سومين گردهمايي مسوولان انتشارات واحدهاي جهاددانشگاهي سراسر كشور برگزار شد
سومین گردهمایی معاونان فرهنگی و مسئولان انتشاراتی واحد های جهاد دانشگاهی به میزبانی جهاد دانشگاهی واحد مشهد ,با حضور علي اكبر شمسيان، رييس جهاد دانشگاهي مشهد، علي اصغر قاسميان، مدير انتشارات جهاد دانشگاهي واحد مشهد، دكتر مهدي فيض، معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي و دكتر محمد سلگي، رييس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي به نقل از خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)،معاون فرهنگي جهاددانشگاهي در سومين گردهمايي مسوولان انتشارات واحدهاي جهاددانشگاهي سراسر كشور كه در محل جهاددانشگاهي مشهد برگزار شد گفت: در هر كاري كه قصد داريم به عنوان كار فرهنگي انجام دهيم، بسيار مهم است كه ظرايف اخلاق اولياي الهي را رعايت كنيم.
دكتر مهدي فيض، با بيان اينکه در كار فرهنگي هيچ وقت منافع و مطامع دنيايي حاصل نميشود، اظهارداشت: در كار فرهنگي اذيت، زحمت، كم پولي و... هميشه وجود دارد. اگر اين زحماتها و اين فشارهاي دنيايي ثمره آخرتي نداشته باشد، خسرت الدنيا و الاخرة خواهيم شد.
وي در ادامه ابرازداشت: اگر كار فرهنگي انجام دهيم كه نتايج دنيايي آنچنان نداشته ياشد و به طريقي باشد كه نتيجه آخرتي هم در بر نداشته باشد، به اين معني که خدا قبول نكند، نه دنيا خواهم داشت نه آخرت.
دکتر فيض در ادامه بيان داشت: يكي از مهمترين اقدامات سازمان انتشارات جهاددانشگاهي تدوين ماموريت سازمان انتشارات است. اين ماموريت جزء اولين بخشهاي كلي جهاد دانشگاهي است كه ماموريت به معناي واقعي خودش را تنظيم كرد.
وي با اشاره به اينکه ماموريت را به دو گونه مي توان طراحي كرد، ابرازداشت: يك مدل ماموريت، از بالا و پايين است که متاسفانه از بالا به پايين هيچ ماموريتي براي جهاددانشگاهي تنظيم نشده است كه بگوييم كه اين ماموريت جهاددانشگاهي است. ماموريت بايد انحصاري باشد زيرا در غير اين صورت، بناي سازمان به خطر مي افتد.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي خاطرنشان کرد: چون اين مدل براي جهاددانشگاهي تعريف نشده است، از پايين به بالا ماموريت تعريف كرده ايم. البته ما اين را ماموريت نمي دانيم بلكه آن را رسالت مي ناميم و آن رسالتي است كه بر دوش خود احساس ميكنيم. ما رسالت خودمان را انتخاب كرديم و آن اين است كه به فكر نوقلمان دانشجو باشيم. البته سعي ميكنيم در اين بين حمايت هاي بيروني را نيز جذب كنيم.
وي با اشاره به اينکه کارهاي شبكهاي ما در انتشارات كم است، ابرازداشت: البته فعاليت ما در اين زمينه شروع شده است اما هنوز كم است.
در شبكه يكي از اقدامات توزيع است كه اساسنامه آن امروز بررسي مي شد. شبكه تضمين واحدها نسبت به همديگر، شبكه مميزي كتاب و شبكه ارتقاي توانمنديهاي حوزه نشر از ديگر اقدامات است.
دکتر فيض با اشاره به اينکه تعداد زيادي شعبه از انتشارات جهاددانشگاهي در سطح كشور وجود دارد، ابرازداشت: اين امر بايد ما را متمايز از يك انتشاراتي مستقل جزيرهاي بكند. ما بايد طرح جلد كتابهايمان به تدريج يكسان سازي شود و ساختار كتابها نيز بايد الگوسازي و يكسانسازي شود و اگر اين اتفاقات بيافتد مي توانيم از شبكهاي بودن خودمان نهايت استفاده را ببريم.
در پي ايجاد مرکز توزيع کتابهاي توليدي جهاددانشگاهي هستيم
رييس انتشارات جهاددانشگاهي نيز در اين مراسم با بيان اينکه بخش عمده كتابهاي ما توسط بخش خصوصي توزيع مي شود، گفت: در پي ايجاد مركز توزيع خاص كتابهاي جهاددانشگاهي هستيم.
محمد سلگي با بيان اينکه در جهاد دانشگاهي21واحد و پژوهشكده در امر چاپ كتاب فعاليت دارند، اظهارداشت: در طول فعاليت انتشارت جهاددانشگاهي از سال 59 تاكنون، جمعا چهارهزار و 128 عنوان كتاب شمارش شده است.
وي با اشاره به اينکه هيچ ناشر دولتي ديگري با اين حجم، تنوع و گستردگي در حوزه نشر فعاليت ندارد، ابرازداشت: از سال 59 تا 80 ، 1937 عنوان كتاب منتشر شده است. از سال 82 تا 87 نيز 1613 عنوان كتاب منتشر شده است و در سال 88 نيز 324 عنوان كتاب توسط انتشارات جهاد دانشگاهي منتشر شده است كه نسبت به سال 81 كه 112 عنوان كتاب چاپ شده است، رشد 3 برابري از حيث حجم داشته ايم.
سلگي خاطرنشان کرد: از لحاظ كيفيت، بعد از يك ركود در دهه 70، يك شكوفايي در جهاددانشگاهي مي بينيم كه اين امر در كتاب هاي برگزيده و قابل تقدير از سوي مراجع ديگر، ديده مي شود. بسياري از كتابهاي جهاددانشگاهي از سوي مراجع علمي برگزيده شدند. در طي 4 سال گذشته نيز در بخش كتاب سال و كتاب فصل نيز جهاددانشگاهي داراي افتخارات چشمگيري است كه نمونه آن در سال گذشته است كه 3 كتاب از جهاد دانشگاهي به عنوان كتاب برگزيده و يك كتاب به عنوان کتاب قابل تقدير انتخاب شد و امسال نيز چند كتاب كانديد كتاب سال هستند.
رييس انتشارات جهاد دانشگاهي خاطرنشان کرد: در سال گذشته حدود 40 فروشگاه فعاليت داشتند كه البته ميزان فعاليت فروشگاه ها نسبت به هم متغير است كه بايد يك نرم و استانداردي براي فروشگاه ها در نظر گرفته شود. در طي چند سال گذشته انتشارات جهاددانشگاهي از آن افت دهه 70 خارج شد و دوباره توسط نهادها و وزارتخانه ها به رسميت شناخته شد، همچنين در طي اين سالها حضور پر رنگتري در همكاري با بخش خصوصي داشته است.
وي ابرازداشت: در خصوص اقداماتي كه بايد از سوي انتشارات جهاددانشگاهي انجام پذيرد بحث ماموريت انتشارات جهاددانشگاهي است كه مسير ما را شفاف مي كند و جزء كارهاي زيربنايي ماست. بحث تنظيم سياست هاي نشر در سال 88 نيز از ديگر كارهاي انتشارات جهاددانشگاهي خواهد بود.
سلگي با بيان اينکه بحث ديگر، ساخت مركز توزيع کتاب است، اظهارداشت: بخش عمده كتابهاي ما توسط بخش خصوصي توزيع مي شود كه براي ما مفيد نيست و ما در پي اين هستيم با حضور واحدها و اجتماع واحدهاي فعال جهاددانشگاهي در كنار هم، يك مركز توزيع خاص كتابهاي جهاددانشگاهي با هدف توزيع كتابهاي توليدي جهاددانشگاهي و تامين كتابهاي فروشگاه ها ايجاد نماييم كه اگر به صورت تخصصي به آن بپردازيم موفق خواهيم بود.
وي بيان داشت: در زمينه چاپ و توليد دو فعاليت گسترده را آغاز كردهايم. فعاليت نخست به تهيه و تدوين منابع آموزشي براي جهاددانشگاهي اختصاص دارد که اين كار با مشاركت واحدهاي دانشگاهي بايد انجام شود؛ فعاليت ديگر چاپ نتايج پژوهش هاي خاتمه يافته در جهاددانشگاهي است.
رييس انتشارات جهاددانشگاهي افزود: يك بحث ديگر ممانعت از خروج كتاب ها از جهاددانشگاهي و چاپ توسط بخش خصوصي است. تعداد قابل توجهي از كتاب هاي جهاد توسط ناشران خصوصي چاپ مي شود كه اگر اينها به داخل جهاددانشگاهي برگردد، بر فعاليت حوزه انتشارت جهاددانشگاهي افزوده خواهد شد.
وي در پايان از راه اندازي سايت مشترك بين همه واحدهاي جهاد خبر داد و گفت: بر اساس اين طرح هر واحدي صفحه خاص خود را خواهد داشت. همچنين در پي بستن قراردادي با وزارت فرهنگ و ارشاداسلامي هستيم كه طي آن كتاب ها و حتي پايان نامه هاي ارزشمندي كه صاحبان آنها ناشناخته اند و يا امكان چاپ آثار خود را ندارد، به چاپ برسانيم.
دومين دوره انتخاب ناشر، کتاب، فروشگاه و کارمند برتر حوزه انتشارات جهاد دانشگاهي در مشهد برگزار شد
همزمان با برگزاري سومين گردهمايي مسوولان انتشارات واحدهاي جهاددانشگاهي سراسر كشور، دومين دوره انتخاب ناشر برتر، کتاب برتر، فروشگاه برتر و همکاران برتر حوزه انتشارات جهاد دانشگاهي در محل جهاددانشگاهي مشهد برگزار شد.
بنابراين گزارش در بخش كتابهاي برتر هيات داوران كتابهاي "بوم شناسي مطالعه تجربي توزيع و فراواني" ترجمه دكترعبدالحسين وهابزاده از جهاددانشگاهي مشهد و "ايمونولوژي" تاليف دكتر محمود جگاني از جهاددانشگاهي تهران براساس معيارهايي چون كيفيت، نياز مخاطبان، محتوا، اثرگذاري، اخذ جوايز استاني و كشوري نوبت چاپ و تيراژ به عنوان كتابهاي برگزيده انتخاب کردند و کتاب هاي " متالوژي جوشكاري و جوش پذيري فولادهاي زنگ نزن" ترجمه دكتر مرتضي شمعانيان و مهندس محمد رحمتي و "هويت اجتماعي، رويكردها و نظريهها" تاليف دكتر بهزاد دوران را لايق تقدير دانستند.
همچنين هيات داوران فروشگاه اصفهان و فروشگاه شماره يك مشهد را به دليل دارا بودن معيارهايي چون تعداد عناويني عرضه شده، نحوه اداره، گردش مالي، مشتركا به عنوان فروشگاههاي برگزيده جهاد در سال 88 معرفي کردند و غلامرضا قجاوند و عليرضا نوري را به طور مشترك به عنوان همكار نمونه جهاددانشگاهي معرفي نمودند.
در ادامه هيات داوران براساس معيارهاي تعدد آثار، كيفيت آثار ثبات و تداوم در فعاليت، انضباط تشكيلاتي و رعايت ضوابط، واحد صنعتي امير كبير را به عنوان برگزيده انتخاب کردند و واحد تهران را نيز لايق تقدير برشمردند.
١٠:٠٢ ٢٩/٠٩/١٣٨٩