به همت کانون دانشجویی همیاران طبیعت جهاد دانشگاهی واحد لرستان اولین سمیناربررسی وضعیت گونه های در خطر انقراض لرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد لرستان ، اولین سمیناربررسی وضعیت گونه های در خطر انقراض لرستان که به پلنگ ایرانی اختصاص داشت مجالی برای بررسی وضعیت این گونه منحصر به فرد در محدوده کوه های زاگرس در این استان بود تا در این گردهمایی دانشجویی فعالان عرصه محیط زیست از وضعیت کنونی قتل پلنگ در لرستان ابراز نگرانی کنند.
رئیس جهاددانشگاهی واحد لرستان در اولین سمینار بررسی وضعیت گونه های در حال انقراض لرستان که در سالن اجتماعات مرکز علمی ـ کاربردی جهاددانشگاهی لرستان برگزار شد گفت : انجام پژوهش و تحقیقات در جهت توسعه محیط زیست ضروری است.
سیدعلی نادر دهقانی بیان این مطلب افزود: باید در راستای بستر و زمینه سازی توسعه استان تلاش کنیم.
رئیس جهاددانشگاهی واحد لرستان ادامه داد: برای توسعه باید در یک بستر و فضا حرکت کنیم چرا که این فضا و بستر بخشی عظیمی از محیط زیست را شامل می شود.
وی اضافه کرد : انسان بشاش ، سرحال و توسعه یافته انسانی است که در یک محیط شاداب حرکت و زندگی کند ؛ در حال حاضر بخش عظیمی از افسردگی اجتماعی جامعه ما که باعث شده توان حرکت در عرصه های مختلف را نداشته باشیم به خاطر وجود محیط زیست افسرده است.
رئیس جهاددانشگاهی واحد لرستان با اشاره به اینکه بخشی از گونه ها و زیستگاهها در حال انقراض و تخریب هستند متذکر شد: باید با ایجاد و انجام فعالیتهای علمی ، تشکلها و تجمعها مسیر را مو شکافی و طرح موضوع کنیم و راهکاری علمی و ضروری را به افراد اجرایی تحویل دهیم.
دهقانی بر انجام فعالیت های علمی و پژوهشی در جهت حفاظت از محیط زیست تاکید داشت و افزود : انجام فعالیت های علمی در همه عرصه ها بویژه محیط زیست نیازمند عزم جدیدتری از همه مسئولین است.
وی اضافه کرد : باید محیط زیست را جهت رشد و تعالی انسان مهیا ، پالایش و پیرایش کنیم و اگر جایی نقطه ضعفی در مسیر توسعه مشاهده شد با مطالعه و انجام پژوهش، راهکارهای علمی ارائه و به دستگاههای اجرایی تحویل دهیم.
دهقانی بر انجام فعالیتهای تحقیقاتی و مطالعات پژوهشی روی گونه های مختلف تاکید داشت و اذعان کرد: در لرستان گونه های مختلف داریم که بخشی از این آنها در حال انقراض بوده و نیازمند انجام مطالعات جدیدتری از سوی پژوهشگران است؛ کانون همیاران طبیعت جهاددانشگاهی بایدروی گونه های بومی استان متمرکز شده و سعی کنیم راهکارهای قابل قبولی به جامعه ارائه دهیم .
دهقانی متذکر شد: باید زمینه توسعه را در استان فراهم و اگر به توسعه نرسیدیم به خاطر این بوده که محیط زیست افسرده ای داریم؛ محیط زیست در رشد ، توسعه ، شخصیت و روحیات ما تاثیر دارد.
وی گفت: جهاددانشگاهی لرستان آمادگی کامل دارد در کنار محیط زیست استان به منظور حفاظت از محیط زیست استان کارهای تحقیقاتی و پژوهشی انجام دهد.الف/ر