١٨:٠٠ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
به همت جهاد دانشگاهي گيلان؛
دومین همایش دانشجویی یادواره میرزا کوچک خان جنگلی برگزار شد

دومین همایش دانشجویی یادواره میرزا کوچک خان جنگلی به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد  گیلان در رشت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد  گیلان دومین همایش دانشجویی یادواره میرزا کوچک خان جنگلی به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهیبا حضور ولی پورقلی رییس جهاد دانشگاهی گیلان، استاد فریدون نوزاد محقق و پژوهشگر گیلان شناس، دکتر کهنسال رییس پژوهشکده گیلان شناسی و جمعی از دانشجویان در رشت برگزار شد.

 در این مراسم عباس نعیمی پژوهشگر جوان نهضت جنگل با ارائه پژوهش با موضوع مختصات جامعه شناختی جنبش جنگل با تاکید بر شرایط سیاسی گفت: جنبش جنگل ذیل رهبری میرزا کوچک خان جنگلی از سال 1294 تا 1300 خورشیدی در جریان بوده است.

 وی با اشاره به قابل لمس بودن سه جریان ایدئولوژیکی درجنبش جنگل اظهار داشت:در جریان جنبش میرزا از لحاظ ایدئولوژیکی می توان سه ایدئولوزی ملی مذهبی، راست های سازشکار و مارکسیسم لنینیسم را مشاهده کرد.

وی افزود: ایدئولوژی جریان نخست یعنی جریان ملی مذهبی، بر پایه حفظ تمامیت ارضی کشور بود. نهضت جنگل که مولود شکست مشروطه بود بنا بر اسناد، خواستار استقلال ایران به معنای واقعی کلمه، بدون اندک دخالت هیچ دولت اجنبی بود. جنگلی ها رفع بی عدالتی را در جامعه می خواستند و میرزا یک قانون گرای آزادی خواه بود. وی گفت: جریان بعدی در نهضت جنگل جریان راست های سازشکار بود که بر خلاف ملی مذهبی ها بنا بر منافع خود به همیاری وی یا در مقابل نهضت قرار می گرفتند که عمدتا شامل بزرگ مالکانی بودند که در صورت برقراری امنیت اجتماعی از سوی نهضت جنگل در منطقه به اهداف مادی و تجاری خود می رسیدند و در غیر اینصورت به تقابل با نهضت می پرداختند. نعیمی تصریح کرد: جریان سوم در این جنبش جریان مارکسیسم لنینیسم است که قابل تشخیص بوده و فرا ملی اندیشیده و در کنار ادعایشان مبنی بر مخالفت با استبداد سیاسی، با رویکردی که با مذهبیون داشتند به نوعی خود مولود استبدادی دیگر می شدند.

 این پژوهشگر جوان ادامه داد: روحانیون آزادی خواه و احزاب مشروطه خواه که سرشکسته از انقلاب مشروطه بودند از جنبش جنگل حمایت می کردند. وی با اشاره به در عین مذهبی بودن اندیشه ها و انقلاب میرزا گفت: میرزا کوچک خان علاوه بر اینکه ذیل عنوان اسلام اقدام به انقلاب کرده است اما به ملی گرایی نیز نظر داشته و در خدمت اهداف اتحاد اسلام عثمانی نبوده است چنانکه در زمان انقلاب جنگلی ها به ترک ها که می خواستند وارد نهضت شوند اجازه داخل شدن ندادند و هنگامی که میرزا از مذهب و تشیع اسلامی صحبت می کند دیدگاهش بر الهیت رهایی بخش استوار بوده که هویت ملی نیز در آن به چشم می خورد.

 شایان ذکر است در حاشیه برگزاری این همایش با همکاری پژوهشکده گیلانشناسی نمایشگاه اسناد و تصاویر و کتاب با موضوعیت نهضت جنگل جهت استفاده علاقمندان برگزار شد.الف/ر

١٠:١٣ ١٣/٠٩/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد