معاون سياسي و اجتماعي استاندار آذربايجان غربي گفت: جهاددانشگاهي از تجارب ارزشمند ،تاثيرگذار و موفق انقلاب اسلامي ايران و از بنيان هاي اصلي علمي كشور است.
به گزارش روابطعمومي جهاددانشگاهي واحدآذربايجان غربي ، دكتر ابراهيم فتح الهي در حاشيهي بازديد خود از جهاددانشگاهي و خبرگزاري ايسنا همزمان با 16 اذر روز دانشجو،در طي نشستي با خبرنگاران افزود: جهاددانشگاهي نهادي است كه فارغ از محدوديت هاي نظام اداري، قانون گذاري و يا حتي بودجه ريزي كشور بدنبال ساماندهي حركت دانشگاهي در كشور است كه بتواند براي نظام جمهوري اسلامي ايران منشا خدمات مفيدي باشد و اينجاست كه اهميت وجودي آن نمايان مي شود.
وي با اشاره به اينكه جهاد دانشگاهي از يادگاران امام خميني(ره) براي نظام جمهوري اسلامي ايران است، اظهار كرد: اين نهاد در اوايل پيروزي انقلاب اسلامي با پيروي از فكر جهادي امام(ره) و از دل و در كنار جامعه دانشگاهي كشور تشكيل شد و خوشبختانه طي سي سال گذشته نيز ميزان آسيب پذيري آن از اتفاقات رخ داده در كشور كم بوده است و توانسته در اين مدت در كنار جامعه دانشگاهي به موفقيت هاي علمي و عملي دست يابد.
معاون سياسي و اجتماعي استاندار آذربايجان غربي با اعلام اينكه در مجموعه جهاد دانشگاهي روحيه اي با شعار كاملا جدي" كار نشد نداريم" وجود دارد، عنوان كرد: به همين علت حركت هاي علمي اين نهاد از جمله در رويان ، نانو و بسياري از تحقيقات كه در سيستم اداري ناممكن و يا ممكن نبود انجام گرفته است كه منبعث از اين روحيه ي جهادي كاركنان آن است.
دكتر فتح الهي در ادامه با تاكيد بر اينكه يكي از مشكلاتي كه پس از انقلاب اسلامي وجود داشته است، نبود متون جديد علمي و به روز در اختيار دانشگاههاي بود، گفت: جهاد دانشگاهي همچنان كه از آن انتظار مي رفت توانست در اين خصوص نيز موفق عمل نمايد بطوري كه انتشارات اين مجموعه از گذشته تاكنون خلا منابع درسي دانشگاهي روز را پر كرده است و انصافا از منابعي سطح بالا نيز برخوردار مي باشد.
او تصريح كرد: اميدوارم با حمايت هاي مسوولان كشوري و استاني همچنين دانشگاهي شاهد توليدات بيش از اين از انتشارات مجموعه جهاد دانشگاهي باشيم چرا كه اين نهاد موسسه اي است كه توليدات آن مي تواند براي كشور مثمر ثمر باشد.
وي با عنوان اينكه براي تقدير از فعاليت هاي علمي تخصصي و فرهنگي اين نهاد در اين جمع جهادگرانه حضور يافته ام خاطر نشان كرد:جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي از موفقيت هاي تخصصي مباركي براي استان برخوردار بوده و منشاء اثر براي استان در حوزه هاي فرهنگي و پژوهشي و آموزشي و كارآفريني است.
دكتر فتح اللهي همچنين با بيان اينكه جهاد دانشگاهي با زير مجموعه به نام خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) دارد كه با بهره گيري از دانشجويان خبرنگار توانسته است در زمينه خبررساني در كشور نيز عملكرد موفقي داشته باشد، افزود:امروز ايسنا جايگاه خوبي در جامعه اطلاع رساني كشور دارد و اين جايگاه به علت تلاش اين مجموعه طي 11 سال تاسيس ان مي باشد.
وي عنوان كرد: با حضور ايسنا كه از قشري مستعد و تلاش گر و پيگير سوژه هاي بكر و نو بنام دانشجويان بهره مي گرفت، فضاي جديدي در صحنه ي خبري كشور بوجود آمد و توانست با اين كار ساير نهادهاي خبري كشور را به حركت واداشته و فضايي رقابتي در اين عرصه ايجاد كند.
معاون سياسي و اجتماعي استاندار آذربايجان غربي خبرگزاري ايسنا را از تامين كنندگان بخشي از فعالين حوزه خبري كشور دانست و يادآور شد: اين خبرگزاري توانسته است طي مدت فعاليت خود با تشكيل تيم هاي مختلف خبري در مجموعه خود در حقيقت آنها را براي جامعه خبري كشور تامين كند بطوري كه انها اكنون مي توانند در فضاهاي ديگر خبري براي كشور وارد عمل شوند.
وي در ادامه يكي از ويژگي هاي مهم ايسنا را عشق به كار نيروهاي آن اعلام و ابراز عقيده كرد: نيروهاي اين خبرگزاري همواره با تاسي از اهميت سرعت اطلاع رساني در جامعه امروز به قدري در اين خصوص فعال هستند و آن را براي خود مهم مشي شمارند بطوري كه احساس مي كنند اگر غير اين عمل نمايندممكن است آجري از اطلاع رساني كشور بشكند.
او افزود: وقت آن رسيده است ايسناي استاني نيز آرام آرام به سمت تخصصي شدن پيش رود چراكه ما در منطقه اي از شمالغرب كشور زندگي مي كنيم كه يكي از مناطق خبرساز كشور است و مي تواند بيش از پيش در اين مورد عمل كند و خبرهاي توليد شده را به خوبي در سطح كشور منعكس نمايد.
دكتر فتح اللهي با اشاره به اينكه مردم توجه زيادي به سايت هاي اداري و سازمانها به دليل توليد خبرهايي به نفع خود ندارند افزود: خبرهاي رسانه هايي همچون ايسنا كه تشكيلاتي غير از دستگاههاي اجرايي هستند همواره مورد توجه مردم قرار دارد.
وي ادامه داد:مگر ارتقاي فرهنگي در جامعه چگونه رخ مي دهد؟ غير اين است كه افزايش انعكاس خبرهاي استان در بعد ملي و فراملي مي تواند، اذربايجان غربي را به يكي از مراكز مهم تبادلات سياسي و اجتماعي ايران با كشورهاي منطقه تبديل كند.
معاون استاندار با تاكيد بر لزوم تحليلي شدن اخبار خبرگزاري ايسنا در كنار وظيفه اطلاع رساني وقايع، خاطرنشان كرد: درج خبر صرفا براي عمل به وظيفه ي اطلاع رساني خبرهاي جامعه كافي نيست و بايد خبرنگاران اين رسانه با بهره گيري از خبرنگاران دانشجوي خود بتواند قدرت تحليل وقايع امروز با گذشته را به مخاطبين خود ارائه دهد تا از اين طريق هم دانش سياسي مردم بالا رود و هم آنها را نسبت به حوادث پيراموني خود اگاه كند.
وي تاكيد كرد: در واقع تكست خبرهاي ايسنا، بايد در قالب كانتكست خبري معنا پيدا كند.
دكتر فتح اللهي در خاتمه قول مساعدت جهت راه اندازي منطقه خبرگزاري ايسناي استان و طرحها و مراكز پژوهشي فرهنگي كه بصورت كاربردي بتواند با رويكردي علمي در حل مسايل مختلف اجتماعي و فرهنگي مثمر ثمر باشد داد.
وي گفت: انرژي و فعاليتي كه در جهاددانشگاهي توليد ميشود از نوع جهادي و دانشگاهي است كه نكته قوت سربلندي آن در ماموريتهاي محوله ميباشد.
معاون استاندار با اشاره به خدمات موثر جهاددانشگاهي در بخش پژوهشي، علمي، فرهنگي و آموزشي تصريح كرد : موسسه رويان از نمونههاي بارز اين نهاد مقدس انقلابي است كه گوي سبقت را در سطح دنيا از ساير موسسات علمي ربوده است و كشور را جزء چند كشور ابر قدرت علمي در اين حوزه قرار دادهاست.
وي نگاه تخصصي به مسائل اجتماعي و ريشهيابي مشكلات آنان را يكي از نيازهاي منطقه ذكر كرد و گفت : بايد در اين حوزهها هوشمندانه پيش رفت كه جهاددانشگاهي با توجه به رزومه و سبقه جهادياش ميتواند در اين عرصه نيز پيشگام باشد.
دكتر فتح الهي با بيان اينكه جهاددانشگاهي توانسته در حوزههاي علمي، پژوهشي، فرهنگي و آموزشي به افقهاي جديدي برسد، گفت: ادبيات كاري جهاددانشگاهي جوهره فرهنگي و علمي دارد.
معاون استاندار، با اشاره به اينكه جهاددانشگاهي ميتواند نسخهاي علمي و تخصصي با روحيهاي جهادي فراهم نمايد و عاملي موفق براي توسعه منطقه در هدفگذاريهاي مشخص باشد، گفت: از جهاددانشگاهي ميتوان بعنوان الگويي موفق در مباحث مديريتي ياد كرد.
وي گفت: با توجه به شناخت كلي كه به سبب مسئوليت جديد از فعاليتهاي اين نهاد در استان داريم، ميتوان از ظرفيتهاي فرهنگي، علمي جهاددانشگاهي استان در حوزه معاونتسياسي اجتماعي نهايت بهره را برد.
وي تصريح كرد : آماده همكاريهاي دوجانبه با اين نهاد علمي و انقلابي در بخشهاي پژوهشي، علمي، فرهنگي هستيم .
مهندس عاقلي رئيس جهاددانشگاهي آذربايجانغربي نيز در اين نشست؛ با اشاره به اينكه اين نهاد انقلابي در استان جزء واحدهاي موفق در سطح كشور ميباشد خاطرنشان ساخت: ورود به عرصههاي جديد و بكر و با قدرت ريسكپذيري بالا كه نشات گرفته از روحيه جهادي و اعتقاد به كار جهادي است باعث شد، تا جهاددانشگاهي استان به همت جهادگران خود حضوري پويا اثرگذار نقشآفرين و الگوپذير در عرصههاي مختلف فرهنگي، آموزشي، پژوهشي و كارآفريني منطقه داشته باشد.
رئيس جهاددانشگاهي آذربايجانغربي جوهره موفق مدل مديريتي اين سازمان را معنوي و اعتقادي ذكر كرد و خاطرنشان ساخت: جهاددانشگاهي موجد ارزشآفريني و ارزشسازي با كمترين امكانات در كشور و استان است.
وي تحقيق و ترويج و توسعه اين الگوي مديريتي جهاددانشگاهي را كه مولود مبارك انقلاب است را ضروري ذكر كرد و خاطرنشان ساخت: تدوين اينچنين مدلها و سبكهاي رهبري و مديريتي و نهادينهكردن آن نه تنها در سازمانها بلكه در تفكر جامعه سربلندي ايراناسلامي را در تمامي عرصهها بدنبال خواهد داشت.
وي با تشريح آخرين و مهمترين دستاوردهاي جهاددانشگاهي آذربايجانغربي در طي سال گذشته خاطرنشان ساخت: راهاندازي و ارائه خدمات فوقتخصصي پژوهشكده سيب و انگور شيميتجزيه در سطح كشور و منطقهشمالغرب و طراحي تعريف و تدوين دورههاي فوقتخصصي مورد نياز كشور و استان با رويكرد ترويج و اجراي آموزش پژوهش محور و اجراي طرحهاي مطالعاتي آموزشي با معاونتهاي استانداري و طرحهاي تحقيقاتي نيازسنجي آموزشي براي ادارات و دورههاي تخصصي كارآفريني و برنامههاي بكر فرهنگي و اجرايي طرحهاي نظرسنجي، افكارسنجي و توليد خبر و برگزاري بازديدهاي تخصصي كارآفريني و صنعتي در قالبي خلاقانه و ترويج فرهنگقرآني در دانشگاهها به شكلي متناسب و بديع، با مقتضاي دانشجوي امروز و ارائه مشاوره به مديران ارشد استاني با اجراي طرحهاي نظرسنجي افكارسنجي و نيازسنجي برونسازماني درونسازماني و مخاطب محورانه و تشكيل كانونهاي تخصصي دانشجويي نياز محور و ارتقاء بلوغ فكري دانشجويي و انتشار بيش از 150 عنوان كتاب علمي، تخصصي دانشگاهي و كسب رتبههاي اول و برتر در تمامي مراكز زير مجموعه معاونتفرهنگي در بين جهاددانشگاهيهاي كشور از جمله موفقيتهاي اين نهاد در همه جوانب امر است.
رئيس جهاددانشگاهي آذربايجانغربي با عنوان اينكه تمامي طرحها برنامهها و پروژههاي اين نهاد در استان نياز محور است خاطرنشان ساخت؛ طراحي و اجراي اولين جشنواره ملي ايدههاي كارآفريني و فرصتهاي جديد كسب و كار در سطح كشور كه در نوع خود بينظير و نياز نه تنها منطقه بلكه كشور است يكي از كوچكترين كارهاي اخير فرهنگي و مطالعاتي الگويي جهاددانشگاهي آذربايجانغربي ر سطح كشور است كه براي ارولين بار از نگرش و ديدگاه خاصي با رويكردي فرهنگي و توسعه اي و ترويجي در يك مبحث اساسي و علمي كشور طراحي و تدوين شدهاست.
همچنين در ابتداي اين بازديد، امين رستمزاده معاونفرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجانغربي گفت: رويكرد خبرگزاري ايسنا هميشه با ابزار و نگرش علمي نسبت به كنه موضوعات و در راستاي توسعه و اعتلاي نظام مقدس جمهوري اسلامي بودهاست.
وي با تشريح آمار و ارقام مربوط به خبرگزاري ايسناي اين واحد خاطرنشان ساخت: انگيزه معنوي و پاك و جهادي و انقلابي خبرنگاران ايسنا بزرگترين سرمايه براي ايسنا و ظرفيت رسانه نظام جمهوري اسلامي ايران و توسعه آن است.الف/ر