ششمين دورهي طرح ملي ايران مرز پرگهر با حضور رييس جهاد دانشگاهي و معاونان فرهنگي جهاد دانشگاهي سراسر كشور در منطقه عسلويه افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومي حهاددانشگاهي به نقل از خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منوچهر جهانيان، رييس مركز گردشگري علمي - فرهنگي دانشجويان ايران طي سخناني در اين مراسم اظهار كرد: تا كنون و در پنج دوره گذشته بيش از يكصد هزار نفر از دانشجويان در اين اردوها شركت كردند و از آنجايي كه اين طرح يكي از طرحهاي شاخص فرهنگي جهاد دانشگاهي است، اميدواريم بتوانيم هر ساله تعداد بيشتري از دانشجويان را در اين طرح شركت داده و از نظر كيفي اردوها را به گونهاي برگزار كنيم كه دستههاي ذيربط هم مشاركت جدي در آن داشته باشند.
وي دربارهي پنجمين دورهي طرح ملي ايران مرز پرگهر، تصريح كرد: بيش از 20 هزار نفر از دانشجويان سراسر كشور توسط 29 معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي در قالب 460 اردوي يك تا پنج روزه در پنجمين دورهي طرح ملي ايران مرز پرگهر شركت كرده و از دستاوردها و توانمنديهاي ايران اسلامي و مواريث فرهنگي آن بازديد كردند.
جهانيان با بيان اين كه تنها در حدود 30 ميليون تومان از بودجه فرهنگي جهاد دانشگاهي براي برگزاري اردوهاي طرح ملي ايران مرز پرگهر هزينه شده، خاطرنشان كرد: مابقي هزينههاي اين طرح از حمايتهاي ساير دستگاهها و سازمانها و با همت مضاعف معاونين فرهنگي جهاد دانشگاهي تامين شده كه اميدواريم با توجه بيشتر به اين طرح بتوانيم پيشرفتي از نظر كيفي و كمي در آن داشته باشيم.
برخي معاونان فرهنگي واحدهاي جهاد دانشگاهي در اين نشست به ارائهي نظرات و پيشنهادات خود به منظور اجراي هر چه بهتر طرح پرداختند.
تعيين هدفهاي مشخص بر اساس محور خودباوري براي تقويت روحيهي خودباوري در جوانان، رصد كردن و جهت دهي به انديشه و نگاه دانشجويان، بررسي كارشناسانهي دورههاي قبلي طرح براي شناسايي نقاط ضعف، برقراري ارتباط مناسب با بدنهي دانشجويي دانشگاهها در قالب اين طرح، ايجاد مناطق گردشگري ايران مرز پرگهر در استانهاي مختلف كشور براي برگزاري اردوهاي بين استاني طرح، تقويت و ترويج روح علم در ميان دانشجويان، تقويت جايگاههاي علمي و فرهنگي جهاد دانشگاهي در كشور، بازنگري آييننامه و بخشنامهي مربوط به طرح ملي ايران مرز پرگهر در جهاد دانشگاهي و نظارت جدي بر اجراي اين طرح از جمله پيشنهادات و ديدگاههاي مطرح شده در اين خصوص بود.
يادگاري تاكيد كرد:
توجه محوري به هويت اسلامي ايراني در «طرح ايران مرز پرگهر»
معرفي دستاوردهاي شاخص جهاد دانشگاهي به دانشجويان در قالب طرح
رييس جهاد دانشگاهي با تاكيد بر تداوم «طرح ملي ايران مرز پرگهر» از بازنگري پنج دوره قبلي اين طرح به منظور آسيبشناسي و بررسي فرصتهاي پيش رو و پيگيري رفع مشكلات مالي از طريق طرح موضوع در مجامع مختلف خبر داد.
دكتر محمدحسين يادگاري كه در نشست افتتاحيه ششمين دورهي طرح ملي ايران مرز پر گهر در منطقهي عسلويه سخن ميگفت، با محكوم كردن اقدام تروريستي هفته جاري عليه دو تن از اساتيد دانشگاه شهيد بهشتي خاطرنشان كرد: بهتر است اين اردوها را به داخل جهاد دانشگاهي كشاند تا دستاوردهاي جهاد دانشگاهي نيز در معرض ديد دانشجويان قرار گيرد.
وي اظهار كرد: بهتر است زمينهاي فراهم شود تا براي قشر دانشآموزي هم اين اردوها را برگزار كرده و بتوانيم فعاليتهاي اصلي تحقيقاتي - پژوهشي و همچنين مواريث فرهنگي كشور را به سمع و نظر قشر جوان برسانيم.
يادگاري با بيان اينكه بايد گروهي را براي نظارت بر فعاليتهاي اين اردوها آماده كنيم، تصريح كرد: هنگامي كه دانشجويان را به محلي براي مشاهده دستاوردهاي علمي و مواريث فرهنگي ميبريد، نبايد ارتباط خود را با قشر دانشجو قطع كنيد، بلكه بايد نقطه نظرات و پيشنهادات آنها را به صورت مكتوب جمعآوري كرده تا علاوه بر شناسايي نيازهاي منطقه بتوانيم ايدههاي آنها را به فناوري تبديل كنيم.
يادگاري در پايان با تاكيد بر اين كه قطبهاي مشخصي در استانها ايجاد شود تا دانشجويان بتوانند از دستاوردهاي آن استان بازديد كنند، خاطرنشان كرد: هويت ديني - مذهبي را بايد در اين طرح مد نظر قرار داد.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي پيشنهاد كرد:
برگزاري اردوهاي فراخوان دانشجويان بومي از جانب واحدهاي جهاد دانشگاهي هر استان
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي با اشاره به دستاوردهاي دورههاي اخير «طرح ملي ايران مرز پرگهر» گفت: برگزاري اردوهاي فراخوان دانشجويان بومي استانهاي مختلف كشور ميتواند آنان را با پتانسيلهاي استانهاي خود آشنا كند.
دكتر مهدي فيض كه در نشست افتتاحيه ششمين دورهي «طرح ملي ايران مرز پرگهر» در منطقهي عسلويه سخن ميگفت، اظهار كرد: با سياهنماييهايي كه به وسيله دشمنان در كشور صورت ميگيرد، ايجاد روحيهي اميد ميتواند در رشد فرهنگي دانشجويان و ماندگاري آنها در كشور موثر باشد.
وي با اشاره به بيانات امام خميني(ره) مبني بر اين كه اميد از جنود رحماني است، تصريح كرد: طرح ملي ايران مرز پرگهر، كار بسيار ارزشمند و خداپسندانهاي است كه ميتواند روحيهي اميد و خودباوري را در دانشجويان تقويت كرده و منجر به ماندگاري آنها در كشور شود.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي در پايان خاطرنشان كرد: برگزاري اردوهاي فراخوان دانشجويان بومي مشغول به تحصيل در سراسر كشور از جانب واحدهاي جهاد دانشگاهي هر استان، ميتواند آنها را با فرصتهاي شغلي و پتانسيلهاي استانهاي بومي خود آشنا كرده و ضمن ايجاد پيوندهايي ميان دانشجويان هر استان، آنها را ترغيب كند كه پس از فراغت از تحصيل به زادگاه خودشان برگردند.ح/الف