١٧:٥٠ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
آيين اختتامیه اولین جشنواره ايثار گران پژوهشگر برگزار شد/
دكتر يادگاري پيشنهاد داد:
برگزيدگان اين جشنواره از مزاياي امتياز نخبگي بهره مند شوند

آيين اختتامیه اولين جشنواره ايثارگران پژوهشگر پيش‌از ظهر امروز نهم آذرماه در تالار فردوسی دانشكده ادبيات دانشگاه  تهران و با حضور دکتر یادگاری رئیس جهاد دانشگاهی، دکتر  فیض معاون  فرهنگی جهاد دانشگاهی،سردار انصاری قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران، دکتر خامه یار معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران و جمع کثیری از ایثار گران پژوهشگر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهي ، دراين جشنواره كه با مشاركت مركز افكارسنجي جهاد دانشگاهي (ايسپا) و بنياد شهيد و امور ايثارگران انقلاب اسلامي و، با هدف شناسايي افراد توانمند جامعه ايثارگري براي معرفي، حمايت، تشويق و بهره‌برداري از توان علمي جامعه ايثارگري در حوزه‌ي دانش و پژوهش طراحي برگزار شد،دكتر محمد حسين يادگاري رئيس جهاد دانشگاهي گفت:حضور در جمع پژوهشگران و تشنگان علم و دانش همواره مسرت بخش است، بویژه سعادت حضور در جلسه ای که با انفاس پژوهشگران ایثار گر معطر گشته است، جای سپاس بی کران از خدای منان دارد.
وی افزود: جهاد دانشگاهی که سی و یکمین سال خدمت خود را پشت سر می گذارد همواره و بالذات با پژوهش و  توسعه دانش عجین بوده و در این سالها کوشش نموده در بخش های مختلف از جمله در علوم انسانی، فنی و مهندسی، علوم پایه و علوم پزشکی به انقلاب کمک کند و اما بسیار ارزشمند است که این بار در ابتکاری تازه در کنار عزیزان بنیاد شهید و امور ایثارگران این اقدام مهم انجام گرفته است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه گفت: امیدوارم اینگونه فعالیت های مشترک فیمابین دو نهاد برآمده از انقلاب تداوم یابد تا از این رهگذر با تشریک مساعی و هم افزایی نیرو و تجربیات سی ساله این دو نهاد بتوانیم به جامعه پژوهشی کشور خدمتی ارائه کنیم.
وی همچنین خطاب به ایثار گران پژوهشگر گفت: این جمع ها بهانه ای است برای تجدید دیدار و تجدید قوا. یادآوری سالهای دفاع و مقاومت که همراه با سختی ها و کاستی های فراوان همراه بوده، امروز به منبعی نیروبخش برای نسل جوان کشور می تواند بدل شود، زیرا فعالیت پژوهشی نیز همچون جبهه های نبرد مستلزم شب زنده داری و پشتکار و انگیزه بالاست.
دکتر یادگاری در پایان ضمن ارائه پیشنهادی به معاون علمی و فناوری ریاست جمهور گفت: در پایان پیشنهاد می کنم ترتیبی اتخاذ شود تا برگزیدگان این جشنواره ملی در این دوره و دوره های بعدی از مزایای امتیاز نخبگی بهره مند شوند تا بدین طریق انگیزه ای مضاعف برای تداوم این کار ارزشمند فراهم گردد.

در ابتدای اين مراسم فريبا نظری، مديركل دفتر مطالعات و تحقيقات بنياد شهيد و امور ايثارگران در سخنانی با اشاره به اينكه دفتر مطالعات و پژوهش بنياد شهيد با درنظر گرفتن اهدافی، از سال گذشته مقدمات برگزاری اين جشنواره را مهيا كرد، گفت: تاكنون جشنواره علمی و پژوهشی مختص جامعه ايثارگری برگزاره نشده بود، ما برگزاری اين جشنواره اولين گام را در اين عرصه برداشتيم.

وی با بيان اينكه در طی سال پژوهش‌های مختلفی و متعددی در بنياد شهيد و امور ايثارگران برگزار می‌شود، افزود: با تكيه بر همين پژوهش‌ها دست يافتيم كه ظرفيت بسيار بالای در ميان ايثارگران كشور در حوزه پژوهش وجود دارد.

نظری با تأكيد براينكه شناسايی جامعه نخبه و ايثارگر و معرفی آثار آنها به جامعه علمی كشور از جمله اهداف اين جشنواره است، اظهار كرد: آثاری كه پس از يك‌سال و اندی پس از فراخوان به دبيرخانه اين جشنواره رسيد، به ما ثابت كرد كه ظرفيت بالايی در ميان ايثارگران در اين عرصه وجود دارد.

 


در ادامه اين جشنواره محمدرضا سنگری، استاد دانشگاه و پژوهشگر ايثارگر در سخنانی با تأكيد بر اينكه در طول زندگی انسان هيچ لذتی، معادل لذت كشف نيست، گفت: در آغاز پژوهش، پژوهشگر با ابهام روبه‌رو می‌شود و مشخص نيست كه برای به سرانجام رسيدن به چه مدت زمان نياز است.

وی با اشاره به اينكه حاصل رنجی كه در يك پژوهش با آن مواجه می‌شويم به درك لذت كشفيات پس از آن می‌ارزد، افزود: اگر اين لذت كشف در عرصه‌ ايثار و شهادت باشد، بسيار لذت‌بخش‌تر خواهد بود.

سنگری در پايان با اشاره به اينكه نكته مهم ديگر در قلمرو كار پژوهشی، بازنگری است، اظهار كرد: اين جمله بدان معناست كه بايد پس از اينكه كار پژوهش به انتها رسيد، يك‌بار ديگر مسائلی كه در اين پژوهش مورد بررسی قرار گرفته‌اند، بازنگری و بازبينی شوند.

محسن انصاری، قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران نيز طی سخنانی با اشاره به هفته بسيج، گفت: دين اسلام، دين علم است و در اين دين، عالم با غيرعالم در مرتبه‌ای مساوی قرار نمی‌گيرد و پيامبرش همه را از گهواره تا گور به كسب دانش دعوت كرده است.

وی با بيان اينكه در دين اسلام ايثار و ايثارگر دارای جايگاه بلندی است كه حضرت علی(ع) ايثار را بالاترين درجه از ايمان می‌داند، افزود: پژوهشگران جامعه ايثارگری افتخار اين را دارند كه در تحقق چشم‌انداز 1404 سهيم باشند و ايران را به جايگاه اول منطقه برسانند.


بیانیه هیات داوران


در ادامه این مراسم بیانیه هیات داوران جشنواره  توسط عزت اله پوریان معاون اطلاع رسانی و ارتباطات ایسپا قرائت شد.
بر اساس این گزارش در این بیانیه به فرایند اجرای جشنواره اعم از فراخوان ها و چگونگی دریافت آثار و همچنین دسته بندی جهت داوری به تفکیک پرداخته شده است.
در ادامه بخش های مهمی از این بیانیه آمده است:
در پی اولین فراخوان آثار جشنواره در پائیز 1388 که بطور کلی گویای پذیرش آثار در شش محور کلی یعنی، علوم اسلامی، علوم انسانی، فنی و مهندسی، علوم پزشکی، هنر و ادبیات و بخش ویژه شامل پژوهش‌های حوزه ایثار و شهادت بود، بلافاصله مرحله دریافت آثار آغاز شد.
در ادامه این بیانیه به تفکیک آثار پژوهشی پرداخته شده و آمده است:
پس از جمع‌آوری آثار به تشخیص کمیته علمی که با حضور متخصصین امر در حوزه‌های ذی‌ربط تشکیل گردید، تصمیم گرفته شد که آثار در زیرمجموعه‌های کوچکتر تقسیم‌بندی شود تا کار داوری که از حساس ترین مراحل است با دقت بالا و توسط مراجع تخصصی و ذی‌صلاح انجام شود. براین اساس در رشته‌های فنی و مهندسی شاهد تقسیم‌بندی آثار به زیرمجموعه‌های زیر بودیم:
1- مهندسی کشاورزی – بیوتکنولوژی
2- مهندسی برق
3- مهندسی صنایع – مدیریت
4- مهندسی شیمی- مهندس مواد
5- مهندسی عمران – ساخت و ساز
6- مهندسی مواد و متالوژی
7- مهندسی کامپیوتر
8- مهندسی مکانیک
9- مهندسی روباتیک
و در حوزه علوم انسانی نیز آثار به زیرمجموعه‌های زیر تقسیم‌بندی شد:
1- علوم اجتماعی
2- اقتصاد
3- معماری و شهرسازی
4- روانشناسی و علوم تربیتی
5- تاریخ
6- جغرافیا
7- علوم سیاسی
8- حقوق
9- مدیریت و حسابداری
سایر بخش‌ها نیز عبارت بودند از هنر و ادبیات و علوم پزشکی.
 در مجموع 1123 اثر ثبت شده در دبیرخانه در 21 حوزه تخصصی داوری ‌شد.
د رپایان بیانیه نیز به چگونگی انتخاب نفرات برتر اشاره شده است:
مبنای داوری آثار نیز محول شدن هر حوزه به یکی از دانشگاه‌ها بود. براین اساس دانشگاه‌ تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه شهید بهشتی،  دانشگاه شاهد، دانشگاه علم و فرهنگ و دانشگاه سوره و تعدادی از مراکز پژوهشی همکار در برگزاری این جشنواره، مسوولیت داوری آثار در حوزه های 21 گانه را به تناسب تخصص های موجود در دانشگاه بعهده گرفتند که جا دارد در اینجا از اعضای محترم هیات علمی این دانشگاه ها که با وجود مشغله  های فراوان، با حساسیت داوری آثار جشنواره را  به انجام رساندند،  نهایت تشکر را داشته باشم.
به پیشنهاد شورای سیاستگذاری جشنواره که  سیاست ها و راهبردهای کلی را در جهت برگزاری مناسب تر این مسابقه ملی طرح ریزی می نمود، مقرر شد که از هر حوزه سه نفر بعنوان رتبه های برتر مورد تقدیر قرار گیرد. این پیشنهاد در کمیته علمی جشنواره مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت منجر به طراحی مقیاسی کمی برای تعیین سه نفر برگزیده در هر حوزه گشت.

بر اساس این تصمیم فرم های داوری آثار طراحی شد و نمره 100 بعنوان حداکثر نمره تعیین شد. بنابراین فرایند رتبه های اول می بایست نمره ای بالاتر از 90  را کسب کنند، رتبه دوم بالاتر از 80 و رتبه سوم بالاتر از 70. برای نمره های بالاتر از 60 نیز مقام " شایسته تقدیر" در نظر گرفته شد.الف/ر

 

 

١٧:١٠ ٠٩/٠٩/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد