كتاب"توليد و كاشت بذر سيبزميني خلاصه و ساده "تاليف شد
نويسنده كتاب ««اصول و روشهاي بذر پيشپايه سيبزميني» يكي از مزاياي اين كتاب را خلاصه و سادهنويسي توليد و كاشت بذر سيبزميني در كشور دانست.
به گزارش روابط عمومي سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي،مهندس مجتبي فتحي گفت: در اين نوشتار اصول و روشهاي بذر پيش پايه سيبزميني از پايه تا تشريح مباحث تئوريك، كشت بافت و مباحث عملي توضيح داده شده، همچنين كاربرد كشت بافت، احداث واحد اجزا و اندازه آن، آزمايشگاههاي كشت بافت و مواد شيميايي محيطهاي كشت در اين نوشتار تشريح شده است.
وي يكي از مباحث مهم اين كتاب را توضيح وضعيت ريزغدههاي سيبزميني، كشت بذر در لوله آزمايشگاه و انتقال به گلخانه دانست و افزود: رعايت استاندارهاي لازم براي كشت بذر سيبزميني در آزمايشگاه و گلخانه و همينطور كشت در مزرعه بسيار با اهميت است.
فتحي يكي از بخشهاي ويژه كتاب را ايجاد جدولهايي خاص ويژه كشاورزان دانست و افزود: در اين بخش وضعيت سرمايه ثابت، جاري و شاخصهاي مالي در قالب جدولبندي آموزش داده شده و براين اساس كشاورزان و سرمايهگذاران ميتوانند برآورد مالي خود را انجام دهند.
اين محقق حوزه كشاورزي با تاكيد براينكه در گذشته اثر اختصاصي در حوزه توليد و كشت بافت سيبزميني و بذر پيشپايه در ايران منتشر نشده بود، افزود: با توجه به فعاليت در شركتهاي خصوصي، تجربياتي در حوزه كشاورزي به دست آوردم كه در نهايت آنها را در قالب دستورالعملهايي براي دانشجويان رشته كشاورزي و فارغالتحصيلان جمع آوري شد، اين منبع ميتواند اثري قابل استفاده براي مطالعه متخصصان و كشاورزان باشد.
نويسنده كتاب «اصول بذر پيشپايه سيبزميني» با بيان اينكه در گذشته بذر سيبزميني از خارج كشور وارد ميشد، افزود: براساس اعلام وزارت بهداشت در چند سال اخير ورود بذر به ايران ممنوع و بنابراين بسياري از شركتها در اصفهان، همدان و اردبيل دست به توليد بذر سيبزميني زدند كه اين فعاليت، گام موثري براي كار كارشناسان اين حوزه بود.
كتاب حاضر ميتواند استاندارد مشخصي براي متخصصان حوزه كشاوزي شود.
وي مخاطبان اصلي اين كتاب را فارغالتحصيلان و دانشجويان رشته كشاورزي، دانشجويان بيوتكنولوژي در بخش كشت هيدروپونيك (كشت در محيط آبي) و ايدروپونيك (كشت در هوا)، دانشجويان منابع طبيعي (ويژه كشت بافت)، دانشجويان بيولوژي (زيستشناسي) و علاقهمندان به كشاورزي و زارعان دانست.
فتحي يكي از مزاياي اين كتاب را خلاصه و سادهنويسي دانست و يادآور شد: تمام مباحث كتاب در 103 صفحه به صورت كامل و خلاصه بيان شده است و حتي بخش مشخص شده جداول نيز به صورت خلاصه آمده است.
اين محقق حوزه گياهان دارويي ادامه داد: با وجود ممنوعيت واردات بذر سيبزميني به كشور هنوز هم عدهاي به دليل سودجويي با اعمال نفوذ دست به اين كار ميزنند. بذري كه از خارج وارد ميشود، نيازمند قرنطينه است چون بيشتر داراي بيماري است و بعد از چند سال كاشت از بين ميرود و مهمتر از آن ورود بذر از خارج كشور، باعث از بين رفتن اشتغال در كشور ميشود.
وي با اشاره به وجود متخصصان متعدد ايراني در حوزه كشاوزي افزود: اصفهان و اردبيل بيشترين فعاليت را در توليد بذر سيبزميني و پرورش آن دارند. همچنين با توجه به نوسان قيمت محصولات در ماه جاري احتمال تغيير قيمت سيبزميني نيز در بازار ميرود.
كتاب «اصول و روشهاي بذر پيشپايه سيبزميني» اثر دكتر اصغر رسولي و مهندس مجتبي فتحي از سوي سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي منتشر شد.الف/ر
٠٩:١٥ ٠٤/١١/١٣٨٩