رييس جهاد دانشگاهي با تاکيد بر اينکه ماموريت جهاد دانشگاهي پس از گذشت 30 سال فعاليت در نظام اسلامي، بايد بازخواني شود، گفت: بايد مواردي همچون اين مسأله که توقعات نظام، رهبري و کشور از جهاد چه بوده و اين نهاد تاکنون در راستاي تحقق اهداف خود و برآورده کردن اين توقعات چگونه فعاليت کرده و براي آينده فعاليت خود در کشور چه برنامهاي دارد، در اين بازخواني مدنظر قرار گيرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه مرکزي، دکتر "محمدحسين يادگاري"، در ديدار با رييس دانشگاه اراک، با بيان اينکه جهاد دانشگاهي، با تاکيد بر رويکرد فرهنگي در کشور بنيانگذاري شده است، به فعاليتهاي اين نهاد در حوزه آموزشي اشاره کرد و افزود: مبحث انقلاب فرهنگي در سطح دانشگاهها تحقق يافته است.
وي همچنين به ترفيع ابعاد آموزشي در مجامع علمي سراسر کشور اشاره کرد و با تاکيد بر اينکه ديدگاه مسوولان و جامعه علمي دانشگاهها در اين خصوص از اينکه صرفا به مطالعات درسي در دانشگاهها پرداخته شود تغيير کرده و به سمت فعاليتهاي پژوهشي گرايش يافته است، گفت: دستاوردهاي بسياري نيز در راستاي گرايشهاي علمي دانشگاهها طي سالهاي اخير به دست آمده است.
يادگاري بيان کرد: در مسير تحقق اهداف انقلاب فرهنگي در دانشگاهها، آنچه مدنظر مسوولان جهاد دانشگاهي است، ترويج و گسترش مسائل و رويکردهاي ديني در دانشگاههاست.
وي تصريح کرد: خوشبختانه تاکنون جهاد دانشگاهي فعاليتهاي مناسب و شايستهاي را در حوزههاي مختلف در سراسر کشور به انجام رسانده است و مهمترين مسألهاي که در ادامه فعاليتها بايد مورد توجه قرار گيرد، ايجاد انسجام عملکردي در حوزههاي پژوهشي و آموزشي واحدهاي جهاد دانشگاهي استانها است.
اين عضو شورايعالي انقلاب فرهنگي، به تواناييهاي خاص آموزشي و پژوهشي واحدهاي جهاد دانشگاهي در سراسر کشور اشاره کرد و با بيان اينکه اين توانمنديها در راستاي دستيابي به انسجام و هماهنگي بايد ساماندهي شود و مسير مشخصي را طي کند، افزود: در دوره جديد فعاليتي اين نهاد از توانمنديهاي مذکور در راستاي دستيابي به اهداف استفاده خواهد شد.
وي همکاري بيشتر و اتفاقنظر و همدلي روزافزون دانشگاهها با جهاد دانشگاهي را لازمه دستيابي به اين اهداف عنوان کرد و با اشاره به اينکه خواسته مقام معظم رهبري از جهاد دانشگاهي انتقال فرهنگ جهادي به دانشگاههاست، افزود: براساس بيانات ايشان، جهاد يکي از ستونهاي خيمه نظام است که بايد تقويت شود و امکانات استقرار کامل را در سراسر کشور دارا باشد.
دكتر يادگاري همچنين افزايش ارتباط ميان جهاد دانشگاهي و حوزههاي علميه را از رويکردهاي اصلي اين نهاد عنوان کرد و با ابراز اميدواري در خصوص همکاري هرچه بيشتر جهاد دانشگاهي و نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها، گفت: انسجام و همکاري اين دو نهاد در راستاي تحقق منويات مقام معظم رهبري در خصوص اسلامي کردن دانشگاهها بسيار موثر است.
وي به هدايت نهضت نرمافزاري به سمت ارتباط هرچه بيشتر حوزه و جهاد دانشگاهي با همکاري پژوهشگاه علوم انساني جهاد اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبري در نشست با مسوولان جهاد از آنها خواستهاند که در راستاي ايجاد پژوهشکدههاي علوم انساني، از متخصصان بازنشسته دانشگاهها استفاده شود.
رييس جهاد دانشگاهي با بيان اينکه ايجاد اين پژوهشکدهها زمينه ارتباط نخبگان بازنشسته و نخبگان جوان را مهيا ميکند، گفت: کمک و همياري روساي دانشگاهها و دفاتر نمايندگي مقام معظم رهبري در راستاي ارتقاء سطح فعاليتهاي فرهنگي، آموزشي و پژوهشي لازم و ضروري است.
به گزارش ايسنا، دکتر "رضا صادقي سرابي"، رييس دانشگاه اراک نيز در ادامه اين جلسه بر لزوم تحقق منويات مقام معظم رهبري در حوزههاي فرهنگي و آموزشي تاکيد کرد و با بيان اينکه هيچ فاصلهاي ميان جهاد دانشگاهي و دانشگاه اراک وجود ندارد، به تعامل نزديک و همهجانبه اين دو نهاد علمي در سطح استان اشاره کرد و افزود: دانشگاه اراک براي همکاري با جهاد دانشگاهي در تمامي زمينهها به ويژه حوزه فرهنگي آمادگي دارد.
وي به توانمندي اعضاي هيات علمي دانشگاه اراک اشاره کرد و با تاکيد بر اينکه جلسات متعددي تاکنون در خصوص ارتقاء سطح همکاري اين دو واحد علمي برگزار شده است، بيان کرد: اميدواريم که با همکاري متقابل بتوانيم اقدامات مناسبي را به ويژه در خصوص فعاليتهاي قرآني در اين دانشگاه صورت دهيم.
صادقي به انجام فعاليتهاي گزينشي در حوزه عملکرد قرآني دانشگاهها اشاره کرد و با بيان اينکه عملکرد گزينشي لطمات بسياري را به نظام و اسلام وارد ميکند، اظهار کرد: ما در دانشگاه اراک تمام توان خود را در خصوص پرداختن به حوزه فرهنگ به کار گرفته و با پرهيز از موازيکاري در اين راستا با جهاد دانشگاهي همکاري کرده و خواهيم كرد.ح/الف