين حرف چندان بي ربط نيست و تا كنون نظام جمهوري اسلامي اين تهديد را تبديل به فرصت كرده است و بايد كاري كنيم كه اين فرصت پايدار شود.

 وي بر جامع بودن برنامه‌هاي فرهنگي و ديني دانشگاه‌ها تاكيد كرد و افزود: در اين برنامه بايستي ارتقاء اساتيد و كاركنان دانشگاه و دانشجويان را در نظر گرفت.

 خواجه سروي در خاتمه به اجراي طرح عفاف و حجاب در دانشگاه‌ها و طرح تسهيل و تشكل خانواده به شكل پايدار در دانشگاه‌ها كه در سال 90 اجرايي مي‌شود اشاره كرد.

در اين مراسم مهندس محمدرضا فلاح زاده استاندار يزد نيز طي سخناني با اشاره به پيشينه فرهنگي و علمي استان يزد ، گزارشي از وضعيت فرهنگي، اجتماعي ، اقتصادي و علمي اين منطقه ارايه كرد و گفت: دانشگاه ها يكي از حوزه‌هاي مورد هدف دشمنان انقلاب اسلامي هستند و آنان تلاش مي‌كنند با استفاده از روحيات خاص دانشجويان و جوانان و فضاي دانشگاه ، اهداف خود را محقق سازند.
وي با بيان اينكه جهاد دانشگاهي در آغازين سال‌هاي انقلاب با تلاش جمعي از نيروهاي نخبه، متعهد، متدين ، ولايتمدار و انقلابي تشكيل شده، اظهار داشت: جهاد دانشگاهي افتخارات فراواني را در طول اين سالها به دست آورده است و اميد است با شناسايي آسيب‌ها و چالش‌هاي پيش رو بتواند اين مسير را ادامه دهد.
استاندار يزد خاطرنشان كرد: رسالت فرهنگي تنها برعهده حوزه دانشگاه نيست بلكه همه اقشار مردم بايد در آن نقش داشته باشند ، اما به هر حال مسووليت اصلي بر دوش اين مجموعه هاست چرا كه حوزه و دانشگاه مركز تربيت نيرو براي نظام هستند.
وي در پايان بر لزوم انجام كار فرهنگي با نيت خالص تاكيد كرد.

اين گزارش حاكي است، دكتر مهدي فيض معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي در اين گردهمايي ، طي سخناني با اشاره به اينكه فعاليت‌هاي فرهنگي ديربازده  و نتايج آن كمتر ملموس است، گفت: جهاد دانشگاهي بايد فعاليت‌هاي فرهنگي خود را در عرصه دانشگاه و جامعه به صورت جداگانه دنبال كند و از هر دو فضا براي فعاليت‌هاي خود استفاده كند.
وي با بيان اينكه حضور در اين دو عرصه باعث اعتبار بيشتر اقدامات فرهنگي جهاد دانشگاهي خواهد شد، افزود: ما بايد افق‌هاي روشنتر را درفعاليت‌هاي فرهنگي جهاد دانشگاهي مدنظر داشته باشيم و از بودجه‌هاي فرهنگي كه دولت در سفرهاي استاني اختصاص مي‌دهد به نحو مطلوب استفاده كنيم.
وي همچنين بر حضور بدون قيد و شرط جهاد دانشگاهي در شوراي فرهنگي دانشگاه ها تاكيد كرد.

در ابتداي اين گردهمايي مهندس محمد صالح شرافت رييس جهاد دانشگاهي واحد استان يزد نيز با اشاره به حضور 16 ساله جهاد دانشگاهي در استان يزد به ارايه گزارشي از فعاليت‌هاي بخش‌هاي مختلف اين واحد پرداخت .

وي با بيان اينكه بيش از 4200 دانشجو در سه شعبه يزد، اردكان و اشكذر موسسه آموزش عالي جهاد دانشگاهي مشغول به تحصيل هستند، گفت: در حوزه پژوهشي و تحقيقاتي نيز با داشتن 4 گروه سراميك ، معدن ، نانو مواد و توسعه پايدار به دنبال ايجاد پژوهشكده مواد نوين هستيم ، ضمن اينكه در حال حاضر 5 مركز خدمات تخصصي در اين واحد فعاليت مي‌كنند.
وي همچنين گزارشي از فعاليت‌هاي شعب ايسنا، ايسپا ، سازمان انتشارات ، ايكنا و صندوق قرض الحسنه دانشجويان ارايه كرد و بر ايجاد توازن بين فعاليت‌هاي پژوهشي ، آموزشي و فرهنگي تاكيد كرد.
دكتر يادگاري رييس جهاد دانشگاهي در حاشيه اين گردهمايي از موسسه آموزش‌ عالي شعبه يزد، اردكان و اشكذر ،شعبه جهاد دانشگاهي در شهرستان ميبد و خانه زيلوي ميبد بازديد كرد.

در اين بازديد كه جمعي از مسؤولان محلي همچون حجت الاسلام والمسلمين ديداري امام جمعه اردكان ، كمالي فرماندار اردكان و تعدادي از مسوولان شوراي شهر اين شهرستان‌ها حضور داشتند، بر انجام فعاليت‌هاي فرهنگي موردنياز دانشجويان ، ساماندهي وضعيت خوابگاه‌هاي دانشجويان موسسه آموزش‌ عالي جهاد دانشگاهي، اختصاص بودجه مناسب براي توسعه فعاليت‌ها ، ايجاد پژوهشكده  سنت و صنعت با محوريت صنايع دستي استان يزد به ويژه زيلوبافي در ميبد و ارتباط بيش از پيش جهاد دانشگاهي با روحانيت و حوزه‌هاي علميه براي ارتقاء كيفي فعاليت‌هاي فرهنگي جهاد دانشگاهي تاكيد شد.
گفتني است ، در روز دوم اين گردهمايي نيز علاوه بر اجراي نشست‌ها و كميسيون‌هاي تخصصي فرهنگي ، حجت السلام والمسلمين سيد محمدرضا واحدي مشاور رييس جهاد دانشگاهي  در امور فرهنگي نيز سخنراني كرد.

 گفتني است، درحاشيه  اين گردهمايي شعب خبرگزاري قرآني ايران و صندوق قرض‌الحسنه دانشجويان ايران در يزد افتتاح شدند.ح/الف

٢٠:٥١ ٠٨/٠٨/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد