به همت جهاد دانشگاهی صنعتی شریف نخستین جشنواره سراسری فیلمهای صنعتی در تهران برگزار میشود
نخستین جشنواره سراسری فیلمهای صنعتی با هدف ایجاد ارتباط بین فعالان حوزه هنر و سینما و صاحبان صنایع و معادن کشور و تقویت روحیه خودباوری و نواندیشی علمی و صنعتی از 18 تا 22 دی ماه 1389 به همت جهاد دانشگاهی صنعتی شریف در تهران برگزار می شود.
به گزارش ستاد خبری جشنواره، در اولین نشست خبری که با حضور رئیس ستاد برگزاری، رئیس شورای سیاستگذاری و دبیر جشنواره در محل جهاد دانشگاهی صنعتی شریف برگزار شد، بهزاد رشیدی رئیس ستاد برگزاری، از این جشنواره به عنوان پایهگذاری یک حرکت جدید فرهنگی و صنعتی در کشور یاد کرد و گفت: امروز کشور ما در شرایطی است که باید بیش از پیش به ارتباط میان علم و صنعت با فعالیتهای فرهنگی و هنری اندیشید و از رهگذر این تعامل و ارتباط، برای رسیدن به اهداف توسعه همه جانبه علمی و صنعتی کشور استفاده کرد.
وی افزود: امروزه علیرغم تلاشهایی که در بخشهای مختلف در کشور انجام میشود،ارتباط میان صنعت و سینما در سطح مطلوبی نیست و صنایع ما به فرهنگ و رسانههای فرهنگی نگاه کامل و جامعی نداشته و از گونه مستند صنعتی به خوبی استفاده نمیشود.
وی تأکید کرد: ما اعتقاد داریم اگر بتوان از امکانات صنایع و سینمای مستند به خوبی استفاده کرد و از ترکیب این دو به یک همافزایی ارزشمند رسید، سینما و صنعت در کنار یکدیگر و به طور همزمان به رشد و بالندگی میرسند.
بهزاد رشیدی در ادامه، تقدیر از فعالان عرصه سینمای مستند و علمی و تولیدکنندگان و صاحبان آثار فیلمهای صنعتی به عنوان یکی از برنامههای اولین جشنواره نام برد و افزود: برگزاری نشستهای تخصصی و هماندیشی میان سینما و صنعت تا دوره بعدی جشنواره، تعریف پروژههای مطالعاتی و تحقیقاتی هدفدار،تأسیس و راهاندازی و تکمیل بانک اطلاعاتی فیلمهای صنعتی، برقراری یک ارتباط مستحکم با شبکههای مختلف تلویزیونی برای نمایش آثار ارزشمند در حوزه فیلمهای صنعتی و در نهایت تداوم برگزاری این جشنواره به صورت سالانه در مقطع زمانی ثابت و خاصی همچون دیگر جشنوارههای فیلم در کشور، از جمله برنامههای این جشنواره به شمار میرود.
دکترحاجی تاروردی رئیس شورای سیاستگزاری جشنواره همچنین در بخش دیگری از این نشست خبری به اهمیت هنر و فعالیتهای فرهنگی و هنری در عرصه صنعت و علم، و جایگاه فنآوری و صنعت در حوزههای هنری اشاره کرد و گفت: این دو حوزه بعد از انقلاب صنعتی تا امروز همچنان از یکدیگر تاثیر پذیرفتهاند.
وی افزود: صنعت و فنآوری با همه پیشرفتهایی که تا امروز در زمینههای مختلفی نظیر راه و ساختمان، انرژی، حمل و نقل، محیط زیست، مخابرات و غیره داشته است، توانسته ابزارهای بسیار ارزندهای را در اختیار حوزه هنر، فرهنگ و ادب قرار بدهد. به طور طبیعی، معکوس این اتفاق و رویداد هم باید وجود داشته باشد و هنر در خدمت صنعت قرار بگیرد.
امروزه به کمک عکس، فیلم، موسیقی و کتاب میتوان دستاوردهای صنعت را ثبت و ماندگار کرد.
وی در ادامه یادآور شد: کشور ما در حال توسعه است و ما نیاز داریم دانش، فن، تکنیک و صنایعی را که وارد میکنیم، مستند کرده و از هنر برای انتقال این علوم و صنایع به آیندگان به خوبی بهرهبرداری نماییم.
به همین دلیل این جشنواره شعار "سینما، صنعت، حرکت" را برای خود انتخاب کرده و سعی ما بر آن است تا در راستای اهداف تعیین شده روحیه خودباوری را بیش از پیش در حوزههای سینما و صنعت تقویت کنیم و جهاد دانشگاهی این مهم را یکی از اهداف خود میداند. کمک به فرهنگ مستندسازی در کشور، ایجاد شرایط مساعد همکاری بین صنایع کشور و تبادل تجارب موجود در زمینه تولید فیلمهای صنعتی، کمک به شناسایی فرصتهای مناسب سرمایهگذاری در صنایع، کمک به نظام آموزشی مهندسی کشور و تقدیر از سازمانها و صنایع فعال و موفق در زمینه تولید فیلمهای صنعتی از دیگر اهدافی است که این جشنواره دنبال میکند.
دکتر حاجی تاروردی همچنین خاطرنشان کرد: ما انتظار نداریم با برگزاری اولین جشنواره، بتوان به تمام اهداف پیشبینی شده دست یافت و در این ارتباط لازم است تمامی رسانهها با توجه به اهمیت موضوع یار و یاور دبیرخانه جشنواره باشند.
رضا باقرپور دبیر جشنواره هم در بخش دیگری از این نشست خبری، به چگونگی تشکیل این جشنواره از آغاز تا امروز اشاره کرد و گفت: در آغازین روزهای شکلگیری جشنواره، اصل فعالیت برای تعدادی از صاحبان صنایع مبهم بود و آنان چندان آشنایی نسبت به این پیوند و ارتباط میان هنر و صنعت و دستاوردهایش برای صنایع نداشتند.
وی گفت: با تلاشهایی که انجام شد و نشستهای مستمری که با مسئولان و صاحبان صنایع برگزار کردیم امروز، آنان امیدوارانه قدم پیش گذاشتهاند.
باقرپور سپس فراخوان جشنواره را برای حاضران در جلسه تشریح کرد و افزود: فیلمهای صنعتی از نظر ما آن فیلمهای علمی و پژوهشی هست که فرآیندهای تحقیق، ساخت و تولید محصول یا خدمات را به تصویر میکشد و ما در این جشنواره که با دو بخش مستند و پویانمایی برپا خواهد شد از این قبیل آثار استقبال میکنیم و آثار داستانی، تبلیغاتی و تیزر در جشنواره راه ندارند.
دبیر جشنواره در ادامه از برپایی نمایشگاه تخصصی عکس صنعتی، مروری بر فیلمهای صنعتی کشور آلمان، برگزاری کارگاهها و نشستهای تخصصی در ارتباط با تولید فیلمهای صنعتی و تقدیر از یک کارگردان پیشکسوت و مروری بر آثار وی به عنوان بخش های جنبی اولین جشنواره فیلمهای صنعتی یاد کرد و گفت: ما در این جشنواره برای بخشهای مختلف نظیر بهترین فیلم، کارگردانی مستند، بهترین کارگردانی انیمیشن و مواردی همچون تدوین، تصویربرداری، پژوهش، گویندگی فیلم و موسیقی جوایزی را در نظر گرفتهایم که پس از داوری نهایی، این آثار و صاحبان آنها را به جامعه صنعت و هنر کشور معرفی خواهیم کرد.
دبیر نخستین جشنواره سراسری فیلمهای صنعتی در خاتمه از تمدید مهلت ارسال آثار به دبیرخانه تا 20 آذر 1389 خبر داد و گفت: تا امروز 300 اثر به جشنواره رسیده است که از کیفیت بالا و ویژگی صنعتی بودن برخوردار میباشد. اگر بنا بود تیزرهای و تولیدات تبلیغاتی را پذیرا باشیم به یقین آثار زیادی به دست ما میرسید. ما امیدواریم با هماهنگی میان صاحبان صنایع و صاحبان این آثار بتوانیم زمینه پخش فیلمهای ارزشمند صنعتی را در صدا و سیما و دیگر رسانهها به واسطه جشنواره فراهم آوریم تا آحاد جامعه بیش از پیش با نقش هنر در صنعت و جایگاه صنعت در توسعه آشنا شوند.
شایان ذکر است تمامی آثاری که با ویژگی و اهداف جشنواره مطابقت داشته وپس از انقلاب اسلامی تولید شده، امکان حضور در اولین جشنواره سراسری فیلمهای صنعتی را دارا میباشد.الف/ر
١٠:١١ ١٦/٠٩/١٣٨٩