توسط جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران؛
دومین دوره جشن کتاب علوم پزشکی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران، معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این مراسم گفت: هفته کتاب در جمهوری اسلامی 18 سال قدمت دارد و هر ساله مشکلات مربوط به کتاب و کتابخوانی بیان می شود اما تا کنون راه حلی برای رفع این موانع ارائه نشده است.
دکتر محسن پرویز یکی از مهمترین مشکلات مربوط به کتابخوانی در دانشگاه ها را رغبت بیشتر دانشجویان به جزوه دانست و گفت: با ترویج کتب درسی می توانیم شاهد اقبال دانشجویان به کتابهای درسی باشیم.
معاون سابق فرهنگی وزارت ارشاد افزود: در بحث کتابخوانی در دو محور عام و دانشگاهی قابل بررسی است که مهمترین مشکل در بین عموم مردم کاهش سطح مطالعه کتاب است.
وی ادامه داد: در میان عموم کتاب مهمترین مرجع برای افزایش سطح اطلاعات عمومی و دانش عمومی است زمانی که بخواهند جامعه ای را از لحاظ فرهنگی رصد کنند یکی از ملاک ها میزان سطح مطالعه در جامعه است.
وی با تاکید بر گسترش کتاب های درسی در دانشگاه ها گفت: کتابها بصورت سنجیده تر و با دقت نظر بیشتری نگارش می شوند موضوعی که ممکن است در جزوات کمتر دیده شود از آنجاییکه به صورت شفاهی بیان و نقل می شود امکان خطا در آن بیشتر بوده و انسجام کمتری نسبت به کتاب ها دارند.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه این مجموعه در ترویج افزایش رغبت دانشجویان به کتابهای درسی موفق بوده گفت: در چند سال گذشته مرکز تدوین کتابهای درسی راه اندازی شد که 10 عنوان خروجی کتاب حاصل این مرکز بود اما چند وقتی است که متوقف شده است.
تبدیل جزوات آموزشی به کتاب های درسی نیازمند همکاری دانشجویان است
وی یکی از راه های احیاء تبدیل جزوات درسی را به کتاب از طریق دانشجویان عنوان کرد و گفت: اگر دانشجویان علاقمند با این مراکز همکار کنند جزوات به صورت غنی و منظم منسجم و بدون غلط می توانند به کتابهای درسی تبدیل شوند.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در افزایش سطح مطالعه در میان مردم برخی معتقدند چه لزومی دارد که رمان، داستان و یا کتاب شعر بخوانیم اما با ید دانست که افزایش سطح فرهنگ عمومی مهمترین دستاورد مطالعه کتاب است.
دکتر پرویز خاطرنشان کرد: ارائه مطالب تاریخی و یا علمی در قالب کتابهای داستانی بسیار تاثیرگذار است همانگونه که دیوان اشعار سعدی، حافظ و یا فردوسی شاید در نگاه اول شعر باشد اما حکمت را به خوانندگان خود ارائه می کند.
وی ادامه داد: ا فرادی که به هر دلیلی مطالعه نمی کنند برای مثال به مطالعه کتابهای علمی مشغولند و یا سطح سواد آنچنانی ندارند هر دو در روابط اجتماعی خود مشکل دارند خلاءی که تنها با مطالعه به دست می آید پر می شود.
وی گفت: تجاربی در کتابهای خوب کتابهایی که در ذهن آدم تداوم پیدا می کنند و ماندگار هستند نهفته است که در هیچ جای دیگر به دست نمی آید.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: همیشه شعارهایی برای کتاب خوان کردن مردم بویژه در هفته کتاب بیان می شود اما تنها زمانی این شعارها عملی خواهد شد که عادت به کتاب خواندن داشته باشیم.
دکتر پرویز تصریح کرد: مادامی که پدر و مادری خود کتاب خوان نباشند نمی توانند فرزند خود را به کتاب خواندن تشویق کند و تنها با انجام اقدام عملی و انس با کتاب می توان این فرهنگ را در میان خانواده و افراد جامعه ترویج کرد.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران به پایان نامه های دانشجویی اشاره کرد و گفت: برخی از این پایان نامه ها به صورت جزئی نگر نگارش می شوند که توقع می رود به تولید مقاله منجر شود اما پایان نامه های کلی قابلیت عرضه به صورت کتاب را دارند.
وی گفت: اگر دانشجویان بدانند که حاصل تلاش آنها به صورت کتاب تدوین می شود و در اختیار سایر افراد قرار می گیرد با دقت بیشتری آنها را انجام می دهند و این موضوع می تواند یک تشویق موثر برایشان باشد.
دکتر دوستی در پیامی به جشن کتاب علوم پزشکی تاکید کرد:
بايد فرهنگ کتاب خوب خواندن، ببین دانشجویان رواج پيدا کند
دکتر محمد دوستی عضو هئيت علمی گروه بيوشيمی پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پیامی به مراسم جشن کتاب علوم پزشکی که در دانشگاه علوم پزشکی تهران توسط معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی و معاونت فرهنگی این دانشگاه برگزار شد، تاکید کرد: بایستی در فضای دانشجوئی مطالعه کتاب و بخصوص کتاب غير درسی رواج يابد و به صورت يک نياز در بين مردم و بخصوص دانشجويان در آيد.
بنابر این گزارش وی در این پیام آورده است:
«کتاب بزرگترين، با ارزشترين و بهترين ارث و ميراث بشر است، و آنچه امروز انسان ها دارند به وسيله کتاب به دست آمده است، کتاب دوست تنهائی انسان است و تنها دوست حقيقی ، صادق و بی ريا ی انسان ها می با شد، چون هرچه دارد بدون کم و کاست و بدون چشم داشت در اختيار انسان می گذارد.
کتاب خوب خفته را بيدار می کند، جاهل را عالم می کند، عاصی را عابد می کند، خام را پخته می کند، تاريکی را روشنائی می کند، ذليل را عزيز می کند، افتاده را بلند می کند، شکست را پيروزی می کند، نادان را دانا می کند، گمراه را به راه می کند، گمشده را پيدا می کند و...
اگر انسان ها به همان اندازه که به شکم خود توجه دارند به دانائی خود توجه می داشتند امروز دنيای ديگری با انسان های ديگری وجود می داشت، شايد يکی از دلائل وضعيت نا مطلوب موجود درجهان بی توجهی به مطا لعه کتابهای خوب باشد.
پس بايد فرهنگ کتاب خوب خواندن، خوب رواج پيدا کند. سعی شود در فضای دانشجوئی مطالعه کتاب و بخصوص کتاب غير درسی رواج يابد و به صورت يک نياز در بين مردم و بخصوص دانشجويان در آيد.
در پايان از خداوند متعال سلامت و سعادت شما دانشجويان عزيز را مسئلت می نمائيم.
«عاشق معلمی هستم که انديشيدن آموخت نه انديشه»
رونمایی از تازه های نشر و تقدیر از ناشران برگزیده در جشن کتاب
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در این مراسم که به مناسبت هفته کتاب در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد از کتاب های راهنمای جامع بیماری های پستان تالیف دکتر آسیه الفت بخش، اصول جراحی شوارتز 2010 بخش دستگاه گوارش ترجمه دکتر آیدین صراطی نور و دکتر علیرضا فتح الهی زیر نظر دکتر وزیری، کتاب گزیده ایمونولوژی ابوالعباس تنظیم دکتر داود رمزی، بارداری و زایمان ویلیامز 2010 ترجمه دکتر مهرناز ولدان، دکتر سارا رزاقی، دکتر محمدحسین قربانی، کتاب راهنمای علمی و دستنامه روانپزشکی سالمندان تالیف دکتر مهشید فروغان، کتاب نکات بالینی در لاپاراسکوپی زنان نوشته، دکتر الهام پورمطرود، کتاب کالبد شکافی گست تئوری و عمل در پرستاری ایران نظریه پردازی برهمگرایی دانش نظری و عملی تالیف دکتر محمدعلی چراغی و دکتر مهوش صلصالی کتاب شرایط ادامه تحصیل گروه پزشکی در خارج از کشور تالیف دکتر کامران احمدی، کتاب بیوشیمی پزشکی نوشته دکتر محمود دوستی جنین شناسی لانگمن ترجمه دکتر مائده شاهرخی دکتر فربد رئیس زاده، دکتر ماندانا اعرابی سری کتاب های گایدلاین ویرایش جدید 89 نوشته دکتر کامران احمدی بیوشیمی مصورهارپر 2009 ترجمه دکتر سعداله اسماعیلی رونمایی شد.
در ادامه این مراسم نیز از 5 نفر از مولفین برتر کتب علوم پزشکی، آقایان دكتر عباس تكاور، عضو هیات علمی گروه فیزیک پزشکی، دكتر محمود دوستي عضو هیات علمی گروه بیوشیمی، دكتر كامران احمدي متخصص چشم پزشکی، دكتر داوود رمزي دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی ایران و دكتر ارسيا جمالي دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تهران توسط دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران تقدیر شد.
همچنین در این مراسم ویژه نامه ای شامل معرفی مولفین برتر، معرفی انتشارات علوم پزشکی موفق و معرفی تازه های نشر در بین شرکت کنندگان توزیع شد.
گفتنی است یک میلیون تومان بن خرید کتاب نیز به 40 نفر از دانشجویان حاضر در این جشن توسط موسسات انتشاراتی ارجمند، بشری، احمدی به قید قرعه اهدا شد.الف/ر
٠٩:١٥ ٢٩/٠٨/١٣٨٩