معاون فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجانغربی:
دوهزار و سیصد جلد کتاب از سوي اين واحد به کتابخانههای عمومی استان اهدا شد
دو هزار و سیصد جلد کتاب از سوی سازمان انتشارات معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجانغربی به کتابخانههای عمومی استان اهدا شد.
امین رستم زاده معاون فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجانغربی در جلسه شوراي هماهنگي اعضاء و همكاران انتشارات واحد؛ با تيريك هفته كتاب افزود: این کتابها در راستای اهداف این نهاد انقلابی و سازمان انتشارات برای ارتقاء فرهنگ مطالعه و کتابخوانی به صورت رایگان در اختیار اداره کل کتابخانههای عمومی استان قرار گرفت.
مدیر مسئول انتشارات جهاددانشگاهی آذربایجانغربی گفت: جایگاه و کارکرد کتاب با وجود توسعه جوامع از همان اصالت قدیمی و منزلت والای خود برخوردار است.
عضو شوراي مركزي سازمان دانشجويان جهاددانشگاهی كشور؛ با اشاره به آمار و ارقام تولید کتاب و سرانه مطالعه در جهان گفت: با وجود اینکه یک پنجم جمعیت جهان در کشورهای توسعه یافته زندگی میکنند اما نزدیک به چهار/ پنجم کتابهای جهان در این کشورها تولید میشود.
وي با اشاره به اینکه بحث تولید کتاب و سرانه مطالعه آن متفاوت از اهم است، خاطر نشان ساخت: تولید زیاد کتاب نیز منجر به افزایش سرانه مطالعه نخواهد شد بلکه باید علل رخوت فرهنگ مطالعه را با رویکردی کارشناسانه و تحقیقاتی شناسایی و راهکارهای ترغیب فرهنگ مطالعه در بین کودکان و نوجوانان را استخراج و برنامهریزی و تقویت نماییم.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجانغربی گفت: برای ارتقای فرهنگ مطالعه در ابتدای برنامهریزی باید در نظر داشت که خروجی مطالعه کتاب برای خواننده یک خروجی مشخص و مثمر ثمر داشته باشد و زمانی این مهم اتفاق میافتد که موضوع کتابهای منتشر شده با یک نیازسنجی براساس ضروریات انسان و جامعه طراحی شده و یا در راستای گشایش فکری و ذهنی و عملی موضوع مورد در خواست جامعه به صورت عام و خاص تالیف شود.
رستمزاده خاطرنشان ساخت: كاركرد و جایگاه مطالعه در فرهنگ مردم باید به شیوههای متناسب و شفاف اطلاعرسانی و معرفتدهي شود تا خواندن کتاب تبدیل به فرهنگی به عنوان یکی از ابزارهای ضروری برای قرارگرفتن انسان در سیر تعالی باغنیسازی معرفتی در فکر و منش و روش انسان منجرشود و نه تبدیل به مقولهای در راستای رنگ و لعاب دادن ظاهری به معرفت انسان و صرفا معطوف به اهداف والای مادی و یا صوری که یکی از آفتهای توسعه پایدار جوامع قلمداد میشود.
مدیر گروه شورای بررسی کتاب جهاددانشگاهی آذربایجانغربی با عنوان اینکه مطالعه اندیشه انسان را تعالی و تجلي میبخشد خاطر نشان ساخت: کتاب و کتابخوانی و افزایش علم و دانش از بارزترین و برجستهترین نکات مورد تاکید دین اسلام و قرآن است.
وی ادامه داد: اسلام دین اندیشه و معرفت و کتاب است و در حال حاضر بیشترین کتابهای علمی و تخصصی در زمینههای معنوی و دینی مربوط به اسلام میباشد که از قدمت تاریخی بسیار زیادی نیز برخوردار است .
رستم زاده با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین افتخارات و سرمایههای اسلام کتاب مقدس قرآن است خاطر نشان ساخت: در حال حاضر کتاب مقدس قرآن جامعترین و کاملترین کتابی است که روح همه تشنگان حقیقت را از آب گوارای دین باوری و خدا خواهی سيراب كرده است و با دارا بودن پاسخ تمامي مسائل و نيازهاي مادي و معنوي بشر و منبع توسعه نايافتههاي بشري و بهترين و برترين كتاب براي همه مردم و پژوهشگران عصر امروز و آينده باشد.
عضو شوراي مركزي سازمان دانشجويان جهاددانشگاهی كشور؛ بااشاره به اينكه تمدناسلامي هميشه داراي فرهنگي پويا و شخصيتي علمي در همه ادوار تاريخ بوده و ساير اديان را در متعاليترين مقطع تكنولوژيتحت تاثير خود قرار دادهاست را نشان از اهميت دين مبين اسلام به انديشيدن و پويش و جوهره حقيقي علمي آن دانست و در ادامه گفت: اين مهم در كتاب قرآن متبلور شده كه به صراحت ميتوان آن را مشاهده نمود.
رستمزاده با اشاره به ساير كتب پژوهشي و ديني اسلام خاطر نشان ساخت: نهج البلاغه نيز يكي ديگر از كتابهاي اسلامي است كه در تامل فرازهاي آن ميتوان كليد گرههاي ناگشوده مديريتي اخلاقي، اجتماعي، فرهنگي و حكومتي بشر را يافت.
معاونفرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجانغربي؛ ارتقاء فرهنگ مطالعه در بين جوانان را يكي از راهكارهاي مبارزه با ناهنجاريهاي اجتماعي و هدفمند كردن ذهن و تفكر جوان براي داشتن چشم انداز و جلوگيري از پوچ گرايي و مزين كردن آن به سلاح قوه انتخاب اصلح در مسير زندگي در عرصههاي شغلي،اخلاقي، اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي با معرفت اصولي و حقيقي ذكر كرد و گفت: ايدهپردازي خلاقيت نوآوري محصول داشتن اطلاعات زياد در ذهن بشري است كه زاييده مطالعه و كتابخواني ميباشد چرا كه توسعه اين مقولههاي حياتي و فرهنگ آن در جامعه ارتباط متقابلي به ضريب رشد سرانه مطالعه يك جامعه دارد.
رستم زاده در خاتمه خاطر نشان كرد: ارزش كتاب و مطالعه آنقدر حياتي براي جامعه است كه حساسيت و برنامه ريزي و اظهار نظر به آن را نبايد معطوف به هفته كتاب كرد.الف/ر
٠٩:٤٨ ١٧/٠٩/١٣٨٩