بازديد دكتر يادگاري از مجموعه جهاددانشگاهي واحد علوم پزشکی تهران /
رييس جهاددانشگاهي:
جهاد دانشگاهي را به مرجع اصلي فعاليتهاي مورد نظر نظام تبديل می کنیم
دكتر محمد حسین يادگاري رييس جهاددانشگاهي و هیئت همراه در بازدیدی 9 ساعته از بخش های مختلف جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران، از نزدیک با مجموعه دستاوردها و فعاليت هاي فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و .... این نهاد آشنا شدند.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران، در اين بازديد كه مهندس پورعابد معاون هماهنگی جهاد دانشگاهی، میری مشاور رییس و مدیر کل حوزه ریاست ،ایشان را همراهی مي كردند، وي از نزديك با فعاليت ها و دستاوردهاي مراکز فرهنگی و آموزشی و همچنین گروه های پژوهشی بیماری های پستان، ژنتیک سرطان پستان، کیفیت زندگی بیماران سرطانی، لیزر پزشکی، فتو دینامیک درمانی، تحریک زیست نوری، آزمایشگاه های ژنتیک و پاتوبیولوژی مرکزی و کلینیک های درمانی این مجموعه مانند جراحی، تصویربرداری، لنف ادم، پوست، درمان در منزل، دندانپزشکی و ... آشنا شد و با مسئولان و اعضای هیات علمی این مجموعه به بحث و تبادل نظر پرداخت.
در این بازدید دکتر یادگاری در سخنانی گفت: در سال 59 مسئولیت انقلاب فرهنگی در دانشگاه ها برعهده جهاد دانشگاهی گذاشته شده در آن زمان ما گمان می کردیم انقلاب فرهنگی یعنی دگرگونی فرهنگ در حالیکه حضرت امام(ره) در آن زمان خطاب به دانشجویان می گفتند: شما درستان را خوب بخوانید تا در آینده کشور را مستقل کرده و بتوانید در دنیا حرف اول را بزنید.
وی افزود: در آن زمان ما انقلاب فرهنگی را فقط در حوزه فرهنگ گمان می کردیم در حالیکه دگرگونی اساسی در تمام حوزه های علمی، آموزشی و پژوهشی باید انجام می شد.
دکتر یادگاری با بیان اینکه در حیطه فرهنگی کم کاری شده است، گفت: ما پایه اصلی و اساسی و موتور محرکه یعنی علوم انسانی را در نظر نگرفته ایم.
رئیس جهاد دانشگاهی افزود: این نهاد مناسبترین مکان برای این تفکر بود چرا که می توانست پرچم دار و مرکز اصلی این کار باشد اما در حق بخش فرهنگی اجحاف شد.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: کار فرهنگی اساسی که باید اتفاق می افتاد انجام نشد چرا که باید ورودی دانشگاه ها یک جور و خروجی آن جور دیگر باشد و این امر زمانی محقق می شود که تمام مسئولین و کسانی که در راس قرار دارند بدانند و اعتقاد راسخ داشته باشند که اسلام برترین دین است.
وی خاطرنشان کرد: کارهای فرهنگی امروز به صورت فوق برنامه در نظر گرفته شده و آنچنان که باید به آن توجهی نمی شود.
عضو شوارای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: جهاد دانشگاهی و اقدامات و نتایجی که از فعالیت های این نهاد در کشور دیده می شود نشان می دهد که در عین نداشتن و کمبودها می توان کارهای بزرگی را انجام داد که ما را امیدوار می کند در آینده برای نظام مفید باشیم.
دکتر يادگاري افزود: البته ادعا نمي كنيم كه جهاد دانشگاهي در مدت فعاليت خود توانسته همه نيازهاي نظام جمهوري اسلامي را تامين كند و همچنان ظرفيت هاي بسياري براي فعاليت در اين نهاد وجود دارد و اميدواريم به مرحله اي برسيم كه جهاد دانشگاهي به مرجعي اصلي براي انجام فعاليت هاي مورد نظر نظام تبديل شود.
رئیس جهاد دانشگاهی مهمترین عامل موفقیت جهاد را فرهنگ جهادی آن دانست و گفت: این فرهنگ برای الگوپذیری آیندگان باید تصویب شود و کسانی که خط و اصل و اساس دین را فراموش کرده اند باید بدانند که فرهنگ جهادی بر پایه اسلام است نه بر پایه افراد و اشخاص.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: من اعتقاد راسخ دارم که هرچه به عنوان پژوهشگاه رویان، سلول های بنیادی، ماهواره امید و پیشرفت های علمی در کشور صورت گرفته توسط یک انسان بزرگ و فرهیخته است، فردی که برای تجدید حیات اسلام از همه چیز گذشت و اگر تفکرات حضرت امام(ره) نبود به هیچ یک از این درجاتی که کشور از لحاظ علمی به آن دست یافته نمی رسیدیم.
وی خاطرنشان کرد: حضرت امام(ره) در راه خدا قدم گذاشت تا ثابت کند که مردم بدون ارتباط با استکبار می توانند استقلال داشته باشند و روی پای خود بایستند.
دکتر یادگاری افزود: مقام معظم رهبری نیز بر این مبانی تاکید دارد و پشتیبانی ها و حمایت های ایشان از جهاد دانشگاهی نشانگر این امر است. بطوریکه ایشان می فرمایند: «جهاد مولود خود انقلاب است.»
دکتر یادگاری با تاکید بر استقلال هرچه بیشتر کشور، لزوم این استقلال را حاکمیت تفکر جهادی در کشور دانست و افزود: اوایل انقلاب در کنار جهاد دانشگاهی جهاد دیگری در خدمت وزارتخانه ها و سازمان ها ایجاد شد تا راهکارهای جلوگیری از وابستگی و نجات کشور از وابستگی ها را پیدا کنند اما دست های سرمایه داری و معاندان آن را به حاشیه کشاند اما جهاد دانشگاهی اثبات کرد که می شود و می توانیم.
دکتر یادگاری گفت: در برخی واحدها حوزه های آموزشی پیشرفت های خوبی صورت گرفته که اگر پژوهش و فعالیت های تحقیقاتی در کنار آن گنجانده شود مسلماً پاسخ بهتری خواهد داد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: در بخش تحقیقات و درمان نیز بخش هایی مانند رویان و جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران اقدامات موثر و کاربردی انجام داده اند که می توان گفت در دوره فعالیت خود موفق بوده اند و امیدواریم در آینده تمام تجربیات واحدهای موفق به دیگر واحدها منتقل شود.
وی اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران را مثبت ارزیابی کرد و گفت: برای پیشگیری از موازی کاری و هدر رفت سرمایه ها در کشور بهتر است ارتباط تنگاتنگی میان فعالیت های قرآنی واحد های فرهنگی در جهاد ایجاد شود.
دکتر یادگاری خاطرنشان کرد: زمانی که کارهای خوب و مفید انجام شود و نفع آن به جامعه برسد به این می گویند یک اقدام جهادی از تولید علم تا تولید محصول، علمی که جامعه از ثمر آن بهره مند شود.
همچنین در طی این مراسم دکتر مسعود حبیبی رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، در سخنانی با معرفی توانمندی های پژوهشی، آموزشی، فرهنگی و... این نهاد، حمایت از این مجموعه را نه تنها فقط برای ارتقاء، بلکه برای افزایش اعتماد مردم ضروری دانست و گفت: به عنوان مثال مراجعین به مرکز تحقیقات سرطان پستان و سایر بخش های درمانی این نهاد با توجه به اعتمادی که به جهاددانشگاهی دارند از اقصی نقاط کشور به عنوان یک مرکز ارجاع به این مجموعه مراجعه می کنند که ما نیز باید با همت و تلاش مضاعف در راه توسعه و تجهیز هرچه بیشتر امکانات این مجموعه در جهت افزایش کیفیت خدمت رسانی به مردم، بخصوص بانوان جامعه گام برداریم.
لازم به ذکر است که در این بازدید علاوه بر دکتر مسعود حبیبی، معاونان فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و پشتیبانی و همچنین مدیران گروه های پژوهشی و مراکز خدمات تخصصی جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران گزارشی از فعالیت های انجام شده، توانمندی ها و برنامه های آتی مجموعه جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران ارائه نمودند.الف/ر
١١:٥٩ ٢٢/٠٨/١٣٨٩