١٧:٠٩ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
همایش نکوداشت حامیان دانش و فناوری برگزار شد
رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران:
توجه و رجوع به محققان و عالمان رمزموفقیت و پیشرفت هر جامعه است

رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در مراسم نکوداشت حامیان دانش و فناوری یادواره مرحوم "علی مجمع صنایع" که با عنوان "سایه های مهربانی" برگزار شد در توصیف شخصیت ایشان گفت: او کسی بود که با بضاعت خود حرکت هایی انجام داد که مصداق تبارک الله احسن الخالقین و خلیفه اللهی را در ذهنها متصور می کرد.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، دکتر مسعود حبیبی در این مراسم که با اهدای تندیس فداکاری به خانواده وی همراه بود و توسط سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: در هر فضایی که اهل علم استقرار پیدا کنند دانش و معرفت ارتقا پیدا می کند و نهادینه شدن علم بدون حضور و استقراراهل علم محقق نخواهد شد، اظهار داشت: توجه و رجوع به محققان و عالمان رمز موفقیت و پیشرفت هر جامعه است.

دکتر حبیبی اظهار داشت: یقینا تولید علم و اندیشه در هر جامعه ای باعث رشد و شکوفایی و توسعه آن جامعه می شود و از ملزومات تولید علم ایجاد بسترها و زیرساخت های آن است که یکی از مهمترین آنها منابع انسانی اعم از دانشجویان، محققان و فرهیختگان علمی و دانشگاهیان است. وی به شخصیت علی مجمع صنایع به عنوان انسانی بزرگ با روحی بزرگتر از کالبدش اشاره کرد و گفت: این مرحوم به تولید علم و بسترسازی در این زمینه توجه وافری داشت به طوریکه از دانشجویان و محققان و آنان که مستعد پیشرفت های علمی بودند، حمایت می کرد. دکتر حبیبی در ادامه تصریح کرد: او کسی بود که با بضاعت خود حرکت هایی انجام داد که مصداق تبارک الله احسن الخالقین و خلیفه اللهی را در ذهنها متصور می کرد.

 زندگی دنیوی و مادی او اگر چه کوتاه بود ولی فعالیت های خیرخواهانه و حرکت های معنوی او هنوز جاری و باقی است. وی به ایجاد دبیرخانه نکوداشت حامیان دانش، دانشجو و فناوری توسط دانشجویان و دانشگاهیان اشاره کرد و گفت: به پاس تمام مهربانی ها و تلاش های خالصانه ی افراد خیری از جمله مرحوم علی مجمع صنایع، دانشجویان و دانشگاهیان، دبیرخانه نکوداشت حامیان دانش، دانشجو و فناوری را ایجاد کردند تا از تمام کسانی که در زمینه ارتقا علم و دانش در کشور و حمایت و بسترسازی برای فعالیت محققان و دانشجویان و دانشمندان فعال هستند، تقدیر کند. دکرت حبیبی در پایان ابراز امیدواری کرد که این حرکت باعث رشد و ارتقا علمی کشور شود، نکته ای که رهبری عزیز و فرزانه انقلاب برای آن توصیه ها و رهنمودهای مکرر و مکرر داشتند. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران: مرحوم صنایع پیشتاز وقف در جهت خودکفایی صنعت و بستر سازی برای رشد افراد موثر بود دکتر عبدالحسین روح الامینی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این مراسم با بیان اینکه مرحوم مجمع صنایع از آینده نگری منتهی به آخرت برخوردار بود، گفت: وی مصداق این آیه قران بود که خداوند می فرماید به خیر و نیکی نمی رسید مگر اینکه از آنچه که دوست دارید انفاق کنید. مرحوم صنایع به حق این چنین بود که از خود می گذشت تا به خداوند برسد و گرهی از مشکلات بندگان خدا باز کند. خیرات و کارهای نیکی که او انجام داده است بی شک برایش صدقه جاریه محسوب می شود. وی افزود: مرحوم صنایع در کمک هایی که به دانشجویان داشت تنها به گمنام و ناشناس بودن خودش و مستعد بودن دانشجو تاکید داشت و معتقد بود باید به افرادی که در آینده منشا اثرهستند کمک کرد.

 روح الامینی گفت: مرحوم صنایع بدون هیچ مدرک و سندی و با چند واسطه به دانشجویان کمک مالی می کرد و تنها می گفت اگر آن دانشجو در آینده به موقعیت مالی مناسبی رسید همین کمک ها را برای سایر دانشجویان ارائه دهد. وی با بیان اینکه وقف و کمک به دیگران غیر از اینکه ریشه در اسلام بلکه ریشه در فرهنگ تشیع و ایرانی ما دارد. در دنیا در قالب بنیادهای خیریه مرسوم است و بیشتر به سمت سرمایه گذاری در علوم جدید هدایت می شود اما متاسفانه وقف در کشور ما در همان دوره سنتی خود منتهی به وقف مساجد، مدارس و امور خیریه باقی مانده است در حالیکه با روند رو به رشد دنیا در حوزه درمانهای جدید و علوم جدید نیز به کمکهای زیادی نیاز داریم که خیرین می توانند مانند بنیادهای خیریه مرسوم در دنیا به سمت تجاری سازی علوم پیش روند. روح الامینی اظهار داشت: مرحوم مجمع صنایع دو دهه پیش به این مسئله رسیده بود و با آینده نگری که داشت در جهت خودکفایی صنعت، ایجاد اشتغال برای افراد و زمینه سازی برای رشد افراد موثر پیشتاز بود و جلوتر از زمان خود در حوزه وقف و امور خیریه حرکت می کرد. از پیشکسوتان سپاه پاسداران: مرحوم صنایع با تاسی از امامان معصوم به طور پنهانی به نیازمندان کمک می کرد در ادامه محسن رفیق دوست از پیشکسوتان سپاه پاسداران و از دوستان مرحوم مجمع صنایع به بیان خاطراتی از این خیر و حامی دانش و فناوری پرداخت و گفت: اتومبیل حامل حضرت امام را مرحوم صنایع تهیه کرد و تاکید داشت کسی متوجه این موضوع نشود. وی ادامه داد: مرحوم صنایع فردی بود که به تاسی از امامان معصوم و از پشت پرده و به طور پنهانی به نیازمندان کمک می کرد و همیشه سعی داشت نام و نشانی از او باقی نماند. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی: ولایت پذیری یکی از ویژگی های بارز مرحوم صنایع بود در ادامه حسین فدایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در رابطه با شخصیت مرحوم مجمع صنایع گفت: ایشان مصمم بود که هر کاری که انجام می دهد حتماً باید حجت شرعی داشته باشد و این ویژگی خاص او را در نحوه کمک با بقیه خیرین متفاوت می کرد و معتقد بود که کمک بلاعوض مفهوم خوبی ندارد چرا که وقتی کسی مشکلش حل می شود او نیز در زمانی که از لحاظ مالی تامین شده باید به دیگران هم کمک کند.

 فدایی گفت: زمانی که افراد خیر تصمیم می گرفتند مسجد، حسینه و یا درمانگاه بسازند توصیه می کرد که این ساخت و سازها در مناطق محروم انجام شود. مرحوم صنایع توجه ویژه ای به تامین منابع مورد نیاز رزمندگان در جبهه ها داشت به نحوی که یکی از کارخانه های خود را به یک تیم تحقیقاتی از سپاه اختصاص داده بود تا با تولیدات خود رزمندگان را بی نیاز کند. فدایی ولایت پذیری را یکی از ویژگی های بارز مرحوم صنایع عنوان کرد و گفت: وی همیشه بر اساس حجت عمل می کرد و برای خدا در اوج گمنامی به بندگان خدا خدمت می کرد. وی ابراز امیدواری کرد خیرین با تاسی به سرمایه های بی نام و نشانی مانند مرحوم صنایع بتوانند مسیر خیراندیشی، کمک و تعاون و سربلندی کشور را احیا کنند. دکتر خادم الحسینی: مرحوم صنایع ثروت خود را در راستای اعتلای ایران اسلامی به کار برد در ادامه این برنامه دکتر خادم الحسینی اظهار داشت: مرحوم صنایع اولویت های وقف و هزینه کردن در امورخیر را به خوبی با توجه به بینشی که داشت پیدا کرده بود و معتقد بود پول را باید جایی خرج کرد که موجبات آبادانی و پیشرفت کشور را فراهم کند. وی افزود: مرحوم صنایع با توکل و تلاش توانسته بود خط زندگی اش را عوض کند و حتی زمانی که ثروتمند شده بود حرص و آز از مال دنیا نتوانست او را فریب دهد. رییس صندوق قرض الحسنه دانشجویان جهاد دانشگاهی: اگر روش مرحوم صنایع نهادینه شود الگوی مناسبی برای خیرین جامعه خواهد بود دکتر مطلبی رییس صندوق قرض الحسنه دانشجویان جهاد دانشگاهی نیز در توضیح کار این صندوق گفت: خیرین با سرمایه گذاری در این صندوق می توانند دانشجویانی که برای آنها هزینه می کنند آشنا شوند و مبلغی که می توانند برای آنها هزینه کنند مطلع شوند. در ادامه احمد پیروی از دوستان مرحوم صنایع که هم اکنون به عنوان یک کارآفرین شناخته می شود؛ اظهار داشت: بهبود و پویایی جزو لاینفک زندگی مرحوم صنایع بود و من افتخار کار آفرینی که هم اکنون دارم مرهون تشویق های مرحوم صنایع هستم. وی افزود: اگر روش مرحوم صنایع نهادینه شود می تواند یک الگوی مناسب برای خیرین جامعه باشد. عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی: مرحوم مجمع صنایع چراغ درخشانی بر سر راه جوانان طالب علم و دانش بود دکتر علی منتظری عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی در ادامه گفت: ما امیدواریم فعالیتهای خیرخواهانه در چهارچوب سازمان صندوق قرض الحسنه دانشجویان گسترش روزافزون پیدا کند و یاد و نام افرادی چون مرحوم مجمع صنایع چراغ درخشانی بر سر راه جوانانی که طالب علم و دانش هستند، باشد.

 وی افزود: بسترسازی برای کسانی که علاقه مندند تا در راه گسترش مرزهای دانش و علم کشور قدم بردارند محتاج این است که هم دانشجویان و هم خیرین فعال باشند. دانشجویان با فعالیتهای داوطلبانه خود و خیرین با سرمایه های خود. منتظری اظهار داشت: پس از تحقیق و بررسی های لازم به این نتیجه رسیدیم که جهاد دانشگاهی مسئول فرهنگ اسلامی است و باید زمینه ای را برای خدمت رسانی فراهم کنیم تا باعث شویم که افراد بتوانند تحصیل کنند. این کار در قالب راه اندازی صندوق قرض الحسنه صورت گرفت و همواره در پی این بوده و هستیم که برای امور علمی و پژوهشی نیز این کارها را انجام دهیم. وی در پایان ابراز امیدواری کرد که برگزاری این جلسات باعث شود که افراد و خیرین بیشتری وارد این راه شوند تا هم اولا این صندوق را بشناسند و هم بتوانند سنت عزیز و بزرگ و کارآمد اسلامی را گسترش دهند.

 معاون توسعه و فنآوري رسانه سازمان صدا و سیما: هر جامعه ای برای ادامه حیات خود نیازمند اسوه های فاخری است که حس سازندگی داشته باشند در ادامه دکتر علی عسگری معاون توسعه و فنآوري رسانه سازمان صدا و سیما اظهار داشت: مرحوم مجمع صنایع یک الگو، نمونه و یک اسوه است و جوامع با اسوه های خود زنده هستند و این راهها و طریق توسط دیگران باید پیگیری شوند و ما که ادعا داریم انقلاب کرده ایم و پیرو رهبری انقلاب و به دنبال مدینه فاضله هستیم، این مفاهیم بدون اسوه ها ممکن نیست. وی افزود: هر جامعه ای برای ادامه حیات خود نیازمند انسانهای فاخری است که حس سازندگی دارند. اسوه هایی که برای سربلندی جامعه به آنها نیازمندیم. انسانهایی که اهل کسب و تجارت هستند اما درگیر آن نمی شوند و در کنار تجارت خود اتصال خود را نیز با خدا حفظ می کنند. بندگانی که خداوند به آنها افتخار می کند. عسگری تصریح کرد: مرحوم مجمع صنایع تحصیلات و دانش چندانی نداشت اما بینش بالایی داشت به طوری که منابع قدرت را می شناخت و از اندیشه بالا و حس پیشرفت برخوردار و بسیار به قوی شدن نظام معتقد بود. وی افزود: مرحوم صنایع به دانش و دانشگاه به محلی برای سرمایه گذاری بر روی نیروهای انسانی فکر می کرد و همیشه در فکر رفع موانع و برداشتن سنگ ها بود و کسی بود که با اخلاص برای خدا و در راه خدا قدم برمی داشت و قطعا نیز خداوند در این راه به او کمک کرد.

 فرزند مرحوم علی مجمع صنایع: من تاثیر دوستی با خدا را در زندگی پدرم دیدم در ادامه محسن مجمع صنایع فرزند مرحوم علی مجمع صنایع به فعالیتهای ایشان در ابعاد مختلف و شرایط متفاوت سیاسی، فرهنگی، اجتماعی اشاره کرد و گفت: تحت پوشش قرار دادن چند صد یتیم در شهرهای مختلف اعم از همدان، شهریار، ورامین که اکثر اینها بعد از فوت ایشان مشخص شد، احداث مساجد، مدارس، مراکز درمانی و بهداشتی، ایجاد صندوق های قرض الحسنه، حمایتهای مالی از دانشجویان و دانشگاه ها و مراکز علمی، ایجاد صندوق های قرض الحسنه، حمایتهای مالی از دانشجویان، دانشگاه ها و مراکز علمی کمکهای مالی و تهیه جهیزیه به خانواده های بی بضاعت و در نهایت انجام آرزوی دیرینه خودش که برپا نمودن شرکت جهت امور خیریه بود، از جمله این فعالیتها بوده است. وی افزود: ایشان در طول زندگی خود با توکل کامل به خداوند متعال از نقطه صفر زندگی به درجات بالای مالی رسیده که این می تواند نمادی برای افرادی باشد که می خواهند خود را باور داشته باشند و به خواسته های خود برسند.

 من تاثیر دوستی با خدا را در زندگی پدرم دیدم و امیدوارم که با الگو قرار دادن چنین افرادی بتوانیم جامعه خود را به آن درجات اقتصادی، اجتماعی، علمی و فرهنگی که در شان کشور ما است، برسانیم. مجمع صنایع در ادامه به همکاری و حمایت پدرش از گروههای مبارز انقلابی پیرو خط امام و همکاری با کمیته استقبال از امام خمینی و فراهم آوردن اتومبیل حامل امام اشاره کرد و گفت: ایشان با هدف استقلال در تولید داخلی و با شعار"ایرانی جنس ایرانی بخر" بلافاصله پس از انقلاب، ساخت 7 مدرسه و حمام در ورامین و حومه و همکاری با جهاد سازندگی، پایه گذاری درمانگاه و صندوق قرض الحسنه مسجد امام حسن مجتبی و وقف کارخانه یدک لاستیک از تمام توان خود برای یاری و خدمت به مردم کمک می گرفت.

گفتنی است در این همایش که با استقبال خوب دانشگاهیان همراه بود، لوح سپاس و تندیس ملی فداکاری به نشانه قدردانی از حمایت های مرحوم علی مجمع صنایع به خانواده ایشان اهدا شد. همچنین به 10 نفر از دانشجویان شرکت کننده در این همایش به قید قرعه 10 وام 3 میلیون ریالی از طرف صندوق قرض الحسنه دانشجویان جهاد دانشگاهی اهدا گردید.

١١:٣٥ ١٧/٠٩/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد