مراسم پایانی نخستین دوره جشنواره فیلمهای صنعتی عصر روز چهارشنبه22 دي ماه در سینما فلسطین تهران برگزار شد و برگزیدگان رشتههای مختلف این جشنواره معرفی شدند.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد صنعتي شريف، این مراسم با پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی از کلامالله مجید آغاز شد و در ابتدا، پس از پخش نماهنگی کوتاه، «علی منتظری» عضو شورای سیاستگذاری جشنواره فیلمهای صنعتی و رئیس سابق جهاد دانشگاهی به ایراد سخن پرداخت.
منتظری در ابتدا با اظهار امیدواری از پیوند اهالی صنعت و سینما برای پیشبرد هر دوی این عرصهها، گفت: اهمیت این جشنواره بر صاحبنظران این دو عرصه پوشیده نیست چرا که در کشورمان تلاشهای فراوانی در زمینه صنعت و هنر سینما در حال انجام است و موفقیتهای روزافزونی را در هردوی آنها شاهد هستیم.
بنابراین، جا داردکه مستندسازان بیش از پیش به نمایش فعالیتهای صنعتی بپردازند.
وی اظهار داشت: برگزاری جشنواره فیلمهای صنعتی بهانهای است برای پیوند هر چه بیشتر این دو، از این رو جهاد دانشگاهی و شورای سیاستگذاری این جشنواره به ویژه خانم پوران درخشنده تلاش کردند تا خطوط کلی این جشنواره و اهداف آن را تعیین و تعریف کنند و خوشبختانه این جشنواره، به اعتقاد من با موفقیت کار خود را آغاز کرد.
وی با اشاره به تاسیس بانک اطلاعاتی فیلمهای صنعتی، افزود: یکی از مهمترین ویژگیهای این بانک، دسترسی راحتتر به مستندها است که همچنین سرمایهای برای دو حوزه صنعت و سینما به شمار میآید.
منتظري یکی دیگر از دستاوردهای جشنواره فیلمهای صنعتی را ارتقای غرور ملی خواند و افزود: با برگزاری چنین جشنوارههایی عموم مردم با تلاشهایی که در این حوزهها صورت میگیرد، آشنا میشوند و فیلمهای آموزشی میتوانند اندیشمندان، مدیران و کارگران کشورمان را در تولید صنعت و پیشرفت این عرصه بیش از پیش راغب کند.
عضو شورای سیاستگذاری جشنواره با اشاره به این که ساخت مستندهایی با موضوع صنعت به جوانان ما احساس اعتماد به نفس و خویشتنداری از تحقیر را القا میکند، افزود: این دست فیلمها سبب میشود تا جوانان ما در مقابل هجمههای سیاسی و اقتصادی بتوانند از خود دفاع کنند و من امیدوارم این جشنواره با دورنمایی مطلوبتر به راه خود ادامه دهد.
وی در پایان صحبتهای خود گفت: دوستان ما در برگزاری جشنواره بسیار مظلوم واقع شدهاند و من از تمامی دستاندرکاران در حوزههای صنعت و مستندسازی تقاضا دارم که در ادامه این حرکت کمکحال برگزارکنندگان این جشنواره باشند.
در ادامه این مراسم، رضا باقرپور دبیر جشنواره گزارشی را از برپایی نخستین دوره جشنواره فیلمهای صنعتی ارائه داد.
وی سپس در سخنانی با بیان این که سینمای صنعتی برای رشد و اعتلای صنعت تنها یک سینما نیست، گفت: این حرکت آگاهی و اطلاعاتی را در راستای پیشرفتهای صنعتی در اختیار همگان قرار میدهد و چه بسا کاری را که سمینارهای متعدد از انجام آن ناتواناند، یک اثر هنری میتواند انجام دهد که امیدوارم این مهم برای صاحبان صنعت نیز تفهیم شود.
وی ادامه داد: بر همین اساس، در این جشنواره از اهالی صنعت و مستندسازان استفاده کردیم تا به نفع صنعت و پیشرفت آن و با کمک جهاد دانشگاهی و تمامی حامیان، به برگزاری جشنواره اقدام کنیم.
در ادامه مراسم پایانی نخستین دوره جشنواره فیلمهای صنعتی، احمد خادمالمه قائممقام وزیر صنایع با تاکید بر این که به اعتقاد من هنوز بین صنعتگران و مستندسازان پیوندی شکل نگرفته است، گفت: باید در ابتدا باید اندیشه این دو عرصه را به هم نزدیک کرد تا بتوانیم فیلمهای مؤثری در این حوزه تولید کنیم. مثل همه دنیا که از چنین فعالیتهایی بهرهوری دارند. البته اینگونه فعالیتها حمایت مطلوب اقتصادی را نیز میطلبد.
وی با اشاره به این که منشاء قدرت در حقیقت ارتباطات است و ارزیابی آن به توانمندیهای رسانهای و برقراری ارتباطات بازمیگردد، اظهار کرد: هر چقدر بتوانیم میزان تاثیرگذاری خود را بر مخاطب افزایش دهیم موفقتر خواهیم بود و کشوری موفق در عصر ارتباطات به شمار میآئیم.
قائم مقام وزیر صنایع تصریح کرد: ای کاش یکی از فیلمهایی که در این جشنواره موفق به کسب جایزه میشد، یک مستند منتقد در عرصه صنعت بود چرا که انتقاد میتواند به صنعت ما و پیشرفت این عرصه کمک بیشتری کند.
وی با بیان این که فیلمسازان ما از آن رو که سینما یک زبان بینالمللی محسوب میشود، میتوانند در جهان تاثیرگذار باشند، گفت: با استفاده از این هنر میتوانیم صنایع کشورمان را به جهان معرفی کنیم.
محمد نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران گفت: ما حدود تعداد زیادی فیلمساز از گذشته تاکنون در زمینه مستندهای صنعتی در کشور داشتهایم. در زمینه کارهای صنعتی هم پیشینهای دیرینه داریم اما باید پرسید چرا پیوند میان این دو تا این اندازه دیر صورت گرفته است؟
وی ادامه داد: فیلمسازان ایرانی در میان نسل گذشته کمتر به سمت بالندگی فرهنگ ایرانی پیش رفتهاند و در فیلمهای آنها صنعت به جای این که به جامعه کمک کند، مسائل خودش را حل میکند. حتی گاه دیده میشود که مسائل جوامع دیگر مطرح میشود و این یعنی صنعت و هنر در جامعه ما هم زمان پیش نرفتهاند.
در واقع، این مسئله که فیلم صنعتی تنها به صنعت بپردازد و طرح سوال داشته باشد کافی نیست.
نهاوندیان گفت: فیلمهای بسیاری که در غرب ساخته شدهاند، تا اندازه زیادی انعکاس نیازهای جامعه آنها بوده است. اگرچه نشان دادن دغدغههای انسانی برای آنها، چندان مطرح نبوده است. در کل باید بگویم فیلم صنعتی به معنی به تصویر کشیدن پیچ و مهره نیست. ما در حوزه صنعتی نیازمند پرداختن به مسائل واقعی صنعت و ارتباط با جامعهمان هستیم و اگر مسائل جامعه در فیلمهای ما مطرح نشود، نتوانستهایم به رشد جامعهمان کمک کنیم.
به گزارش ستاد خبری نخستین دوره جشنواره فیلمهای صنعتی، در ادامه این مراسم «اکبر حر» بیانیه هیات داوران جشنواره را قرائت کرد.
در این بیانیه، به استفاده از کلمه آهن در قرآن مجید تاکید و به حضور پیامآوران دو بخش صنعتی و بشری مثل حضرت نوح، حضرت داوود و ذوالقرنین اشاره شده است که با خودشان دستاوردهای صنعتی هم داشتهاند.
در بیانیه هیات داوران جشنواره فیلمهای صنعتی با اشاره به تاثیر دانشمندانی چون ابن هیثم و شیخ بهایی، به ناشناخته ماندن اهمیت صنعت برای مدیران و روابط عمومیها نیز پرداخته شده است.
در ادامه مراسم پایانی جشنواره فیلمهای صنعتی، برگزیدگان جشنواره به شرح زیر معرفی شدند؛
تنديس و لوح افتخار بهترين فيلم در بخش مستند صنعتي – تحليلي براي فيلم «گنبد دوار» ساخته موسسه تصوير شهر.
تنديس و لوح افتخار بهترين فيلم در بخش معرف و گزارشگر براي فيلم «غلبه بر سنگ» ساخته مركز توسعه اطلاعرساني.
تنديس و لوح افتخار بهترين فيلم در بخش آموزشي براي فيلم ترمينال دريايي صادرات مواد نفتي سهيل ساخته شركت فرا سكوي عسلويه.
تنديس و لوح افتخار ويژه هيات داوران براي سرمايهگذاري، تهيه و توليد فيلمهاي مستند صنعتي و كيفي اهدا شد به روابط عمومي مجتمع فولاد مباركه آقاي خزائي .
تنديس، لوح افتخار و جايزه ويژه بهترين كارگرداني فيلم در بخش پويا نمايي اهدا شد به ماندانا كريمي براي فيلم «پگاه»
تنديس، لوح افتخار و جايزه ويژه بهترين كارگرداني فيلم در بخش مستند صنعتي تحليلي اهدا شد محمدسعيد محصصي براي فيلم «شغل».
تنديس، لوح افتخار و جايزه ويژه بهترين كارگرداني فيلم در بخش معرف و گزارشگر اهدا شد به حميد شريفيان براي فيلم «بر بام ايران».
تنديس، لوح افتخار و جايزه ويژه بهترين كارگرداني فيلم در بخش بهترين پژوهش اهدا شد به سعيد قوامي و بابك بهداد براي فيلم «چراغي كه روشن شد».
تنديس، لوح افتخار و جايزه ويژه جشنواره در بخش بهترين متن اهدا شد به فريدون قائدي براي فيلم «دشت نبرد».
تنديس، لوح افتخار و جايزه ويژه جشنواره در بخش بهترين تدوين اهداء شد به بابك بهداد براي فيلم «دستها و نجواها».
هيات داوران هيچ فيلمي را حائز رتبه بهترين فيلم در بخش پويانمايي ندانست.
هيات داوران در بخش بهترين كارگردان فيلم آموزشي هيچ فيلمي را حائز كسب رتبه اول نشناخت.
هيات داوران در بخشهاي بهترين موسيقي و بهترين تصويربرداري هيچ فيلمي را حائز رتبه برتر نشناخت.
هيات داوران جشنواره در بخش بهترين فيلم مستند صنعتي – تحليلي فيلم «ارتفاع 437» به كارگرداني محسن خانجهاني و تهيهكنندگي مركز گسترش سينماي مستند و تجربي ايران را شايسته تقدير دانست.
هيات داوران جشنواره در بخش بهترين فيلم پويانمايي فيلم نرم و سخت ساخته مجتمع فولاد مباركه اصفهان را شايسته تقدير دانست.
هيات داوران جشنواره در بخش بهترين گوينده متن، شهرام درخشان را براي گويندگي فيلم «معدنكاران» شايسته تقدير دانست.
هيات داوران جشنواره در بخش بهترين تصويربرداري،حميد شريفيان را براي تصويربرداري فيلم «تغليظ مس سونگون» را شايسته تقدير دانست.
هيات داوران جشنواره خلاقيت و ابتكار در زمينه ساخت فيلترهاي جوشكاري،محبت علي ارژنگ براي خلاقيت در فيلم «انديشه استقلال» را شايسته تقدير دانست.
بهترين پژوهش، مهدي مختاري را براي پژوهش فيلم «غلبه بر سنگ» را شايسته تقدير دانست.
هيات داوران جشنواره براي بهترين كارگرداني فيلم در بخش معرف و گزارشگر معصومه نورمحمدي را براي كارگرداني فيلم «سورنا» شايسته تقدير دانست.
هيات داوران جشنواره در بخش انتخاب بهترين موسيقي، حمزه حرداني را براي انتخاب موسيقي فيلم «حماسه مهار چاه 104 مارون» شايسته تقدير دانست.
هيات داوران جشنواره در بخش بهترين موسيقي انتخابي و تدوين در موسيقي، بابك بهداد را براي انتخاب موسيقي فيلم «دستها و نجواها» شايسته تقدير دانست.الف/ر