رييس جهاد دانشگاهي روز چهارشنبه، 12 آبانماه از مجموعه جهاد دانشگاهي واحد خوزستان بازديد كرد .وي با حضور در در موسسه آموزش عالي و خبرگزاري ايسناي اين واحد از نزديك در جريان فعاليتهاي آنان قرار گرفت .همچنين در نشست صميمي با استاندار خوزستان زمينه هاي همكاري طرفين مورد بررسي قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی ، دكتر محمد حسين يادگاري در اين بازديداظهارداشت: جهاد دانشگاهي نهادي انقلابي است كه با هدف پيگيري مسايل مربوط به انقلاب فرهنگي در دانشگاهها تاسيس و به مرور زمان هم وظايفي تحقيقاتي و پژوهشي به اين نهاد محول شد؛ به مرور زمان وظيفه اوليه تا حدودي به حاشيه رفت و آنچه مدنظر نظام بود به طور كامل انجام نشد.
وي افزود: مباحث علمي، فرهنگي و پژوهشي بايد مهندسي شوند و اميدواريم جهاد دانشگاهي بتواند مانند زمان تاسيساش پرچمدار اين حركت باشد.
رييس جهاد دانشگاهي گفت: در مجموعه جهاددانشگاهي خوزستان فعاليتهاي بسيار خوبي انجام شده و مراكزي مانند موسسه آموزش عالي و مركز علمي كاربردي عملكرد خوبي داشتهاند ولي بايد به اين نكته توجه شود كه اعتقاد به تبديل فعاليتهاي پژوهشي به فعاليتهاي آموزشي است و نبايد تنها به ايجاد چند رشته محدود اكتفا كرد.
وي بيان كرد: باتبديل فعاليتهاي پژوهشي به آموزشي ميتوان دانشجوياني با قابليتهاي كاربردي تربيت كرد و اكنون اين كار در موسسه رويان در حال انجام است. يادگاري گفت: فردي كه فعاليت پژوهشي انجام داده در تربيت و آموزش دانشجو موفقتر است.
نبايد با گرايش به سمت ايجاد رشتههايي در مقاطع نامتناسب با شأن جهاددانشگاهي رفت، بلكه لازم است فعاليتهاي پژوهشي اين نهاد افزايش يافته و نيتجه اين فعاليتها به آموزش تبديل شود.
وي افزود: ارتقاء سطح علمي اعضاي هيات علمي مراكز علمي و كاربردي و موسسه آموزش عالي جهاد دانشگاهي بايد بيش از پيش مدنظر قرار گيرد و سطح علمي اين افراد از ليسانس و فوقليسانس به دكترا ارتقاء يابد.
رييس جهاددانشگاهي با بيان اينكه ارتقاء سطح علمي اعضاي هيات علمي اين مراكز در اثرگذاري و امتيازبندي تاثيرگذار است، تاكيد كرد: پشتيباني از ادامه تحصيل پرسنل اين مراكز حتيالمقدور افزايش يابد. عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي اظهارداشت: همانطور كه رهبر انقلاب به جهاد دانشگاهي اعتقاد راسخ دارند، ما هم معتقد هستيم كه جهاد دانشگاهي بايد با قوت به كار خود ادامه دهد و پرچمدار مسايل آموزشي و فرهنگي نيز باشد.
يادگاري گفت: مطرح كردن فعاليتهاي تحقيقاتي، پژوهشي و آموزشي در سطح جامعه در جذب جوانان به مجموعه جهاددانشگاهي بسيار موثر است و بايد از ظرفيتهاي رسانهاي در اين زمينه استفاده شود.
وي افزود: جهاد دانشگاهي بهترين مكان براي فعاليت اعضاي بازنشسته هياتعلمي دانشگاهها است و اين افراد ميتوانند با حضور در مجموعه جهاد دانشگاهي در كنار انجام فعاليتهاي تحقيقاتي، موجب جذب قشر جوان به اين مراكز علمي شوند.
رييس جهاد دانشگاهي ادامهداد: مراكزي مانند موسسه رويان با روحيه جهادي و همكاري ايجاد شده است و اميدواريم مراكز رويان ديگري هم در مراكز آموزشي و پژوهشي جهاد دانشگاهي ايجاد شود.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي خاطرنشان كرد: همچنين بايد به اين نكته توجه داشت كه رويان هميشه قرار نيست در زمينه علوم پزشكي باشد و ميتوان در علوم پايه و انساني هم رويانهايي ايجاد كرد.
وي بيان كرد: لازم است در مسوولان دستگاههاي اجرايي كشور اين فرهنگ ايجاد شود كه از طريق حمايت از مراكز علمي و پژوهشي مانند جهاد دانشگاهي در جهت بوميسازي علوم و فناوري حركت كنيم. يادگاري تاكيد كرد: بوميسازي علوم نيازمند پشتيابي مسوولان دستگاههاي اجرايي از مراكز علمي و پژوهشي است و بايد به نسل جوان و جهادي اعتماد بيشتري كرد.
رييس جهاد دانشگاهي افزود: توجه به امور رفاهي پرسنل جهاددانشگاهي در دستور كار قرار گرفته و بهزودي اداره رفاه از امور اداري تفكيك ميشود؛ توجه به مسايلي مانند شادابي كارمندان و گرايش به ورزش بايد مورد توجه بيشتر قرار گيرد.
وي گفت: توجه بيشتر به مسايلي مانند آموزش ضمن خدمت پرسنل هم در دستور كار است و در اين زمينه با همفكري مسوولان واحدهاي جهاد دانشگاهي در كشور تصميمگيري ميشود.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تاكيد بر اينكه توجه بيشتر به مسايل فرهنگي و علوم انساني در كنار فعاليتهاي پژوهشي و آموزشي بايد سرلوحه كار جهاد دانشگاهي باشد، اظهارداشت: طبق فرمايش مقام معظم رهبري فعاليتهاي علمي وپژوهشي بايد با پشتوانه فرهنگي و علوم انساني همراه باشد. يادگاري بيان كرد: وظيفه اصلي جهاد دانشگاهي انقلاب فرهنگي در دانشگاهها است و اميدواريم اين وظيفه را بهصورت كامل انجام دهيم.
رييس جهاد دانشگاهي واحد خوزستان:
هميشه تلاش بر پيشرفت جهاد دانشگاهي بهگونهاي متوازن بودهاست
رييس جهاد دانشگاهي خوزستان گفت: عمليات احداث مركز تحقيقات ناباروري جهاد دانشگاهي خوزستان با 95 درصد پيشرفت فيزيكي در حال انجام است و در آينده نزديك كار خود را آغاز مي كند.
قدرتا... شاكرينژاد در مراسم ديدار روساي جهاد دانشگاهي با مديران و اعضاي هياتعلمي جهاد دانشگاهي خوزستان اظهارداشت: با وجود اينكه حدود 75 درصد بودجه كشور از خوزستان تامين ميشود، متاسفانه كمبودها و عقبافتادگيهايي در اين استان مشاهده ميشد كه در سالهاي اخير تلاشهاي خوبي براي رفع اين عقبافتادگيها انجام شدهاست و جهاد دانشگاهي خوزستان با آگاهي بر اين مشكلات و با هدف كمك به رفع آنها شكل گرفت.
وي افزود: اكنون در مجموعه جهاد دانشگاهي خوزستان بهترين و ارزشيترين نيروها فعاليت دارند كه هركدام از آنها توانايي اداره كردن مجموعهاي بزرگ را دارند. رييس جهاد دانشگاهي خوزستان ادامهداد: تفكر موجود در جهاددانشگاهي خوزستان تفكري كارمندي نيست و برخلاف اين كه تفكر كارمندي در برخي دستگاهها مشكلاتي را ايجاد كرده، اين نوع تفكر هيچگاه در جهاد دانشگاهي خوزستان ايجادنشدهاست.
وي اظهارداشت: نتيجه تلاشها موجب شده تا جهاد دانشگاهي خوزستان در رده اولينها قرار گيرد و به عنوان جهادي پيشرفته و توسعهيافته از آن ياد شود. شاكرينژاد بيان كرد: اكنون مراكز علمي، پژوهشي و آموزشي جهاد دانشگاهي خوزستان بسيار گسترش يافتهاند و اكنون بايد به فكر كيفيسازي اين مراكز باشيم. وي گفت: به عنوان مثال مكاني كه اكنون موسسه آموزش عالي در آن قرار دارد در سال 80-81 قطعه زميني خالي و بياستفاده بود و پس از تلاشهايي كه انجام شد اكنون اين مركز آموزشي با بيش از 4 هزار دانشجو در حال فعاليت است. رييس جهاد دانشگاهي خوزستان افزود: با تعاملات انجام شده با وزارت علوم، اين موسسه بهزودي به مجموعهاي دانشگاهي تبديل ميشود. شاكرينژاد ادامهداد: شركت بهنيانجنوب كه در سال 73 تاسيس شده است، از ديگر موارد موفقيت جهاد دانشگاهي خوزستان است و اكنون به عنوان يكي از اصيلترين و پاكترين شركتهاي مشاورهاي در خوزستان مطرح است.
وي گفت: مركز پزشكي جهاد دانشگاهي خوزستان هم كه روزي فعاليت خود را در قالب يك آزمايشگاه ساده آغاز كرد اكنون به جاي رسيده كه ماهيانه به 52 هزار نفر خدمترساني ميكند. رييس جهاد دانشگاهي خوزستان بيان كرد: راهاندازي مركز ناباروري جهاد دانشگاهي خوزستان از ديگر فعاليتهاي در حال انجام است و با 95 درصد پيشرفت فيزيكي به زودي آماده بهرهبرداري ميشود.
شاكرينژاد گفت: اكنون مجموع علمي و كاربردي جهاد دانشگاهي خوزستان با دارا بودن 2 هزار و 500 دانشجو به عنوان بزرگترين مركز علمي و كاربردي در خوزستان مطرح است. وي ادامهداد: اكنون اعتماد استاني به مجموعه جهاددانشگاهي بهقدري افزايش يافته كه در جلسات مهم استاني هم از جهاد دانشگاهي دعوت و از اين مجموعه نظرخواهي ميشود.
رييس جهاد دانشگاهي خوزستان اظهارداشت: وجود تعامل ميان مجموعه جهاددانشگاهي و مراكز تحت نظارت اين مجموعه ميتواند بسيار موثر باشد و هميشه تلاش شده پيشرفت جهاد دانشگاهي به صورت متوازن باشد.
استاندار خوزستان:
جهاد دانشگاهي روحيه جهادي و انقلابي خود را حفظ كرده است
بايد به سمت انجام فعاليتهاي پژوهشي موردنياز استان حركت كرد
استاندار خوزستان در نشست صميمي با رييس جهاد دانشگاهي گفت: جهاد دانشگاهي در مدت 30 سال فعاليت نه تنها روحيه جهادي و انقلابي را در خود حفظ كرده بلكه با انجام فعاليتهاي تحقيقاتي و پژوهشي، حركتي رو به رشد داشته است.
استاندار خوزستان، سيدجعفر حجازي ، اظهار داشت: جهاد دانشگاهي نهادي بر گرفته از انقلاب است و چنين نهادهايي ارزشي ويژه دارند.
وي افزود: جهاددانشگاهي در مدت 30 سال فعاليت توانسته در تحولات مختلفي كه ايجاد شده خود را مراقبت كند تا به روحيه جهادي اين نهاد خدشهاي وارد نشود. حجازي تصريح كرد: همچنين جهاد دانشگاهي علاوه بر حفظ فرهنگ انقلابي در خود توانسته با استفاده مناسب از نيروهاي متخصص موجود در بدنه اين نهاد، خود را تقويت كند و فعاليتهاي علمي و پژوهشي مختلفي را انجام دهد. استاندار خوزستان با بيان اينكه وجود فضايي مانند جهاد دانشگاهي براي كشور سرمايه است، تاكيد كرد: فعاليتهاي پژوهشي و تحقيقاتي گستردهاي در اين نهاد اجرايي شود.
وي با تاكيد بر پرهيز از كميگرايي در دانشگاههاي خوزستان، تاكيد كرد: نهادهايي مانند جهاددانشگاهي بايد به سمت انجام فعاليتهاي تحقيقاتي و پژوهشي عظيم حركت كنند. حجازي گفت: لازم است در شرايطي كه كشور در تحريم دايمي به سر ميبرد و نيازمند قطع وابستگي به كشورهاي ديگر است، متناسب با نيازهاي كشور و صنعت، فعاليتهاي تحقيقاتي انجام شود و جهاددانشگاهي ميتواند در اين زمينه پيشرو باشد.
استاندار خوزستان با تاكيد براينكه بايد به سمت انجام فعاليتهاي پژوهشي مورد نياز استان حركت كرد، اظهارداشت: در استان ظرفيتهاي بسياري براي انجام كارهاي تحقيقاتي وجود دارد و اعتبارات پژوهشي بسيار خوبي در سالهاي گذشته به دانشگاههاي خوزستان اختصاص يافته است؛ در نتيجه لازم است جرياني به سمت انجام كارهاي پژوهشي در دانشگاهها ايجاد شود و جهاددانشگاهي ميتواند در اين زمينه پيشرو باشد.
وي به ضرورت ارتباط هرچه بيشتر دانشگاهها و صنعت تاكيد كرد و افزود: لازم است تحقيقات كاربردي در مراكزي مانند جهاددانشگاهي افزايش يابد. استانداري خوزستان براي همكاري و حمايت در اين زمينه آمادگي كامل دارد.
حجازي ادامهداد: در سه سال گذشته حداقل سالي 20 ميليارد تومان از طرف استانداري خوزستان به دانشگاههاي استان كمك شده و در صورت انجام فعاليتهاي پژوهشي اين حمايتها ادامه خواهند داشت.
استاندار خوزستان گفت: جهاد دانشگاهي نبايد در جذب دانشجو با دانشگاهها در رقابت قرار گيرد بلكه اين نهاد بايد با استفاده از ظرفيتهاي تحقيقاتي خود صنعت را پشتيباني كند.
وي بيان كرد: همچنين بايد به نياز استان در ايجاد رشتههاي دانشگاهي و انجام فعاليتهاي پژوهشي توجه شود و از انجام فعاليتهايي كه نياز نيست پرهيز شود زيرا گسترش بيهدف آسيبرسان است.
حجازي اظهارداشت: جهاد دانشگاهي بايد به سمت انجام فعاليتهاي پژوهشي گسترده حركت كرده و استانداري خوزستان هم اين نهاد را حمايت كند.الف/ر