٠٩:٥٩ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
با حضور دكتر يادگاري؛
نشست خبري سومين دوره مسابقات بين المللي قرآن دانشجويان مسلمان برگزار شد

  نشست خبری تشريح برنامه‌های سومين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان امروز، 11 دی‌ماه، در محل دفتر مركزی جهاد دانشگاهی برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي  به نقل از ايكنا،در ابتدای اين نشست «محمدحسين يادگاری»، رئيس جهاد دانشگاهی، اهم اهداف برپايی اين مسابقات را اتحاد دانشجويان حول محور قرآن كريم، تعامل علمی نخبگان مسلمان و افزايش نشاط روحی و معنوی دانشجويان و ترغيب و تشويق دانشجويان و دانشگاهيان برای حضور بيشتر در فعاليت‌های قرآنی برشمرد.

فعاليت‌های پژوهشی و ميان رشته‌ای با محوريت قرآن؛ برنامه آتی جهاد دانشگاهی

وی برنامه‌های آتی سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان كشور وابسته به جهاد دانشگاهی را توجه به فعاليت‌های پژوهشی و ميان‌رشته‌ای با محوريت قرآن كريم اعلام كرد و افزود: راه‌اندازی سرويس‌های جديد خبری كارآمد و متناسب با نيازهای جامعه در خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، تجهيز و تقويت كانون‌های قرآن دانشجويی، انتشار فصلنامه ميان‌رشته‌ای فعاليت‌های قرآنی دانشجويان و توجه ويژه به شعب جهاد دانشگاهی در استان‌ها از ديگر برنامه‌های اين سازمان قرآنی است.

 يادگاری حضور دانشجويان مسلمان جهان در كشورمان را عامل مؤثری در اتحاد جهانی مسلمانان عنوان و تصريح كرد: در راستای ترويج و تبليغ هرچه بيشتر و بهتر قرآن كريم از سوی جهاد دانشگاهی، انتخاب روزی به عنوان «روز ملی قرآن» و نيز طرح «روز جهانی قرآن» به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شده است و اميدواريم به زودی تصميم مناسبی برای اين طرح‌ها اتخاذ شود.

 

فضای استان خراسان رضوی قرآنی خواهد شد

حجت‌الاسلام والمسلمين «ناصری‌پور»، نماينده تام‌الاختيار استاندار خراسان رضوی در ستاد اجرايی سومين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان، نيز در ادامه اين نشست خبری از تشكيل جلسات و هماهنگی‌های لازم برای برگزاری اين مسابقات از شش ماه قبل و تشكيل ستاد اجرايی با حضور تمامی دستگاه‌های اجرايی خراسان رضوی خبر داد و افزود: فضای استان خراسان رضوی در ايام ميزبانی اين مسابقات توسط مسئولان شهری مشهد مقدس، قرآنی خواهد شد.

وی تصريح كرد: برنامه‌های متنوع قرآنی نه‌تنها در شهر مشهد بلكه در شهرهای مجاور همچون نيشابور نيز در نظر گرفته شده است كه شامل چهار محفل قرآنی در مساجد مشهد و نيشابور و رواق امام خمينی(ره) حرم علی ابن موسی‌الرضا(ع) با حضور قاريان بين‌المللی، ديدار از موزه آستان قدس رضوی، برپايی نمايشگاه محصولات قرآنی، حضور در جلسات قرآنی كه قدمت طولانی در زمينه تربيت قاريان ممتاز و بين‌المللی داشته است، ديدار با مسئولان آستان مقدس رضوی است.

 

 

برنامه‌های قرآنی برای دانشگاه‌های خراسان رضوی در نظر گرفته شده است

ناصری‌پور ادامه داد: برنامه‌های قرآنی نيز برای دانشگاه‌های سطح اين استان در نظر گرفته شده و با برنامه‌ريزی‌های صورت گرفته زمينه را برای حضور عموم مردم شهر مشهد، اعم از زائران و علاقه‌مندان، برای حضور در اين رقابت‌ها از ديگر شهرهای اين استان مهيا ساخته‌ايم و صدا و سيمای مركز خراسان رضوی نيز ويژه برنامه‌هايی را به هنگام برپايی مسابقات تهيه و پخش خواهد كرد.

«مهدی فيض»، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، نيز در ادامه نشست خبری تشريح برنامه‌های سومين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان تعلق روحی و انس بيشتر با آيات قرآن كريم را از اهداف جهاد دانشگاهی از بدو تأسيس برشمرد و با اشاره به بيانات مقام معظم رهبری كه فرموده‌اند: «هرچند ممكن است بسياری از دولت‌ها با ما همراه نباشند، اما قلوب ملت‌ها با ما همراه است.»، گفت: اين قلوب سرمايه‌ای گرانقدر است كه بايد از آن بهره گرفت و برگزاری رقابتی قرآنی در سطح نخبگان جهان اسلام بهانه‌ای برای حفظ و تقويت اين ارتباط بين ملت‌ها با اهداف جمهوری اسلامی ايران است.

وی افزود: دانشجويانی كه امروز در اين مسابقات حضور خواهند يافت، مديران فردای كشورشان هستند و اگر در حضورشان در ايام برگزاری مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان نگاهی مثبت به ايران پيدا كنند، اين‌ نگاه سرمايه عظيم و افتخاری برای مجموعه جهاد دانشگاهی خواهد بود.

رويكرد جهاد دانشگاهی به فعاليت‌های قرآنی، بين رشته‌ای است

فيض رويكرد جهاد دانشگاهی را به فعاليت‌های قرآنی، رويكردی بين رشته‌ای بيان كرد و ادامه داد: پژوهشكده قرآن با نگاهی بين‌ رشته‌ای راه‌اندازی شده است و سال آينده زمانی خواهد بود كه می‌توان ثمرات تشكيل اين پژوهشكده را اعلام كرد.

«عيسی عليزاده»، دبير سومين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان، نيز در ادامه جزئيات كاملی را از اجرای اين مسابقات بيان كرد و افزود: در اين دوره از مسابقات بُعد كيفی را مد نظر قرار داديم و شركت‌كنندگان در اين رقابت بين‌المللی مستندات خود را مبنی بر اين‌كه حافظ مسلط بر كل قرآن كريم بوده و يا قاری قرآن شناخته می‌شوند، به دبيرخانه اين مسابقات ارائه كنند و يا دو نفر از اساتيد قرآنی آن كشور صلاحيت اين قاری و يا حافظ را برای حضور دراين مسابقات به تأييد برسانند كه در اين زمينه رايزنی‌های فرهنگی ايران در آن كشورها نقش به‌سزايی ايفاء كردند.

بررسی تشكيل «اتحاديه جهانی فعاليت‌های قرآنی دانشجويان مسلمان»

رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان كشور ادامه داد: نشست‌هايی به منظور پيشنهاد و بررسی تشكيل «اتحاديه جهانی فعاليت‌های قرآنی دانشجويان مسلمان» به هنگام برگزاری اين رقابت‌ها در مشهد مقدس برگزار می‌شود، همچنين شورای سياست‌گذاری مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان از بدو برگزاری اين مسابقات بر چرخشی برگزار شدن اين رقابت‌ها در ساير كشورها تأكيد داشته است و سعی بر آن است تا پس از برگزاری سومين دوره در ايران، به دنبال برگزاری چهارمين دوره در كشور ديگری با محوريت دبيرخانه دائمی در ايران باشيم.

 

 

حضور نمايندگان 40 كشور در اين رقابت‌ها

وی در ادامه از حضور نمايندگان 40 كشور در اين رقابت‌ها خبر داد و افزود: در سومين دوره مسابقات شاهد حضور نمايندگانی از دو كشور مصر و مالزی خواهيم بود و نماينده‌ای از كشور عربستان حضور نخواهد داشت و البته حضور نداشتن نماينده‌ای از عربستان خارج از چهارچوب فعاليت‌ها و وظايف برگزار‌كنندگان اين رقابت‌ها است.

اسامی داوران خارجی و داخلی

عليزاده در ادامه برگزاری اسامی داوران خارجی و داخلی را كه در مجموع 19 نفر هستند، چنين اعلام كرد: «عبدالرسول عبايی»، رئيس هيئت داوران و «محمد عباسی»، «هاشم روغنی»، «سيد‌جواد سادات‌فاطمی» و «مستفيد و درايتی» داوران انتخابی از كشورمان هستند و «امير آقايی» هادی حافظان قرآن كريم در اين دوره از مسابقات خواهد بود، همچنين استادان «سليمی»، «خاكی»، «دولتی» و «شيخ ابوالعينين شعيشع» اعضای شورای عالی نظارت اين دوره از مسابقات هستند؛ از كشورهای سوريه، لبنان، تركيه، مصر و عراق و اندونزی نيز در سومين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان به داوری می‌پردازند.

جوائز نفرات اول تا سوم

وی جوائز نفرات اول تا سوم در رشته‌های قرائت و حفظ كل قرآن كريم را به ترتيب نفر اول 10 ميليون تومان، نفر دوم هشت ميليون تومان و نفر سوم پنج ميلون تومان اعلام كرد.


برگزاری دو نشست علمی در حاشيه مسابقات

عليزاده در ادامه از برگزاری دو نشست علمی در حاشيه مسابقات خبر داد و افزود: نشست علمی تبادل‌نظر در مورد «اسلام هراسی و اسلام‌ستيزی» با حضور «محمدباقر خرمشاد»، رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نيز نشست «حركت به سوی زندگی قرآنی» با حضور حجت‌الاسلام و المسلمين «حميد محمدی»، قائم‌مقام قرآنی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی و دكتر «علمی» برگزار می‌شود.

وی اظهار كرد: از وزير علوم، تحقيقات و فناوری و رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه برای حضور در مراسم افتتاحيه سومين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان دعوت به عمل آمده است و نيز در اين مراسم دكتر «صدری» پيام كميسيون ملی آيسسكو به اين دوره از مسابقات را قرائت می‌كند. الف/ر

 

٢٠:٥٦ ١١/١٠/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد